ugens kæledyr pet guide

Ugens Kæledyr – Jytte & Olly (Uge 17)

Navn på dig: Fiemaria Carlsson Johansen
Navn på dine kæledyr: Olly (Smarties Leader of the Pack) & Jytte (Abildtrup’s Foxy Excellency of Queensland)
Kælenavn: Ollys kælenavn er Mubbi og Jyttes kælenavn er Jytti eller baby
Alder: Olly er 9 år og (næsten) 5 måneder, han blev født d. 2/1/2014 og Jytte er 3 måneder og 2 uger, hun blev født i år 14/1/2023.
Køn: Olly er hanhund og var intakt indtil for 2 mdr siden, hvor han blev kastreret, fordi Jytte flyttede ind.
Jytte er en hunhund.
Race: Welsh Corgi Cardigan, begge med stamtavle

Hvornår fik du dem?
Jeg fik dem begge, da de var 8 uger gamle.

Er der en speciel betydning bag deres navne?
Begge deres navne er navne, der er kommet til mig. Ud af det blå. Olly vidste jeg skulle hedde Olly – fra jeg valgte ham, dagen efter han var blevet født.

Og Jytte er opkaldt efter min første corgi, som jeg fik i Ten Year Anniversary Gift I spillet World Of Warcraft. Det har bare været en mavefornemmelse.

Er der en historie bag, hvorfor du fik dem, hvis ja fortæl?
Jeg fik Olly, da min første kat på 9 år desværre skulle aflives efter langt sygdomsforløb. Det var ikke nemt med en corgi som første gangs hund, så jeg startede på uddannelse ved Rie Ravn kort tid efter for at forstå hundeadfærd og træning.

I 2021 besluttede jeg så, at jeg ville have en til, så Olly havde selskab og kunne lære en ny hvalp op, inden han blev for gammel. Dertil kom Jytte, som er en udstationeringstæve, jeg deler med kennel Abildtrup.

Hvad slags temperament har de?
Olly er dejlig rolig, og skøn som dagen er lang. Hanhund med stort H og kæmpe ego men en anelse bangebuks til tider. Jytte er sjov, klassens klovn og en bisse, når Olly er der. Men uden ham er hun sød, stille og forsigtig.

Hvad elsker de?
Olly elsker puslespil, opgaver, samt lange spor og træning.
Jytte elsker at tygge i kanin ører og ollys hale. Hun er stadig meget legesyg og leder efter spændende ting at bide i når hun ikke sover.

Hvad er deres yndlingsmad?
De elsker Belcando Tørfoder og rå kød. Deres mad består af rå kød, tørfoder, grøntsager og valsede ris samt lakseolie, keepers mix og Glukosamin.

Hvad er deres bedste sider?
Olly er den mest omsorgsfulde hund og kræver så lidt – har man en dårlig dag, støtter han en og ligger tæt. Han spejler sig meget i mit humør.
Jytte er sjov og ved at man smelter for hendes små brune øjne. Jeg er stadig ved at lære hendes sider at kende.

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Så slapper vi af ude i solen. Mig en med kaffe og hundene leger rundt og spiser græs og mælkebøtter, eller en god pind.

Hvor er jeres yndlingssted at gå tur?
Det er nede ved svendstrup strand som vi bor 4 minutter fra

Kan de nogle tricks?
Olly har trænet de første 5 år af hans liv og er på et øvet niveau. Han kan nok alle tricks, der er, ved hjælp af enten kropssprog eller håndtegn. Det rart at man ikke behøver at kunne tale til hunden hvis den skal kunne noget.

Jytte har lært at komme når hun hører hendes navn sidde og stå pænt på bord til ringtræning. Vi begyndte til hvalpetræning i den forrige weekend.

Har dine kæledyr nogle uvaner?
Olly har ikke nogen, tror jeg. Han er den nemmeste hund i verden.
Jytte kan godt lide at hente sokker og drille Olly dagen lang. Hun synes desuden, at dørstopperne i huset er meget spændende, men hun er ved at vokse fra det.

Fortæl en sjov historie om dine kæledyr
Vi har fået ny badevægt på badeværelset og min kæreste kan ikke forstå, den allerede var løbet tør for strøm. Det viser sig så, at når jeg er i bad, og Jytte er med på badeværelset, så sover hun ovenpå vægten. Da det er en digital vægt, så slukker den først, når man går af den. Så batteriet skiftet vi tit pga hende!

Hvad er dit yndlingsminde med dine kæledyr?
Mit yndlingsminde er, da Olly mødte Jytte for første gang. Vi har filmet det hele og det er bare den sødeste video. Han var så sød, forsigtig og glad – med en helikopter logerende hale. Det var den rigtige beslutning at få en til. Vi skal aldrig have mindre end to nu.

Hvad er det frækkeste dine kæledyr har gjort?
Jytte venter sommetider på, at støvsugeren kører tæt på vores store plante, som hun ikke kan nå og så stiller hun sig op på den og slukker støvsugeren og sidder der og spiser planten. Hun er en laban!

Hvem er deres bedste ven?
Jeg ville gerne sige mig, men jeg tror, at efter de har fået hinanden, så er det de to, der er bedste venner. Lige børn leger bedst.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Mine hunde betyder alt for mig. Det er mine børn og jeg ligger meget tid i dem. Jeg er vokset op med hund, men det noget helt andet at have sin egen og stå for det hele selv. Jeg synes, de gør mig til en bedre person og de er samtidig min hobby ift. træning og udstilling. Vi gør alt sammen herhjemme og det er tomt uden dem.

Olly og Jyttes Favoritter

Skriv et svar

Cookie-indstillinger