Ugens Kæledyr

Ugens Kæledyr – Ellie og Nala (Uge 13)

Navn på jer: Louise (Ellies ejer) og Sara (Nalas ejer) Vi er svigerinder.
Navn på dine kæledyr: Ellie og Nala
Kælenavne: Ellie: Badullie, Elsie, Badoo og Nala: Pølse, Nalie
Alder: Ellie: 28/2-2021 – 2 år og Nala: 20/9-2021 – 1 år
Køn: Tæver
Blandinger: Ellie: Cockapoo (75% puddel, 25% Cocker Spaniel) og Nala: Doodle (75% puddel, 12,5% Golden Retriever, 12,5% Cavalier King Charles)

Hvornår fik du dem?
Vi fik Ellie i april 2021, mens Nala kom til i november 2021.

Er der en speciel betydning bag deres navne?
Nala er opkaldt efter ‘Nala’ fra løvernes konge, mens Ellies navn blev valgt, fordi vi syntes det var pænt og passede godt til hende 😀

Er der en historie bag, hvorfor I fik dem, hvis ja fortæl?
Louise (Ellies mor) havde talt om at få en hund, og på et tidspunkt bukkede hendes kæreste under for presset og indvilligede i at tage op og besøge en flok hvalpe i Hanstholm. Det var kærlighed ved første blik, da vi mødte Ellie, og der var faktisk ingen tvivl om, at det skulle være lige netop hende.
Sara, der også var kæmpe hundelsker, blev meget forelsket i lille Ellie og fik overbevist sin kæreste om, at de også godt kunne have en hund. Så derfor kom Nala til lidt tid efter Ellie.

Hvad slags temperament har de?
Ellie er en altid glad, men også følsom og stædig lille hund, der ved, hvad hun vil. Hun skal altid lige se fremmede folk an, men når man først har vundet hendes hjerte, så giver hun enormt meget kærlighed fra sig.

Nala er også altid glad og meget rolig. Hun kan godt blive lidt utryg ved fremmede hunde, men er mere modig hvis det er i selskab med Ellie. Derudover elsker de begge at lære nye tricks og er nogle dygtige cirkushunde efterhånden.

Hvad elsker de?
Lange gåture og løb i det fri sammen. Endnu bedre, hvis der også er nogle fugle at jage – Nala især jager ALT hun møder på sin vej. Derhjemme er det bedste at tage lur ovenpå yndlingsmenneskerne eller blive nusset på maven.

For nylig er vi begyndt at løbe korte ture med Ellie, og det er lynhurtigt blevet en af hendes yndlingsbeskæftigelser. Om sommeren elsker hun en dukkert og at være med på paddleboard. Nala er ikke så glad for at bade, men elsker at grave i sandet ved stranden. Derudover elsker begge hunde at lege med Nalas menneskesøster, Ella, på 7 år.

Hvad er deres yndlingsmad?
Alt med kylling, og hvis der skal læres tricks, findes der ikke noget bedre end en lille bid ost.

Hvad er deres bedste sider?
Deres hengivenhed og kærlige væsen overfor familien.

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Går en lang tur fx i Bernstoffsparken eller slapper af sammen på sofaen. Nala og Ellie er også altid klar på at finde et stykke legetøj og hive i hver sin ende imens der knurres højlydt.

Hvor er jeres yndlingssted at gå tur?
For Ellie findes der ikke noget bedre sted end hundestranden ved Amager Strandpark. Det er det absolutte yndlingssted.

Nala er meget glad for hundeområdet for enden af Ugandavej, hvor hundene må løbe frit. Begge hunde er tit henne og besøge den andens yndlingssted.

Kan de nogle tricks?
Alle de mest basale som sit, dæk, plads, high five, dup, bang osv, de er generelt meget lærenemme. Men når både Nala og Ellie for alvor skal blære sig, hopper de op i favnen på os på kommando.

Har dine kæledyr nogle uvaner?
Ellie har en stor kærlighed til sutsko og strømper, så sandsynligheden for at finde en af delene i hendes hundekurv er ret stor.

Nala er også meget glad for vores sko. Desværre synes hun, det er rigtig sjovt at ødelægge dem, ligesom hun også synes, jorden fra planterne herhjemme nogle gange skal en tur ud på gulvet.

Fortæl en sjov historie om dine kæledyr:
Kan ikke lige komme i tanke om en specifik historie.. Men jeg smiler ofte over, hvor observant hun er. Eksempelvis vender hun sig om, hver gang der kommer en el-bil, fordi hun ved mine forældre har en. Og hvis man skal have hende helt op at køre, så skal man bare sige navnene på hendes bedste hundevenner.

Nala er et meget stort vanedyr, hvilket betyder, at hver aften, når hun skal til at sove, skal hun først legeslås med sin menneskefar og være meget farlig, og bagefter skal hun ind under dynen til sin menneskemor og sove i hule, mens hun laver meget højlydte veltilfredse lyde. Det er helt udelukket, at vi ikke skal igennem de ritualer hver aften, og det griner vi ret meget af.

Hvad er dit yndlingsminde med dine kæledyr?
Med Ellie er det uden tvivl afhentningen i Hanstholm. Hun var den første af hvalpene, der kom spurtene over til os. Den lange tur hjem glemmer jeg ikke lige foreløbig, for det var så uforståeligt at tænke på, at hun nu var min hund.

Med Nala er det største minde også afhentningen og det første møde med hende. Jeg, Sara, kan huske, at jeg syntes hun havde det sødeste hale, jeg nogensinde havde set. Det var helt surrealistisk at tage hende med hjem og vide, at hun var vores nu. Det var både en stor kærlighed og et stort ansvar, der ramte os i den første tid.

Hvad er det frækkeste dine kæledyr har gjort?
Listen er lang… Og uden at nævne navne, så er der er blevet ødelagt en hel masse ting – også hjemme hos andre end os selv. Der er blevet jagtet bier, der har stukket dem. Der er blevet jagtet katte og fugle ind i andre menneskers haver, hvor det ikke var nemt at få dem ud igen. Der er blevet rullet rundt i klamme ting, så de ikke var så lyse i pelsen mere og duftede ækelt.

Hvem er deres bedste ven?
Ellie og Nala er hinandens absolutte bedste venner.

Hvad betyder dine kæledyr for dig?
Alt. De er helt integrerede dele af vores familier og vores små pelsbabyer. Heldigvis er vores andre familiemedlemmer også hundemennesker, og alle ser hundene som familiemedlemmer. Det er rigtig dejligt.

Ellie og Nalas Favoritter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger