Ugens Kæledyr – Alba (Uge 29)

Denne uges Ugens Kæledyr er Alba. En lille smukke bichon frise, der faktisk sommetider er helt brun, fordi hun eeeelsker at grave i jord 🤭 Hun også en ægte lille strømpe-, tøj-, toiletpapir- og avisblade tyv, som elsker at stjæle førnævte og så er hun selvfølgelig meget elsket af familien, hvor hun bidrager med masser af glæde og sjove historier. Du kan lære Alba endnu bedre at kende i dagens artikel 💚

Navn på dig: Amalie Batz
Navn på dit kæledyr: Alba
Kælenavn: Lille-pigen og Pippi.. Pippi, fordi hendes motto om, at “det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert”, passer enormt godt på Alba.
Alder: Alba er 5,5 måneder gammel, og er født d. 22.01.2023. En lille januar-pige.
Køn: Hun
Race: Bichon Frise
Hvornår fik du hende? Min kæreste og jeg hentede Alba d. 31. Marts, 2023.

Er der en speciel betydning bag hendes navn?
Min kæreste og jeg starter begge to med A, og vi tænkte derfor, at det ville være sjovt at få en A’er mere til vores lille familie. Derudover er Alba det latinske navn for “hvid”, hvilket man jo må sige, at hun er. En lille, hvid bamse (undtagelsesvist når hun graver i jordhuller 😉).

Er der en historie bag, hvorfor du fik hende, hvis ja, fortæl gerne?
Min kæreste og jeg er store hundemennesker, og jeg selv er vokset op med hunde – så det lå egentlig bare lidt i kortene, at vi selvfølgelig måtte eje vores egen lille uldtot. Det valg har vi ikke fortrudt ét eneste sekund!

Hvad slags temperament har hun?
I Albas sundhedsbog beskrives hun som “kontaktsøgende”, “aktiv” og “nysgerrig”. Og foruden, at Alba også er jordens mest kærlige lille væsen, så passer ovenstående beskrivelser uhyggeligt godt på hende. Alba er den mest nysgerrige, lille hund, som bare springer ud i alt med gåpåmod – og hun er absolut ikke bange af sig. En lille, kærlig og modig krudtugle.

Hvad elsker hun?
Alba er meget social, og elsker alle dyr og mennesker. Hun bliver faktisk lidt fornærmet, hvis mennesker og/eller hunde ikke rigtig gider at sige hej til hende. Og så elsker hun mad. Og at grave i jordhuller (….det er som om, at det er ekstra fedt, når man er en hvid hund).

Hvad er hendes yndlingsmad?
Alba elsker laksecreme/paté, godbidder med laksesmag og kaninører.

Hvad er hendes bedste sider?
Albas bedste sider er mange, men hendes sjove og kærlige sind vil jeg dog særligt fremhæve. Alba er en lille hund, med en meget stor og underholdende personlighed, som man ikke kan andet end at holde af.

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Vi hygger os aller mest, når vi er ude og opleve. Alba elsker at udforske verdenen og nye steder. Derudover hygger vi os rigtig meget på svigerforældrenes båd. Dér kan Alba rigtig få sit nysgerrighedsbarometer stillet; masser af mennesker, fugle og havet at holde øje med.

Sidst, men ikke mindst, er Alba også en rigtig puttetrold, og hun eeelsker at blive båret og ligge i armene på os. Hvis man sætter hende ned, hopper hun ofte op ad ens ben, fordi hun meget gerne vil op igen (godt hun ikke vejer så meget..).

Hvor er jeres yndlingssted at gå tur?
Det er helt sikkert i skoven eller på stranden.

Kan hun nogle tricks?
Alba kan sit, dæk, give pote, vente, indkald “kom”, håndtarget og “møs”.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Alba stjæler toiletpapirsrullen, så snart hun kan komme til det, så herhjemme husker vi altid at lukke døren til badeværelset…. men det kan jo glippe! Og så har vi altså en lidt for stille hund til, at det kan være sandt; nemlig i soveværelset med munden og gulvet fuld af toiletpapir.

Derudover har Alba en uvane med at bide alle tøjdyr i stykker, fordi hun synes, at vattet i tøjdyret er sjovest at lege med. Lykkedes hun med det, ligner det et helt sne landskab.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Åh, der er mange.. Men særligt sjovt har det været at have et sofabord med glasplade. Alba har haft lidt vanskeligt ved at forstå, at hun altså ikke kan gå under bordet og hoppe op og snuppe det, som ligger på bordet. Det har resulteret i et par meget morsomme “hovedstød” 😂

Hvad er dit yndlingsminde med dit kæledyr?
Mit yndlingsminde er helt klart vores tredje dag med Alba. Albas nysgerrige sind udforskede alt i vores lejlighed, herunder særligt en plante, hvorfra hun hapsede nogle af bladene. Jeg fandt efterfølgende – og til vores store forskrækkelse – ud af, at planten er giftig for hunde (og særligt for katte), og da jeg finder ud af dét, begynder Alba faktisk at få det dårligt.

Hun er dvask, har diarré, feber og kaster op. Klokken er 20, og den eneste åbne dyrlæge vi kan komme til, er Birkerød Dyrehospital; og af sted med os fra Helsingør af!! Min kæreste og jeg med tårer i øjnene og vores lille, nyankomne guld på mit skød.

Vi kom frem til dyrehospitalet, og Alba blev undersøgt nøje. Dyrlægen fandt frem til, at planten – til vores store lettelse – ikke var så giftig for hunde, som jeg havde læst mig frem til (Google kan mange ting, men ikke alt…). Det viste sig, at Alba blot havde lidt bøvl med maven, hvorfor vi fik noget skånekost og lidt smertelindrende med os hjem.

Med den besked, tog vi lettet hjemad igen (bare 3500,- fattigere…). Til trods for, at der (heldigvis) ikke var noget alarmerende galt med hende, så var det en voldsom oplevelse for både hende og for os, fordi hun var så lille og ny – og det var lige præcis i denne her situation, at jeg oplevede, at Alba fik en helt særlig tryghed og tillid til os 🥰

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Det må være alle de ting hun ofte stjæler… Strømper, tøj, toiletpapir, avisblade etc.

Hvem er hendes bedste ven?
Alba har mange gode venner, men hendes bedste ven er hendes onkel Oscar (svigerfamiliens lækre cocker spaniel). Ham ser hun utroligt meget op til!

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Alba betyder hele verden for os. Hun er vores lille guldklump, og hun bringer så meget glæde og lykke i vores lille AAA-trekløver ☘️

Albas Favoritter


Skal dit kæledyr være Ugens Kæledyr?

Skal dit kæledyr blive Ugens Kæledyr, så er der flere måder, hvorpå du kan du deltage. Du kan enten hoppe ind på vores Instagram (IG: petguide.dk) poste et billede på din story af dit kæledyr, tagge os og dele det. Så er du helt automatisk med for ugen.

Bliver du ikke valgt, er du velkommen til at prøve igen ugen efter. Har du ikke sociale medier, kan du sende os en mail på: [email protected] med et billede af dit kæledyr og navnet på den – og du er nu med i udvælgelsen. Den heldige får besked fredag formiddag, og får så sin egen artikel fredag i ugen efter. Har du nogle spørgsmål, er du velkommen til at sende os en mail.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger