Ugens Kæledyr – Alba (Uge 25)

Denne uges Ugens Kæledyr er Alba 💚 Hun er en blanding af australsk hyrdehund og schæfer – og så er hun selvlært i at åbne døre – og så er hun mester i skuespil, en ægte dramaqueen, som hendes ejer, Mia, ville sige. Læs med, når Mia deler ud af flere sjove og søde historier om hende.

Navn på dig: Mia
Navn på dit kæledyr: Alba
Kælenavn: Albi
Alder: Alba er 10 måneder og er født d. 29/7 2022
Køn: Hun-hund
Race: Blanding mellem Australsk hyrdehund og schæfer
Hvornår fik du hende? 28/9-2022

Er der en historie bag, hvorfor du fik hende hvis ja fortæl?
Jeg har haft hund gennem hele mit liv og har altid vidst, at når jeg flyttede for mig selv, skulle jeg have en hund. Men jeg gik faktisk for sjov ind og kiggede på hunde til salg, for det gjorde jeg engang i mellem og da jeg så Alba kunne jeg ikke lade vær med at skrive. Alba var blevet sat til side af dem, som solgte hende, fordi de overvejede selv at beholde hende. Men de besluttede sig for at de sælge hende alligevel og så skrev de til mig.

Hvad slags temperament har hun?
Alba er det modsatte af en vagthund, bliver hun bange for noget, står hun automatisk og gemmer sig bag mig. Men hun er en enormt glad, klog, kærlig og energisk hund! Og så kan hun sige de sjoveste lyde, når hun prøver at hyle som en ulv.

Hvad elsker hun?
Alba elsker lange gåture, især hvis der er højt græs så hun kan hoppe gennem det. Hun elsker at bade og synes det er så sjovt at springe ned i vandet, løbe op igen, springe ned igen osv.

Hvad er hendes yndlingsmad?
Vådfoder på hendes lickimat og makrel.

Hvad er hendes bedste sider?
Albas bedste egenskab er at hun er så sjov og klog.

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Går lange ture i hundeskoven

Hvor er jeres yndlingssted at gå tur?
I skove eller andre natur landskaber, så Alba ikke behøves at være i snor og hun bare kan løbe rundt og hygge sig

Kan hun nogle tricks?
Alba kan sit, dæk, rulle rundt, give pote, dut/håndtarget og “vente”

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Hun åbner døre, alle døre.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Jeg så en dokumentar om ulve i fjernsynet og Alba begyndte at hyle og knurre af dem og hun kunne ikke rigtig finde ud af, hvorfor de var der. Og så begynder hun at hyle mega højt og så lød det virkelig meget som om, hun sagde “oh my god” – og jeg døde af grin, har stadig videoen af det.

Hvad er dit yndlingsminde med dit kæledyr?
Da hun var ca. 10 uger gammel og jeg næsten kom til at træde på hendes pote, nåede ikke at putte vægt på, nåede knap nok at røre hendes pote med min fod. Og Alba skreg, som om hun var i kæmpe smerte og så haltede hun på det forkerte ben. Hun er en kæmpe dramaqueen.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Da hun var alene hjemme og jeg havde lukket dørene indtil værelset, badeværelset, køkkenet og depotrummet, så hun ikke kunne ødelægge nogle af de ting derinde (for hun er stadig en hvalp, så sommetider ødelægger hun ting..) men Alba har på mirakuløs vis lært sig selv at åbne døre, så da jeg kom hjem stod alle døre åbne og Alba havde ødelagt min taske, mit undertøj, en hel pose godbidder og en kalender..

Hvem er hendes bedste ven?
Forhåbenligt mig, og så har hun to bedste hundevenner, som er Stacy, der er labrador. Og Mikka, der er schæfer.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Alba betyder alt for mig og hun har gjort så jeg aldrig føler mig alene, for hun er der altid.

Albas Favoritter


Skal dit kæledyr være Ugens Kæledyr?

Skal dit kæledyr blive Ugens Kæledyr, så er der flere måder, hvorpå du kan du deltage. Du kan enten hoppe ind på vores Instagram (IG: petguide.dk) poste et billede på din story af dit kæledyr, tagge os og dele det. Så er du helt automatisk med for ugen.

Bliver du ikke valgt, er du velkommen til at prøve igen ugen efter. Har du ikke sociale medier, kan du sende os en mail på: [email protected] med et billede af dit kæledyr og navnet på den – og du er nu med i udvælgelsen. Den heldige får besked fredag formiddag, og får så sin egen artikel fredag i ugen efter. Har du nogle spørgsmål, er du velkommen til at sende os en mail.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger