Miniguide til behandling af hunde med blod i afføringen

Når hunden har blod i afføringen, har mange hundeejere en tendens til at gå i panik. Heldigvis er der sjældent grund til dette, da blodig afføring ikke nødvendigvis er ensbetydende med alvorlig sygdom.

Dette ændrer dog ikke på, at det er vigtigt at være opmærksom og finde årsagen til den blodige afføring hurtigst muligt.

Potentielle årsager til blod i hundens afføring

Har din hund blod i sin afføring, kan der være flere årsager til dette. Årsagerne spænder fra relativt ufarlige problemer til alvorlige sygdomme, hvoraf flere kan være livstruende. Derfor er det vigtigt at handle hurtigt ved blod i afføring hund.

Blandt de mest udbredte årsager til blod i hundens afføring finder man de følgende årsager:

  • Orme er ganske almindelige hos hunde, og parasitterne kan resultere i både vægttab, anæmi og blodig afføring.
  • Giardia er en velkendt tilstand af små tarmparasitter, som er meget smitsom blandt hunde. Disse parasitter kan også føre til slimet og blodig diarré.
  • Har hunden fået betændelse i tynd- eller tyktarmen, kan det – ud over en række andre symptomer – også give en blodig afføring.
  • Analkirtelbetændelse opstår som regel som et resultat af diarré. Et af de symptomer, der kan forekomme ved denne betændelse, er blod i afføringen.
  • Forstoppelse kan resultere i, at venerne i hundens tarme brister, hvilket kan give mindre mængder blod i dens afføring. 

Behandling af hunde med blod i afføringen

Der findes ikke én behandling, der bruges, hvis hunden har blod i sin afføring. Da der er mange årsager til dette, er der nemlig også mange forskellige behandlinger.

Når alt kommer til alt, handler det ikke blot om at stabilisere din elskede hund. Det handler i lige så høj grad om at behandle den underliggende sygdom. Har din hund blod i sin afføring, anbefales det derfor at tage den med til dyrlægen.

Behandling af blodig afføring kan gøres på flere måder. Er der tale om en infektion med orme eller giardia, vil det blive behandlet med en ormekur. Er det derimod en analkirtelbetændelse, er det nødvendigt med både skylning af analsækkene, behandling med antibiotika samt brug af særlige salver.

Bestil tid hos dyrlægen hurtigst muligt

Dette vidner om, at der er stor forskel på, hvordan blod i hundens afføring skal behandles. Netop derfor er det også vigtigt, at du ikke blot antager, at du ved, hvad problemet er. Er der blod i din hunds afføring, bør du derfor ikke tøve med at bestille tid hos dyrlægen.

Bemærker du, at din hunds afføring er blodigt, skal du dog bevare roen. Der er nemlig ikke meget, du kan gøre, før dyrlægen har bestemt den nøjagtige årsag til den blodige afføring. 

Efter dyrlægebesøget er det selvfølgelig vigtigt, at du følger dyrlægens anvisninger til punkt og prikke, så du og din hund kan komme problemet til livs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger