hundeklapvogn

Hundeklapvogn – få din hund med over alt!

Hvornår har jeg brug for en hundeklapvogn?

Grunden til at en hundeklapvogn kan være en god ide, kan skyldes forskellige ting – og alle grunde er helt ok. Det vigtigste er, at du sørger for, at din hund får sin nødvendige daglige motion. Der må altså ikke gåes på kompromis med din hunds velvære til fordel for en tur i hundeklapvogn. 

Tilbehør til din hundeklapvogn

Men har du en hvalp og kan I derhjemme godt lide at gå lange ture, så kan en hundeklapvogn være en fordel. Hvalpe kan ikke gå så langt i starten, og heller ikke være alene hjemme en hel del. Med en hundeklapvogn kan I gøre, som I plejer og gå lange tur sammen med jeres nye hvalp.

Det kan også være I har en ældre eller syg hund, som I gerne vil have med jer, men igen er gåturen for lang og der skal være plads til hvile undervejs. I sådanne tilfælde vil en hundeklapvogn også være ideel.

Overvejelser ifm. køb af hundeklapvogn

Størrelse

Som kort nævnt tidligere er det utroligt vigtigt, at du får dig en hundeklapvogn, som passer til din hunds størrelse. Når du finder en hundeklapvogn, som du gerne vil have, så tjek størrelsen først. Der vil oftest være skrevet og gjort opmærksom på, hvilken maks vægt din hund må have i netop den barnevogn. Vi anbefaler at følge de vejledninger, da det ellers kan påvirke sikkerheden, kvaliteten og levetiden på din hundeklapvogn. 

Selvom at du tænker, at det kun er 5 kg over den vægt, som de anbefaler, kan det altså gøre, at den går meget hurtigere i stykker end forventet, og så er det mange penge at have brugt på en hundeklapvogn. Så følg vejledningen og find en der passer til din hunds vægt.

Nem at samle

Alt efter hvor handy du er, så sørg for at du kan samle din hundeklapvogn selv. Dette gælder både fra starten, hvor den skal samles, efter du har modtaget den, men i særdeleshed også fremover når den skal pakkes ned. Alt efter dit behov og hvor ofte den skal pakkes ned, kan det være en god ide at være obs på, hvor nem den er at pakke ned og ud igen. Skal din hundeklapvogn ofte ind og ud ad bilen, eller pakkes sammen så den ikke fylder for meget i hjemmet, er det rart, at man ikke skal bruge for meget tid på det hver gang. 

Hjul

Ligesom med alt andet der har hjul, så er nogle hjul på en hundeklapvogn også bedre til noget terræn end andet. Så inden du køber en hundeklapvogn, skal du afgøre med dig selv, hvor den primært vil blive brugt. Er det til transport i byområder, eller skal den bruges til lange gåture i skov og ujævn terræn, måske den skal bruges til løbeture eller noget helt fjerde? For den bedste oplevelse for jer, så vær sikker på at hjulene på den hundeklapvogn du vælger, kan bruges i det terræn du ønsker. 

Vægt – hvad kan den bære

Dette er noget af det vigtigste, når du vælger en hundeklapvogn. De forskellige hundeklapvogne der er på markedet, har hver et maks kilo, som de kan bære. Den vægt er den maks vægt, som din hund må have. Overstiger din hunds vægt, det som hundeklapvognen siger den kan bære, minimerer du levetiden og du risikere at den går i stykker. Så sørg for at du vælger en hundeklapvogn, der kan bære din hund.

Vægt på hundeklapvognen

Vægten på klapvognen til din hund kan også være en vigtig faktorer, når du skal vælge en. Skal du bære den meget, fordi du f.eks. bor i lejlighed, eller hvis du har dårlig ryg eller andet, kan det være afgørende for dig, at du sørger for at vælge en let hundeklapvogn. 

Vandtæt

Det er ikke mange hundeklapvogne, der er helt vandtætte. Men du kan være heldig, at der følger et regnslag med og ellers kan du ofte tilkøbe dem ved siden af. Vi anbefaler, at du altid har et liggende i din taske eller hundeklapvogn, da vejret – specielt herhjemme i Danmark, ikke altid er til at forudsige og kan være meget skiftende. 

Sikring af hund

Det er også vigtigt, altid at have styr på hvordan sikringen af din hund virker, og hvor meget du ønsker. Nogle vil gerne have, at der kan lukkes hele vejen rundt, mens det for andre er nok med et par stropper til at sætte fast i din hunds sele. Du kender din hund bedst, og ved derfor, hvad den vil nyde mest på jeres ture. 

FAQ

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger