Opdateret den 28/01/2021

Vi fik os en snak med Hundehaven Potefryd, som til dagligt er en slags børnehave for hunde. Her kan din hund blive passet, imens du er på arbejde. I denne artikel fortæller om om, hvordan de opstod, hvordan de får det til at køre rundt og hvad hundene laver sådan en dag.

Hvem er Hundehaven Potefryd?

Hundehaven Potefryd opstod i 2015 af Lise og Claus, og var Danmarks første rigtige hundebørnehave. Der er kommet flere til siden.
Hundehaven Potefryd er et pasningstilbud for hunde i dagtimerne fra 6:30 til 17:30, så far og mor kan gå på arbejde med god samvittighed og hundene kan komme og blive socialiseret, stimuleret. Vi garanterer en dejlig træt og mættet hund, når de bliver hentet.

Sammenhold er nøgleordet

I sommeren 2019 valgte Lise og Claus, at der skulle ske noget andet, og de ville sælge Hundehaven. Da der ikke var nogen købere, besluttede de, at de ville lukke Hundehaven. Det var med sorg i hjertet for både ansatte, frivillige og hundeejerne. Men i stedet for at lade det stå til, så valgte hundeejerne at stå sammen, og de fik overdraget Hundehaven lige efter sommerferien, og lavede det til en forening. Der blev ansat 2 personer, og de frivillige valgte at blive. Det var starten på Foreningen Hundehaven Potefryd.

Medlemmerne styrer rigtig meget, af det der sker i og omkring Hundehaven. Følgende ting er noget Hundehaven Potefryd, sørger for der sker;

  • Aktivitet på sociale medier
  • Der er hvalpetræf
  • Tema aften en gang om måneden for alle der er interesseret
  • En årlig kalender af vores dejlig hunde
  • Når der skal laves f.eks ude gård, eller andre ting der skal fikses eller laves, så er det medlemmerne, der træder til. Så alle er en del af et stort fællesskab.

De frivillige gør en forskel

Hundehaven kan ikke overleve, uden frivillige og praktikanter fra kommunen, og sammen udgør de den fantastiske stab, der tager sig af hundene i dagligdagen. Vi kan med stolthed sige, at der nu er 28 fantastiske mennesker, der vælger at bruge nogle timer af deres fritid på vores fantastiske hunde – og de gør en kæmpe indsats.

De frivillige/praktikanter  sørger for:

  • Ro og orden i hunde stuerne.
  • Deler møs og nus ud til alle de skønne hunde.
  • Der bliver leget med bold,
  • Trukket med trækketov.
  • der bliver gået små ture, trænet (med især hvalpene).Vi har også en sansehave eller en legeplads, hvor hundene kan få brugt alle sanserne med f.eks balance bro, tunnel, gå igennem en tunnel af plastikflasker, søge godbidder i et boldbad, gå på en vippe og alt mulig andet.

Vi har lige fået en ude gård, så hundene selv kan sige til, når de skal besørge, og det er de dygtige til.

Det kan være lidt hårdt for en hvalp at starte i Hundehave, og derfor har vi eneværelser, hvor de kan få sig et velfortjent hvil og lidt én til én kontakt. Derudover sover alle hundene i 4 timer om dagen, det er tiltrængt og de falder hurtigt til ro, efter de har fået deres madpakker.

Tidligere artikelGør løb med hund sjovt – Frida og Line giver tips til en god start!
Næste artikelUgens Kæledyr – Bobby Jo (Uge 4)
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her