Er der noget sjovere end at se vores katte bruge energi på at fange deres legetøj? Vi kunne se på det dagen lang, hvis det ikke var så hårdt at sidde på gulvet og bruge vores ene arm for at få legetøjet til at bevæge sig i timevis. Men – vi har fundet den helt perfekte løsning. Svaret er elektronisk kattelegetøj. Og vi har fundet en masse af det, så du kan finde det helt perfekte match til katten af huset.

6 forskellige typer elektronisk kattelegetøj

Sprællende Nemo

Elektronisk kattelegetøj er bare sjovest. Og kombiner så det med et fiskeformet legetøj – win win for din kat. Den her er sjov for din kat, da den spjætter sporadisk, når den er blevet rørt. Bare rolig, den fortsætter selvfølgelig ikke natten lang, men stopper efter 15 sekunder uden berøring. Den kan desuden oplades, når den løber tør for strøm.

Bubblecat

Det her elektriske kattelegetøj er lidt anderledes end det andet, vi har i artiklen. Sæbebobler er nemlig ikke kun sjovt for børn – også katte. Her får du bobler, som du med god samvittighed kan sende afsted både inden- og udendørs. De er med vaniljesmag, giftfrie og pH-balanceret – din kat vil elske at jagt dem rundt.

Elektronisk Fjer-gemmer

Katte er nogle snedige væsner, så det er sundt nok for dem at blive aktiveret på en anden måde sommetider. Her får du et legetøj, der reagerer på bevægelsen fra din kat – og samtidig siger den små fuglelyde, så din kat bliver trigget til at nærme sig, og så er det, at fjeren titter frem, når din kat nærmer sig. Perfekt til at tilfredsstille din kats jagtinstinkt. Det elektroniske legetøj måler 8 x 7,5 x 15 cm og kan nemt passe ind i de fleste hjem.

Wobbly Fjer-udspringer

Her får du endnu et elektronisk kattelegetøj, der aktiverer kat – og samtidig sørger for, at du ikke behøver sidde på gulvet og lege i flere timer. Det er altså alletiders til dig, der har en kat, der elsker at lege, men hvor du ikke altid har tiden til det. Så slut med dårlig samvittighed! Denne fungerer som ovenstående, og reagerer på bevægelse fra din kat, som så gør, at fjeren bevæger sig og sætter gang i din kats jagtinstinkt.

Vrikkende Sardin

Når det kommer til legetøj til din kat, så er fiske-lignende ting altså bare det sjoveste. Denne har endda fået tilsat lidt elektronisk sprælle-bevægelse og catnip oven i – det bliver med garanti din kats favorit legetøj. Størrelsen er ca. 28 cm lang.

Kong Pursuit Hvirvelvind

Okay, den her er altså et must-have, hvis du spørger os! En bold med hale – på batterier, så den bevæger sig. Bolden tumler altså rundt uden hjælp fra dig. Perfekt legetøj, som vil friste din kats jagtinstinkt og gøre det let for dig at aktivere din kat. Husk dog på, at det elektroniske kattelegetøj bruges med 2 x AA batterier, som ikke medfølger.

Hvad er elektronisk kattelegetøj?

Elektronisk kattelegetøj er bogstavelig talt, hvad navnet siger – kattelegetøj, der er elektronisk. Når kattelegetøj er elektronisk, betyder det blot, at det fungerer enten via batterier eller strøm. Mange af ovenstående elektriske kattelegetøj fungerer enten ved hjælp af indsatte batterier eller en opladning her og der.

Det gør, at de kan bevæge sig og gøre sjove ting – uden at du skal bruge kræfter på at holde legen i gang. Nu kan dit kæledyr helt selv lege i timevis, når du er der og når du ikke er hjemme.

Er elektronisk kattelegetøj bedre end almindeligt?

Nej, det er ikke nødvendigvis bedre. For nogle kan det føles som den smarteste opfindelse, hvis deres kat er gladere for elektronisk kattelegetøj end de er for legetøj, der skal have hjælp til at bevæge sig. Så i virkeligheden handler det allermest om, hvad din kat bedst kan lide.

Nogle katte har et yndlingslegetøj og det kan bare på ingen måde tages af tronen, som deres bedste legetøj. Så hvis din kat elsker sin muse-bamse, så er det ikke sikkert, at elektrisk kattelegetøj kan gøre det helt store indtryk på din kat.

Modsat kan det også være, at din kat bare vil elske kattelegetøj, der er elektrisk. Og når den først har fået øjnene op for det, så er der ingen vej tilbage til noget, der er sjovere end det. Så det ene er på ingen måde bedre end det andet, det handler blot om din kats præferencer.

Hvad skal jeg se efter, når jeg køber elektronisk kattelegetøj?

Er det første gang, du skal ud og købe elektronisk kattelegetøj, så kan det sommetider være svært at finde hoved og hale i, hvad de forskellige ting kan, hvad der er godt og hvad du burde vælge til din kat. Vi giver derfor et par guidelines til ting, du kan være opmærksom på. Dog er det vigtigt at huske på, at du kender din kat bedst og ved, hvad den synes er sjovt. Og andre gange må man bare tage et sats.

Din kats interesse og præferencer

Som kort nævnt tidligere, så handler det ofte om, hvad din kat har af præferencer. Så når du skal vælge det helt perfekte elektroniske kattelegetøj, så anbefaler vi, at du ligger alt til side, der hedder trendy og popularitet. Det er på ingen måde ensbetydende med, at din kat vil elske det. For er der noget, vi katteejere ved, så er det, hvor selvstændige og ligeglade vores katte kan være.

Så selvom at det mest populære mærke har launchet noget nyt legetøj – elektronisk eller ej, så det ikke sikkert, det faldet i din kats smag. Så med mindre du ved, at din kat elsker den slags legetøj, så tag chancen.

Det, vi egentlig prøver at sige med dette afsnit, er, at det vigtigste er blot, at du vælger ud fra, hvad du har set, din kat tidligere har været glad for og så finde noget i samme stil. Selvfølgelig kan ting ændre sig og sommetider må man tage en chance for at se, om det falder i god jord.

Passer det ind i hjemmet

Selvom, at det er din kat, der skal lege med dens nye elektroniske kattelegetøj, så bor du der stadig også. Så ja, du har selvfølgelig også noget at have sagt 😉 Til trods for, hvis det stod til din kat, så bestemte den nok det meste og over dig.

Men det kan være en ide at tænke ind, inden du køber elektrisk kattelegetøj, hvor du bor og om det giver mening. For noget af den slags kattelegetøj kan fylde lidt og det kan også larme. Bor du f.eks. et meget lydt sted, hvor du har underboer? Så kan det godt være, at de sprællende fisk er for larmende, når de vrider sig på gulvet. Det kan også blot være gulvplads, der er mangel på, hvis du køber et aktiveringslegetøj, der fylder godt. Så blot være opmærksom på disse ting, så det også matcher jeres boligsituation.

FAQ

Tidligere artikelPortugisisk Vandhund – Lær racen at kende!
Næste artikelUgens Kæledyr – Kenzo (Uge 42)
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her