Dalmatiner – Lær racen at kende!

OBS: Denne artikel er skrevet i samarbejde med en Dalmatiner-ejer. Formålet er at lære om racen i form af erfaringer og oplevelser fra ejere, der har selvsamme race.

Denne artikel skal altså ikke ses som faktabaseret, men derimod som en personlig fortælling fra en Dalmatiner-ejer.

Navn på race: Dalmatiner
Temperament: Aktiv hund
Aktivitetskrævende: Meget
Nysgerrig: Imødekommende
Pelspleje: Lidt

Vi er et ungt par på 24 og 26. Vi er forlovet og har været sammen i 5 år. Vi bor i et rækkehus med en lille terrasse i et naturskønt område. Jeg (Theresa) studerer til sygeplejerske og arbejder på et hospital. Deniz læser til markedsføringsøkonom og er færdig til sommer👏🏻

Lidt om racen Dalmatiner

Dalmatinerens temperament

Dalmatineren er en glad og aktiv race, der gerne vil ud og løbe for at komme af med alt dens energi. De er lette at træne, men gider ikke den samme øvelse for mange gange, da det hurtigt bliver kedeligt. Det er en super familiehund – også med børn, og den knytter sig meget til sin ejer(e).

Det er en stædig og grænsesøgende hund, så man skal stå fast ved reglerne, ellers løber de om hjørnerne med én. Hvis den først har fået lov én gang, så glemmer den det ikke. Det er en race der, smiler med tænderne, når den er glad, men kan opfattes som aggressivt, hvis ikke man ser på kropssproget eller ved, at de smiler.

Det er en fantastisk race med meget personlighed. De vil gerne være med til alt! Hvad end det er toiletbesøg, rengøring, tøjvalg, madlavning osv. De opfører sig en smule som mennesker blot på 4 ben. De kræver meget opmærksomhed, opdragelse og så elsker de at bruge hovedet!

Hvordan fik I øjnene op for racen Dalmatiner?

Jeg (Theresa) har altid elsket racen fra filmene 101 dalmatiner. Da jeg mødte en for første gang i virkeligheden, var jeg solgt! Jeg fik min kæreste med ud og møde flere, der selv havde racen for at høre om den passede til os! Min kæreste blev også forelsket og vi blev skrevet på flere ventelister.

Hvordan fandt I Kenzo og hvordan var hele processen ift. at finde avler:

Vi skrev os op på flere ventelister, da der var lang ventetid. En skøn pige skrev til os, at der var en, som var sprunget fra og vi var solgt, da vi først så et billede af ham. Vi gik meget op i at se hvilke forhold, han kom fra og vi tog til KBH og besøgte dem samt for at se, om det var et match – det må man sige det var!

Hvad er vigtigt at vide om en Dalmatiner, inden man får sig den?

Det vigtigste at vide inden man får en dalmatiner er, at man skal aktivere den både fysisk og mentalt. Den kræver meget opmærksomhed, anerkendelse og positiv indlæring, da det er en følsom race. Du skal vide, at du skal bruge meget af din fritid på din hund🙏🏽

Det er vigtigt at vide, at det til tider kan være hårdt at have en dalmatiner – specielt når det er en unghund. Når det så er sagt, er det den mest fantastiske race, der giver mange grin i løbet af en dag, med alle deres særheder! Du får uendelig kærlighed, smukke ture med din hund – din nye bedste ven.

Dine bedste råd til andre, der overvejer at få samme race

Mit bedste råd til folk der gerne selv vil have en dalmatiner er, at sætte sig ind i racen! Tag ud og besøg andre med unghund og voksne dalmatinere. Tag evt. også ud og kig/snakke med forskellige kenneler eller udstillinger rundt i landet 🙏🏽

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger