Ugens Kæledyr – Sigrid (Uge 53)

Hver uge på Petguide.dk finder vi ugens kæledyr. Synes du, at dit kæledyr skal have en chance for at blive vist frem, så send os gerne en besked på enten vores Instagram eller Facebook.

Navn på dig: Julie
Navn på dit kæledyr: Sigrid
Kælenavn: Sigge
Alder: Født d. 27/3-2020
Køn: Utroligt nok en dreng…. Det fandt vi ud af til sterilisationen, som blev til kasteration. Men omtales stadig som hun/hende.
Race: Tan kanin
Hvornår fik I hende? 25/5-2020
Er der en speciel betydning bag hendes navn?
Vi stod mellem Sigrid og Frida – da vi naturligvis troede, det var en hun, da både dyrlæge og sælger sagde det. Da hun så skulle til sterilisation, fik vi af vide, at hun havde “skiftet” køn. Det sker jo ret ofte med kaniner – så det må man tage med et smil. Men da hun reagerer på sit navn, har vi beholdt det – og hun kaldes stadig for hun/hende. Men hun har jo heller ikke sine ædle drengedele mere.

Er der en historie bag hvorfor i fik hende, hvis ja fortæl?
Vi er et ungt par, som netop er flyttet hjemmefra sidste år. Jeg, Julie, er vokset op med dyr som hunde, hest, katte, marsvin, fugle, kaniner og fisk. Pludselig stod vi i en situation, hvor jeg ikke kunne finde ro, havde konstant hjemve, og manglede et sted at kunne afsætte alt min kærlighed, som jeg plejede at give dyrene. Men min kæreste, Sebastian, ønskede sig ingen dyr.

En dag kom jeg til at gå i en dyreforhandler, hvor den smukkeste lille kaninunge netop var kommet ind. Der gik ikke ét sekund, før den lille kanin stod og kiggede op fra madskålen, og skulle med hjem. Det var simpelthen den bedste spontane ide, nogensinde.

Jeg købte en kanin, uden at have sat mig ind i, hvad det egentlig indebærer. Men straks da vi kom hjem, blev buret åbnet, og har aldrig været lukket siden. Vi fandt hurtigt ud af, at en kanin er ligeså dygtig som en kat til at blive renlig. Sigrid gør aldrig sit udenfor bakken, og så er “buret” blevet til en base, hvor maden bliver serveret og hvor hun frivilligt kan tage en lur.

Men altid kun af egen vilje og med mulighed for at gå ud igen. Sigrid er kun i indhegning, hvis hun er udenfor og får lidt luft og græs. Sofaen er hendes faste plads, og så prøver vi så at finde ud af, hvornår Sigrids mennesker må “låne” sofaen, da det uden tvivl er der, hvor hun helst vil være.

Ligeså meget som vi ønskede et kæledyr, ønskede vi heller ikke at forsømme dyret, ved at det nogle dage skulle være lang tid alene – og der er Sigrid fantastisk. Hun sover fra 11-19, så hun opdager ikke engang at hun er alene hjemme de fleste dage. 

Var der en speciel grund til, at det blev netop hende?
Sigrid stod og spiste i sin madskål, men kiggede straks op og viste interesse for mig da jeg kiggede ned i buret. Derefter søgte hun dyrehandleren, og ville gerne nusses. Man kunne tydeligt fornemme, at hun var kommet fra et godt opdræt, og var vant til hænder og nus. Jeg var ikke et sekund i tvivl om, at den kærlighed Sigrid søgte, skulle vi nok kunne give hende – og mere til!

Derudover, havde jeg mest i tankerne at anskaffe mig en hund, fordi savnet til min families gravhund Fie var så stort. Men hvordan får man studieliv, lejlighed og kæledyr til at hænge sammen? Ligeså meget som vi ønskede et kæledyr, ønskede vi heller ikke at forsømme dyret ved at det nogle dage, skulle være lang tid alene – og der er Sigrid fantastisk. Hun sover fra 11-19, så hun opdager ikke engang at hun er alene hjemme de fleste dage.

Hvad slags temperament har hende?
En rolig, skøn kanin. Sigrid har ingen ide om, at hun faktisk er et byttedyr. Hvis hun kan komme med hjem på weekend til min familie og dyrene, vil Sigrid faktisk allerhelst have et kys af gravhunden, eller nusses af katten. Derudover har Sigrid selv en ide om, at hun helt sikkert er en hund. Hun opfører sig i hvert fald sådan!

Hvad elsker hun?
At blive nusset, få kys i panden, og sove i sofaen. En rigtig kælepot!

Hvad er hendes yndlingsmad?
Hun elsker sin kaninmad! Derudover, når der kommer friske krydderurter med hjem. Årh det er dejligt! Men yndlingsmaden er nok banan, så begynder måsen helt at vrikke.

Hvad er hendes bedste sider?
Sigrid er blid, kælen, og opfører sig som en hund eller kat. Hun går gerne tur i selen, og sover gerne lur på sofaen, eller er med inde i sengen og putter. Vi kan også sagtens have Sigrid med i bilen, uden at hun bliver stresset. Hun er sjov, har meget personlighed og giver gode grin.

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Så ligger vi i ske på sofaen med en dyne. Det er det dejligste! Vi tager også en masse gode billeder til Sigrids Instagram profil – som ofte resulterer i en masse godbidder for at sidde stille.

Hvor er jeres yndlings sted at gå tur?
På trods af at det er en kanin, elsker vi at gå ture på stranden. Der er masser af sand at grave i.

Kan hun nogle tricks?
“Sæt dig” og hun sætter sig på bagbenene og får en godbid. Og selvom det ikke er et decideret trick, tager Sigrid altid imod os, (især Sebastian får en velkomstkomité), hver gang vi kommer hjem. Igen, Sigrid er sikker på hun er en hund (hun hopper endda op ad vores ben).

Har dit kæledyr nogle uvaner?
En kanin har tænder, og den er ikke så nem at irettesætte som en hund. Dette er da også gået udover én liste – men det er også det eneste. Dette kan heldigvis fikses med noget tape og noget plastik. Men det er helt sikkert noget, man skal have i tankerne, inden man anskaffer sig kanin.

Heldigvis gik vi all-in da, vi fik hende, og har kaninsikret huset. Så vi heller ikke bliver unødvendigt uvenner pga. hendes natur og instinkter. Med kaninsikret menes der, at ledninger er pakket væk – nogle lister er tapet ind, og hun har bl.a. ikke adgang til soveværelset uden opsyn, da der ofte ligger en telefonoplader i kaninhøjde. Eller sengen kunne forveksles med en legeplads. De steder vi ikke ønsker, at hun går hen, indhegner vi. Så derfor lever vi efter; “det er ikke vores kanin, der er indhegnet, det er hendes mennesker”.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Sigrid er rigtig snu, og ved godt, hvordan man får sin vilje. Hvis hun tigger om mad og man siger nej, kan hun som den største drama queen smide sig på ens fødder – eller vende ryggen til én. Også har vi rygrad som regnorme og ender oftest med at give hende den godbid alligevel.

Hvad er dit yndlings minde med dit kæledyr?
Den dag, vi havde Sigrid med til stranden første gang. Hun gik rundt, som var hun en hund. Snuste til alt, løb op og ned ad klitterne. Man kunne se glæden i det lille væsen, og det var bare til stor underholdning for os. Da der så kom en modgående Golden Retriever, fik vi hende hurtigt fanget ind – selvom at vi i et kort sekund glemte, at det ikke var en hund. Det gode er, Sigrid heldigvis selv ved, hvem hun hører til og kommer selv op.


Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Hun stjæler mad fra bordet. Hun elsker menneskemad. Men et fad med frugt står ikke urørt i hendes selskab.

Hvem er hendes bedste ven?
Det er hendes kaninfar Sebastian, eller gravhunden Fie.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Sigrid har givet mig ro og ændret min følelse af konstant hjemve og savn til mine dyr hos min familie. Derudover er hun blevet en fast del af “familien” og følger både med på strandture, sommerhusture, juleaften, osv.

Også i denne corona-nedlukning har Sigrid helt sikkert hjulpet til med, at jeg ikke har følt mig ensom. Hun har ligefrem valgt at være min studiemakker i mange onlinetimer.

Sebastian blev også glad for Sigrid, og kalder nu sig selv kaninfar. Vi ELSKER vores kanin, og vi forkæler hende nu nok også lidt for meget indimellem, og planlægger vores liv meget efter hende. Men til gengæld giver hun også os en masse glæde i livet.

Mange mener nok, at vores kærlighed til Sigrid er lidt overdrevet – men lærer man hende først at kende, vil man se en fantastisk, unik personlighed og man vil opdage, hvor sjov en kanin egentlig er. Vi håber at mange flere, vil opleve samme glæde ved en kanin, og give den samme frihed i form af intet bur – da man klart får den sjoveste, mest kælen ven ud af det.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger