Ugens Kæledyr – Thy Angoras Preben (Uge 3)

Hver uge på Petguide.dk finder vi ugens kæledyr. Synes du, at dit kæledyr skal have en chance for at blive vist frem, så send os gerne en besked på enten vores Instagram eller Facebook.


Navn på dig: Maria Vendelbo
Navn på dit kæledyr: Thy Angoras Preben
Kælenavn: Prebbe, Prebsi, Gule
Alder: Preben bliver 1 år 9. Februar i år
Køn: Neutraliseret han
Race: Angora Kanin
Hvornår fik i ham?
Jeg har selv avlet ham. Da da han var mindst i kuldet, fik han supplerende sutteflaske sammen med hans mors mælk.
Er der en speciel betydning bag hans navn?
Preben var sådan set solgt lige fra han var født og kønsbestemt. Så Amalie som skulle købe ham fik lov at vælge navn. Det skulle starte med D, da han er fra D-Kuld. Men det blev altså Preben.

Er der en historie bag hvorfor i fik ham, hvis ja fortæl?
Preben boede hos mig fra fødslen og 2 måneder efter kastration, hvor han så rejste til sit nye hjem. Her skulle han bondes med deres anden Angora kanin, som jeg sjovt nok også har avlet (@torben_the_angora). Det gik desværre ikke efter flere mislykkede forsøg og jeg endte med at tage ham retur. Jeg tilbyder altid at tage de kaniner, jeg avler tilbage, hvis ny ejer af den ene eller anden grund ikke kan have dem mere.

Var der en speciel grund til, at det blev netop ham?
Han var i sin tid valgt pga farve og køn af Amalie. Men i og med at han havde fået flaske af mig, samt havde boet hos mig over halvdelen af sit liv, så skulle han naturligvis “hjem” igen.

Nu går han som luksus kanin hjemme i mit hus og er frikanin. Til forskel fra mine avlsdyr som jeg har i stalden om vinteren.

Hvad slags temperament har han?
Preben er en ego kanin. Han gider kun, hvad han selv vil og giver tydelig og højlydt lyd fra sig, hvis han er utilfreds.

“Så Amalie som skulle købe ham fik lov at vælge navn. Det skulle starte med D, da han er fra D-Kuld. Men det blev altså Preben. 

Hvad elsker han?
Han elsker mad, godbidder og at få lov at komme i haven og udestuen og få nye lyde og lugte

Hvad er hans yndlingsmad?
Grønkål, riskiks, mandler og sjovt nok Sofus’ hundekiks.

Hvad er hans bedste sider?
At han har så stor en personlighed! Der går ikke en dag uden, at man er glad for, at han er her. Han er så charmerende og man føler sig helt speciel når han kommer op hopper op på skødet af en.

Hvad laver i, når i hygger allermest?
Så træner vi små tricks og nusser. Da han er Angora, skal han klippes oftere end mine andre i stalden. Så vores klipning hver 4. Uge er også mega hyggestunder for os begge.

Hvor er jeres yndlings sted at gå tur?
Vi går ikke rigtig på tur, men han vil rigtig gerne udforske haven og udestuen på egne poter.

Kan han nogle tricks?
Altså selvom at vi træner, er han ikke ret go til det. Men er det, som du tilbyder ham lækkert nok, så kan han stå på bagben.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Han er ikke så god til, når der bliver flyttet rundt på hans ting. Så kan han godt finde på at bide i noget eller tisse uden for sit toilet som straf til mig.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Preben er husets konge. Han bestemmer suverænt over min hund, som ellers er en jagthund-blanding. Ligger Sofus hvor Preben har tænkt at han skulle være, så knurrer Preben og Sofus flytter sig.

Hvad er dit yndlings minde med dit kæledyr?
Det må være de mange gange, hvor han fik sutteflaske som lille. Da han kom ud af reden, kom han løbende og ville have flaske, hver gang han så mig. Tit når jeg arbejdede i stalden, sad han i min overlomme i jakken og kiggede ud.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Der var en dag, han bed slangen over til vandforsyningen til wc’et og oversvømmede hele badeværelset. Det er vist hans frækkeste ide indtil nu.

Hvem er hans bedste ven?
Min hund Sofus og så Clara, der kommer og hjælper mig med at passe kaninerne.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Mine dyr betyder alt i mit liv. Jeg kan ikke få børn, så de er mine børn alle som en.

 

Skriv et svar

Cookie-indstillinger