Ugens Kæledyr – Luna (Uge 52)

Hver uge på Petguide.dk finder vi ugens kæledyr. Synes du, at dit kæledyr skal have en chance for at blive vist frem, så send os gerne en besked på enten vores Instagram eller Facebook.

Navn på jer: Nikolaj og Casper
Navn på dit kæledyr: Luna
Kælenavn: Luna-Buna, Baluna (når hun laver ballade), Lunichi, Looney Patooney (når hun er i fjolle-humør)
Alder: Luna er født 25. maj 2020, så hun bliver snart 7 måneder
Køn: Hun er en hun(d)
Race: En samojede
Hvornår fik i hende: Vi fik hende d. 20. juli, 2020
Er der en speciel betydning bag han/hendes navn?
Vi havde talt lidt frem og tilbage, omkring hvad hun skulle hedde. Luna var et af favoritterne. Da vi så kom op og skulle se hende, fortalte de, at lige præcis hende vi kiggede på, faktisk også var blevet kaldt Luna af dem – og havde navnet stående i sine papirer allerede. Så der blev vi enige om, at det måtte betyde, hun var den rigtige for os!

Er der en historie bag, hvorfor I fik hende?
Vi var lige flyttet ud af vores gamle lejlighed, hvor der ikke var plads til dyr (og hvor vi heller ikke måtte have én). Men vi havde længe gået og talt om, at vi gerne ville have en hund – og pludselig stod vi med en ny, stor lejlighed, hvor der var plads til at sådan en lille én kunne løbe rundt og fjolle. Så det passede bare rigtig godt sammen.

Grunden til at det netop blev hende, var som sagt et lykketræf med navnet. Men forinden vi vidste det, kunne vi også se, at der var gang i hende. Hun var ikke bange for at skælde sin mor lidt ud – og når moren så satte Luna på plads, kom hun løbende over bag os og gemte sig. Så det virkede som om, hun valgte os lige så meget, som vi valgte hende.

Hvad slags temperament har hun?
Hun er en meget glad og begejstret hund. Hun elsker mennesker og dyr (måske lidt for meget); hun har det med at hoppe rundt som en kænguru, når hun møder andre eller skal have mad. Men hun er godsindet og har utrolig meget personlighed. Hun er en meget bestemt dame, der udmærket ved, hvad hun vil have; hvilket selvfølgelig ligger til racen – men det virker som om, vi har fået den top-tunede version.

Hvad elsker hun?
Mad, snacks og sine bamser. Hun er et rigtigt puttehoved med alle sine bamser – og hun har formået ikke at ‘dræbe’ nogen af dem endnu. Når hun en gang i mellem får mareridt, løber hun ind og henter sin bamse, så hun kan ligge og putte med den. Og selvom hun som sagt er en bestemt frøken, så kan hun (næsten) overtales til alt, hvis man har de rigtige godbidder fremme.

Hvad er hendes yndlingsmad?
Hun elsker alt, der smager af and eller laks. Men hun er heldigvis ikke kræsen. Nok nærmere det modsatte. Derudover elsker hun æbler, gulerødder og agurk: hver gang hun hører, at skærebrættet bliver taget frem, så står hun pænt ved siden af, med håb om at der falder et lille stykke grøntsag ned til hende.

 

 

“(…) når moren så satte Luna på plads, kom hun løbende over bag os og gemte sig. Så det virkede som om, hun valgte os lige så meget, som vi valgte hende 

 

 

Hvad er hendes bedste sider?
Hendes bedste kvalitet er hendes personlighed. Den gør hende til noget helt særligt. Og så er hun utroligt social, hvilket er dejligt. Vi har ikke mødt en hund eller person, hun ikke har elsket. Selvom hun er bestemt, så udviser hun enorm glæde og åbenhed overfor andre.

Hvad laver i, når i hygger allermest?
Hun elsker at putte i sofaen og være med til at se film. Især dyredokumentarer. Hun er også glad for hundeparker, hvor hun kan få lov til at løbe frit. De store benmuskler skal jo ud og trænes en gang i mellem. Det er en ekstra bonus, hvis hun kan blive rigtig beskidt i pelsen samtidig.

Hvor er jeres yndlings sted at gå tur?
Åbne områder, hvor hun kan få lov til at få brændt krudt af. Hvis der er en mark eller en slette, så er hun ikke til at holde tilbage. Så kan hun løbe frem og tilbage i uendelighed, indtil hun endelig falder om på jorden og tager sig en lur.

Kan hun nogle tricks?
Lige fra vi fik hende af, har hun kunne ‘sit’. Det er meget de basale tricks. Vi bruger nok mere tid på at lege med hende, end at lære hende tricks (ups). Hun er også mere interesseret i de snacks, hun kan få – fremfor kommandoerne. Men hun kan også give pote, dække, ‘gå pænt’ (som vil sige, at hun skal gå ved siden af os og kigge op på os), komme når vi kalder på hende og søge efter ting. Derudover også ‘vent/bliv’ som bliver brugt flittigt om morgenen, når hun skal have morgenmad og er færdig med at hoppe rundt som en kænguru.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Hun elsker at lege tovtrækkeri med hundesnoren, når vi er ude at gå. Og når hun endelig går pænt, så er hun rigtig glad for at tale tilbage til os (med andre ord, gø utrolig højt). Det er altid så hyggeligt at gå forbi nogen i parken, med Luna der trækker i snoren og derefter gør af en. Det kan man få mange sjove blikke på. Men hun hygger sig og det er det vigtigste.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Hun er lidt af en drama queen og det kommer tit frem. Sidst var, da vi mødte en anden hund oppe på et lukket område. Hunden legede lidt vildere end Luna og hun begyndte at pive og stak halen mellem benene. Det lød som om, hun havde brækket noget. Men så da ejerne fik fat i deres hund, valgte hun at løbe efter den og hoppe oven på den, så værre var det vist ikke – og det beskriver hende vist også meget godt.

Hvad er dit yndlings minde med dit kæledyr?
Nikolajs yndlingsminde: Den dag vi fik hende, hvor vi skulle have hende med hjem på en meget lang køretur. Hun lå i en papkasse med sin lille bamse (som hun stadig sover med) og faldt i søvn, mens jeg nussede hende på snuden. Det er stadig en af de nemmeste måder at få hende til at falde i søvn på i dag.

Caspers yndlingsminde: Vi var oppe på et grønt areal med hende og hun styrtede rundt og gøede og havde det sjovt. Pludseligt midt i al begejstringen, kom hun styrtende hen mod mig og hoppede direkte op i mine arme og slikkede mig i ansigtet, som om hun lige ville dele hvor glad hun var med mig.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Som vi så, da vi mødte hende første gang, så er hun ikke meget for skældud og korrektion. Så hvis hun gør noget, hun ikke må (f.eks. at bide i sin snor), så er hun rigtig glad for lige at fortælle os, at det skal vi ikke blande os i. Generelt hvis man taler til hende i en streng tone, så gør eller hyler hun bare tilbage af en, inden hun forsøger at flygte, for så at blive grebet af snoren. Det tror vi ikke, hun helt har regnet ud endnu.

Hvem er hendes bedste ven?
Hun har mange venner, hun ses med. Bl.a. har en af vores venner en voksen samojede-han, som hun har ses med, siden vi fik hende. Han er en ordentlig basse, men det har da ikke stoppet hende fra at løbe efter ham, og gø af ham for at få ham til at lege. Nu er de lidt mere på samme niveau, men derfor hopper hun stadig gerne op på ryggen af ham i ny og næ

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Hun er super skøn. Der er ikke noget bedre, end at komme hjem efter en lang og travl dag og så se hende stå og logre med halen og give en kys. Om morgenen er hun også glad for at stå ved kanten af sengen, med forpoterne oppe i sengen og vække os. Så snuser hun os lidt i ansigtet eller lægger hovedet på vores hænder, indtil vi vågner. Hun betyder alt for os: vi er så glade for, at vi har fået hende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger