ugens kæledyr

Ugens Kæledyr – Capone (Uge 30)

Denne uges Ugens Kæledyr er Capone 💚 Læs med, når Ea, hans ejer, fortæller, hvordan han fik sit navn, hvorfor han er den perfekte familiehund og hvor dygtig han er til agility. Du kan lære Capone bedre at kende i dagens artikel 🥰

Navn på dig: Ea
Navn på dit kæledyr: Capone
Kælenavn: Ponni, Snuffi og Caponi
Alder: Capone er 4 år gammel. Han er født den 27 april 2019
Køn: Han
Race: Dansk spids
Hvornår fik du ham? Vi fik Capone den 23. juni 2019

Capones Favoritter

Er der en speciel betydning bag hans navn?
Der er ikke som sådan nogen betydning bag hans navn. Han hedder Capone, fordi det var det, opdrætteren havde kaldt ham. Han blev født i et “skurke kuld”, hvor alle hvalpene havde “skurkenavne” og da vi var en familie på 5, kunne vi ikke blive enige om noget, som var bedre. Derfor blev han ved med at hedde Capone. Oprindeligt var det meningen, at vi bare ville kalde ham Capo, men vi synes, at det lød alt for meget som Carport, så nu er det bare Capone.

Er der en historie bag, hvorfor du fik ham, hvis ja, fortæl gerne?
Jeg har villet have hund, siden jeg var helt lille, faktisk så længe jeg kan huske. Og så fik vi endelig Capone i 2019. Man kan sige, at han er en “Dream Come true”

Hvad slags temperament har han?
Capone er en meget meget kærlig hund. Han eeeelsker børn, hvilket gør ham til den perfekte familliehund og han er altid glad. Der er nogle få jævnaldrende hanhunde, som han har det svært med, men han elsker langt de fleste hunde og vil rigtig gerne lege.

Hvad elsker han?
Agility! Agility er helt sikkert Capones yndlingsaktivitet. Vi har løbet agility i ca. 2 et halvt år og han elsker det!

Hvad er hans yndlingsmad?
Capone bliver altid glad, når han får nogle “toppings” oven på sit tørfoder, og så kan han rigtig godt lide gulerødder.

Hvad er hans bedste sider?
Det bedste ved Capone er hans kærlighed til sin familie. Racen har tidligere været brugt til børnepasning på de danske bondegårde og det er nemt at se hvorfor. Han er så sød og kærlig og når de små (henholdsvis 8 og 2 år) får lov at gå med ham, er han bare så sød og hensynsfuld. Han trækker slet ikke og går lige så fint ved siden af, uden at vi behøver at bede ham om det, og han er så god til at tage godbidder fra dem, uden at de bliver bange for at han skal komme til at bide dem.

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Capone og jeg hygger os allermest sammen, når vi er til træning, vi har det altid mega sjovt sammen og er begge to så glade bag efter.

Hvor er jeres yndlingssted at gå tur?
På Venø. Vi er så heldige at have familie på smukke Venø og det bedste at lave der er at gå tur. Capone behøver aldrig at have snor på, når vi er der og det nyder han fuldt ud.

Kan hun nogle tricks?
Ud over agility kan han efterhånden også en del forskellige tricks blandt andet, sit, dæk, stå, “pushups”, spille død, rulle rundt, sidde mellem mine ben, gå mellem mine ben, lave 8-tal mellem mine ben, zig-zagge mellem mine ben, side “bamse”, dreje rundt om sig selv, ballancere en godbid på sin snude, gribe legetøj, give et kys, give pote, give highfive, vinke mm.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Når vi sidder og spiser og han har fået besked på at lægge sig, så har han det med at kravle tættere og tættere på, uden at vi opdager det, indtil han ligger ved vores fødder.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Da Capone var lille, og vi ikke havde løbet agility så længe, var han ikke ret vild med at løbe, hvis det regnede. En dag, da vi trænede i regnvejr, fandt han ud af, at han bare kunne lægge sig i en tunnel, når han blev sendt derind og da vi ikke kunne forstå, hvorfor han ikke kom ud igen, kiggede vi ind og så at han lå helt mageligt derinde og gemte sig for regnen.

Hvad er dit yndlingsminde med dit kæledyr?
Jeg har mange. Rigtige mange! Men noget af det første, jeg kommer til at tænke på, er vores første weekendstævne i Lemvig, hvor Capone bare løb så flot og var fokuseret og glad.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Da han var mindre, havde han en forkærlighed for dørkarme og han har flere gange gnavet familiemedlemmers dørkarme af :/

Hvem er hans bedste ven?
Udover os i hans familie har han en meget god ven, som hedder Gaya. Hun er eurasier og de leger så godt sammen, fordi de stort set er den samme størrelse og respekterer hinandens grænser

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Capone er nok det bedste, der nogensinde er sket for mig. Han er den dejligste hund, jeg nogensinde kunne ønske mig og jeg er så ufatteligt glad for, at det lige præcis er ham jeg endte med. Han har givet mig så mange nye muligheder – blandt andet at løbe agility, som jeg har drømt om i mange år og så har han bare en fantastisk personlighed <3


Skal dit kæledyr være Ugens Kæledyr?

Skal dit kæledyr blive Ugens Kæledyr, så er der flere måder, hvorpå du kan du deltage. Du kan enten hoppe ind på vores Instagram (IG: petguide.dk) poste et billede på din story af dit kæledyr, tagge os og dele det. Så er du helt automatisk med for ugen.

Bliver du ikke valgt, er du velkommen til at prøve igen ugen efter. Har du ikke sociale medier, kan du sende os en mail på: [email protected] med et billede af dit kæledyr og navnet på den – og du er nu med i udvælgelsen. Den heldige får besked fredag formiddag, og får så sin egen artikel fredag i ugen efter. Har du nogle spørgsmål, er du velkommen til at sende os en mail.

Skriv et svar

Cookie-indstillinger