Ugens Kæledyr – Bella (Uge 50)

Navn på dig: Sebastian
Navn på dit kæledyr: Bella
Alder: 4,5 år. Hun er født d. 27/06-2018.
Køn: Tæve
Race: Labrador, egentlig en blanding af en flat coated, “gammeldags” men mest formel 1.
Hvornår fik I hende? Vi fik hende dog først d. 21 April 2020, dvs. kort tid inden hun blev 2 år.

Er der en speciel betydning bag hendes navn?
Både Silje, Bellas menneske “mor” og jeg er kæmpe Harry Potter fans, og da Bella hed noget med B inden, ville vi holde fast i det. Inden vi fik hende, hed hun Bellis, men da vi ikke var vilde med det navn, blev det på papiret Bellatrix, som til hverdag bare er Bella. Eller et af hendes mange kælenavne. De mest brugte er Pøllert, Tykke, Bels, Belsenbær, Belsen og ynkebynk 😂

Er der en historie bag, hvorfor I fik hende, hvis ja fortæl gerne
Bella er min servicehund, så jeg fik hende for at hun kunne hjælpe med min angst og andre psykiske udfordringer. Hun var den første hund, jeg mødte og der var ingen grund til at møde andre, da det var kærlighed ved første blik.

Hvad slags temperament har hun?
Hun er på mange punkter en meget rolig hund, dog ikke når hun er meget glad, men ud over dét bruger hun det meste af tiden på at sove, når hun ikke arbejder. Hun er generelt en meget udadvendt hund, men også meget underdanig

Hvad elsker hun?
Hun elsker at arbejde, putte, lege og gå ture. Hun elsker også at køre i bus, hun hopper rundt af glæde, når vi spørger, om vi skal ud og køre.

Hvad er hendes yndlingsmad?
Hun elsker alt mad. Det er lettere at sige, hvad hun ikke kan lide, end hvad hun kan. Jeg ved ikke, om der ligefrem er noget, der er hendes yndlingsmad, hvis det skulle være noget, ville det nok være gulerødder.

Hvad er hendes bedste sider?
Bellas bedste side er helt klart, hvor kærlig hun er. En tæt anden plads er, hvor stor en arbejdsnarkoman hun er.

Hvad laver I, når I hygger allermest?
Når vi hygger os allermest, er når jeg driller hende ved at spørge, om vi skal gå en tur og jeg så lægger mig i sengen. Det ender altid med lidt al for vild leg og bliver kun bedre, når vi så efter går en tur.

Hvor er jeres yndlingssted at gå tur?
Vi elsker at gå ture i skoven – især hundeskove, hvor der er en sø.

Kan hun nogle tricks?
Bella kan mange ting, også cirkus tricks. Hun kan sidde fint (med poterne oppe, mens hun sidder på numsen), hun kan lave slalom mellem benene, dreje rundt om sig selv, bukke (med forbenene på jorden og numsen i luften) og sidst men ikke mindst kan hun samle ting op på kommando, hvilket ofte bliver brugt, når vi taber ting.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Bella har ikke som sådan nogle uvaner, men hun kan godt lide at stjæle sokker, især når jeg er i gang med at tage dem på. Derudover stjæler hun tomme toiletruller, hvis vi ikke får smidt dem ud med det samme.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Vi har flere sjove historier om Bella, men øverst på listen er helt klart, da vi var på stranden med Bella og hun lige pludselig kom rendende i vandkanten med et helt rugbrød i munden. Sådan et fra bageren, som ikke er skåret ud. Det havde hun da lige fundet på stranden og syntes, at det skulle hun have.

Der var også engang, da vi var i sommerhus, lå vi i en mindre seng, end vi plejer, hvilket gjorde at Bella lå i fodenden. Da hun var faldet i søvn, valgte hun at strække sig i søvne, så hun fik skubbet sig selv ned fra sengen. Hun sprang meget hurtigt op og kiggede forvirret og meget utilfreds rundt. Hun har også flere gange gøet i søvne, for derefter at kigge utilfreds på os, som om at det var os, der gøede af hende.

Hvad er dit yndlingsminde med dit kæledyr?
Det er svært at finde ét yndlingsminde, men det er helt klart en af de mange hyggelige ture, vi har været på, når vi tager på opdagelse til nye steder.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Det frækkeste Bella har gjort, er helt klart engang, hvor Silje havde stillet sin morgenbolle med ost på sofabordet, inden hun lige gik ind for at hjælpe mig på soveværelset. Da vi kom ind i stuen igen, sad Bella med en halv bolle i munden og prøvede at sluge den hel, da hun så os.

Hvem er hendes bedste ven?
Bella har to bedste venner, en Aussie, der hedder Cooper, og en labbe, der hedder Nana.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Bella betyder alt for både Silje og jeg. Hun har ændret vores liv så voldsomt meget. Hun har gjort, at jeg nu dagligt går ture alene med hende, hvor førhen kunne jeg ikke gå ud selv. Hun har gjort, at vi begge kan tage ned og handle, tage til møder og generelt bare mindsket vores angst. Hun har gjort, at vi har fået en del nye venner, hvilket virkelig er rart. Hun giver os så meget glæde og kærlighed i hverdagen. Vores kærlighed og taknemmelighed til hende kan ikke beskrives med ord ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger