Ugens Kæledyr – Alma Disa (Uge 1)

Hver uge på Petguide.dk finder vi ugens kæledyr. Synes du, at dit kæledyr skal have en chance for at blive vist frem, så send os gerne en besked på enten vores Instagram eller Facebook.

Navn på dig: Anna Eriksen
Navn på dit kæledyr: Alma Disa
Kælenavn: Alema, Aláma, Alebama, Alebama alma, Alleballema og Lille Pigen
Alder: Fra 24 april 2020
Køn: Tæve
Race: Australian Shepherd
Hvornår fik du hende? D. 20 Juni 2020
Er der en speciel betydning bag hendes navn?
Alma fik sit navn, efter vi havde set hende første gang, da hun var lidt over to uger gammel. Vi kunne bare se og mærke, at hun var en Alma. Alma betyder hengiven, yndig og menneskets bedste ven. Derudover betyder det sjæl på spansk.

Da hun var omkring fire måneder, skulle hun passes (…). Vi kom for at aflevere hende om morgenen, mens de spiste morgenmad. (..).
Da vi kommer ind af døren, bliver Alma så glad for at se dem, at hun tager tilløb hen over gulvet, sætter af på en stol, op på spisebordet, og vælter hele herligheden i fuld speed
 

Er der en historie bag hvorfor i hende, hvis ja fortæl?
Min kæreste og jeg er begge vokset op med hund. Efter vi flyttede sammen, kunne vi tydeligt mærke at vi manglede noget. Der var et tomrum og så stille. Derudover elsker vi begge at gå ture og være aktive, så vi valgte en aktiv race. Alma har været det, vi har manglet (og mere til!) og giver vores lille familie mere glæde, end vi nogenside har kunne forestille os.

Var der en speciel grund til, at det blev netop hende?
Da vi kiggede på hvalpe, søgte Alma os mest. Vi lå på gulvet med alle de små guldklumper. Alma kravlede helt ind til os, og så vidste vi, at det skulle være hende. Vi kunne tydeligt mærke, at vi var de helt rigtige for hinanden.

Hvad slags temperament har hun?
Hengiven, hjælpsom, opmærksom, stædig, har sin egen mening, vil gerne være en del af alt og med til alt, modig, glad, pleasende og familiehund.

 

Hvad elsker hun?
Lege med andre hunde, kaste med bold, sofahygge, møde nye mennesker, ligge i dyner og blive nusset og hundetræning.

Hvad er hendes yndlingsmad?
Laks, and, leverpostej og kylling.

Hvad er hendes bedste sider?
Hendes bedste sider er:

  • At hun altid er så opmærksom på os og hvordan vi har det.
  • At hun elsker alt og alle hun møder.
  • At hun er med på den værste; både vild leg og aktivitet, men også elsker at være rolig og slappe af.
  • At hun har så meget krudt bag i.
  • At hun er så udtryksfuld og har så meget personlighed.
  • At hun altid kan få os til at grine.

Hvad laver i, når i hygger allermest?
Det vil enten være, når vi er ude og gå en smuk tur ved skov eller strand, eller når vi lige er vågnet om morgenen og ligger i sengen. Hun elsker at putte sig helt ind til en. Eller om aftenen når vi putter med dyner i sofaen og deler nogle popcorn.

Hvor er jeres yndlings sted at gå tur?
Det må være skoven, stranden eller Mols Bjerge. Vi bor heldigvis i nærheden af en masse skønne steder at gå tur!

 

Kan hun nogle tricks?
Nogle tricks kan hun bedre end andre. Men hun kan: sit, dæk, stå, rul rundt, dreje rundt til hver side, sidde pænt, give pote, give highfive, vente i sit, dæk og stå, ‘blive’, bukke, kravle, bakke, hoppe og hvis man laver et ok tegn med fingrene, stikker hun snuden ind i hullet.

Har dit kæledyr nogle uvaner?
Alle bamser hun får, vil hun udhule med det samme. Vi har her i julen kaldt det, at hun laver snelandskab.

Hun bryder sig ikke om at få sele på, når vi skal ud og gå. Tit ender det med, at hun tror, vi leger en jagte-leg. Hun ender med at ligge sig ude på hendes store pude i gangen, får sele på, og skal så altid grave i puden.

Hun sætter sig eller lægger sig af og til på stolene, selvom hun ved hun ikke må.

Hvis vi sidder i sofaen, elsker hun at lægge sig på armlænet og ryglænet.

Hvis hun bliver meget glad udenfor. F.eks. når hun møder, nogen hun kender på en gåtur, kan hun godt komme til at tisse af glæde.

Hver gang hun ser sit snit til det, henter hun vores strømper i vores tøjskab. Man kan tydeligt se, at hun godt ved, at hun ikke må.

Når hun bliver glad, eksempelvis når vi kommer til fra arbejde eller får gæster, skal hun altid bære noget, typisk en sko (dette glæder også gæsternes sko). Heldigvis ødelægger hun dem ikke.

Hun har det med at klatre på os, hvis vi sidder på gulvet eller i sofaen. Det er simpelthen det fedeste at gå oven på os, med det største smil hun har.

Fortæl en sjov historie om dit kæledyr
Da hun var omkring fire måneder, skulle hun passes nogle timer hos svigerfamilien. Vi kom for at aflevere hende om morgenen, mens de spiste morgenmad. De havde lavet lækker brunch, med æg, bacon, yoghurt, rundstykker og det hele. Da vi kommer ind af døren, bliver Alma så glad for at se dem, at hun tager tilløb hen over gulvet, sætter af på en stol, op på spisebordet og vælter hele herligheden i fuld speed. Hun synes selv, det var det fedeste partytrick!

Hvad er dit yndlings minde med dit kæledyr?
Muligvis dagen og dagene efter vi havde hentet hende. Her knyttede vi sådan et stærkt bånd og de dage føles helt magiske. Vi var sammen uafbrudt. Vi hentede hende lige før, at sommerferien startede. Vi lå ude i haven på tæpper og bare nød, at hun var kommet hjem til os.

Hvad er det frækkeste dit kæledyr har gjort?
Alma har to gange i sit liv stjålet mad fra køkkenbordet:
Første gang var vi på besøg hos nogle venner til grillaften. Her stjal hun en ordentlig hakkebøf fra køkkenbordet, og hapsede den i sig, inden vi nåede at blinke.

Anden gang skulle vi holde fødselsdag herhjemme med boller, kage og kaffe. Lige før gæsterne ankom, og hun var alene i rummet i nogle sekunder, stjal hun en hel kurv med nybagte boller, og tog sit ‘bytte’ med ud i haven.

 

Hvem er hendes bedste ven?
Almas bedste hunde-venner er en anden aussie fra byen, der hedder Tristan,
hendes bror Glói og en brun labrador hun går til træning med, kaldet Zuko.

Hvad betyder dit kæledyr for dig?
Vi har snakket om, at efter vi har fået Alma, forstår vi snakken om curlingforældre. Alma er vores guld og vi elsker hende højere end vi nogensinde havde kunne forstille os, at vi ville.

Vi ved jo godt, at hun er en hund, men for os er hun vores barn. Hun har ikke bare udfyldt et tomrum, men givet os så meget livsglæde. Hun indebærer så meget glæde og kærlighed, som vi er så heldige at få fra hende hver eneste dag. Hun er min bedste ven, mit guld, mit barn, min kærlighed og den bedste gave jeg kunne ønske mig.

Skriv et svar

Cookie-indstillinger