ridestøvler

Ridestøvler – find nogle der passer dig med denne guide!

Når du skal vælge de helt korrekte ridestøvler, er der flere faktorer, end man lige regner med, som skal tages i betragtning. 

Først og fremmest vil man gerne have ridestøvler, der selvfølgelig ser pæne ud – hvis de skal bruges til undervisning og måske endda også stævner.

Nogle foretrækker også korte ridestøvler. Disse bruges oftest til at gå rundt i stalden med, inden der rides. Du kan også sagtens ride med dem, men så plejer man at sætte et par korte chaps ud over. Det skal siges, at der findes korte støvler, der er lavet decideret til ridning og nogle som er lavet til staldarbejdet. Dette er afgørende for materialet, som vil holde minimum, hvis det er lavet til ridning, men i stedet bliver brugt til andet.

Vigtigt at huske på er, at det blot er vejledninger og i sidste ende, er det helt op til dig, hvordan du vil være påklædt, i mens du laver staldarbejde eller når du rider. Så længe det blot er sikkert og ansvarligt.

Udover at design og komfort har store betydninger i valget af ridestøvler, alt efter hvad du skal bruge dem til, så er der andre ting, som også spiller ind. F.eks. komforten på dine ridestøvler. Skal de bruges i stalden til at muge ud med, hente heste fra folden – blot for at nævne et par, så er det vigtigt med en god sål, så din komfort er i orden hele vejen. 

Så inden du køber et par ridestøvler, hvad end det er korte eller lange, så tænk over hvad de skal bruges til og hvilke kriterier du har. På den måde gør du processen meget mere overskuelig for dig selv, da der efterhånden er mange ridestøvler at vælge imellem på markedet. 

Krav til ridestøvler

Inden du køber et par ridestøvler, er det ikke altid nok at være opmærksom på, hvad dine egne krav er. Indenfor ridesporten, i hvert fald hvis det er på konkurrenceplan, er der nogle discipliner, som har regler ift. dresscode. Inden for springning er din stil lidt mere frit og du kan f.eks. sagtens tillade dig at have et par ridestøvler med farvede syninger, som er synlige til stævne. Inden for dressur er dette ikke godkendt eller særlig velset for den sags skyld. 

Men det er ikke blot pga. reglerne, at man bør vælge ridestøvler efter sin disciplin. Alt efter om du rider dressur, spring, military eller noget helt fjerde, så bidrager de forskellige støvler til forskellige ting, på grund af måden de er lavet på. 

Dobbelttjek eller forhør dig derfor inden du køber, hvad du bør være opmærksom på, hvis du er konkurrencerytter.

Specialsyede ridestøvler 

Som vi ofte nævner i vores artikler, så er ingen kæledyr ens og det samme gør sig gældende for mennesker. Vi kommer i forskellige størrelser, højde, drøjde og kan derfor ikke sammenlignes. 

Lange ridestøvler går hele vejen op ad din læg og skal have en speciel pasform for at sidde helt perfekt og passe til lige netop din fysik. Det kan derfor være utroligt svært at finde en lang ridestøvler, som passer i både sko størrelse, sidder perfekt om din ankel, om din læg og hele vejen op. Oftest passer den godt et sted, men så er den for løs eller for lille et andet sted. Det kan derfor være svært at finde et perfekt match. Heldigvis tilbyder de fleste steder, at du kan special bestille ridestøvler efter dine egne mål. På den måde sikrer du, at de sidder perfekt på dig. 

Du behøver heller ikke at skulle ned i butikken længere, men kan oftest sende sine mål med i bestillinger. 

Tilbehør til ridestøvler 

Hvad end du køber dig et par korte eller lange ridestøvler, er der tilbehør, som du bør overveje at købe med. I følgende afsnit vil vi komme ind på hvad, samt hvordan og hvorfor det bruges. 

Til de korte ridestøvler 

Chaps, leggings, kært barn har mange navn. Det er det samme og fungerer på den måde, at de er lavet til at sætte uden på dine korte ridestøvler. På den måde får de samme effekt som en lang ridestøvle. Dog har du efterfølgende muligheden for at tage dem af.  

Et par leggings giver dig derfor både mulighed, for at opnå samme effekt som en ridestøvle samt friheden til efterfølgende at tage dem af. 

Er du på udkig efter et et par leggings til at have udover dine korte ridestøvler, kan vi anbefale disse fra Soft Pro.  

Pas på dine ridestøvler 

Ligesom med alle andre slags sko så er imprægnering, noget der anbefales. Specielt med en ridestøvle, hvad end den skal bruges til vante omgivelser eller stævner, så bliver de udsat for lidt af hvert. Det er svært at undgå vand, snavs og alt andet der normalt kan være med til at ødelægge din støvle. Men med en omgang imprægnering preller det lige af og du behøver derfor ikke bekymre dig om, når du vasker din hest inden et stævne, efter en hård træning eller udenfor i al slags vejr. Imprægneringen sørger for at holde det værste ude. 

Har du ikke noget stående i skabet, kan du købe det her.

Gør dine ridestøvler klar

Ridning er for mange en pæn sport og det er derfor vigtigt, at dit udstyr ser pænt og flot ud enten i undervisningstime eller til et stævne. Vi anbefaler til disse situationer en skocreme, der påføres let, så det kan gøres hurtigt og ikke bliver en træls ting, som man skal huske. 

Vil du gerne have skinnende ridestøvler til dit næste stævne, kan du købe skocreme her

Pas på dine ridestøvler dagen lang

Ridestøvler – specielt lange ridestøvler er oftest dyrere og noget man ligger mange penge i. Det er derfor værd, for at få dem til at holde bedst muligt, at tilkøbe sig en støvletaske. På den måde undgår du unødvendige ridser eller at de bliver støvet.

Ønsker du at forkæle din hest efter en hård træning eller et godt stævne anbefaler vi at du tager et kig på vores artikel omkring hestegodbidder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger