Negleklipper til hund – 11 af vores favoritter til dig!

0
1132

Opdateret den 23/11/2022

Negleklipper og hund – ja, det hænger nærmest sammen, hvis du er hundeejer. Vi kender det fra os selv. Vores negle skal klippes regelmæssigt og det samme skal din hunds. Da hundene jo er vores kæledyr, så betyder det også for størstedelen, at de går indenfor det meste af dagen. Deres negle bliver dermed ikke slidt ned på samme måde, som var de udenfor dagen lang. Derfor er en negleklipper til hund altså vigtig!

Bliver neglene for lange, kan de i værste fald knække, når din hund løber rundt – og det kan gøre rigtig ondt på din hund! Vi vil komme yderligere ind på vigtigheden senere i artiklen. Men først har vi fundet lidt forskellige typer af negleklipper til hund, som I forhåbentligt kan bruge derhjemme.

Vi har fundet et udvalg, der indeholder lidt forskellige størrelser – så det passer til de små poter, der skal håndteres. Selvfølgelig også forskellige typer af håndtag, så det ikke kun bliver behageligt for din hund, men også dig under processen. Så læn dig tilbage og se, om der ikke skulle være et match til din hund og dig. 

10 forskellige negleklipper til hund

▶︎ Buster Negleklipper 

Denne negleklipper til hund er specielt god til dig, som skal klippe negle på din hund for første gang. Den har nemlig en præcisions-skærer funktion, som giver dig en sikkerhed, når du klipper negle. Den hjælper med, at du ikke klipper kløerne for langt. Udover det, har den et gummigreb, som gør det behageligt at bruge den. Køber du denne, anbefales det at bruge den til mellemstore eller store hunde. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
89,00 89,00 GÅ TIL BUTIK ➜

▶︎ Buster Neglesaks

Denne neglesaks er magen til ovenstående. Den er lækker for hånden at bruge, den har præcisions-skærer funktion, så du ikke klipper for langt og så har den bare et lækkert design og en god kvalitet! Det der gør hele forskellen er blot, at denne er velegnet til mindre hunde. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
83,00 83,00 GÅ TIL BUTIK ➜
109,00 109,00 GÅ TIL BUTIK ➜

▶︎ Trixie Negleklipper

Denne negleklipper til hund er ideel til de små hunderacer. Derfor kan du faktisk også godt bruge den til katte, gnaver og kaniner. Den har en sikkerhedslås, så den ikke ikke er til fare for andre, når den ikke er i brug. Udover det, er det med et regulerbart skær så du ikke komme til at klippe din hunds negle for korte. Størrelsen er 12 cm. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
89,00 89,00 GÅ TIL BUTIK ➜

▶︎ Hunter Negleklipper

Her er der blevet tænkt på det hele. Denne negleklipper til hund bidrager til en præcis afkortning af neglene på din hund – men det er ikke det eneste. Der er samtidig sørget for et ergonomisk greb og et læderlook, som gør det muligt at håndtere den sikkert og sørge for, at den er skridsikker under klipningen. Du finder den i to størrelser. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
129,00 129,00 GÅ TIL BUTIK ➜

▶︎ KW Negletang Gul

En negleklipper til brug hos mellemstore hunde. Den er nem at håndtere, og det gør også klipningen nemmere for dig, da du ikke risikerer at klippe for meget af. Udover det er den ergonomisk god for din hånd – så du ikke får ondt.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
95,00 95,00 GÅ TIL BUTIK ➜

▶︎ KW Negletang Rød

Her får du en negleklipper til hund, som er magen til ovenstående. De eneste to forskelle er, at denne er rød/orange og passer til store hunde. Den har stadig et dejlig ergonomisk håndtag, som gør klipningen af neglene nemme. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
109,00 109,00 GÅ TIL BUTIK ➜

▶︎ Trixie Negleklipper Deluxe

En deluxe udgave af negleklipperen. Denne negleklipper til din hund er en sort/grå farve og med et håndtag, der nærmest virker masserende for din hund. Håndtaget gør også, at din hånd ikke glider – da den har et non slip greb. Den er altså god til de lidt mindre dyr, og kan også bruges til katte og smådyr. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

▶︎ Lila Loves It Premium Neglesaks

Her får du en negleklipper til din hund, som er let, kan tages med overalt og som er af højeste kvalitet. Den føles god i hånden under klipningen og gør det til en behagelig oplevelse for både hund og ejer. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
199,00 199,00 GÅ TIL BUTIK ➜

▶︎ Mars Professionel Negleklipper 

En professionel negleklipper fra Mars, som er lavet af hærdet stål. Du ser den ofte brugt hos professionelle hundefrisører, fordi kvaliteten er i top og den har en utrolig god holdbarhed. Den har et design, der er formet som en halvcirkel, og det gør det altså nemmere for dig at klippe neglen korrekt. Længden er 13 cm.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

▶︎ DuVo + Negleklipper til hund 

Vægter du det ergonomiske højest, så er denne en oplagt mulighed. Den ligger skønt i hånden og er lavet af slidstærkt TPR-gummi, så den har en god holdbarhed. Udover det, så er den udstyret med en sikkerhedslås. Du kan få den i small og large. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Hvor ofte skal jeg bruge min negleklipper til hund?

Man kan ikke komme med et konkret svar på, hvor mange gange og hvor ofte det skal gøres. For det afhænger i høj grad af, hvad behovet siger. Det kan først og fremmest svinge mellem de forskellige typer hunde, hvor hurtigt deres negle vokser. Men udover at det kan differentiere fra hund til hund, så har det også noget at sige, hvor ofte du skal bruge en negleklipper til hund, hvordan hverdagen for din hund ser ud. 

Indendørs gulv og gulvtæpper slider minimalt på hunde-negle, hvor imod hvis I er ude, og din hund render på fliser, asfalt og lignende, jamen så vil de automatisk blive slidt mere end ved et blødt underlag. Så har du en hund, der bruger størstedelen inde og på græs, så går det langsommere, end hvis du har en by-hund, der mange gange om dagen går på f.eks. fortove og asfalt. 

Skulle man dog give et generelt svar på, hvor ofte din hunds negle skal klippes, så vil man oftest som udgangspunkt sige, at hver 3. måned ville give mening. Her vil det så selvfølgelig variere, hvor meget man skal klippe af. 

Hvordan ved jeg, om det er tid til at bruge min negleklipper til hund?

Du ved bedst selv, hvornår det er på tide at få fat i din negleklipper til hund. De fleste gør det løbende, når de synes, efter vejledning fra avler eller dyrlæge, at nu er det tid til, at de skal forkortes. Men er du helt på bar bund, og kan slet ikke finde hoved eller hale i det, så er en god huskeregel – at de helt sikkert skal klippes, når din hund står på et lige lag (f.eks. gulv), og neglene nærmest rører jorden. Et andet tegn på, at nu er det tid, er, når du kan høre din hund komme din vej, fordi neglene slår ned i gulvet. Er ovenstående toet af scenarierne hos jer, så er det tid til at finde den hunde-negleklipper frem. 

Kan det være farligt ikke at bruge negleklipper til hund?

Farligt er måske et lidt voldsomt ord at bruge, men det kan blive smertefuldt for din hund i værste tilfælde, hvis ikke den får neglene klippet. Bliver neglene nemlig for lange, så er sandsynligheden væsentligt større for, at neglene hænger fast i et eller andet. Og sker det? Så kan den knække. Og det er nemlig sådan ved hunde, at der er både nerver og blodåre i deres negle. Så knækker den for langt oppe, så blottes nerven. Det involverer oftest et dyrlægebesøg og bedøvelse, så den beskadigede klø kan fjernes. 

Hvis du ikke bruger din negleklipper til hund, når behovet er der, kan det betyde for din hund, at den ender med at gå lidt forkert på poternen, fordi det gør ondt. Har vi ondt et sted på fode, så går vi oftest, så det generer mindst, og det kan lede til en skæv fod – og det samme gør sig faktisk gældenden for en hund. Den vil automatisk også prøve at gå anderledes for at undgå smerten og det kan føre til en skæv pote-stilling. 

Hvornår begynder jeg at bruge negleklipper på min hund?

Du kan lige så godt begynde helt fra hvalp af. Her skal de nemlig også klippes! Her ser man tit, at de skal klippes oftere end ved fuldvoksne hunde. Poterne er også en del mindre, og så går det altid bare lidt stærkere. Så helt fra hvalp bør du begynde at øve din hund på det – og rent faktisk gøre det på dem også. Så vil din hunds sundhed blandt andet være i top helt fra hvalp, men det bliver og nemmere for dig med tiden, når din hund opdager, det ikke er farligt og forhåbentligt forbinder det med noget hyggeligt og lækkert. 

Gode råd til negleklipning fra hundeejere

Vi har snakket med en flok hundeejere, som giver dig deres bedste råd. De er derfor personlige og baseret udelukkende på deres egne erfaringer. 

  • Giv din hund noget at tygge i! Dette er en stor success blandt mange, da det giver din hund noget andet at tænke på. Den skal desuden heller ikke hele tiden lige se, hvad det er, du har gang i dernede. Så ingen forstyrrelser med et lille tyggeben ved siden af.  
  • Flere har stor succes med at gøre det, mens deres hund sover/blunder. Det er her, de slapper allermest af, og du kan derfor, ved nogle, få lov at gøre lige det, du ønsker. Det er selvfølgelig ikke alle, det er muligt for – og vi anbefaler også, at du træner det med din hund, mens den er vågen. For bliver den ligeglade med det der, så kan du netop med tiden bare gøre det, når den ligger og slapper helt af. 
  • Ovenståender leder netop til denne modsætning: Klip ikke klør, når de er oppe at køre! Det er svært, og chancen for at klippe forkert stiger markant. Så er det bedre lige at vente en times tid, indtil din hund slapper helt af igen.  
  • Øv fra barnsben – også selvom at du har en hund, som render meget på asfalt og holder neglene nede i flere måneder ad gangen. Øv det, så den vænner sig til det! Det gør det nemmere for dig, når du engang skal til – også selvom det ikke er ofte.  
  • Klip små stykker ad gangen! På den måde undgår du, at du kommer til at klippe for meget af!
  • Husk ulvekloen! Den sidder ikke ved siden af de andre, så man kan nemt glemme den. Men det er vigtigt, at den også bliver klippet. 

Tidligere artikelUgens Kæledyr – Diesel (Uge 33)
Næste artikelFT Springer Spaniel – Lær racen at kende!
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her