marsvinehus

Marsvinehus | Et must-have til marsvinet derhjemme

Et marsvinehus er et must-have til dig med marsvin! Helt tilbage fra naturens side, er marsvin vant til at gemme sig og være i skjul fra dyr, der er større end dem selv og som altså er til fare for det lille marsvin. Derfor elsker de at være i et marsvinehus. Det kan sagtens være i løbet af dagen, mens de spiser eller når de sover og har brug for ro. 

Hvem bør have et marsvinehus?

Hos Petguide.dk anbefaler vi, at alle marsvin har et marsvinehus til rådighed – ligemeget hvor lidt man synes, at den bruger det. Det er nemlig sådan, som det også blev nævnt i starten, at marsvin er vant til fra naturens side, når de føler fare, spiser, sover eller bare vil slappe af, så går de lidt i skjul. Et marsvinehus bliver derfor set lidt som et gemmested, hvor der er sikkert for din marsvin at være, når den er knap så opmærksom. Det giver altså en god tryghed for dit marsvin med et hus i buret eller i sin løbegård. 

Er det nok med bare ét marsvinehus?

Har du kun ét marsvin, så er ét rigeligt. Men har du flere marsvin, så anbefales det, at der er et marsvinehus til hver enkelt. Så har din marsvin nemlig mulighed for selv at vurdere, om den gerne vil have lidt alene tid eller ikke. Nogle marsvinehus er store nok til at have flere rum, men hvis valget står imellem sådan et til to marsvin vs. to almindelige marsvinehuse, så der er et til hver – så anbefaler vi den sidstnævnte løsning. 

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber et marsvinehus?

Denne del er vejledende, da du allerbedst selv kender dit marsvin. Du ved altså, om den foretrækker et stort rum, som sit marsvinehus eller om den er til et af dem, hvor der er flere rum. Eller hvor der er et tag, som stigen kan tilkobles, så den kan komme op og få et lækker overblik over alt, hvad der sker. Men vi kommer alligevel med lidt forslag her, som du kan bruge som guidelines, når du er ude og finde det perfekte marsvinebur.

Størrelse 

Det allervigtigste er, at du sørger for, at det er stort nok. Man kan sige, at de fleste marsvinehuse er jo lavet, så det passer til et marsvins størrelse. Men der findes forskellige racer, og derfor kan størrelsen altså variere. Det kan også være, at dit marsvin bare er lidt mindre eller større end gennemsnittet og derfor passer en bestemt størrelse bedst til dit marsvin. Så vær opmærksom på dette, når du skal vælge det perfekte marsvin. Og når der er tale om størrelse, så menes der både størrelsen på selve dit marsvinehus, men også indgangen derind til. Det skal være behageligt for dit marsvin, hvis den skal blive ved med at benytte sig af det. 

Design 

Designet ift. dit marsvinehus er også afgørende for, hvor glad dit marsvin bliver for det. Bryder den sig ikke om at komme op i højder, så er et marsvinehus med tag nok ikke den bedste løsning. Er dit marsvin mest bare til et helt simpelt marsvinehus med et rum og en åbning, så er det selvfølgelig det, som den skal have. Der findes altså intet forkert! Det handler blot om, hvad dit marsvin foretrækker som dens lille hule.  

Materiale 

Når det kommer til, hvilket materiale dit marsvinehus skal være i, så er det oftest mellem træ og plastik, at valgene står. Mange foretrækker træ, da plastik har en tendens til at blive utroligt varmt på f.eks. sommerdage. Der er træ bedre til at håndtere temperaturene og gøre, så det forbliver behageligt derinde. 

På vores side finder du også artikler om marsvinefoder, marsvinebur og selvfølgelig det bedste marsvinelegetøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger