Løbetidsbukser – gør løbetiden derhjemme nemmere!

0
743

Opdateret den 05/12/2022

Har du en tæve derhjemme, så vil løbetidsbukser (før eller siden), blive en nødvendighed for dig. Nogle hunde er gode til at holde sig selv renlige, og andre vil have svære ved det. Så vil du undgå, at der kommer pletter af blod på gulv eller møbler, så anebfaler vi, at du får fat i et par løbetidsbukser eller underlag, når tiden nærmer sig. Vi har fundet løbetidsbukser i forskellige størrelser til jer og der er også lidt underlag, som du kan have i hundekurven, på sofaen eller hvor din hund ellers foretrækker at ligge. Så scroll ned og find de rette løbetidsbukser til jer.

Forskellige typer af løbetidsbukser

Trixie Bleer

Disse løbetidsbukser til hund har flere funktioner. De er selvfølgelig oplagte til løbetidsperioden, men kan også bruges efter f.eks. operation, hvor din hund kan have svært ved at holde sig eller bare være renlig generet. Disse er med 12 stk i og er en størrelse S-M.


Trixie løbetidsbukser

Hundebleer til tæver i løbetid. Den har en god pasform, da den i taljen har et bredt elastikbånd, som hjælper til, at løbetidsbukserne bliver siddende som de skal. Der er selvfølgelig også en åbning ved halen. Det er en engangsble og har en god sugeevne. Pakken indeholder 12 stk.


Trixie Hygiejne underlag

Disse er som kan bruges til din hvalp i løbetidsperioden. Den sikrer, at fugten ikke trænger igennem og i undgår pletter på gulvet. Lig den, hvor din hund er, så I undgår pletter på gulvet. Der er 8 i en pakke og den måler 60 x 90 cm.


Simple Solution Vaskbar Ble

Træt af at bruge for mange penge på løbetidsbukser? Er svaret ja, så skal du have fat i disse! De her kan nemlig vaskes igen og igen. Materialet er af blødt og elastisk stof, som sikrer din hunds komfort. Der er selvfølgelig også sørget for plads til din hunds hale. Bleen fås i flere størrelser og der medfølger ét par løbetidsbuks per pakke.


Løbetidsbukser til tæver

Løbetidsbukser til din tæve, når hun er i løbetid – og du gerne vil undgå blodpletter i hjemmet. De har en fin elastik omkring talje og ben, som gør det behageligt for hund at rende rundt med det. Den sættes fast med selvklæbende hægter på begge sider af hunden.


Hvad er løbetidsbukser?

Løbetidsbukser til hunde er ,som ordet selv siger, et par bukser til en hund i løbetid. Det er formet som et par bleformet bukser, hvor der så kan købes indlæg, som kan sættes ind i. Det er harmløst for din hund, men er helt sikkert noget, som vil kræve lidt tilvænning.

Ligesom vi har erfaret med alt andet indenfor kæledyrsverdenen, så kan det altid fås i forskellige farver, designs og størrelser. Det samme gør sig gældende for løbetidsbukser.

De kan først og fremmest fås i forskellige størrelser, så der er størrelser, der passer til alle hunderacer. Udover det, er de også blevet designet i både neutrale mønstre og farver, men samtidig er der også ved nogle, blevet lagt vægt på designet. Du vil altså have mulighed for at finde lige netop det par løbetidsbukser, som du synes, passer allerbedst til din hund.

Hvorfor er løbetidsbukser en god ide?

Det er selvfølgelig helt op til jer derhjemme at bestemme, om I synes, at jeres hund skal have et par løbetidsbukser. Det er nemlig meget forskelligt fra tæve til tæve, hvor god den er til at rengøre efter sig selv. Nogle er bedre end andre, og andre knap så opmærksomme på det.

Det er derfor ikke unormalt, at din hund vil bløde forskellige steder og efterlade lidt blod. Er din hund vant til at rende i sofaen, i sengen og andre steder, hvor blod ikke er så nemt at tørre af, så bør man overveje løbetidsbukser.

Hvornår skal jeg bruge løbetidsbukser?

Har du en tæve derhjemme, som du har haft fra hvalp, så kan du regne med, at den første løbetid vil indtræffe omkring 6-12 måneders alderen. Alt efter størrelse og race på din hund kan det variere og små hunde kan derfor påbegynde deres løbetid før f.eks. større hunde.

Vær derfor ikke bekymret, hvis du enten synes, at det er kommet lidt tidligt eller hvis du undrer dig over, at det ikke er kommet endnu. Skulle du dog alligevel, af en eller anden grund, undre dig over, hvorfor det allerede er kommet eller hvorfor det ikke er, så ring til din dyrlæge.

Den første løbetid synes oftest at være lidt kortere, så det er ikke altid heller, at du vil opleve den, da der ikke altid blødes så meget her. Det skal dog siges, at dette ikke er endegyldigt og din tæve kan altså sagtens bløde som normalt ved dens første løbetid.

Ændret adfærd under løbetid

Dette er meget normalt blandt tæver – men de er faktisk ikke de eneste, der også vil være påvirket af din tæves løbetid. Hanhunde vil også kunne dufte, at tæven er i løbetid og den vil derfor være ekstra interesseret.

Tævens adfærd ændrer sig som sagt under løbetid, da den er påvirket af hormoner og derfor opfører sig anderledes, samtidig med at den kan blive ekstra interesseret i han-hunde. Når ændrede hormoner og adfærd pludselig er en del af hverdagen for en stund, så kan din tæve pludselig være meget mere interesseret i det modsatte køn. Det samme gør sig faktisk gældende for hanhunde også – de kan dufte på lang afstand, når en tæve er i løbetid og bliver derfor pludselig mere interesseret end normalt.

Gode råd til dig med en hunde i løbetid

Ha’ den under opsyn – hele tiden

Da din tæves hormoner som sagt ændrer sig, og det samme gør dens adfærd og andre hunde omkring den, så sørg for at den er under opsyn hele tiden. Selvom at den måske bare løber frit rundt i jeres have, kan andre hunde på god afstand dufte en tæve i løbetid. Så vær derfor opmærksom – også når I går ture. Det kan godt være i møder naboen og deres søde hund på gåturen, og I har lidt der skal snakkes om. Men en lidt for lang snor, og blikke der kigger den anden vej, ja så kan der altså hurtigt ske ting og sager.

Husk altid hundesnoren

Selvom at din skønne hund altså er ret opdragen, og altid kommer når du kalder – så kan realiteten være en anden, når det i løbetids-perioden. Pludselig er ting og andre hunde mere spændende, og instinkter er pludselig stærkere end lydighedstræningen. Desuden er det også bare nemmere at styre sin hund, skulle i f.eks. møde en hanhund på turen, som ikke er snor eller blot meget interesseret.

Tilpas jeres aktiviteter

Hunde kan reagere forskelligt på løbetiden. Nogle bliver rastløse og ved ikke helt, hvad de skal gøre af sig selv. Andre sover en del mere, end de plejer og sådan kan det variere. Alt sammen er helt ok og er en meget individuel sag fra hund til hund. Det er dog vigtigt, at du tilpasser jeres aktiviteter til det aktivitetsniveau, som din hund er på.

Foretrækker din hund at sove mere disse dage, skal den have lov til det. At være i løbetid kan være udmattende for din hund og den bør derfor have lov til at slappe af – evt. på en lækker hundepude. Er din hund i stedet rastløs, og ved ikke, hvad den skal lave og keder sig hele tiden? Så er det vigtigt, at du bruger lidt ekstra tid på den og finder yndlings legetøjet frem. Sørg for at få den aktiveret og stimuleret. Det gør du bedst ved at lege med den, lave lidt hundetræning eller lade den snuse lidt rundt.

Luft altid uden løbetidsbukser

Sørg for, at når I går tur, så har din tæve ikke løbetidsbukser på. Det er vigtigt med frisk luft til området, og på turen gør det ikke noget, at der bliver blødt lidt i naturen.

Vores mening

Denne artikel er skrevet ud fra generelle vejledninger fra dyrlæger og andre eksperter, og som alle med dyr ved, så er intet kæledyr ens. Nogle ting vil derfor kunne variere ift, hvad der står skrevet vs. din tæve derhjemme. Skulle der opstå ting, som du undrer dig over, så anbefaler vi altid at kontakte en ekspert på området – oftest din dyrlæge, som kan forsikre dig om, at alt er, som det skal være.

I forhold til holdningen og brugen af løbetidsbukser, kan dette også variere. Det er en individuel holdning, hvorvidt du synes, at din hund skal bruge løbetidsbukser.

Tidligere artikelUgens Kæledyr – Kana (Uge 51)
Næste artikelKattehule – Bedst I Test (2022)
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her