Opdateret den 25/02/2021 af Julia F

Der er mange grunde til at få en kattelem og kan du få din kat til at bruge den, så er det en rigtig smart mulighed for at gøre hverdagen lidt lettere.

Vi har udvalgt lidt forskellige kattelemme nedenfor. Der er alt fra en hel enkel og simpel som ikke koster så meget, til en stor moderniseret kattelem med flere funktioner. Kort sagt, der er noget for en hver smag og stil. 

Vi har kategoriseret og vurderet kattelemmene på baggrund af deres pris, hvilke funktioner de har, størrelsen på dem, hvor lang en garanti de har, brugervenlighed samt hvad der bliver sagt om dem online, af folk der har købt dem. Det vil derfor sige, at alle vurderingerne er lavet af Petguide.dk selv.


PETGUIDE ANBEFALER

SUREFLAP kattelem til chip

Med en SUREFLAP kattelem med chip kan du sikre, at det kun er din kat/katte der kommer ind og ud af din kattelem. Der kan lagres helt op til 32 kattechippe, så har du flere katte, er det ikke et problem. 

Det betyder også, at denne kattelem er god til huse men at den sagtens kan bruges til andre steder lige så vel. F.eks. på en gård eller andre steder hvor man har mange udekatte, men stadig gerne vil give dem muligheden for læ, samt mad og drikke indenfor uden at andre uvedkommende katte kommer ind. 


Forhandler Pris Totalpris Læs mere
799,00 799,00 GÅ TIL BUTIK ➜
849,00 849,00 GÅ TIL BUTIK ➜
1.029,00 1.029,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Denne kattelem fungerer selvfølgelig kun, hvis din kat har en chip under dens hud. Hvis ikke den har det, kan dette nemt blive gjort ved dyrlægen. En fordel ved at have en inkorporeret chip og ikke et vedhæng der hænger på halsbåndet, er friheden ved det. Samtidig behøver du ikke at bekymre dig om, hvorvidt din kat taber det.

4-vejs låsen fungerer således, at du kan vælge, om kattelemmen skal være åben til både at komme ud og ind. Men du kan også låse den, så din kat kun kan komme den ene vej via din kattelem. Dette er smart, hvis du om aftenen ikke vil have den går ud igen, når den først er tilbage.

Kattelemmen kører på batterier og de skal derfor skiftes engang i mellem. Der er en indikator på din kattelem, som fortæller hvornår det er tid til at skifte batterierne. På den måde undgår du, at den pludselig bare går død. Batterierne kan købes her


 • Lagre op til 32 chippe
 • 4 vejs manuel lås
 • 3 års garanti
 • Størrelse 14,2 x 12 cm
 • Ydre mål 21 x 21 cm
 • Til døre med op til 7 cm tykkelse


MEST POPULÆRE

Petsafe Staywell 400 Kattelem

Denne kattelem fra Petsafe Staywell har på google fået en score på 4,6 ud af 5 stjerner. Den er blevet bedømt af 61 personer i alt. Alle steder den er blevet bedømt på nettet, ligger den på mellem 4 og 5 stjerner. Så den er populær. Det gør den heller ikke mindre attraktiv, at prisen på kattelemmen er overskuelig og noget de fleste kan være med på. 

Samtidig anslår Petsafe Staywell, at denne kattelem kan passe til katte der vejer helt op til 7 kg. Det giver mening, da kattelemmen har nogle forholdsvis store mål. Det betyder, at katte i alle slags størrelse kan komme igennem den. 


Forhandler Pris Totalpris Læs mere
415,00 415,00 GÅ TIL BUTIK ➜
419,00 419,00 GÅ TIL BUTIK ➜
439,00 439,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Noget der er endnu smartere er, at denne kattelem også er lavet til, at kun din kat kan komme ind. Modsat tidligere nævnte kattelem som fungerede med en chip, så fungerer den her med magnet. Det vil sige, at denne er egnet til katte, der ikke er chippet. Så ved brug af denne slags kattelem, sættes der en kraftig magnet i din kats halsbånd og på den måde, er det kun din kat der kan komme ind.

I pakken medfølger en 6 cm. tunnel, som kan bruges til brede enheder, hvor kattelemmen skal sættes op. Tunnelen kan også skæres mindre, hvis der skal bruges et mindre stykke. 

Udover det medfølger der en skarp manual med forklaring og hjælp til monteringen, så det bliver så let som muligt at sætte op. Denne kattelem kan monteres ind i de fleste slags flader.


 • Godt anmeldt online
 • God pris
 • 3 års garanti
 • Fuld ydre størrelse 25,2 x 24,1 cm
 • Størrelse indvendig 17,5 x 16,8 cm
 • Til rundt hul 21,1 cm i diameter


BEDSTE KVALITET

SUREFLAP XL Chiplem

Denne kattelem som også fungerer som en hundelem – kan det hele. Først og fremmest passer den til alle katte størrelser, selv de helt store hvis du f.eks. har en maine coon. Små hunde kan også komme igennem den. Sureflap XL Kattelem er storebroren til tidligere nævnte Sureflap, dog i en større udgave og med flere funktioner.  Den kan lagre op til 32 forskellige chippe, og den virker på alle danske chippe. Ved internationale fungerer den med 9, 10 og 15 tals RFID chippe.  Med det digitale display kan du indstille, hvornår kattelemmen skal låse og være ulåst. Det er smart hvis du ved, at i næste dag f.eks. har en dyrlæge aftale og derfor vil være sikker på, at din kat er hjemme til det.


Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.175,00 1.175,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Det at denne kattelem fungerer med en chip, gør at du slipper for at fremmede katte kommer ind. Din kat har derfor altid et sted, den kan gå hen og være i fred. Det er med til at give din kat mindre stress og gøre den bedre tilpas. Måden det bliver sat op på, er blot med et klik og så kan den læse chippen på de katte eller hunde den skal genkende. Har din kat ikke en chip i endnu, kan du købe en løs chip, som kan sættes på halsbåndet og på den måde fungere indtil du får en chip i din kat. De løse chippe kan købes her.


 • 3 års garanti
 • Til store katte og små hunde
 • Digitalt display
 • Mål på 17,8 x 17 cm
 • Lagre op til 32 chips
 • Tunnel dybde 7 cm


DEN BILLIGE

Pawise Kattelem

Denne Pawise Kattelem 4-vejs er til folk, der bare gerne vil have en simpel og lige til kattelem. Da den ikke kommer med nogen form for scanning, betyder det også, at alle katte vil kunne komme ind ad den, når den ikke er låst.  

Dog har den funktionen, som gør at kattelemmen kan låses den ene eller anden vej, begge veje lukket på samme tid eller helt åben begge veje. 


Forhandler Pris Totalpris Læs mere
199,00 199,00 GÅ TIL BUTIK ➜

 • 4 vejs
 • Nem håndtering
 • Hvid farve
 • Total størrelse 26 x 31 cm
 • Størrelse åbning 17,5 x 18 cm
 • Dybde på installation 1,5 mm


Kattelem – hvorfor det?

Der er flere grunde til at bruge en kattelem. Nogle af grundene er, at du som ejer slipper for at lukke din kat ind og ud hele tiden. Måske elsker din kat at rende ind og ud- også når du er på arbejde. Med en kattelem er det muligt. Det kan også være for din kats velfærd, at du vælger at få en kattelem. Nogle katte elsker at være ude om natten, men engang imellem vil de gerne indenfor og slappe lidt af. Har du en indekat, kan du istedet overveje et kattetræ, for at give din kat en alternativ mulighed for at klatre i træer.

Hvilken kattelem egner sig til min kat?

Når du skal finde den perfekte kattelem til din kat, er en af de første ting, du bør kigge på størrelsen. Både størrelsen på din kat og på kattelemmen. Kattelemme fås i forskellige størrelser og er din kat af en stor race, så duer et for lille kattelem ikke. Selvom katte kan komme igennem ting, der er væsentligt mindre end dem selv, så gør det oplevelsen knap så behagelig hvis den er for lille og du kan derfor risikere at den vil bruge det mindre af den grund.

Samtidig er det værd at overveje, hvorvidt der er risiko for, at de andre katte i området kan finde på at gå med ind gennem kattelemmen til dit hjem. Hvis der er det, og det er noget du gerne vil undgå, så er en kattelem med chip eller magnet adgang noget for dig. På den måde undgår du, at andre udover din kat/katte kommer indendøre ved dig.  

Hvilket materiale kattelemmen skal sidde i, er også vigtig at have med i dine overvejelser, når du er ude at købe en kattelem. Nogle kattelemme egner sig bedst til visse materialer, lige så vel at nogle er mere standhaftige end andre. Så skal den placeres et sted med masser af vind, er det en god ide, med en der er ekstra modstandsdygtig eller i ekstra god kvalitet så den kan tåle lidt forskelligt vejr.

Fordele ved en chipstyret kattelem 

Fordelene ved en chipstyret kattelem er netop, at kun de chippe du læser ind i systemet, er dem der får adgang til kattelemmen. Dette er en stor fordel for folk der bor i områder, hvor der færdes mange katte, hvad end det er katte med ejere eller vilde katte. Udover at det sikrer dig, at der ikke kommer fremmede og uvedkommende katte med ind, så giver det også din kat en tryghed.

Det at din kat altid har et sted den kan gå hen og være i fred for de andre, kan være med til at give dig en mindre stresset kat og dermed også en mere tilpas kat. Hvor bør min kattelem være?

Er du ikke interesseret i at have en chipstyret kattelem, så kan du også få en kattelem, hvor der kun er adgang for katte med et magnetisk vedhæng. En ulempe ved dette er, at din kat kan miste det når den er udenfor og derfor så ikke kan komme ind senere.
Kattelemmen virker også for andre katte med samme magnet funktion, så det skal man lige være obs på. 


Hvad betyder 4-vejs lukning egentlig?

Når du køber et kattelem står der oftest, at den har enten 2 eller 4-vejs lukning. 

Det betyder faktisk bare, at 4 vejs lukningen har 4 funktioner:

 • Din kat kan kun komme ud 
 • Din kat kan kun komme ind
 • Kattelemmen er helt lukket – ingen ud eller indgang 
 • Kattelemmen er helt åbent – frit gå begge veje 

Er det en 2 vejs lukning betyder det følgende:

 • Låst helt – ingen ud eller indgang
 • Åbent helt – gå frit ud og ind 

Kan min kattelem være alle steder?

Din kattelem kan som udgangspunkt være alle steder. Man skal bare være opmærksom på, at nogle kattelemme er mere egnet til et vis materiale end andre. Så er der et sted, du gerne vil have din kattelem placeret, men er i tvivl, om hvorvidt det kan lade sig gøre. Så anbefaler vi enten at du læser manualen helt igennem, eller får fat i en fagkyndig som kan vejlede dig omkring, hvorvidt materialet du vil indsætte en kattelem i, er egnet til at blive skåret i.

Det er også vigtigt at få sat kattelemmen i den rette højde og et sted hvor det giver mening for din kat at gå ind og ud fra. Størstedelen af befolkningen med et kattelem har sat den i den nederste del af deres dør. 

Skal jeg træne min kat til at bruge kattelem?

Det er oftest nødvendigt at lære sin kat at bruge kattelem, ligesom da du i starten trænede den til at bruge kattebakken, hvis den ikke har været vant til det. Mange starter med at lære deres kat at bruge kattelem, ved at have lågen tapet åben, så der er konstant adgang. Denne metoder virker nogle, men for mange katteejere er de endt med en kat, der kun kan finde ud af at bruge kattelemmen, når den bliver holdt åben for dem. 

En anden måde der i stedet anbefales at benytte er at vise din kat, hvordan kattelemmen virker. Der kan godt gå lang tid før, at din kat er tryg ved kattelemmen og tør gå igennem den uden hjælp. Brug derfor godbidder til at vise den, at kattelemmen er ufarlig samt hvordan den fungerer.

Det er vigtigt at have tålmodighed og være okay med at det tager sin tid. Begynder du at forhaste det, kan du skabe nogle dårlige associationer med kattelemmen og derfor ende med at tage endnu længere. Når du træner med din kat, er det vigtigt med belønning i form af godbidder efterfølgende. På den måde fungerer træningen bedst, ligesom når i øver alle mulige andre ting. 

Er du istedet på udkig efter en hundelem, som kan fås lidt større, så er de også at finde

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her