Kattegodbidder – De bedste til din kat!

0
1113

Opdateret den 05/12/2022

Kattegodbidder er et must-have derhjemme, hvis du er katteejere! Men det ved du allerede og du har sikkert allerede været igennem en håndfuld forskellige. Sandheden er, at der er mange forskellige slags på markedet og det kan tage tid at finde ud af, hvilke der falder i lige din kats smag. I denne artikel har vi gjort et ihærdigt forsøg på at finde de absolut bedste til dig. Men som nævnt tidligere, så er det blandet, hvad katte foretrækker og hvad de kan lide. Derfor har vi selvfølgelig sørget for et stort og bredt udvalg af de bedste kattegodbidder på mærket. Men de bedste på markedet? Hvordan ved vi det? Vi har valgt kattegodbidder ved at kombinere følgende kriterier; smag, online anmeldelser, indholdet – her menes der både mængde ift. prisen og næringsforholdene i godbidderne, Vi vil gerne have af vores kattegodbidder bidrager til en sund kat. Udover det, vil der også være kornfri, de mest populære smage og lignende. Der kan næsten ikke undgås at være noget, der falder i din kats smag.

Forskellige typer poser af kattegodbidder

Essential Salmon Mini Delights 100g

Dette er vores favorit, når kattene skal have godbidder. Disse fra Essential er kornfri og med mere end 70% laks. Det altså størstedelen, der rent faktisk er fra kilden og så er det med laks. Din kat vil absolut elske det! Godbidderne er ca. 1 cm lange og er semi bløde, så de er både nemme at spise for din kat, samtidig med at du kan knække dem over yderligere, hvis du ønsker det.


Essential Tiny Fish Delights 90 g

Små rigtige fisk der er fanget og blot tørret efterfølgende. Det er en hapser uden sidestykke. Den er altså 100% ren og intet der ikke kan spises. Udover at din kat vil elske den naturlige godbid, som er fanget direkte fra havet – så er det også bæredygtigt og godt for miljøet. Fiskene kommer med et lækkert naturligt indhold af omega 3 – og en lukkefunktion, så de ikke tørrer ud yderligere eller lugter derhjemme.

Trixie Premio Katte 

Kattegodbidder er ikke altid blot små snacks, som vi kender dem. De fås også i stænger – og dette er disse. De er med kylling og lever – en kombination din kat vil absolut elske! Stængerne indeholder 95% kød og er med taurin tilføjet.

Natures Menu m. kyllingesmag

En pose med lækre kattegodbidder til din kat. De indeholder 95% kød og er derfor oplagt til dig, der har en kræsen kat derhjemme. Desuden kan de brækkes i mindr stykker, så der er til længer tid i posen.

Trixie Crumbies

Disse kattegodbidder er med malt, og virker derfor fremmende på fordøjelsen af hårdbolde. Så hjælp din kat på vej med hårboldene, samtidig med at der bliver forkælet med et par godbidder. Posen er genlukkelig, så du kan tage løbende, uden at de tørrer ud eller bliver kedelige.

Trixie Barbecue Hearts

Små, fine hjerter til din kat derhjemme. De er i små stykker, som er en perfekt størrelse til din bedste ven. Smagen er kyllingebryst og barbecue – og din kat vil elske det.

Hvad skal jeg bruge kattegodbidder til?

Kattegodbidder er et must-have at have liggende derhjemme og lige klar til at forkæle din kat med en lille snack eller godbid. Men hvad bruger man dem egentlig til, spørger du? De kan bruges til mange ting. Men lad os begynde helt fra starten. Har du fået en lille killing derhjemme og skal du til at knytte bånd med den, gøre den tryg og lære at bruge kattebakken? Alle de ting kan hjælpes samt løses med godbidder.

Ny killing derhjemme

Har du lige fået en ny lille killing derhjemme, så skal den først til at lære huset og menneskerne at kende – og det hele faktisk. I sådanne situation er det en god måde at knytte bånd med din kat via lidt godbidder. Her kan i sidde på gulvet og lege lidt sammen og samtidig kan der benyttes kattegodbidder. Det hjælper nemlig din killing til at socialisere og samtidig få gode oplevelser med det. Når din killing får kattegodbidder, så forbinder den det med noget godt og den bliver altså mere tryg omkring situationen. Det er selvfølgelig ikke kun derhjemme, at denne form for belønning og træning kan anvendes. Det gælder også, når der skal mødes nye mennesker, dyr eller skal til dyrlægen. Alt der er uvant. I og med at der bliver givet kattegodbidder, når uvante omgivelser eller situationer fremstår, så fanger din killing, eller kat for den sags skyld, at det er en god ting og der bliver altså skabt et form for bånd og god oplevelse. Det er dog vigtigt at pointere, at din killing skal have færre godbidder end f.eks en voksen kat. De har et bedre udviklet tarmsystem og kan tåle lidt mere. Så hold igen med godbidderne til din killing og blot husk på – alt med måde.

Voksen katte

Kattegodbidder er dog på ingen måde begrænset til blot små killinger og deres træning. Du kan bruge dem hele deres liv. Mange bruger kattegodbidder til at hygge om deres kat, træne lidt og bare skabe et godt bånd imellem hinanden. Det er ligesom med både hunde, men endda også os mennesker selv. Nogle gange er det bare tid til lidt forkælelse og lækkert. Så du kan bruge det til din kat som både belønning eller en snack i løbet af dagen. Der behøver ikke altid at være en grund for det, men kan blot være, fordi den fortjener det.

Kan jeg bruge kattegodbidder til træning?

Du kan i den grad bruge kattegodbidder til træning. Men lad os slå fast, at det kan være svært at træne sin kat, og en noget anden opgave end at træne med en hund. Men det skal selvfølgelig på ingen måde afholde dig fra at øve lidt forskellige ting. Der vil i hvert fald blive brug for det, hvis der skal læres nye tricks. En godbid kan være med til at fange din kats interesse og skabe opmærksomhed omkring træningen, så din kat på den måde bliver aktiveret. Men kattegodbidder er også vigtige, så snart den gør det, som du beder den om. Så ved den, at den har gjort det rigtigt og der er større chance for, at den vil gøre det igen og huske, hvad den gjorde rigtigt sidst.

Hvad skal mine kattegodbidder indeholde?

Nogle kattegodbidder er som ren slik for din kat og indeholder intet godt eller nærende for din kat. Det kan selvfølgelig gå nogle gange, hvis din kat bare elsker dem. Men det kan også blive for meget og i sidste ende gøre din kat overvægtige, hvis det ikke passer i forhold til aktivitetsniveauet. Så du kan med fordel vælge kattegodbidder, der indeholder nærende ingredienser og rent faktisk bidrager til din kats velvære. Det kan du gøre på flere måder. Kig blandt andet på indholdet og hvilke vitaminer der er og hvad det generelt indeholder.

Hvilke kattegodbidder skal jeg købe?

Inden vi påbegynder dette afsnit, er det vigtigt at understrege, at du kender din kat bedst og ved, hvad der virker bedst for den og hvad den foretrækker at spise. Vi vil dog alligevel komme lidt ind på de forskellige kriterier, du kan kigge efter, når du er på jagt efter kattegodbidder.

Naturlige ingredienser

Katte er fra naturens side jægere og derfor må dine kattegodbidder gerne indeholde naturlige ingredienser, som var det fanget fra naturen. Der er derfor gode chancer for, at det vil falde i god smag hos din kat. Med naturlige ingredienser kan det f.eks. være smagen af kylling, laks og så videre – det må gerne rent faktisk komme fra kødet og ikke bare være tilsætningsstoffer eller tilsat smag, der giver duften af byttet. Det er oftest ret nemt at se, om kattegodbidderne indeholder naturlige ingredienser eller ej.

Smage

Når du skal købe kattegodbidder, kan du regne med, at der vil være et væld af smage at vælge imellem. Der er intet rigtigt eller forkert. Det handler blot om, hvad din kat foretrækker. Mange katte er ret vilde med kylling eller laks, men det er dog på ingen måde begrænset hertil. Er din kat ny, kan du starte med at købe f.eks. kylling- eller laksesmag, som normalt er ret vellidte. Har du haft din kat i længere tid, ved du sikkert allerede nu, hvad den foretrækker og så er det bare at købe den. Ellers behøver godbidder ikke nødvendigvis at være dyre og du kan prøve lidt blandet og lade din kat vælge, hvad den foretrækker.

Kornfri

Ligesom at nogle mennesker kan have mere sarte maver end andre, så gælder det samme altså for katte. For nogle katte kan kattegodbidder med korn være svære at fordøje end dem uden. Så får din kat f.eks. allerede foder uden korn, kan det være en god ide at fortsætte stilen med godbidderne. Det er klart, at mængderne er væsentlige mindre og det er ikke sikkert, at kattegodbidderne med korn, vil have samme virkning som kattefoder med korn f.eks. har. Men vil du være sikker, så er der masser af muligheder for kornfri kattegodbidder til din kat.

Husk aktivering og bevægelse

Da kattegodbidder er en form for snack, betyder det også, at det ikke skal indtages i for store mængder. Specielt ikke hvis din kat i forvejen ikke er særlig aktiv. Så vil det hurtigt resultere i flere kilo på og en overvægtig kat, der ikke er tilpas eller sund. Så ikke overdriv det. Vil du rigtig gerne give din kat godbidder, kan det gøres sammen med noget træning eller aktivering, så den lige får rørt sig lidt. Det skal hermed understreges, at du selvfølgelig gerne må give din kat godbidder – bare husk alt med måde.

Tidligere artikelBilferie med hund! Maja Helena fortæller.
Næste artikelUgens Kæledyr – Lulu (uge 10)
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her