Pelspleje er et vigtigt område at have styr på som hundeejer. Og for os hos Pet Guide, lægger vi stor vægt på, at klipning skal være en god oplevelse for både hund og ejer. Derfor finder du et godt udvalg af hundetrimmere i bedste kvalitet lige her.


Find din hundetrimmer hos Pet Guide

Hos Pet Guide ønsker vi det bedste for vores hunde – også når det kommer til pelspleje. Derfor finder du populære mærker såsom Moser, så din hund kan få en smuk pels og god oplevelse. Har du spørgsmål til hundetrimmeren, om skærene er de rette eller andet, så er du altid velkommen til at skrive til os, så vi kan give både din hund og dig en god oplevelse. Vi leverer altid inden for 1-3 dage og har 100 dages fuld returret.

Kvalitet for en bedre oplevelse

Hos Pet Guide går vi op i kvalitet. For kvalitet betyder ofte bedre produkter og dermed bedre oplevelse – og det vægter vi specielt højt, når det kommer til en klipning af din hund. Ikke alle hunde er lige glade for at blive klippet, og dette kan skyldes flere ting. Derfor er det vigtigt, at du har en hundetrimmer, der klipper som den skal, ikke går i stå undervejs, larmer helt vildt eller andet, der kan genere din hund eller dig. Og så kan det være en god ide også at have din hunds favorit bamse eller bold klar bagefter, så den kan yde lidt sikkerhed.

Fokus på en god oplevelse for din hund

Vi elsker alle vores hunde, og ønsker altid det bedste for dem. Det gør sig også gældende, når det kommer til en perfekt hundeklipning. Nogle hunde kan blive nervøse ved klipningen, fordi de ikke helt ved, hvad der foregår og sommetider har de tidligere erfaringer med hundetrimmere, der har larmet og støjet for meget.

Desuden er det også vigtigt for os, at du, som ejer, kan få en god oplevelse med vores hundetrimmere. Det ønsker vi, fordi vi ved, at en glad og afslappet ejer, smitter af på vores hunde. Så jo mere komfortabel og tryg du er ved klipningen, jo mere behageligt bliver det for din hund. For hunde kan mærke, når der er noget galt, og så bliver de utrygge. Derfor finder du hos os et udvalg af hundetrimmere, der er tilpasset både hund og ejer....

Vores udvalg af hundetrimmere

Hos Pet Guide finder du et udvalg af hundetrimmere, hvor der er lagt vægt på, at det skal være en god oplevelse for både hund og ejer. Derfor finder du et udvalg af hundetrimmere, der er både støj- og vibrationssvag. På den måde er din hund mindst muligt påvirket af den, og bliver derfor mindre udtryk, da der ikke er meget larm og vibration, når den er i brug. Men som nævnt tidligere, så er det ikke kun vores hunde, der er tænkt på. For oplevelsen som vi, som ejere, har, smitter af på vores hunde, så derfor skal det gøres så behagelig som muligt for jer også.

Brugevenlighed og ergonomiske hundetrimmere

Derfor kan du regne med, at hundetrimmerne har haft fokus på det ergonomiske, så de er behagelig for dig at holde under klipningen. Så får du ikke ondt, og du skal ikke føle, du skal skynde dig, fordi det pludselig bliver hårdt. Udover det, er brugervenligheden i top. Hundetrimmerne er så lette at håndtere og ellers følger der også brugsvejledning med til dem alle, som kan hjælpe dig igennem, skulle det være nødvendigt.

Gør det i jeres tempo

Ved at klippe dem selv, kan vi gøre det i det rette tempo, vi sparer penge på længere sigt og samtidig er vi sikre på, at vores hunde får lige den behandling og tålmodighed, som de har brug for – for at få en god oplevelse. Og bare lige for at understrege endnu en fordel, du får ud af at have din egen hundetrimmer - det er slut med lange ventetider i højsæsonerne. Nu kan du klippe din hund, lige når det passer ind i jeres skema og du behøver ikke at planlægge en fridag eller hjemmearbejdsdag for at kunne aflevere din hund til hundefrisøren.

Hvorfor bruger man en hundetrimmer?

Man bruger en hundetrimmer for at få sin hunds pels så velplejet som muligt. En velplejet pels handler om at få den lige tilpas - hverken for kort eller lang til netop din hund. Har din hund en velplejet pels, er det oftest også lig med en friskere og gladere hund.

Alt efter, hvilken hund du har, kan du købe hundetrimmere, der passer til netop din hunds pels, hvis den f.eks. er langhåret, korthåret, har tynd eller tyk pels – der findes altid et skær, der passer til netop din hunds pels.

Bøvler du f.eks. meget med en filtret pels, så er håbet ikke ude endnu. Der er nemlig masser af hundetrimmere derude, som har kraften til at komme igennem en masse knuder og lignende. Så det kan være værd at investere i en hundetrimmer, der kan noget! Dog anbefaler vi altid, at du prøver at rede filt-klumperne ud inden. Dog er der scenarier, hvor det kan blive så slemt, at den sidste løsning er en god klipning, der kommer i bund med det.

Så tilbage til spørgsmålet! Kort fortalt, det du bruger en hundetrimmer til, er at klippe din hunds pels. Det gør man selvfølgelig for at pleje sin hund, men også så pelsen ikke bliver for lang.

Gør det ondt på min hund at blive klippet med en hundetrimmer?

Det gør ikke ondt på din hund at blive klippet med en hundetrimmer. Normalt skal hvalpens første klipning først ske, når de er omkring 5 måneder gamle. Efterfølgende er intervallet mellem hver klipning ca. 4 måneder. Dette kan selvfølgelig være forskelligt fra hund til hund, og du vil hurtigt kunne gennemskue jeres egen interval efter et års tid.

Selvom at en klipning ikke gør ondt på hunde, så kan nogle hunde godt være lidt nervøse ved deres første klipninger. Sørg derfor for, at din hund er tilpas, så den får en god oplevelse. Øv med den og ros den med godbidder, når den gør det godt. Desuden er det vigtigt, at du i starten tager dig god tid, da det blandt andet hjælper til en behageligere oplevelse for din hund.

Husk også på, at ovenstående blot er vejledende. Så nogle hunde har brug for flere klipninger end andre, og andre kan gå længere tid mellem hver. Husk også på, at det er meget forskelligt, hvordan hunde reagerer på en klipning. Nogle er trygge ved det første gang, andre bliver trygge efter et par gange og så er der dem, der skal have masser af træning, før en klipning føles naturligt. Så tag det i det tempo, du kan mærke, din hund har brug for.

Hvad er forskellen på hundeklipning og hundetrimning?

Inden vi svarer på dette spørgsmål, er det vigtigt at forstå, at der er stor forskel på at klippe sin hund vs at trimme den. Og ja - det kan være lidt misvisende, når ovenstående hundeklippere også bliver kaldt hundetrimmere.

Men en hundetrimmer og en hundeklipper er det samme. Det er altså et redskab med en motor, som klipper din hund og gør pelsen kortere. Er du modsat interesseret i, at din hund skal trimmes, så er det en hel anden tilgangsmetode og helt andre redskaber også. Det er primært de ruhårede racer som feks. terrier, cain terrier, fox terrrier og lignende, som skal plukkes.

Til en trimning vil der oftest blive brugt en blanding af trimmekniv, trimmesten, trimmeblok eller trimmefinger-dutter. For modsat en klipning, som decideret klipper pelsen og gør den kortere, så gør plukning/trimning lidt andet. Her går du ind og fjerner gamle hår - og ligesom "plukker" dem ud. Det gør man, så der er plads til, at der kan komme nye hår ud. Klipper du en pels, som burde trimmes, så vil den gamle pels stadig blive siddende i din hunds hårsække, og så er der ikke plads til, at den nye pels kan vokse ud med den nødvendige og rette struktur.

En klipning er derimod oftest til racer med blød pels. Det er også typisk racer, hvor pelsen vokser hele tiden. Det er f.eks. racer som Lhasa Apsoer, Coton de Tulear og lignende. Her klipper man for at holde pelsen i den ønskede længde, for at undgå filt og så din hund er mest tilpas.

En hundetrimmer kan bidrage til din hunds velvære

En hundetrimmer er faktisk meget mere end blot at få din hund til at se flot og velplejet ud. Det kan også betyde bedre velvære for din hund at blive klippet en gang i mellem. For det første kan en stor og tyk pels bidrage til en meget hund, som konstant har det varmt. Men en lang pels er også grobund for en masse, snavs kløe, ekstra pelspleje og skidt.

Det er nemlig sværere at holde en pels pæn og ren, hvis pelsen er blevet utrolig lang. Derfor er en kortere og nyklippet pels mere hygiejnisk, mere behagelig for din hund og nemmere for dig at holde rent og sørge for, at den ikke bliver filtret. Så skal din hund klippes, så invester i en hundetrimmer - eller få en anden til det. Det er det hele værd - for både din og din hunds skyld.

Hvordan trimmer man en hund?

Når du skal trimme din hund, har du, som nævnt tidligere, brug for en trimmekniv, trimmesten, trimmeblok eller trimmefinger-dutter. Alle førnævnte redskaber har én og samme funktion - at plukke pelsen. De forskellige redskaber er blot forskellige muligheder, alt efter hvad du og din hund foretrækker.

En trimmekniv og trimmefinger-dutter er f.eks. til, at du plukker små totter ud med fingerene. En trimmesten er til at køre langs pelsen og dermed fjerne døde hår. Så det afhænger også meget af, hvilken ru pels din hund har og hvad der foretrækkes. Har du en ruhåret hund, hvor trimning/plukning er nødvendigt, så skal du begynde så tidligt som muligt. Jo tidligere du begynder, jo nemmere bliver det for hver gang, og langsomt finder din hund også ud af, at det slet ikke er så slemt.

Her handler det bare om at starte langsomt ud, give en masse godbidder og få din hund til at forbinde det med noget rart. Men du kender selvfølgelig din hund bedst og ved derfor, om det er godbidder eller yndlingslegetøjet, der gør forskellen på en afslappende oplevelser.

Hvad skal du kigge efter ved en hundetrimmer?

Du har nu besluttet dig for, at der er væsentligt mange flere fordele ved, at du klipper din egen hund. Så nu skal du have fat i din egen hundetrimmer. Vi ved heldigvis godt, hvor svært det kan være at finde den helt perfekte hundetrimmer, der passer til netop jeres behov. Derfor har vi nedenfor fundet lidt forskellige ting, du kan se efter, når du skal finde jeres perfekte match af en hundeklipper.

Lydsvage

At din hundtrimmer er lydsvag, kan være en god ide. Er det første gang, at din hund skal klippes? Jamen, så kan hele oplevelsen og situationen blive væsentlig bedre med en lydsvag hundetrimmer. At vælge en lydsvag hundetrimmer betyder blot, at du får en hundetrimmer, der larmer minimalt. Den er selvfølgelig ikke helt lydløs – blot lydsvag. Så har du en hund, der er nervøs ved hver klipning, så er det sjældent, at lyden fra hundetrimmeren gør noget godt for oplevelse. Det kan blandt andet skyldes, at lyden fra klipperen er ukendt og dermed føles skræmmende.

Bæredygtige

At noget skal være bæredygtigt, og i dette tilfælde en hundetrimmer, er oftest en præference og handler om, hvad du går op i. Det kan derfor godt være, at det ikke er noget, du som sådan går op i. Men hvis du gør, så kan du få hundetrimmere, der har fokus på det. Her kan det oftest ses på levetiden, hvor meget strøm den skal bruge, hvilke batterier og hvor længde den kan holde, hvorvidt den er bæredygtig.

Pelstype

Nogle hundetrimmere er bedre til en slags pels end andre. Har du f.eks. en pels med mange krøller og tyk pels, så skal der oftest en lidt stærkere motor til. De fleste steder vil du kunne information om, hvorvidt den hundetrimmer du overvejer, er god til netop den pels, som din hund har.

Hvilken hundetrimmer skal jeg vælge?

Hvilken hundetrimmer du skal vælge, er svært at sige. Det kommer nemlig i høj grad an på, hvilke ønsker og præferencer I har. Nogle af de ting, du bør se efter, hvis du skal vælge den rigtige, er motor og skær. Tjek, at motoren er stærk nok til den type pels, du skal klippe i. Udover det, skal du tjekke, om den er kompatibel med de rette skær. Oftest kan man sætte forskellige skær på, så længe det er fra samme mærke som klipperen. Har du nogle skær liggende derhjemme, så kan det være en ide at tjekke på forhånd, om de er kompatible med den hundetrimmer, du overvejer at købe. Det kan fx. være, du har skær fra Oster, men ser nu på en Moser hundeklipper. Her bør du dobbelttjekke, hvorvidt de to mærker er kompatible med hinanden.

De forskellige skær, som du kan få til din hundetrimmer, har alle forskellige fordele og oftest er de hver især god til en bestemt slags pels. Så læs op på, hvilket skær der er bedst til din hunds pels og vælg så en hundetrimmer efter det, hvor det selvfølgelig også er muligt at tilkøbe et skær. På den måde er du sikker på, at det passer til jeres behov og du dermed får mest muligt ud af det.

Skal jeg vælge hundetrimmer med eller uden ledning?

Det er meget forskelligt, hvilken præference folk har. Skal du have en god hundetrimmer uden ledning, så kan det forventes, at du skal op i en højere pris, hvorimod med en ledning, så finder du dem til priser, der ligner ovenstående. Der er selvfølgelig også nogle fordele og ulemper ved det. Har du fx. en ledningsfri hundeklipper, så skal du være sikker på, at du har et ekstra batteri liggende, så du altid er forberedt, skulle den løbe tør under klipningen eller hvis du har glemt at oplade den helt.

For har du ikke en plan B, og er uheldet ude, så kan du ikke komme længere med din klipning, før den er ladet op igen. Det undgår du altså med en hundetrimmer med ledning. Det kan for nogle virke irriterende at holde styr på både maskine og ledning, men som udgangspunkt bør dette være forholdsvist let nok, hvis bare din hund står nogenlunde stille. Så overvej en ekstra gang, hvad du foretrækker, så du får mest muligt ud af din hundetrimmer.

Kan man selv klippe sin hund?

Ja, det kan du i hvert fald godt! Du kan både lære at klippe og trimme din hund - alt efter hvilket behov din hund har. Det handler blot om, at du får købt det rette udstyr. Skal du i gang med en hundeklipper, så skal du sørge for at vælge en hundeklipper, der har en stærk nok motor, så den kan klippe igennem pelsen uden at gå ud.

Når du så har fundet en, der er stærk nok, så skal du sørge for, at det rette skær medfølger, så du kan komme i gang med at klippe selv. Der findes både skær, som er god til tykke pelse, krøllede pelse eller de helt langhåret. Så sørg for, at du er opmærksom på det, når du skal ud at købe et skær til din hundetrimmer. Så det korte svar, om du kan klippe din hund selv, er: En god hundetrimmer og det perfekte skær - så kan du sagtens klare det hele hjemmefra.

Hvilket skær skal jeg vælge til min hundetrimmer?

Dette er meget svært at give dig et specifikt svar på. Det skyldes, at de forskellige skær oftest er bedst til en type pels. Har du en hund med krøller vs. en hund med tyk, flad pels - så er det ikke altid, at det er samme type skær, der skal bruges. Der er dog nogle skær, der er lavet med henblik på at passe til flere typer af pelse.

Hvad er en bamse klip?

En bamse-klip er en speciel klipning til de lidt mindre hunde, som har en lang pels. Tanken, og betydningen bag navnet, er selvfølgelig, at den kommer til at ligne en lille bamse af udseende. Det gøres ved, at det specielt er poterne og hovedet, som bliver klippet lidt mere rundformet. Men pointen med klipningen er selvfølgelig mere end blot at se sød ud. Klipningen gør, at pelsen bliver nemmere at holde, da den ikke filtre sammen og laver masser af knuder, som er helt umulige at redde ud.

Sådan vedligeholder du din hundetrimmer

Vil du gerne have, at din hundetrimmer holder i lang tid? Så er der nogle ting, du kan sørge for, så den har de bedste chancer for en lang levetid. Til at starte med, er det en god ide at sørge for, at din hund er ren og filtfri. Det gør det nemmere for hundetrimmeren, og den bruger knap så mange kræfter, som skulle den igennem en filtret pels.

Når det er gjort, og klipningen er færdig, så rengør din hundetrimmer med det samme. Det gælder også, selvom at vi ikke altid orker det – så er det altså en god ide at få det gjort. For jo længere det sidder på, jo mere slidt bliver skærene. Når det er gjort, så bør du altid afslutte med at smøre den med olie - som oftest også anbefales, inden du går i gang.

FAQ

Hvilken hundeklipper passer til min hund?

Hvilken hundeklipper du skal vælge, kommer an på, hvilken type pels din hund har og hvordan din hund har det med klipninger. Er du i tvivl om, hvad det rette match er for dig, anbefaler vi, at du ser ovenstående og vælger den, der passer bedst til dine behov og din hunds pels.

Hvor lang tid tager en klipning?

Det er meget forskelligt, hvor lang tid en klipning tager. Det kommer an på, hvordan din hund skal klippes og hvilken type pels, den har. Det er dog ikke usædvanligt, at en klipning kan tage op til 3-4, hvis du selv gør det. Hos en hundefrisør, der er øvet, går det oftest hurtigere og tager omkring 2 timer.

Kan jeg selv gå i gang med klippe min hund?

Ja! Der er mange hundeejere, der selv klipper deres hunde med deres hundetrimmere. Er du i tvivl om, hvordan du gør, kan du tage kontakt til en professionel, der har kendskab til din rejse og som kan vejlede dig til en perfekt klipning. Mange benytter sig også af Youtube videoer og lærer det den vej igennem.

Hvor ofte skal min hund klippes?

Hvor ofte din hund skal klippes, kommer an på dens pels og hvilken race det er. Det kan dog forventes, at den skal klippes mellem hver 2. eller 4. måned.

Cookie-indstillinger