Hundetrimmer Bedst i Test | Få en velplejet hund året rundt!

0
2990

Opdateret den 14/09/2022

En glad hund er en velplejet hund!

Tro mig, vi kender the struggle, når det kommer til en hundetrimmer, der løber tør – lige inden du er færdig. Eller endnu værre, du tror, du har købt en lydløs hundetrimmer, men i stedet ender du med noget, der larmer mere end det gavner – for både dig og din hund.

Væk med de problemer!

Vores 6 favoritter sørger for, at du slipper for ovenstående problemer og i stedet kan få en god og succesfuld oplevelse!

De 6 bedste hundetrimmer

MEST POPULÆRE

Moser Max45 Pro Model 1245

TÜV testet
Inkl. skær
Inkl. tilbehør
Top rated
Flere hastigheder
Utrolig holdbar
Ikke så lydsvag

Denne hundetrimmer er en af de meste solgte på flere kæledyrssider og får tæt på 5 stjerner alle steder, du leder efter anmeldelser!
Og med god grund, for den har det hele.

Den bedste pris på Moser Max45 Pro Model 1245:

Bedste lydsvage hundetrimmer

Moser Max 50 1250 Pro

Vi elsker også denne hundetrimmer! Men det blev vores nr. 2, da den prismæssigt lige er en tand dyrere end ovenstående. Har du dog en hund derhjemme, som er sensitiv ift. lyde og ikke er kæmpe fan af at blive klippet? Så er det dét værd at give lidt ekstra.

Den har nemlig en lydsvag motor, der giver minimum af støj og så er der oven i købet sørget for et anti slip insert, så din hund er garanteret en god oplevelse med denne hundetrimmer.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.999,00 1.999,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Moser 1250 pro hundetrimmer er som sat en af de mest populære hundetrimmere på markedet. Der er ikke mange steder online, hvor den får under 4 stjerner ud af 5 (4,6 på Amazon). Det er altså en populær maskine – og vi er helt enige!

Den er behagelig at holde ved og så er den yderst vibrationssvag! Win win for både hund og ejer. Det skal også nævnes, at der medfølger en håndfuld udstyr som bl.a: 1 mm skæresaks, 2 udskiftelige kamme, som måler 3 og 6 mm. Der er desuden også en 3 meter lang kabel med, som giver dig en god frihed.


 • Lang holdbarhed
 • Godt anmeldt
 • 2 års garanti

 • 230-240V / 50-60 Hz
 • Tilbehør medfølger
 • Letvægt

Højeste hastighed

Oster A6 Slim Hundetrimmer

Er et af kriterierne, at der skal være fart på hastigheden, så den kan klare alle typer pelse? Så har du dit svar her!

Det er blandt andet derfor, at denne også er en favorit blandt hundefrisører/saloner, da den med sin kraftige motor kan klippe alle typer pelser og på en rimelig tid! Drømme-scenariet for dig, der gerne skal nå en del klipninger på én dag.

Samtidig er den en tand smallere end standarden af hundetrimmere og den føles derfor bedre ergonomisk for mange – specielt hvis den skal bruges mange timer om dagen.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.750,00 1.750,00 GÅ TIL BUTIK ➜
1.899,00 1.899,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Har du flere hunde derhjemme og er de af forskellige racer? Men tilfælles er, at de alle har brug for et par klipninger i løbet af året. Så er dette den oplagte hundetrimmer. Der er nemlig 3 hastigheder, som gør, at du kan komme igennem forskellige typer af pelse – og så er den samtidig kompatibel med både Osters og Wahls skær, så du kan skifte rundt, som det passer.


 • Støjsvag
 • Kompatibel med Osters og Wahls
 • Godt anmeldt
 • Max 4400 slag pr. minut
 • 3 hastigheder
 • 360 gram

Mest ergonomiske

Oster A6 Proff Klippemaskine

Denne Oster A6 hundetrimmer er en opgradering af den klassiske Oster A5. Her får du altså et ergonomisk håndtag, der gør klipningen endnu mere behagelig for dig, så du ikke skal bøvle med ondt i hånden efterfølgende.

Den er samtidig udstyret med 3 hastigheder og så er den støjsvag. Der medfølger udstyr som; rensebørste, olie og manual til maskinen samt en 3,6 meter kabel.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
2.499,00 2.499,00 GÅ TIL BUTIK ➜

 • Opgradering af Oster A5
 • Ergonomisk håndtag
 • Støjsvag

 • Tilbehør medfølger
 • Kraftig motor
 • 3100-4100 SPM

Mest alsidige

Oster A6 Comfort hundetrimmer – 230V

Det her er den perfekte hundetrimmer til dig, der ønsker en hundeklipper, der kan lidt af hvert – og som kan bruges på mere end blot hunde. Den er nemlig også brugbar på katte, kaniner og andre kæledyr.

En anden fordel, som vi også vægter højt hos Petguide.dk er støj- og vibrationsniveauet. Men heldigvis er der også lagt tanke i det, til trods for stærk motor. Så du kan forvente både et lavt støj- og vibrationsniveau.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
2.199,00 2.199,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Har du et eller flere skær fra Moser Max45, Max50 eller Oster Golden A5, kan du også bruge de samme til denne hundetrimmer. Udover det, har Oster A6 Comfort en frontplade, som holder hårene ude, imens der bliver klippet, så du slipper for at rense den hele tiden.

Håndtaget på hundetrimmeren forbliver kold under klipningen og du undgår at ende med et overophedet håndtag i hånden. Det skaber komfort for dig og gøre hundetrimningen til en fornøjelse. Yderligere er hundetrimmeren let og hjælper til, at du ikke får ondt i håndleddet efterfølgende.


 • Letvægts klippemaskine
 • Minimal støj
 • God for håndleddet
 • 3 hastigheder
 • Enhåndsbetjening
 • 386 gram

Til de små hunde

Moser 1400

Denne hundetrimmer er en af de billigste på markedet og derfor får du også blot, hvad du betaler for. Der er ikke lagt vægt på, at den skal være hverken støj- eller vibrationsfri. Men den det essentielle – nemlig at klippe din hund. Da prisen er i den billige ende, så matcher motorkraften selvfølgelig ligeså. Det betyder, at denne er bedst til små hunde og til hjemmebrug.

Den skal ikke bruges til hunde, der er komplicerede at klippe og som oftest tager 3+ timer.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
599,00 599,00 GÅ TIL BUTIK ➜

 • Budgetvenlig
 • Bedste til små hunde
 • Begrænset motorkraft

 • Tilbehør medfølger
 • Skæresaks 0,1 – 3 mm
 • Anbefalet til hjemmebrug

Hvorfor bruger man en hundetrimmer?

Man bruger en hundetrimmer for at få sin hunds pels så velplejet som muligt. En velplejet pels handler om at få den lige tilpas – hverken for kort eller lang til netop din hund. Har din hund en velplejet pels, er det oftest også lig med en friskere og gladere hund. Alt efter hvad hun du har, kan du købe hundetrimmere der passer til netop din hunds pels, hvis den f.eks. er langhåret, korthåret, tynd eller tyk pels.

Så kan der altid købes et skær der passer til din hund. Bøvler du meget med en filtret pels, så er håbet ikke ude endnu. Der er nemlig masser af hundetrimmere derude, som har kraften til at komme igennem en masse knuder og lignende. Så det kan være værd at investere i en hundetrimmer, der kan noget! Så det du helt konkret bruger en hundetrimmer til, er at klippe din hunds pels. Det gør man selvfølgelig for at pleje sin hund, men også så den ikke bliver for lang.

Gør det ondt på min hund at blive klippet med en hundetrimmer?

Det gør ikke ondt på din hund at blive klippet med en hundetrimmer. Normalt skal hvalpens første klipning først ske, når de er omkring 5 måneder gamle. Efterfølgende er intervallet på ca. 4 måneder i mellem hver gang. Dette kan selvfølgelig være forskelligt fra hund til hund. Nogle hunde kan dog være lidt nervøse ved deres første klipning.

Sørg derfor for at din hund er tilpas, så den får en god oplevelse. Øv med den og ros den med godbidder, når den gør det godt. Det er vigtigt at huske på, at dette blot er vejledende – og ligesom at vi mennesker bliver klippet med forskellige intervaller – så gør det sig også gældende for din hund. Så du ved bedst selv, hvornår det er på tide at hive hundetrimmeren frem.

Hvad er forskellen på hundeklipning og hundetrimning?

Inden vi svarer på dette spørgsmål, er det vigtigt at forstå, at der er stor forskel på at klippe sin hund vs at trimme den. Og ja – det kan være lidt misvisende, når ovenstående hundeklippere også bliver kaldt hundetrimmere.

Men en hundetrimmer og en hundeklipper er det samme. Det er altså et redskab med en motor, som klipper den hund og gør pelsen kortere. Er du modsat interesseret i, at din hund skal trimmes, så er det en hel anden tilgangsmetode og helt andre redskaber også. Det er primært de ruhårede racer som feks. terrier – cain terrier, fox terrrier og lignende, som skal plukkes.

Til det vil der oftest blive brugt en blanding af trimmekniv, trimmesten, trimmeblok eller trimmefinger-dutter. Hvor du med en klipper gør pelsen kortere, så betyder en trimning også plukning. Så du fjerner faktisk gammel og død pels, når du trimmer/plukker. Klipper du en pels, som burde trimmes, så vil den gamle pels stadig blive siddende i din hunds hårsække, og så er der ikke plads til, at den nye pels kan vokse ud med den nødvendige og rette struktur.

Klipning er derimod oftest til racer med blød pels. Det er også typisk racer, hvor pelsen vokser hele tiden. Det er f.eks. racer som Lhasa Apsoer, Coton de Tulear og lignende. Her klipper man for at holde pelsen i den ønskede længde, for at undgå filt og så din hund er mest tilpas.

En hundetrimmer kan bidrage til din hunds velvære

En hundetrimmer er faktisk meget mere end blot at få din hund til at se flot og velplejet ud. Det kan også betyde at bedre velvære for din hund, at blive klippet en gang i mellem. For det første kan en stor og tyk pels bidrage til en meget varm hund, som konstant har det varmt. Men en lang pels er også grobund for en masse, snavs, kløe, ekstra pelspleje og skidt.

Det er nemlig sværere at holde nogle pelse pæne og rene, hvis pelsen er blevet utrolig lang. Derfor er en kortere og nyklippet pels mere hygiejnisk, mere behagelig for din hund og nemmere for dig at holde rent og sørge for, at den ikke bliver filtret. Så er din hunds pels typen, der skal klippes, så invester i en hundetrimmer – eller få en til det. Det er det hele værd – for både din og din hunds skyld.

Hvordan trimmer man en hund?

Når du skal trimme din hund, har du, som nævnt tidligere, brug for entrimmekniv, trimmesten, trimmeblok eller trimmefinger-dutter. Alle førnævnte redskaber har én og samme funktion – at plukke pelsen. De forskellige redskaber er blot forskellige muligheder alt efter, hvad du og din hund foretrækker.

En trimmekniv og trimmefinger-dutter er f.eks. til, at du plukker små totter ud med fingerene. En trimmesten er til at køre langs pelsen og dermed fjerne døde hår. Så det afhænger også meget af, hvilken ru pels din hund har og hvad der foretrækkes. Har du en ruhåret hund, hvor trimning/plukning er nødvendigt, så skal du begynde så tidligt som muligt. Jo tidligere du begynder, jo nemmere bliver det for hver gang og din hund finder ud af, at det slet ikke er så slemt.

Her handler det bare om at starte langsomt ud, give en masse godbidder og få din hund til at forbinde det med noget rart. Men du kender selvfølgelig din hund bedst og ved derfor, om det er godbidder eller yndlingslegetøjet, der gør forskellen for en afslappende oplevelser.

Hvad skal du kigge efter ved en hundetrimmer?

Der er nogle enkelte kriterier, du bør overveje, når du er på udkig efter en hundetrimmer. Det er også de kriterier, vi har kigget efter i denne artikel, når vi har udvalgt de bedste hundetrimmere. Nogle kriterier vil, alt efter hvilken hund du har, være mere relevante for dig end andre.

Lydsvage

At din hundtrimmer er lydsvag, kan være en god ide. Er det første gang, at din hund skal klippes? Jamen, så kan hele oplevelsen og situationen blive væsentlig bedre med en lydsvag hundetrimmer. Lydsvag betyder slevfølgelig, at den larmer minimalt. En lydsvag hundetrimmer er også optimal, hvis din hund er nervøs ved klipning. Det skyldes oftest blandet andet lyden fra hundetrimmeren, da den for hundene kan lyde skræmmende, da den er ukendt.

Bæredygtige

At noget skal være bæredygtigt og i dette tilfælde en hundetrimmer, er oftest en præference sag og handler om, hvad du går op i. Det kan derfor godt være, at det ikke er noget du som sådan, går op i. Men hvis du gør, så kan du få hundetrimmer, der har fokus på det. Her kan det oftest ses på levetiden, hvor meget strøm den skal bruge, hvilke batterier og hvor længde den kan holde.

Mange af ovenstående hundetrimmer er bæredygtige og så kan man jo lige så godt benytte sig af det. Det skader i hvert fald ikke.

Pelstype

De fleste af vores hundetrimmere passer til de fleste typer pels. Oftest handler det blot om at udskifte skæret, og så kan det tilpasses din hund og dens pels. Der er selvfølgelig også hundetrimmere, der er tilpasset til forskellige pelse. Har din hund en meget krøllet pels, kan et bestemt skær og hundeklipper være nødvendigt for at få det bedste resultat.

Hvilken hundetrimmer skal jeg vælge?

Skal din hund klippes, kan du med fordel oftest benytte af dig af de fleste af ovenstående. Det der gør forskellen, når din hund skal klippes med din nye hundetrimmer, er, skæret. Men på mange af ovenstående modeller og de nyere slags, er det muligt at skifte skæret, så det passer til netop din hunds pels.

De forskellige skær, som du kan få til din hundetrimmer, har alle forskellige fordele og er god til en type pels over en anden. Så læs op på, hvilket skær der er bedst til din hunds pels og vælg så en hundetrimmer efter det, hvor det er muligt at tilkøbe et passende skær. På den måde er du sikker på, at det passer til jeres behov og du dermed får mest muligt ud af det.

Skal jeg vælge hundetrimmer med eller uden ledning?

Det er meget forskelligt, hvilken præference folk har. Skal du have en god hundetrimmer uden ledning, så kan det forventes, at du skal op i en højere pris, hvorimod med en ledning, så finder du dem til priser, der ligner ovenstående. Der er selvfølgelig også nogle fordele og ulemper ved det. Har du en ledningsfri hundeklipper, så skal du være sikker på, at du har et ekstra batteri liggende.

For har du ikke det, og er uheldet ude, så kan du ikke komme længere med din klipning, før den er ladet op igen. Det undgår du altså med en hundetrimmer med ledning. Der kan det dog være lidt irriterende at holde styr på både maskine og ledning, men som udgangspunkt bør dette være forholdsvist let nok, hvis bare din hund står nogenlunde stille. Så overvej en ekstra gang, hvad du foretrækker, så du får mest muligt ud af din hundetrimmer.

Kan man selv klippe sin hund?

Ja, det kan du godt! Du kan både lære at klippe og trimme din hund – alt efter hvilket behov din hund har. Det handler blot om, at du får købt det rette udstyr. Det kan du gøre blandt andet her. Skal du igang med en hundeklipper, så skal du sørge for at vælge en, der har en stærk nok motor, så den kan klippe igennem pelsen uden at gå ud.

Når du så har fundet en, der er stærk nok, så skal du sørge for, at de rette skær medfølger, så du kan klippe selv. Der findes både skær, som er god til tykke pelse, krøllede pelse eller de helt lange. Så sørg for, at du er opmærksom på det, når du skal ud at købe et skær til. Så en god hundetrimmer og det perfekte skær – så kan du sagtens klare det hele hjemmefra.

Hvilket skær skal jeg vælge til min hundetrimmer?

Det er meget svært at give dig et specifikt svar på. Det skyldes, at de forskellige skær er bedst til en bedst type pels. Har du en hund med krøller vs en hund med tyk, flat pels – så er det ikke optimalt, at i bruger det samme. Med mindre at skæret er lavet med henblik på at passe til flere typer af pelser. Men tilbage til spørgsmålet – hvilket skær du skal vælge! Ud fra hvert skær vil der stå beskrevet, hvilken type pels det passer til, og du kender din hund allerbedst, så du vil derfor vide, hvilket skær din hund skal have.

Hvad er en bamse klip?

En bamse-klip er en speciel klipning til de lidt mindre hunde, som har en lang pels. Tanken, og betydningen bag navnet, er selvfølgelig, at den kommer til at ligne en lille bamse af udseende. Det gøres ved, at det specielt er poterne og hovedet, som bliver klippet lidt mere rundformet. Men pointen med klipningen er selvfølgelig mere end blot at se sød ud. Klipningen gør, at pelsen bliver nemmere at holde, da den ikke filtre sammen og laver masser af knuder, som så er helt umulige at redde ud.

Sådan vedligeholder du din hundetrimmer

Vil du gerne have, at din hundetrimmer holder i lang tid? Så er der nogle ting, du kan sørge for, så den har de bedste chancer for en lang levetid. Til at starte med, er det en god ide at sørge for, at din hund er ren og filtfri. Det gør det nemmere for hundetrimmeren og den bruger knap så mange kræfter, som skulle den igennem et filtret pels.

Når det er gjort og klipningen er færdig, så rengør din hundetrimmer med det samme. Selvom vi ikke altid orker det, så er det en god ide at få det gjort. For jo længere det sidder på, jo mere slidt bliver skærene. Når det er gjort, så bør du altid afslutte med at smøre den med olie – som oftest også anbefales, inden du går i gang.

Du kan med fordel under klipningen rose din hund og belønne med lidt hundegodbidder. Du finder de bedste her.

FAQ

Konklusion

Overall testervinder er den velkendte Moser Max 45 Pro Model 1245. Den har en rimelig pris, når det kommer til hundetrimmer og så har den en holdbar, der siger spar to – specielt hvis du passer den, sørger for at rense den og får brugt olien, der medfølger. Det er dermed ikke sagt, at det nødvendigvis er den bedste løsning for dig. Skarp efterfulgt er Moser Max 50 1250 Pro nemlig! Har du en hund, der er lidt sensitiv og som ikke er glad for at blive klippet, så er dette altså den bedste løsning, så I begge får en god oplevelse.

For den rette hundetrimmer er vigtig, hvis du selv ønsker at klippe din bedste ven. For der er forskel på de forskellige hundetrimmere på markedet og hvad der er bedst for din hund – og så kan det faktisk have en effekt på din hunds velvære, at du reglmæssigt klipper den.

Fandt du artiklen brugbar?

Tryk på stjernerne for at bedømme!

Gns. 4.6 / 5. Stemmer: 28

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Tidligere artikelJulegave til din kat (2022) – Se vores 16 forslag!
Næste artikelKattelem – Bedst I Test | Gør din hverdag lettere!
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her