Opdateret den 02/11/2022

En glad hund er en velplejet hund!

Tro mig, vi kender the struggle, når det kommer til en hundetrimmer, der løber tør – lige inden du er færdig. Eller endnu værre, du tror, du har købt en lydløs hundetrimmer, men i stedet ender du med noget, der larmer mere end det gavner – for både dig og din hund. Væk med de problemer! Desuden er der bare nogle fordele ved at klippe vores små pelsede venner selv.

Ved at klippe dem selv, kan vi gøre det i det rette tempo, vi sparer penge på længere sigt og samtidig er vi sikre på, at vores hunde får lige den behandling og tålmodighed, som de har brug for – for at få en god oplevelse. Og bare lige for at understrege endnu en fordel, du får ud af at have din egen hundetrimmer – det er slut med lange ventetider i højsæsonerne. Nu kan du klippe din hund, lige når det passer ind i jeres skema og du behøver ikke at planlægge en fridag eller hjemmearbejdsdag for at kunne aflevere din hund til hundefrisøren.

Vores 6 favoritter sørger for, at du slipper for ovenstående problemer og i stedet kan få en god og succesfuld oplevelse – lige når det passer jer!

De 6 bedste hundetrimmer

1. Moser Max45 Pro Model 1245

Hjemmebrug-venlig

Fin maskine til brug af alle, der vil klippe hjemme

Pris

Er dyr – men pengene kan hurtigt tjenes ind ved at klippe selv

Motor

Stærk og letløbende motor

Det kan vi lide

Meget lydløs og næsten vibrationsfri
Perfekt til hjemmebrug
Masser af tilbehør medfølger

Det kan vi ikke lide

Kun to hastigheder
Virker kun med ledning

Resume: Denne hundetrimmer er en af de meste solgte på flere kæledyrssider og får tæt på 5 stjerner alle steder, du leder efter anmeldelser! Og med god grund, for den har det hele. Moser Max45 har både en stærk motor, forskellige hastigheder og så medfølger der oven i købet et 1 mm skær. Der er også en børste, så du kan rense bladene samt en olie, så du kan smøre dem efterfølgende. Det altså opskriften på en hundetrimmer, der holder i flere år – også selvom den bliver brugt flittigt år efter år.

Og du behøver ikke bekymre dig om den nu kun passer med sine egne skær – for den er nemlig kompatibel med både Oster og Wahl mærkerne. Selvom denne model er en tand ældre end Moser50 hundetrimmer, er det stadig en af de mest populære på markedet – blot en tand billigere end den nyere model. Og hvem ønsker ikke gerne en god pris?
Moser Max45 hundetrimmer kan bruges til nærmest alle slags pelse på grund af den stærke motor i den. Så har din hund kort eller lang pelse, så kan denne hundetrimmer anbefales. Det er din mulighed for at slippe for dyre regninger ved din hundefrisør!

2. Moser Max 50 1250 Pro

Hjemmebrug-venlig

God til hjemmebrug grundet funktionerne

Pris

Er i den lidt dyre ende, men en ok pris ift. funktioner

Motor

Kraftfuld moter, der kan klare forskellige typer pelse

Det kan vi lide

Støjsvag motor
Anti-slip til sikkert greb
Specielt god til følsomme dyr

Det kan vi ikke lide

Pris kan føles dyrt
Kan kun bruges med ledning

Resume: Vi elsker også denne hundetrimmer! Men det blev vores nr. 2, da den prismæssigt lige er en tand dyrere end ovenstående. Har du dog en hund derhjemme, som er sensitiv ift. lyde og ikke er kæmpe fan af at blive klippet? Så er det dét værd at give lidt ekstra. Den har nemlig en lydsvag motor, der giver minimum af støj og så er der oven i købet sørget for et anti slip insert, så din hund er garanteret en god oplevelse med denne hundetrimmer.

Moser 1250 pro hundetrimmer er som sat en af de mest populære hundetrimmere på markedet. Der er ikke mange steder online, hvor den får under 4 stjerner ud af 5 (4,6 på Amazon). Det er altså en populær maskine – og vi er helt enige! Den er behagelig at holde ved og så er den yderst vibrationssvag! Win win for både hund og ejer. Det skal også nævnes, at der medfølger en håndfuld udstyr som bl.a: 1 mm skæresaks, 2 udskiftelige kamme, som måler 3 og 6 mm. Der er desuden også en 3 meter lang kabel med, som giver dig en god frihed.

3. Oster A6 Slim Hundetrimmer

Hjemmebrug-venlig

Kan bruges både hjemme og af professionelle

Pris

Ligger prismæssigt i midten. Kan bruges til alle typer pelse

Motor

Kraftig 240 V motor med 3 hastigheder.

Det kan vi lide

Kan bruges hjemme og professionelt
Stærk moter, der kan bruges til alle typer pelse
Støjsvag maskine

Det kan vi ikke lide

Ingen skær medfølger (købes ved siden af)
Vibrationer, når der klippes

Resume: Er et af kriterierne, at der skal være fart på hastigheden, så den kan klare alle typer pelse? Så har du dit svar her! Det er blandt andet derfor, at denne også er en favorit blandt hundefrisører/saloner, da den med sin kraftige motor kan klippe alle typer pelser og på en rimelig tid! Drømme-scenariet for dig, der gerne skal nå en del klipninger på én dag. Samtidig er den en tand smallere end standarden af hundetrimmere og den føles derfor bedre ergonomisk for mange – specielt hvis den skal bruges mange timer om dagen.

Har du flere hunde derhjemme og er de af forskellige racer? Men tilfælles er, at de alle har brug for et par klipninger i løbet af året. Så er dette den oplagte hundetrimmer. Der er nemlig 3 hastigheder, som gør, at du kan komme igennem forskellige typer af pelse – og så er den samtidig kompatibel med både Osters og Wahls skær, så du kan skifte rundt, som det passer.

4. Oster A6 Proff Klippemaskine

Hjemmebrug-venlig

God til hjemmebrug med masser af komfort for hund og ejer

Pris

Ligger i standard prisleje – og kommer med masser af funktioner

Motor

Kraftig 3-speed motor (3.100 – 4.100 SPM)

Det kan vi lide

Opgradering af Oster A5
Ergonomisk håndtag
Støjsvag

Det kan vi ikke lide

Ingen skær medfølger (købes ved siden af)
Minder meget om A6 Slim

Resume: Denne Oster A6 hundetrimmer er en opgradering af den klassiske Oster A5. Her får du altså et ergonomisk håndtag, der gør klipningen endnu mere behagelig for dig, så du ikke skal bøvle med ondt i hånden efterfølgende. Den er samtidig udstyret med 3 hastigheder og så er den støjsvag. Der medfølger udstyr som; rensebørste, olie og manual til maskinen samt en 3,6 meter kabel.

5. Moser 1400

Hjemmebrug-venlig

God førstegangs hundeklipper til lette pelse

Pris

Meget budgetvenlig – dog får du også, hvad du betaler for

Motor

Begrænset motorkraft. Bedst til pelse uden for meget filt

Det kan vi lide

Budgetvenlig
God til små hunde
Kommer med masser af tilbehør

Det kan vi ikke lide

Virker bedst på små hunde
Begrænset motorkraft

Resume: Denne hundetrimmer er en af de billigste på markedet og derfor får du også blot, hvad du betaler for. Der er ikke lagt vægt på, at den skal være hverken støj- eller vibrationsfri. Men den det essentielle – nemlig at klippe din hund. Da prisen er i den billige ende, så matcher motorkraften selvfølgelig ligeså. Det betyder, at denne er bedst til små hunde og til hjemmebrug. Den skal ikke bruges til hunde, der er komplicerede at klippe og som oftest tager 3+ timer.

Hvorfor bruger man en hundetrimmer?

Man bruger en hundetrimmer for at få sin hunds pels så velplejet som muligt. En velplejet pels handler om at få den lige tilpas – hverken for kort eller lang til netop din hund. Har din hund en velplejet pels, er det oftest også lig med en friskere og gladere hund.

Alt efter, hvilken hund du har, kan du købe hundetrimmere, der passer til netop din hunds pels, hvis den f.eks. er langhåret, korthåret, har tynd eller tyk pels – der findes altid et skær, der passer til netop din hunds pels.

Bøvler du f.eks. meget med en filtret pels, så er håbet ikke ude endnu. Der er nemlig masser af hundetrimmere derude, som har kraften til at komme igennem en masse knuder og lignende. Så det kan være værd at investere i en hundetrimmer, der kan noget! Dog anbefaler vi altid, at du prøver at rede filt-klumperne ud inden. Dog er der scenarier, hvor det kan blive så slemt, at den sidste løsning er en god klipning, der kommer i bund med det.

Så tilbage til spørgsmålet! Kort fortalt, det du bruger en hundetrimmer til, er at klippe din hunds pels. Det gør man selvfølgelig for at pleje sin hund, men også så pelsen ikke bliver for lang.

Gør det ondt på min hund at blive klippet med en hundetrimmer?

Det gør ikke ondt på din hund at blive klippet med en hundetrimmer. Normalt skal hvalpens første klipning først ske, når de er omkring 5 måneder gamle. Efterfølgende er intervallet mellem hver klipning ca. 4 måneder. Dette kan selvfølgelig være forskelligt fra hund til hund, og du vil hurtigt kunne gennemskue jeres egen interval efter et års tid.

Selvom at en klipning ikke gør ondt på hunde, så kan nogle hunde godt være lidt nervøse ved deres første klipninger. Sørg derfor for, at din hund er tilpas, så den får en god oplevelse. Øv med den og ros den med godbidder, når den gør det godt. Desuden er det vigtigt, at du i starten tager dig god tid, da det blandt andet hjælper til en behageligere oplevelse for din hund.

Husk også på, at ovenstående blot er vejledende. Så nogle hunde har brug for flere klipninger end andre, og andre kan gå længere tid mellem hver. Husk også på, at det er meget forskelligt, hvordan hunde reagerer på en klipning. Nogle er trygge ved det første gang, andre bliver trygge efter et par gange og så er der dem, der skal have masser af træning, før en klipning føles naturligt. Så tag det i det tempo, du kan mærke, din hund har brug for.

Hvad er forskellen på hundeklipning og hundetrimning?

Inden vi svarer på dette spørgsmål, er det vigtigt at forstå, at der er stor forskel på at klippe sin hund vs at trimme den. Og ja – det kan være lidt misvisende, når ovenstående hundeklippere også bliver kaldt hundetrimmere.

Men en hundetrimmer og en hundeklipper er det samme. Det er altså et redskab med en motor, som klipper din hund og gør pelsen kortere. Er du modsat interesseret i, at din hund skal trimmes, så er det en hel anden tilgangsmetode og helt andre redskaber også. Det er primært de ruhårede racer som feks. terrier, cain terrier, fox terrrier og lignende, som skal plukkes.

Til en trimning vil der oftest blive brugt en blanding af trimmekniv, trimmesten, trimmeblok eller trimmefinger-dutter. For modsat en klipning, som decideret klipper pelsen og gør den kortere, så gør plukning/trimning lidt andet. Her går du ind og fjerner gamle hår – og ligesom “plukker” dem ud. Det gør man, så der er plads til, at der kan komme nye hår ud. Klipper du en pels, som burde trimmes, så vil den gamle pels stadig blive siddende i din hunds hårsække, og så er der ikke plads til, at den nye pels kan vokse ud med den nødvendige og rette struktur.

En klipning er derimod oftest til racer med blød pels. Det er også typisk racer, hvor pelsen vokser hele tiden. Det er f.eks. racer som Lhasa Apsoer, Coton de Tulear og lignende. Her klipper man for at holde pelsen i den ønskede længde, for at undgå filt og så din hund er mest tilpas.

En hundetrimmer kan bidrage til din hunds velvære

En hundetrimmer er faktisk meget mere end blot at få din hund til at se flot og velplejet ud. Det kan også betyde bedre velvære for din hund at blive klippet en gang i mellem. For det første kan en stor og tyk pels bidrage til en meget hund, som konstant har det varmt. Men en lang pels er også grobund for en masse, snavs kløe, ekstra pelspleje og skidt.

Det er nemlig sværere at holde en pels pæn og ren, hvis pelsen er blevet utrolig lang. Derfor er en kortere og nyklippet pels mere hygiejnisk, mere behagelig for din hund og nemmere for dig at holde rent og sørge for, at den ikke bliver filtret. Så skal din hund klippes, så invester i en hundetrimmer – eller få en anden til det. Det er det hele værd – for både din og din hunds skyld.

Hvordan trimmer man en hund?

Når du skal trimme din hund, har du, som nævnt tidligere, brug for entrimmekniv, trimmesten, trimmeblok eller trimmefinger-dutter. Alle førnævnte redskaber har én og samme funktion – at plukke pelsen. De forskellige redskaber er blot forskellige muligheder, alt efter hvad du og din hund foretrækker.

En trimmekniv og trimmefinger-dutter er f.eks. til, at du plukker små totter ud med fingerene. En trimmesten er til at køre langs pelsen og dermed fjerne døde hår. Så det afhænger også meget af, hvilken ru pels din hund har og hvad der foretrækkes. Har du en ruhåret hund, hvor trimning/plukning er nødvendigt, så skal du begynde så tidligt som muligt. Jo tidligere du begynder, jo nemmere bliver det for hver gang, og langsomt finder din hund også ud af, at det slet ikke er så slemt.

Her handler det bare om at starte langsomt ud, give en masse godbidder og få din hund til at forbinde det med noget rart. Men du kender selvfølgelig din hund bedst og ved derfor, om det er godbidder eller yndlingslegetøjet, der gør forskellen på en afslappende oplevelser.

Hvad skal du kigge efter ved en hundetrimmer?

Du har nu besluttet dig for, at der er væsentligt mange flere fordele ved, at du klipper din egen hund. Så nu skal du have fat i din egen hundetrimmer. Vi ved heldigvis godt, hvor svært det kan være at finde den helt perfekte hundetrimmer, der passer til netop jeres behov. Derfor har vi nedenfor fundet lidt forskellige ting, du kan se efter, når du skal finde jeres perfekte match af en hundeklipper.

Lydsvage

At din hundtrimmer er lydsvag, kan være en god ide. Er det første gang, at din hund skal klippes? Jamen, så kan hele oplevelsen og situationen blive væsentlig bedre med en lydsvag hundetrimmer. At vælge en lydsvag hundetrimmer betyder blot, at du får en hundetrimmer, der larmer minimalt. Den er selvfølgelig ikke helt lydløs – blot lydsvag. Så har du en hund, der er nervøs ved hver klipning, så er det sjældent, at lyden fra hundetrimmeren gør noget godt for oplevelse. Det kan blandt andet skyldes, at lyden fra klipperen er ukendt og dermed føles skræmmende.

Bæredygtige

At noget skal være bæredygtigt, og i dette tilfælde en hundetrimmer, er oftest en præference og handler om, hvad du går op i. Det kan derfor godt være, at det ikke er noget, du som sådan går op i. Men hvis du gør, så kan du få hundetrimmere, der har fokus på det. Her kan det oftest ses på levetiden, hvor meget strøm den skal bruge, hvilke batterier og hvor længde den kan holde, hvorvidt den er bæredygtig.

Pelstype

Nogle hundetrimmere er bedre til en slags pels end andre. Har du f.eks. en pels med mange krøller og tyk pels, så skal der oftest en lidt stærkere motor til. De fleste steder vil du kunne information om, hvorvidt den hundetrimmer du overvejer, er god til netop den pels, som din hund har.

Hvilken hundetrimmer skal jeg vælge?

Hvilken hundetrimmer du skal vælge, er svært at sige. Det kommer nemlig i høj grad an på, hvilke ønsker og præferencer I har. Nogle af de ting, du bør se efter, hvis du skal vælge den rigtige, er motor og skær. Tjek, at motoren er stærk nok til den type pels, du skal klippe i. Udover det, skal du tjekke, om den er kompatibel med de rette skær. Oftest kan man sætte forskellige skær på, så længe det er fra samme mærke som klipperen. Har du nogle skær liggende derhjemme, så kan det være en ide at tjekke på forhånd, om de er kompatible med den hundetrimmer, du overvejer at købe. Det kan fx. være, du har skær fra Oster, men ser nu på en Moser hundeklipper. Her bør du dobbelttjekke, hvorvidt de to mærker er kompatible med hinanden.

De forskellige skær, som du kan få til din hundetrimmer, har alle forskellige fordele og oftest er de hver især god til en bestemt slags pels. Så læs op på, hvilket skær der er bedst til din hunds pels og vælg så en hundetrimmer efter det, hvor det selvfølgelig også er muligt at tilkøbe et skær. På den måde er du sikker på, at det passer til jeres behov og du dermed får mest muligt ud af det.

Skal jeg vælge hundetrimmer med eller uden ledning?

Det er meget forskelligt, hvilken præference folk har. Skal du have en god hundetrimmer uden ledning, så kan det forventes, at du skal op i en højere pris, hvorimod med en ledning, så finder du dem til priser, der ligner ovenstående. Der er selvfølgelig også nogle fordele og ulemper ved det. Har du fx. en ledningsfri hundeklipper, så skal du være sikker på, at du har et ekstra batteri liggende, så du altid er forberedt, skulle den løbe tør under klipningen eller hvis du har glemt at oplade den helt.

For har du ikke en plan B, og er uheldet ude, så kan du ikke komme længere med din klipning, før den er ladet op igen. Det undgår du altså med en hundetrimmer med ledning. Det kan for nogle virke irriterende at holde styr på både maskine og ledning, men som udgangspunkt bør dette være forholdsvist let nok, hvis bare din hund står nogenlunde stille. Så overvej en ekstra gang, hvad du foretrækker, så du får mest muligt ud af din hundetrimmer.

Kan man selv klippe sin hund?

Ja, det kan du i hvert fald godt! Du kan både lære at klippe og trimme din hund – alt efter hvilket behov din hund har. Det handler blot om, at du får købt det rette udstyr. Skal du i gang med en hundeklipper, så skal du sørge for at vælge en hundeklipper, der har en stærk nok motor, så den kan klippe igennem pelsen uden at gå ud.

Når du så har fundet en, der er stærk nok, så skal du sørge for, at det rette skær medfølger, så du kan komme i gang med at klippe selv. Der findes både skær, som er god til tykke pelse, krøllede pelse eller de helt langhåret. Så sørg for, at du er opmærksom på det, når du skal ud at købe et skær til din hundetrimmer. Så det korte svar, om du kan klippe din hund selv, er: En god hundetrimmer og det perfekte skær – så kan du sagtens klare det hele hjemmefra.

Hvilket skær skal jeg vælge til min hundetrimmer?

Dette er meget svært at give dig et specifikt svar på. Det skyldes, at de forskellige skær oftest er bedst til en type pels. Har du en hund med krøller vs. en hund med tyk, flad pels – så er det ikke altid, at det er samme type skær, der skal bruges. Der er dog nogle skær, der er lavet med henblik på at passe til flere typer af pelse.

Hvad er en bamse klip?

En bamse-klip er en speciel klipning til de lidt mindre hunde, som har en lang pels. Tanken, og betydningen bag navnet, er selvfølgelig, at den kommer til at ligne en lille bamse af udseende. Det gøres ved, at det specielt er poterne og hovedet, som bliver klippet lidt mere rundformet. Men pointen med klipningen er selvfølgelig mere end blot at se sød ud. Klipningen gør, at pelsen bliver nemmere at holde, da den ikke filtre sammen og laver masser af knuder, som er helt umulige at redde ud.

Sådan vedligeholder du din hundetrimmer

Vil du gerne have, at din hundetrimmer holder i lang tid? Så er der nogle ting, du kan sørge for, så den har de bedste chancer for en lang levetid. Til at starte med, er det en god ide at sørge for, at din hund er ren og filtfri. Det gør det nemmere for hundetrimmeren, og den bruger knap så mange kræfter, som skulle den igennem en filtret pels.

Når det er gjort, og klipningen er færdig, så rengør din hundetrimmer med det samme. Det gælder også, selvom at vi ikke altid orker det – så er det altså en god ide at få det gjort. For jo længere det sidder på, jo mere slidt bliver skærene. Når det er gjort, så bør du altid afslutte med at smøre den med olie – som oftest også anbefales, inden du går i gang.

FAQ

Fandt du artiklen brugbar?

Tryk på stjernerne for at bedømme!

Gns. 4.5 / 5. Stemmer: 31

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Tidligere artikelJulegave til din kat (2022) – Se vores 16 forslag!
Næste artikelKattelem – Bedst I Test | Gør din hverdag lettere!
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her