Hundesnor – find jeres match!

0
1637

Opdateret den 18/01/2022

En hundesnor kommer du ikke uden om, hvis du er hundeejer. Er du hundeejer, kan du sikkert også nikke genkendende til, at du har mere end blot én.
Du kan få hundesnoren i forskellige længder, farver og med forskellige funktioner – udover selvfølgelig at skulle bruges til at gå tur med.

I denne artikel vil vi kigge på lidt forskellige slags, som hver især kan lidt forskelligt – igen, udover at bruges til at gåtur med. I vores valg af hundesnor, har vi valgt efter: Materiale, kvalitet, længde og pris. 

Hundeline New Comfort

Klassisk hundesnor som vi ser mange gå med derude. Denne fås i forskellige farver og er specielt god til store hunde – men kan bruges til alle. Den er 8 meter lang og linen er flad.


Flexi Giant Neon Hundesnor

Denne hundesnor fra Flexi Giant er perfekt af flere grunde. Først og fremmest er snoren nærmest neon gul og det gør, at den er tydelig at se, når du er ude. Desuden kan du selv vælge, hvilken max belastning snoren skal have. Det betyder, hvor meget din hund vejer og dermed, hvad din snor skal kunne trække. Udover det kan du vælge, hvor lang snoren skal være, så det matcher jeres behov.


Flexi New Classic hundesnor

Hundesnoren til hunde, der ikke vejer mere end 12 kg. Snoren kan også fås i andre størrelser, så det passer til din hunds vægt. Der er et stykke på din hundesnor, hvor der er lidt reflekser på. Hundesnoren er 5 meter lang og vejer ca 160 gram.


Flexi Extreme Hundeline

Her får du en hundesnor, der er ekstra robust og med en højteknologisk udtrækkelig snor. Den er er ekstra slidstærke materialer og selvfølgelig med automatisk rullefunktion, så det bliver bedre ikke nemmere. Snoren fås til forskellige størrelses hunde.


KW Walker hundesnor

En klassisk hundesnor i længden 220 cm og med en diameter på 1 cm. Materialet er rundtsyet okselæder med hvide stikninger. Hundesnoren har 2 karabinhager og ringe, så der er til flere positioner.


Hands Free Bælte og hundesnor til løb

Elsker du løbetur med din bedste ven? Så skal der selvfølgelig et løbebælte og snor til. Det fungerer blot ved, at du tager den om maven og så har du frie hænder til turen. Og bare rolig, trækker din hund lidt, så ryger du ikke på snuden med det samme. Der er nemlig en ekspanderline, så I undgår de stærke træk. Hundesnoren er til hunde, der vejer op til 40 kg og så har den en længde på 60-120 cm (grunden ekspanderlinen).


Trixie Læder Hundesnor-stykke

En smuk læderkobbel, så du kan have 2 hunde i sammen snor. Sommetider kan det være lidt af en mareridt og scenarie af snore, der er viklet sammen. Men her skal du stadig kun holde styr på én snor – til trods for, at du er afsted med to hunde. Hvert stykke måler 30 cm og så sætter du din egen hundesnor i forlængelsen.


Hvad er en hundesnor til løb?

En hundesnor til løb kan gøre underværker – både for din hund og dig. Underværker for dig, fordi du slipper for at løbe en med en hundesnor i den ene hånd hele din løbetur. Det kan nemlig gøre, at du uden at tænke over det, spænder mere i den ene hånd, end du lige ved, fordi du holder den i en akavet position. I værste tilfælde kan det give dig nogle spændinger i kroppen, som kan være ubehagelig og påføre dig smerte.

Men en hundesnor decideret til løb medfølger der også et mavebælte, hvor du kan sætte snoren. Det gør, at du under hele løbeturen kan have begge hænder fri og løbe helt korrekt.

Det gør også at din hund under løbeturen, slipper for en hundesnor, der hopper op og ned, da den følger bevægelsen fra din hånd. I stedet bliver snoren væsentligt mere rolig og i får begge en mere rar løbetur.

Er du altså stor fan af løb med din bedste ven, så overvej en hundesnor til løb. Det kan give jer begge mere frihed og afslapning i kroppen (til trods for løbet).

Hundesnor – kan jeg vælge den pæneste?

Selvfølgelig kan og må du vælge din hundesnor efter, hvad du synes er flottest. Ligesom med alt andet hundeudstyr, kan du få mange forskellige slags. Nogle er lavet med et bestemt formål og andre er lavet ud fra et bestemt design.

Selvom at vi selvfølgelig anbefaler, at når det er mørkt, så skal du have en hundesnor med reflekser, så findes der mange løsninger på det. Man kan nemlig gøre mange ting, for at din hundesnor bliver synlig.

Så har du fundet den flotteste hundesnor, som du bare må eje. Den har alt du ønsker i både farve, design og længde – men du synes den mangler reflekser eller andet, som giver dig sikkerhed om aftenen, så køb en refleks separat og sæt den på din hundesnor eller halsbånd. Eller køb en lygte der kan påsættes og husk refleksvesten. Så kan du med god samvittighed købe den flotteste hundesnor, du kan finde og bruge den dagen lang, på alle dine gåture.

Hvorfor en hundesnor til 2 hunde?

Du er på vej ud ad døren med to friske hunde, som glæder sig til at mærke den friske luft og dufte til alt på deres vej. Men du ved også, at det betyder at dine arme kommer til at være i hver deres vindretning de første 10 minutter.

Med en hundesnor til to nøjes du med en snor, men hvor enden er delt i to, så den kan klipses på to forskellige hunde. På den måde skal du kun koncentrere dig om én snor, selvom at du er ude at gå med to.

Har du aldrig prøvet sådan en slags snor før, og har to hunde derhjemme. Så kan det i starten kræve lidt ekstra træning. Både for dig og hundene. De skal pludselig dele samme snor, og kan ikke gå hver deres retning og du skal vænne dig til, kun at skulle styre en hundesnor. Men med tiden kan det blive en skøn løsning, hvis du har to firbenede derhjemme.

Reflekser på din hundesnor – vigtigt!

Specielt her i vinterhalvåret er dagene med lys korte. Vi står op, når det er mørkt og inden vi er hjemme igen fra dagens gerninger, er det ligeledes mørkt igen. Det vil sige, at størstedelen af gåturerne med din hund(e) er, når det er mørkt. Et nemt sted og sørge for at folk kan se dig, er via hundesnoren. Du kan nemlig få en hundesnor med indsyet refleks, eller tråde der giver refleks effekten. På den måde sørger du for, at du kan ses, når I går mørke steder.

Det skal tilføjes, at en snor med reflekser ikke er nok til de mørke gåture. Det hjælper på det, men vi anbefaler blandt andet en gul vest til både dig og din hund og evt. en lygte.

Når du går, imens det er mørkt, så er der ingen grund til at tage nogle chancer. Så sørg for du er så synlig som muligt – og det gælder både dig og din hund.

Find den perfekte hundesnor til din hundetræning

Skal du begynde til hundetræning, eller vil du til at træne derhjemme, så er en hundesnor til hundetræning ideel. Det der kendetegner en hundetrænings-snor er, at den for det første er lavet af materiale, der kan holde til alt slags vejr. Sådan er det med hundetræning, det kan nemlig foregå i både sol, regn, vind og slud.

Udover det, er en hundesnor til hundetræning altid rigtig lang. Det er for at give dig mere frihed og kunne træne ting med din hund på afstand og samtidig sikre, at du kan få den til dig igen, skulle den ikke lystre. Udover det, kan en sådanne hundesnor også bruges til en tur på stranden, eller i skoven, så din hund rigtig kan løbe langt og udforske.

Så hvilken hundesnor skal jeg vælge?

Det er svært at give dig et 100% akkurat svar til, hvilken hundsnor du skal vælge. Men ovenstående er ret gode bud! Men det handler også om, hvad I har af præferencer. Skal snoren være længe og bare hænge, skal det være en af de snore, hvor din hund selv trækker snoren ud og hvor du, via blot en knap, kan stoppe snoren og den selv trækker sig tilbage? Eller måske du har 2 hunde derhjemme – ja, så kan det være oplagt med 2-deleren, så du har begge hunde i samme hundesnor. Det kan også være, at du foretrækker, at der er et decideret håndtag et holde i, hvor andre godt kan lide et rundsyet læder stykker. Så den bedste måde at vælge en hundesnor, er via god kvalitet (som ovenstående), og så et, der matcher jeres hverdag.


Mangler du en nu sele til din hundesnor, har vi skrevet om både hundeseler og anti træk seler. 

Tidligere artikelUgens Kæledyr – Mussi (Uge 49)
Næste artikelVelkommen til Doksie!
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her