Hundeshampoo – Bedst I Test (2022)

0
2013

Opdateret den 23/11/2022

Vi har ikke bare fundet dén bedste hundeshampoo til dig – vi har fundet 6 af de bedste på markedet. Men hvordan ved vi det? Det er nogle af hundeejernes favorit mærker, og så indeholder de ingen skadelige kemikalier eller tilsætningsstoffer.

TESTVINDER

B&B økologisk

Her får du en hundeshampoo, der kan bruges til alle hunde. Oven i det, er den: økologisk, god for miljøet og E-mærket.

Men det der også er smart, er, at vi har fundet hundeshampoo, der passer til forskellige hunde, alt efter hvad slags shampoo, du er på udkig efter. Det kan også være, at du har et foretrukken mærke – det har vi sørget for at få med her også!

Har du f.eks. en hvalp derhjemme? Eller en hund der døjer meget med kløe i pelsen? Du finder det her. Har din hund mørk pels? Vi har fundet en hundeshampoo, der passer til lige netop det. Så se de forskellige typer af hundeshampoo længere nede og vælg den, du foretrækker.

De bedste hundeshampoo

Bedste B&B Hundeshampoo

B&B økologisk

B&B’s hundeshampoo er en super efterspurgt shampoo. Det skyldes det milde indhold af ingredienser, som det har. Den er uden duft, parabener og farver. Det gør også, at selv de sarte hunde kan bruge denne shampoo – uden at opleve gener.

Udover det, er den økologisk, god for miljøet og E-mærket. Den indeholder aloe vera, som med sine helende evner både fugter og skåner.


 • Et af de mest brugte mærker
 • Godt anmeldt
 • Plejer din hund
 • Flere størrelser
 • Økologisk
 • Kan anvendes til alle pelstyper
 • PH værdi 5,5-6

Bedste hundeshampoo fra KW

KW Sort Shampoo

Har du en hund med en mørk pels, så anbefales denne hundeshampoo. Shampooen hjælper til at stimulere farverne sort, blå og andre mørke pelse, så din hund virkelig shiner og ser nyvasket ud efter en vasketur. Inden shampooen benyttes, anbefales det, at man reder pelsen ordentligt ud, så der ikke er filtringer eller knuder under vasken.


 • Anerkendt mærke
 • Bedst til hunde med mørk pels
 • Til mørke pelse
 • Fås i to størrelser

Bedste hundeshampoo mod kløe

KW Tjære Shampoo

Har din hund problemer med irriteret og tør hud på grund af kløe, skæl eller loppebid, så kan denne hjælpe af med det. Hjælper det ikke efter én vask, kan du vaske med det igen 8 dage senere. Når din hund er blevet påført shampooen (som er blevet blandet med vand), så lader du det sidde et par minutter. På den måde giver du hundeshampooen en chance for at trække sig ordentligt ind, og derved virke bedst muligt.


 • Hjælper mod kløe
 • Forbedrer din hunds velvære
 • Populært mærke
 • 200 ml
 • Til skæl, kløe og loppebid

Bedste allergivenlige hundeshampoo

KW medicin shampoo

En af de mest effektive hundeshampooer til kløe, tør hud og skæl der er. Derfor anbefales det også, at virker denne hundeshampoo ikke, så bør der tages kontakt til dyrlægen, som så kan vejlede dig yderligere.


 • Effektivt
 • Giver en gladere hund
 • Nem at vaske med

 • 200 ml
 • Hjælper mod kløe, tør hud og skæl


Bedste hundeshampoo til hvalpe

B&B Økologisk Puppy Shampoo

Denne hundeshampoo er lavet specielt til hvalpe mellem 0 og 8 måneder. Den er nemlig lavet ekstra skånsom, og er med mandelolie, som gør pelsen blød og lækker. Den er selvfølgelig uden kunstige farvestoffer, silikone, parabener, thatalater og parfumer – alt det vi helst vil undgå, når vi har en hund, der døjer med lidt sart hud.


 • Økologisk
 • Ekstra skånsom
 • Uden parfumer
 • Dufter af melon og æble
 • Flere størrelser
 • Godt for miljøet

Vi så også på disse lækre hundeshampoo

B&B Økologisk Hundeshampoo – Lavendel

En lækker hundeshampoo med duft lavendel og indhold af aloe vera. Alle ingredienser er 100% naturlige og giver din hund en skinnende pels. Den er god til både hvide og mørke pelse.

Shampooen skal fortyndes 1 til 10.

FRA DKK 39,00


B&B Vegansk Sølv Shampoo

Denne hundeshampoo fra B&B indeholder kolloid sølv, som er kendt for sin naturlige antibakterielle effekt. Den er udover det både økologisk og vegansk.
Til sidst så indeholder den også kamille, som er kendt for sine helende egenskaber og E-vitamin, som er et naturlige antioxidant.

DKK 125,00


B&B Økologisk Shampoo – Citrus

En hundeshampoo med et højt indhold af vitamin C, som virker helende og hjælper med en sund pels. Den hjælper desuden også med at modvirke dårlig lugt fra din hunds pels. Det giver derfor mening at bruge den til hunde, der har enten fedtet eller tør pels.

FRA DKK 49,00


Hvad er hundeshampoo?

Hundeshampoo er shampoo til hunde – ligesom der findes shampoo til menneske. Det skal dog understreges, at den største forskel dog er indholdet. Hundeshampoo indeholder ingredienser, der er tilpasset din hunds pH værdi. Hvilket er en af grundene til, at du ikke blot kan benytte dig af shampoo til mennesker, men decideret skal bruge en shampoo til hunde. Ingredienserne i en hundeshampoo er også ingredienser, der er tilpasset hundens pels, så de bliver vasket og renset ordentligt. Hunde og mennesker har forskellige typer hår/pels og kræver derfor forskellige ingredienser til f.eks. at fjerne snavs og fedt.

Hvorfor bruger man hundeshampoo?

Der kan være flere grunde til at bruge hundeshampoo. Mange af os skyller vores hund efter en tur i skoven, hvor den er blevet mudret godt til. Det er også helt fint, da pointen her er at fjerne mudderet. Skal din hund vaskes ordentligt og i dybden, skal der bruges en hundeshampoo. Det er sådan med hunde, at bliver antallet af bakterier i pelsen for stor, kan det både lugte, men kan også blive generende for din hund. For at kunne fjerne de bakterier som ikke er velkomne, så bruger man en shampoo til specifikt hunde. Så for at svare kort på spørgsmålet, så bruges hundeshampoo til at fjerne irriterende fedt og snavs, som er unødvendige for din hunds pels.

Hvorfor ofte må jeg vaske min hund?

Der var engang en skrøne om, at man netop ikke måtte vaske sin hund for ofte, da det fjernede det beskyttende fedt i pelsen. Din hund har nemlig et naturligt og beskyttende fedtlag, som passer på den og sørger for, at den fungerer optimalt. Så skrønen var altså, at du ikke skulle vaske din hund ofte. Det er ikke sandt. Du kan sagtens vaske din hund ofte med hundeshampoo. Sagen er den, at mange hund faktisk har for meget fedt i pelsen. For meget fedt kan medvirke til irritation, kløe og andre pelssygdomme. En hund med fedtet pels har tendens til at binde allergener og snavs og giver mulighed for at ting som gærsvampe, kan vokse der.

Bøvler din hund med specielle hudsygdomme, som den dagligt oplever irritationer fra, så kan man ofte få en shampoo, som afhjælper lige netop dette problem og om ikke andet hjælper med at holde det nede til et minimum af gener. Det allervigtigste når du vasker din hund i hundeshampoo, er blot, at du husker at vaske alt shampooen ud. Der må ikke sidde rester af det nogle steder, da det så kan ende med at genere mere, end inden du begyndte på vasken.

Hvilken shampoo til hunde skal jeg bruge?

Hvilken hundeshampoo du skal bruge, afhænger af, hvad du foretrækker og hvordan din hunds pels er. Har din hund en sund og fin pels, som ikke er generet af noget og ikke døjer med tørhed, kløe eller skæl, så kan du vælge, lige hvad du foretrækker. Du kan vælge en hundeshampoo med lækre dufte, bestemte ingredienser eller andet.

Har du derimod en hund, som har lidt sart pels, kløe eller irritation, kan du få hundeshampoo, der er tilpasset det. Her er ingredienserne oftest tilpasset en sart hud og som din hund tåler. Udover det, er den slags hundeshampoo også oftest uden parfume. Mennesker som har sart hud, prøver også ofte at undgå parfume, da det kan skabe kløe og tørhed. Det gør sig også gældende for hunde.

Hvilken hundeshampoo er bedst til min hund?

Hvilken hundeshampoo, der passer bedst til din hund, kommer an på dens pels, hvad du foretrækker og hvad formålet skal være udover at vaske. Der findes shampoo til f.eks.

 • Hundeshampoo til almindelig pels
 • Hundeshampoo til sart pels
 • Hundeshampoo med balsam
 • Allergivenlig hundeshampoo
 • Medicinsk hundeshampoo
 • Shampoo til hvalpe
 • Hundeshampoo til skæl

Så når det kommer til shampooer til hunde, så findes der et bredt sortiment og du kan få lige den, som du ønsker til din hund.

Skal jeg bruge hundeshampoo?

Kan jeg ikke bare bruge den samme shampoo, som jeg bruger til mit eget hår? Nej, det kan du ikke. Så enkelt er det. Og grunden er lige så simpel. Hundens hund er meget anderledes end menneskehud, og derfor passer “menneskeshampoo” ikke til en hund. Den shampoo vi køber i supermarkederne, er tilpasset vores pH og og vores hud. Hundens hud er mere sart end det og tåler derfor ikke den samme typue shampoo. Den er mildere og tilpasset din hunds opbygning. Så svaret er: Ja, du skal bruge hundeshampoo. Der findes et hav af forskellige typer hundeshampoo – ligesom der desuden gør til mennesker også. Noget er helt almindeligt, andet er til hår af specifikke farver og noget er til krøller. Det samme gør sig gældende for hunde! Men så længe du bare sørger for, at du vælger hundeshampoo, så er du på den sikre side.

Fast inventar

Hundeshampoo er noget, der bør være fast inventar i et hjem, hvor der er en hund. Som vi har understreget flere gange tidligere, bør det altid bruges i stedet for shampoo til mennesker. At vaske sin hund med hundeshampoo kan være en drøj opgave alt efter din hund, og hvor glad den er for at blive vasket. Nogle hunde er ikke de store fans af at blive vasket, og det kan derfor kræve lidt ekstra at få sig selv til at gøre det. Men gør det alligevel, det er vigtigt og kan være med at skabe et bedre velvære for din hund, hvis den får vasket sin pels.

Har du lige fået en hund, og skal igang med at vaske den for første gang, så giv dig god tid. Altid giv dig god tid, når du vasker din hund. Det er vigtigt, at den får en god oplevelse og flere af dem, som tiden går. Jo flere gode oplevelser, jo større chance for at den med tiden nyder det mere og mere. En stresset situation under vask kan associere til en dårlig oplevelse og så er det klart, at det ikke er noget, som din hund har lyst til at prøve igen. Så skab en god oplevelse.

Tidligere artikelKattetunnel – lad din kat gå på oplevelse!
Næste artikelTrækhundesport – en anderledes måde at være sammen på!
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her