Opdateret den 21/04/2021 af Julia F

Nogle hunde er bare mere vilde og energifyldte end andre og derfor kan det være rart med hundelegetøj der ikke kan bides i stykker. Det betyder nemlig ofte at de leger med deres legetøj lidt mere voldsomt. Der bliver lige bidt og revet lidt hårdere. Hvis du ejer en hund der er glad for at gumle, ved du også at det kan være en dyr fornøjelse at skulle udskifte legetøjet hele tiden, fordi din logrende ven hele tiden bider det i stykker.

Det er dog ikke kun din pengepung det går udover, når din hund konstant føler en trang til at destruere sit legetøj. For når legetøjet først er i stykker, fortsætter hunden ofte til bukseben, sko, karme og hvad de nu ellers kan få tænderne i. Og udover de fysiske skader på legetøj og inventar, så er det ikke særligt godt for din hvalp at lære at ting går i stykker. De kan nemlig få en tendens til at eftersøge det, når de leger med ting, at målet er at det skal gå i stykker.

Derfor er det vigtigt du afhjælper din hvalp med disse tendenser, og det er derfor smart at have legetøj, din hund ikke lige bider i stykker. Du føler måske du har prøvet det meste, men at der bare ikke ser ud til at være et stykke legetøj din hunde ikke kan bide i stykker?

Du er helt bestemt ikke alene!
Mange, hvad end det er deres hvalp der er ved at få tænder, eller de bare har en hund der er særligt glad for at tygge, er på udkig efter hundelegetøj der ikke kan bides i stykker.

REDAKTIONENS UDVALGTERATING
HappyPet Flettet Tov Extreme4,4/5LÆS MERE
Jolly Pets Hundelegetøjs Bold4,4/5LÆS MERE
West Paw Zogoflex Jive Bold4,6/5LÆS MERE
Kong floppy knots4,1/5LÆS MERE
Kong extreme goodie bone4,4/5LÆS MERE
Hjortegevir fra TikkiLÆS MERE

Typer af hundelegetøj der ikke kan bides i stykker

BEDSTE REBLEGETØJ

HappyPet Flettet Tov Extreme

HappyPet Flettet Tov Extreme er det perfekte legetøj til din store eller meget stærke hund. Legetøjet er et ekstra robust torv flettet som et kødben, som sikre din hund uanede mængder af gode legetimer.


 • 4,4 stjerner på Amazon Reviews
 • Underholdende
 • Utrolig holdbarhed

 • God tandhygiejne
 • Kan bruges af store hunde
 • mål: 40x18x10cm


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
185,00 185,00 GÅ TIL BUTIK ➜
189,00 189,00 GÅ TIL BUTIK ➜


Reblegetøj

Reblegetøj er generelt rigtigt holdbare i forhold til mange andre typer hunde legetøj, og nok sjældent det direkte går i stykker. Da de ofte er tiltænkt som trække og bidelegetøj, tænker man nok at man ikke kan gå galt i byen. Vores råd er dog, at når du finder reb legetøj, så prøv at undgå reb med frynser. Det kan være svært da det nærmest er standarden på det kødbensformede stykke reb, du kan finde hos nærmest alle dyrehandlere.

Grunden er dog, at hvis din hund har smag for at lege vildt med sit legetøj, finder den hurtigt ud af, at frynserne er nemmere at trække af. Dette ender ofte med at hunden også spiser og sluger de små strenge, som frynserne består af, hvilket ikke er godt for dem. Frynserne kan ligge sig ligesom hår i tarmene, og i værste tilfælde snurre tarmene sammen. Reb uden frynser er derfor at foretrække. Et andet valg er at klippe frynserne af rebet.


BEDSTE STORE BOLD

Jolly Pets Bounce-N-Play Bold

Jolly bolden fra Jolly Pets er en multifunktionel og punkterfri bold. Bolden kan både hoppe som en hoppebold, men også flyde på vandet. Plasten er selvfølgelig fri for giftstoffer og kommer i flere forskellige størrelser og farver.


 • 4,4 stjerner på Google & Amazon Reviews
 • Multifunktionel
 • Lang holdbarhed

 • Punkterfri
 • Giftfri
 • Flere størrelser og farver


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
234,00 234,00 GÅ TIL BUTIK ➜
325,00 325,00 GÅ TIL BUTIK ➜

BEDSTE LILLE BOLD

West Paw Zogoflex Jive bold

West Paw Jive

Jive bolden fra West Paw er det mest slidstærke produkt i hele deres sortiment. Det, kombineret med dens fede funktioner, gør det til den perfekte apport bold. Bolden har en god størrelse, og er nem at finde igen pga. farverne. Bollden har et “skruet” design, som giver uforudseelige hop og endeløs leg. Bolden kan både bruges på land og i vand.


 • 4,6 stjerner på +2.500 reviews
 • Miljøvenlig
 • Super holdbar

 • Masser af sjov
 • Zogoflex®
 • Giftfri


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
95,00 95,00 GÅ TIL BUTIK ➜
109,00 109,00 GÅ TIL BUTIK ➜


Bolde der ikke kan bides i stykker

Bolde er også et af de typer “legetøj” som din hund kan have i længere tid. Man ser dog større hunde der kan hurtigt kan gøre en kort affære ud af en bold. Det kræver ofte kun en skarp hjørnetand, boret lidt for dybt ind, og så kan bolden være fortid. Du kan derfor gøre klogt i at kigge efter punkterfri bolde. Disse typer bolde kan være meget alsidige, og kan bruges fra vand, til land og i luften, da de ofte både flyder og hopper. De er derfor perfekte til bold syge hunde, der har brug for en bold der holder lidt længere. Derudover laves der apport bolde i særligt holdbare materialere, som gør at den hund ikke lige kan gøre kål på den. En af de vigtigste faktorer når du skal vælge en bold til din hund er størrelsen. Hvis din hund kan destruere en ellers hårdfør bold, kan det muligvis være fordi du har valgt en størrelse for lille. Jo mindre bolden er, desto mere kæbekraft har hunden mulighed for at påføre bolden. Derfor bør du hellere gå en størrelse op, end en størrelse ned.BEDSTE TØJDYR

Kong floppy knots – Kanin

hundelegetøj der ikke kan bides i stykker

Floppy knots bamserne fra Kong er utroligt slidstærke tøjdyr, der kan holde til vild og voldsom leg. Bamserne er lavet i slidstærke materialer og bygget op omkring et skelet af reb, der gør det svært for hunden at bide den i stykker. Bamsen har både pivfunktion, og indsyede øjne.


 • 4,1 stjerner på Google
 • +1.200 anmeldelser
 • Moderne design

 • Stærkt reb skelet
 • Med pivelyd
 • 5 x 14 x 23 cm


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
100,00 100,00 GÅ TIL BUTIK ➜
109,00 109,00 GÅ TIL BUTIK ➜


Tøjdyr bidelegetøj

Nu er tøjdyr og bamser ikke normalt en kategori man ville anbefale til en hund der bider i sit legetøj. Tøjdyr og bamser går let i stykker, og det ender ofte med at der er vat og legemsdele af det stakkels tøjdyr alle vegne. Dog gør vi en undtagelse for disse helt særlige tøjdyr. Kong har udviklet nogle bamser til hunde, i utroligt slidstærke materialer, bygget op om en kerne af reb, i stedet for vat eller andet bamse fyld. Tøjdyrene har integrerede øjne, hvilket betyder de ikke er påsatte knapper, og derfor ikke kommer af, med mulighed for at blive slugt af hunden.


Anbefalede materialer til hundelegetøj der ikke kan bides i stykker

Det kan selvfølgelig være at du ønsker at give din hund noget andet end det vi har beskrevet ovenstående, og du skal selvfølgelig heller i begrænse dig til lige de tre kategorier. Derfor vil vi gerne give nogle råd til hvilket materiale du i stedet kan kigge efter. For der findes rigtig meget andet hundelegetøj der ikke kan bides i stykker, fordi de er lavet i de rette materialer.

Hårdt gummi hundelegetøj

Rigtig meget hundelegetøj laves i gummi, men især hårdt gummi har en høj levetid. Blødere gummi legetøj, som f.eks. Pivedyr har din hund ofte let ved at gøre kål på, og derfor er tykkere og hårdere gummilegetøj at foretrække. Du ville også kunne finde legetøj i tykt gummi, som kan virke holdbart, dog er det vigtigt at kvaliteten af gummiet også er i top. Gummi i lavt kvalitet har vi oplevet smuldre når hunden leger med det, og hun kommer derfor til at indtage små stykker af gummiet, hvilket man bestemt ikke ønsker. Det kan være svært at vide lige præcist hvilket gummi der er i høj kvalitet, og derfor vil vi i stedet anbefale bestemte producenter, hvor vi ved kvaliteten er i orden.


Den ene er mærket KONG.
Mange kender nok KONG for deres aktivitets og foder legetøj og det er med god grund. KONG producere gummi legetøj til selv de stærkeste kæber, og du vil nærmest altid kunne finde en hårdhed, der ikke kan bides i stykker af din hund. Kig derfor efter de sorte stykker legetøj under seríen KONG Extreme.

Det andet mærke er Busy Buddy.
Busy Buddy er produceret i USA, og laver lige som KONG mange aktivitets og fodrings legetøj i hårdt gummi. Legetøjet er særdeles holdbart, og tåler oven i købet vaskemaskine, skulle gamle madrester begynde at få legetøjet til at lugte. Der findes mange forskellige former og størrelser, og du vil nok altid kunne finde noget der tiltaler din hund.

BEDSTE GUMMILEGETØJ

Kong extreme goodie bone

Kong’s Extreme Goodie Bone er et aktivitets og godbidslegetøj i utrolig hårdført gummi, der kan modstå selv de stærkeste kæber og skarpeste tænder.


 • 4,4 stjerner på Google & Amazon UK
 • +10.000 anmeldelser
 • Populær vare

 • Utroligt holdbart gummi
 • Kan bruges til godbidder, tyggestænger og m.m.
 • Aktiveringslegetøj


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
129,00 129,00 GÅ TIL BUTIK ➜
139,00 139,00 GÅ TIL BUTIK ➜
159,00 159,00 GÅ TIL BUTIK ➜
180,00 180,00 GÅ TIL BUTIK ➜Hjortetak/gevir

Måske mere et kødben/bidebens erstatning end et reelt legetøj, men hjortetakker er yderst holdbare. Nogle hunde kan kort process af kødben og bideben, og her kan det altså også være en fordel at finde noget der holder lidt længere. Hjortetakker eller gevir, holder ofte noget længere end de fleste andre former for tyggeben, og er et naturligt produkt, fyldt med sunde mineraler for din hund. Så hvis du har en hund der nærmest sluger sine tyggeben lavet af hud, så kan du prøve med et i hjortetak i stedet.

Vi håber du kan bruge vores guide til at finde noget hundelegetøj din hund ikke bider i stykker. Skulle du have nogle spørgsmål kan du altid efterlade en kommentar nedenfor.

BEDSTE GEVIR

Hjortegevir fra Tikki

Gevirer er det perfekte tyggelegetøj til din hund. Hjortegevir som dette fra Tikki, er 100% natulige, og stammer fra europæiske hjorte. Det der gør gevir til fantastiskt tyggelegetøj, er at de ikke splintrer, og derfor ikke kan gøre skade på hunden, som knogler og ben kan. Derudover er gevir fyldt med calcium og mineraler der er rigtig gode for din hund. Gevirerne bliver blot slebet og varmet igennem, for at sørge for at der er ingen skarpe kanter eller bakterier, inden de sælges. Det er derfor et af de mest naturlige og ubehandlede ting du kan købe til din hund, som den kan få glæde af i lang tid.


 • 100% naturligt
 • Indsamlet i europa
 • Rig på mineraler

 • Ekstra lang levetid
 • Ingen tilsætningsstoffer
 • Varmebehandlet for bakterier


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
49,00 49,00 GÅ TIL BUTIK ➜
59,00 59,00 GÅ TIL BUTIK ➜
59,00 59,00 GÅ TIL BUTIK ➜


Gode råd til hundelegetøj der ikke kan bides i stykker

Der er nogle særlige typer legetøj der egner sig ekstra godt til hunde med aktive kæber. Der er derfor ting du kan være opmærksomme på, når du skal finde et stykke legetøj til din hund, som den ikke så let får bugt med. Det kan derfor være klogt at skrive sig disse bag øret, til næste gang dig og din firbenede bedste ven skal på shoppingtur.

Næste artikelBedste hundelegetøj (2021)

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her