Det kan være svært at vælge den rigtige hundekurv. Alle hunde er forskellige – og afhængigt af størrelse, race og sind, kan det være vidt forskellige ting man skal se efter. Men det kan være en rigtig god idé at vælge den rigtige. Tænk selv på hvor frisk og veludhvilet du kan føle dig, efter en god nats søvn i den bedste seng. Det samme gør sig gældende for din hund. Det vil både hjælpe med at din hund ikke søger op i sengen med dig, men også gøre at de ikke vågner lige så meget om natten.

 

 

Når man siger hundekurv er der mange der straks tænker fletkurv, men hundekurve kommer i dag i mange forskellige materialer. En hundekurv er egentlig bare en betegnelse for en hundeseng eller en kurv, hvor din hund kan sove og slappe af, og behøver ikke at være i “kurvet/flettet” materiale.

I denne artikel kigger vi på følgende:

HUNDEKURVE RATING SET HOS
Bowsers Divine Futon 5/5 Dogshop.dk LÆS MERE
Klassisk kurve hundeseng ?/5 Dogshop.dk LÆS MERE
Hunter Gent antibakteriel hundesofa 4,7/5 Dogshop.dk LÆS MERE
Mælson Soft hundeseng – Feltseng 4/5 Dogshop.dk LÆS MERE
Savic Cosy Air Hundekurv i Plast 4,8/5 Dyreverdenen.dk LÆS MERE

 

Hvad skal du så kigge efter når du vælger din næste hundekurv? Det kan være en svær opgave, at vælge den rigtige hundekurv. Hundekurve og senge findes i utroligt mange former, størrelser og materialer. Alle sammen har de forskellige styrker og svagheder, og det er derfor med at finde en der passer præcist til din hunds behov. Det kan f.eks. være stor forskel på behovet mellem store og små hunde, eller unge og gamle. Vi vil derfor prøve se på nogle forskellige hundekurve typer, og uddybe deres styrker og svagheder. 

 


BEDSTE ALL-ROUND

Bowsers Divine Futon

 • Prisvindende design
 • Cool Gel Memory Foam
 • Maskinevaskbart betræk

Fra 1.999,00,- GÅ TIL BUTIK →

 

Ønsker du det bedste af det bedste til din hund, så kommer man ikke uden om denne Divine Futon fra Canadiske Bowsers Pet Products. Sengen er fyldt med memoryfoam, der tilpasser sig den enkelte hund, og sikre maksimal komfort, og er optimal beskyttelse af hundens led. Hundesengen er betrukket i et stærkt Jacquard stof (kendt fra møbler), der giver en utrolig slidstyrke. Alt det bedste til din hund!

Produktspecifikation

 • Betræk i micro Jacquard
 • Cool Gel Memory skum madras
 • Ydermål er: 66 x 91cm
 • Indermål: 60 x 40 cm

BEDSTE FLETKURV

Klassisk kurve hundeseng

 • Naturligt rattan
 • Elegant design
 • Ægte flet

Fra 399,00,- GÅ TIL BUTIK →

 

Yderst stilren og klassisk hundeseng i flettet naturligt Rattan. Materialet gør kurven utroligt slidstærk, samt det klassiske flettet kurve-‘look’. Kurven fåes i flere størrelser, og der medfølger en pude, så din hund kan ligge blødt.

Produktspecifikation

 • Fire forskellige størrelser
 • Naturligt rattan flet
 • Inklusiv pude
 • Maskinevaskbar pude

BEDSTE HUNDESOFA

Hunter Gent antibakteriel hundesofa

 • Gode anmeldelser
 • Antibakteriel
 • Moderne design

Fra 629,00,- GÅ TIL BUTIK →

 

Amerikanske Hunter har lavet denne fantastiske hundesofa. Gent sofaen er den ultimative kombination af top komfort, og nem vedligehold. Denne hundekurv har fået en antibakteriel SILVERPLUS® og BIONIC FINISH® C6 behandling, hvilket gør at sengen holder sig frisk og ikke lugter. Derudover kan hele hundesofaen vaskes ved 30 grader.

Produktspecifikation

 • Tre forskellige størrelser
 • Slidstærkt polyester
 • SILVERPLUS® og BIONIC FINISH® C6 behandlet
 • Kan maskinevaskes

BEDSTE UDENDØRS SENG

Mælson Soft hundeseng – Feltseng

 • Gode anmeldelser
 • Høj holdbarhed
 • Tysk kvalitet

Fra 739,00,- GÅ TIL BUTIK →

 

Feltsengen her fra tyske Mælson, er det perfekte valg til dig der opholder dig meget i naturen. Hvad enten det er camping, jagt eller noget helt tredje, så er Mælson Soft et ideelt valg. Sengen hæver hunden fra jorden når den er kold, så den ikke fryser – og sørger for luft nedefra, på varme sommerdage. Benene er i hærdet stål, og den slidstærke beklædning er fyldt med blød skum, så din hund ligger behageligt. Sengen kan nemt foldes sammen.

Produktspecifikation

 • Tre forskellige størrelser
 • Forstærket stål ramme
 • Nem klik samling
 • Skridsikre føder

MEST BUDGETVENLIG

Savic Cosy Air Hundekurv i Plast

 • Godt anmeldt
 • Klassisk design
 • Billig

Fra 95,- GÅ TIL BUTIK →

 

Hvis du ønsker en hårdkantet kurv til en overskuelig pris, så er plastkurven fra Savic det perfekte valg. Lavet i slidstærkt materiale og nem at gøre ren, og med en perforeret bund der sikre god luftcirkulation.

Produktspecifikation

 • Robust plastikmateriale
 • Maksimal luftcirkulation
 • Afrundede kanter
 • Nem at gøre ren

Det skal du kigge efter

 

Størrelse

Det kan være vigtigt at kigge efter en hundekurv i den rigtige størrelse, hvis du ønsker din hund skal være allermest komfortabel. Størrelsen på sengen er dog ikke helt så ligetil. Det er er nemlig ikke kun størrelsen på din hund det kommer an på. For selvom det selvfølgeligt er vigtigt at der er overensstemmelse mellem højden og drøjden af din hund, og den seng den skal sove i. Så er det derudover også vigtigt at iagttage hvordan din hund foretrækker at sove. Nogle hunde ønsker at ligge helt udstrakt når de slapper af, hvor andre hunde kan lide at krympe sig mere samme. Dertil bør du også indtænke din hunds aktivitetsniveau og alder. Mere aktive hunde har ofte et større behov for at kunne strække sig, og selvom din hund måske ruller sig lidt sammen når den sover, kan det være vigtigt at der også er plads til dette. Det samme gælder for ældre hunde, hvis led begynder at nage dem med alderen, og kan derfor også gøre god brug af lidt ekstra plads i kurven. 


Udover selve størrelsen på hundekurven, er et andet vigtigt parameter, størrelsen på det underlag der er i kurven. Nærmere sagt tykkelsen af madrassen eller underlaget. Større og ældre hunde har brug for en blødere og tykkere underlag at ligge på, for at passe bedst muligt på deres led. Er din hund blevet opereret kan det også være en god idé at sørge for at hundekurven er lidt ekstra blød at ligge i. Dette vil nemlig sikre en bedre helbredelse af skaden, og mindske de smerter der forbundet med operationen. 

Materiale

Når det kommer til materialet af en hundekurv er der to forskellige ting man skal tage stilling til. Den første er materialet af den udvendige skal. Hundekurve kommer i alt fra kurvet flet, hårdt plastik, til blødere stof og plys, også bedre kendt som hundesenge. Hver i sær har de postive egenskaber, og du skal derfor vurdere hvad der egner sig bedst til din hund. De hårdere materialer som plastik og lignende har en utrolig god holdbarhed, og kan stå imod alle din hunds impulsive bide og graveture. De blødere senge, såsom donut senge, er ekstra komfortable, og nemmere at tage med sig på farten. De kan ofte lette krølles sammen, og kan derfor medbringes i en taske, hvis du skal have din hund med på tur. Her skal du blot sørge for at du finder nogle materialer, der også har holdbarhed til diverse ugerninger din hund kunne finde på. Du kan også se efter materialer der kan tages af og vaskes, skulle kurven gå hen og blive beskidt. 

 

Vigtigst af alt er at du sørge for at der ikke er nogle skadelige kemikalier i materialet hundekurven er lavet af. Du kan derfor holde øje med om materialet er certificeret til brug. 

Farve

Du kan ofte få hundekurve og hundesenge i et virvar af farver – så hvorfor ikke undnytte det? 

Når du kigger farver kan du tænke praktisk eller trendy. Mørke farver som navy, koksgrå og sort vil som oftest være mere praktiske, da man ikke på samme måde bemærker det snavs og smuds din hund uden tvivl kommer til at hive med op i den. 

Du kan dog også vælge at kigge lidt mere efter farver der passer til din indretning, og derved skabe mere samhørighed i din indretning, så hundekurven ikke behøves at gemmes væk når der er gæster. Sidst men ikke mindst, kan det jo være du har bemærket din hund har en yndlingsfarve, og derfor ønsker at give din bedste ven en hundekurv der matcher.  

Form

Formen af din hundekurv eller seng kommer igen meget an på hvordan din hund foretrækker at sove. Hundekurve kan fås i runde, rektangulære, flade, høje, huler og donuts, og der er derfor masser af muligheder for at finde præcis en form din hund elsker. Hvis din hund elsker at putte, så kan en donut eller lille hule være ideel, hvorimod flade senge er perfekte til de der elsker at strække sig så lange de er. 

Specielle egenskaber

Nogle senge er udstyret med specielle egenskaber eller fordele. Dette kan for eksempel være senge i memoryfoam, der er ekstra komfortable for din hund, og er særligt gode til ældre hunde med dårlige led. Derudover kan en vandtæt hundekurv eller seng også være en god ide. Det vil sørge for at skulle din hund tisse eller savle i sengen, vil du let kunne tørre det af. Hvis ikke, kan du risikere at tisset går ind og ødelægger den foring eller skum der i sengen. 

 

Hvilke typer findes der?

Kurven

Den velkendte hundekurv i pileflet er en klassiker. Når man siger hundekurv, er det ofte den første man har i tankerne. Pilefletskurve er utroligt klassiske i deres udseende, og kan give en mere landlig stemning, med sit naturlige look. Med pilefletkurvene har du ofte mulighed for at selv at enten udskifte, eller vælge pude eller underlag i kurven. Dette giver en masse muligheder ift. at tilpasse hundekurven til netop din hund. Hundekurve i pileflet er derfor en rigtig god skal, som du kan tilpasse efter behov. 

Den hårdkantede

De hårdkantede hundekurve er ofte lavet i plastik, og er ofte i samme stil som hundekurve i flet. De fungere derfor som en skal, hvor du selv kan vælge typen af underlag du vil have i. Dette er både funktionelt ift. at tilpasse kurven til din hund, men også når kurven skal rengøres. Hårdkantede kurve er specielt ideelle til hunde der kan have tendens til at bide i ting, eller kan leje lidt vildt i sin kurv. Den hårde skal gør at din vovse ikke kan hverken grave eller bide sig igennem, og sikre derfor lang levetid på din hundekurv. 

Den bløde (Hundesofaen)

Der findes et hav af bløde hundekurve/senge, og et af de mere populære valg er hundesofaen. En hundesofa er ofte en firkantet ‘kurv’ der er åben foran, og ellers har kant hele vejen rundt. De er lavet i bløde materiale og har blød foring hele vejen rundt, så det er behageligt for hunden at ligge op ad kanterne. De har ofte en separat bund for hunden at ligge på. Disse kan enten være helt flade, eller mere bløde og pude agtige. Hundesofaen er særligt ideel for hunde der kan lide at putte i bløde omgivelser, men er grundet materialerne ofte ikke særlig slidstærke.

 

Der findes også reelle hundeSOFAER, som er deciderede miniature sofaer til din hund. Disse er ofte noget dyrere, men kan være et flot stilistisk valg – især hvis din hund ellers elsker at ligge i sofaen.

 

Feltsengen

En feltseng til din hund, er det perfekte valg, hvis du har din hund meget med udendørs. Så hvis du tager på camping, jagt, eller blot er meget udenfor med din hund, så kan en feltseng være det rigtige for dig. Den er yderst simpel, men utroligt holdbar, og sikre at din hund kan hvile sig udenfor. Sengen løfter hunden op fra jorden, med sine solide ben, og sørger dermed for at din hund ikke fryser hvis jorden er våd, eller hjælper med at køle, skulle din hund have det varmt. Sengen kan slås sammen, så den er nem at transportere med rundt på de ture din firbenede ven skal med på. 

Donutsengen

Donutsengene er på det seneste blevet særligt populære. Særligt ideelle til mindre hunde, der bare elsker at putte sig, giver donutsengen følelsen af en blød rede, din hund kan lægge sig i. Sengen får sit navn efter formen, der er skabt af en tyk blød ydre ring, som får den til at ligne en donut. I midten er der ofte en blød pude, og din hund kan derfor lægge sig blødt og komfortabelt 360 grader rundt i hele senge. Donutsenge fås ofte i et hav af forskellige farver, materialer og størrelser, så der er rig mulighed for at finde den perfekte til din hund. 

Futon sengen

Disse senge er for dig der ønsker det bedste af det bedste til din hund. Din hunds helt egen fyldige madras, som sikre den en god nats søvn, og fantastiske hvil i løbet af dagen. Futon senge er ofte udstyret med memoryfoam madrasser, der tilpasser sig hundens anatomi, og beskytter derfor leddene optimalt. Derudover regulere madrassen sig efter hundens temperatur, så den altid har optimale hvile forhold. Den perfekte seng hvad enten din hund kan lide at flyde ud, eller putte sig i et hjørne.  

Hulen

Til den ultimative putte hund, er ‘hulen’ et ideelt bud. Hundehulen giver din bedste ven et hyggeligt og blødt rum at koble fra i. Fordelen ved hulen er at din hund ser det som sit eget, da du af gode grunde ikke kan være derinde. Dermed skaber det et fredeligt sted, hvor din hund kan søge ind og finde ro. Huler kan være særligt gode hvis der er mange børn omkring din hund, da den hermed har mulighed for at søge ro, da børn ikke altid kan læse hundens signaler.
Vores kategori ‘huler’ dækker over de hundesenge/kurve der er overdækkede, og dermed skaber en lille hule for hunden. Vi tænker dog ikke på bure eller transportkasser, da vi ser dem som en anden kategori

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her