hestetrimmer

Hestetrimmer – det skal du vide, inden du køber en hesteklipper

Vi foretrækker vores hestetrimmer i god kvalitet, når vi begiver os ud en klipning. Hvad end det er vores første klipning, eller den sidste hestetrimmer vi havde, der er gået i stykker, så skal der købes en ny. Og ligemeget hvad – så skal den, vi køber, være i top kvalitet! Den skal enten være ledningsfri eller med – alt efter hvad du foretrækker. Den skal desuden være lydsvag, så vores hest får den bedste oplevelse og så skal den kunne klare lidt af hvert og være behagelig i hånden på dig.

Hvornår bruger man en hestetrimmer?

Det er meget forskelligt, hvorvidt du har brug for en hestetrimmer. Der er nogle faktorer, der skal tages i betragtning, inden du beslutter dig. F.eks. rider du tit og sveder din hest meget? Går den på fold det meste af dagen? Hvad er temperaturen, hvor I står opstaldet og sådan nogle ting. Rider I dagligt, hvor der bliver svedt en del, og er der ikke meget fold involveret? Så er en hel klipning en god ide. Det gør nemlig, at din hest tørrer væsentligt hurtigere efter en ridetime. Det er selvfølgelig ikke enten eller, hvorvidt du skal igang med din hestetrimmer.

Der findes også en mellemting. Er din hest f.eks. lidt kuldskær, men rides dagligt og sveder en del – så kan en dækken- eller tæppeklipning give mening. Her bliver “dele”, som er uden for enten tæppet eller dækkenet klippet. På den måde holder den varmen, selvom du har været i gang med din hestetrimmer. Sådan findes der forskellige måder at klippe din hest. Det er blot vigtigt, inden du går i gang med din hesteklipper, at du er obs på, hvordan din hest er og om den fryser ofte.

De fleste af os kender vores heste ret godt og det er derfor ikke svært for os at læse, hvilken slags klipning ville passe til lige netop ham eller hende. En sidste ting du også skal være opmærksom på, er, at du efterfølgende vil være nødt til at købe dækkener, der passer til de kolde måneder. Sommetider kræver det, at der bliver købt 2-3 stykker for at følge med temperaturen og overgangene.

Hvornår bruger man sin hestetrimmer?

Skal din hest klippes, så anbefales det, at du finder din hestetrimmer frem i løbet af efteråret, når den sætter vinterpels. Det er så efterfølgende forskelligt, hvor ofte du skal klippe din hest. Nogle heste gror pels hurtigere end andre, og så kan det være nødvendigt med en klipning 1-3 gange hen over vinteren. Det er dog meget forskelligt fra hest til hest – så læn dig ikke op ad ovenstående tal. Det er samtidig også vigtigt, at du ikke klipper din hest, når foråret nærmer sig. Det kan den nemlig ende med at forstyrre din hest og dens fældningsperiode. Dette er en naturlig ting og bør derfor overlades til hesten selv.

Dette kigger vi efter i en hestetrimmer

Der er flere ting, du kan se efter, når du skal have fat i din hestetrimmer. Det kan også være, at det bare er tid til at skifte den gamle ud, og du er derfor på udkig efter den bedste hesteklipper på markedet. Nedenstående afsnit er nogle af de ting, som vi mener, du bør se efter, hvis du ønsker den bedste hestetrimmer.

Er den lydsvag?

Den første ting, du bør se efter, er, hvorvidt din hestetrimmer er lydsvag. Det er klart, at den kan ikke være helt lydløs, da der selvfølgelig er en motor involveret. Men du kan finde en hestetrimmer, der er lydsvag. En lydsvag hestetrimmer kan være med til at gøre oplevelsen for din hest bedre, da den ikke bliver bange for lyden.

Hvilken styrke har den?

Hvilken styrke din hestetrimmer har, er også afgørende. En hesteklipper med for lav styrke vil ikke kunne klare en hel klipning og vil slet ikke kunne klare at klippe i en hestepels. Så derfor har vi valgt hestetrimmere, der har en god omdrejning og høj antal SPM. Men det er klart, at nogle hesteklippere faktisk er lavet med mindre motor – helt bevidst. Disse er oftest lavet til decideret at klippe i enten hoved eller på ben. Her er klipningen lidt mere delikat og skal gøres mere forsigtigt. Derfor finder du øverst også et blandet udvalg af forskellige hestetrimmer med forskellige styrker.

Er den ergonomisk?

De fleste, der har stået med en hestetrimmer i hånden og brugt et par timer på at klippe sin hest, har efterfølgende prøvet at stå med et ømt håndled. Det er træls og det virker hurtigt uoverskueligt næste gang, du skal have fat i din hestetrimmer. Så ha’ fokus på, hvor ergonomisk designet på hesteklipperen er, så slipper du nemlig for at frygte effekten efterfølgende. For vi ved alle, at så snart klipningen bliver hård for os, så ses det også på resultatet.

Se også vores artikel om hesteshampoo for en velplejet hest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger