Hestetrimmer – 4 favorit hesteklippere til dig!

0
981

Opdateret den 22/11/2022

Vi foretrækker vores hestetrimmer i god kvalitet, når vi begiver os ud en klipning. Hvad end det er vores første klipning, eller den sidste hestetrimmer vi havde, der er gået i stykker, så skal der købes en ny. Og ligemeget hvad – så skal den, vi køber, være i top kvalitet! Den skal enten være ledningsfri eller med – alt efter hvad du foretrækker. Den skal desuden være lydsvag, så vores hest får den bedste oplevelse og så skal den kunne klare lidt af hvert og være behagelig i hånden på dig.

Der er altså mange ting, der skal tages hensyn til for at få den bedste hestetrimmer til dig. Men vi har gjort alt forarbejdet for dig, og fundet forskellige hesteklippere lige her. Vi har læst online anmeldelser, hørt hvad forhandlerne anbefaler og hvad folk, der har brugt hestetrimmerne, har sagt om dem. Så vi har gjort et ihærdigt forsøg på at finde nogle af de bedste til dig i næste afsnit.

Lister Horse Clipper Legend Klippemaske

En lækker hestetrimmer fra Lister Horse Clipper. Perfekt til dig, der vil have en nem og gnidningsfri klipning af din hest. Den er nem at rengøre og det samme er det, når du skal skifte klippehovedet. Den er lydsvag og har minimum af vibrationer, så den er god til nervøse heste, der umiddelbart ikke er vilde med klipning.


 • Vejer 980 g
 • Længde: 245 mm
 • Hastighed: 2700o/m.

 • God til nervøse heste
 • Børster hår væk under klipning
 • Tilbehør medfølger

Lister Wahl Star Klippemaskine

Mangler du en hesteklipper til de lidt mindre og mellemstore opgaver? Så er denne oplagt. Denne er god til klipninger, hvor det ikke er hele hesten. Hesteklipperen er også perfekt til dig, som ikke har så meget styrke i hænderne, når du står og er igang. Samtidig er denne perfekt under klipning, da den blæser hårene væk, så de ikke ligger i vejen og gør klipningen besværlig.


 • Vejer 750 g
 • Lydsvag
 • Puster hår væk under klipning

 • Ideel til følsomme heste
 • Køler under klipning
 • Hastighed: 2700o/m.

Waldhausen Hesteklipper Super Dandy

Denne hesteklipper er til dig, der ønsker et ergonomisk design, der gør oplevelsen mere behagelig for dig. Den har masser af power og er med 350 watt. Den har desuden også et støjniveau på 66 dB, så den er ikke ideel til heste, der i forvejen er bange for klipninger.


 • Ekstra sæt skær medfølger
 • Vejer 1,4 kg
 • 1 mm skær medfølger

 • Klippebredde på 7,5 cm
 • Rustfrie stålskær
 • 2 kamme i hhv.

Hesteklipper ConstantaRodeo R2

Denne hestetrimmer er god til lange pelse – som f.eks. en klassisk islænderpels. Den kommer derfor med en kraftig motor – den er dog alligevel gjort lydsvag og så vejer den ikke mere end 690 gram. Ydermere så medfølger der et sæt Constanta skær R2 35/24 tænder 3mm samt olie.


 • God til lange pelse – f.eks. islændere
 • Vejer 690 gram 
 • Støjsvag

 • Olie og skær medfølger 
 • Ergonomisk for dit håndled 
 • Holder sig kølig under hele klipningen


Hvornår bruger man en hestetrimmer?

Det er meget forskelligt, hvorvidt du har brug for en hestetrimmer. Der er nogle faktorer, der skal tages i betragtning, inden du beslutter dig. F.eks. rider du tit og sveder din hest meget? Går den på fold det meste af dagen? Hvad er temperaturen, hvor I står opstaldet og sådan nogle ting. Rider I dagligt, hvor der bliver svedt en del, og er der ikke meget fold involveret? Så er en hel klipning en god ide. Det gør nemlig, at din hest tørrer væsentligt hurtigere efter en ridetime. Det er selvfølgelig ikke enten eller, hvorvidt du skal igang med din hestetrimmer.

Der findes også en mellemting. Er din hest f.eks. lidt kuldskær, men rides dagligt og sveder en del – så kan en dækken- eller tæppeklipning give mening. Her bliver “dele”, som er uden for enten tæppet eller dækkenet klippet. På den måde holder den varmen, selvom du har været i gang med din hestetrimmer. Sådan findes der forskellige måder at klippe din hest. Det er blot vigtigt, inden du går i gang med din hesteklipper, at du er obs på, hvordan din hest er og om den fryser ofte.

De fleste af os kender vores heste ret godt og det er derfor ikke svært for os at læse, hvilken slags klipning ville passe til lige netop ham eller hende. En sidste ting du også skal være opmærksom på, er, at du efterfølgende vil være nødt til at købe dækkener, der passer til de kolde måneder. Sommetider kræver det, at der bliver købt 2-3 stykker for at følge med temperaturen og overgangene.

Hvornår bruger man sin hestetrimmer?

Skal din hest klippes, så anbefales det, at du finder din hestetrimmer frem i løbet af efteråret, når den sætter vinterpels. Det er så efterfølgende forskelligt, hvor ofte du skal klippe din hest. Nogle heste gror pels hurtigere end andre, og så kan det være nødvendigt med en klipning 1-3 gange hen over vinteren. Det er dog meget forskelligt fra hest til hest – så læn dig ikke op ad ovenstående tal. Det er samtidig også vigtigt, at du ikke klipper din hest, når foråret nærmer sig. Det kan den nemlig ende med at forstyrre din hest og dens fældningsperiode. Dette er en naturlig ting og bør derfor overlades til hesten selv.

Dette kigger vi efter i en hestetrimmer

Der er flere ting, du kan se efter, når du skal have fat i din hestetrimmer. Det kan også være, at det bare er tid til at skifte den gamle ud, og du er derfor på udkig efter den bedste hesteklipper på markedet. Nedenstående afsnit er nogle af de ting, som vi mener, du bør se efter, hvis du ønsker den bedste hestetrimmer.

Er den lydsvag?

Den første ting, du bør se efter, er, hvorvidt din hestetrimmer er lydsvag. Det er klart, at den kan ikke være helt lydløs, da der selvfølgelig er en motor involveret. Men du kan finde en hestetrimmer, der er lydsvag. En lydsvag hestetrimmer kan være med til at gøre oplevelsen for din hest bedre, da den ikke bliver bange for lyden.

Hvilken styrke har den?

Hvilken styrke din hestetrimmer har, er også afgørende. En hesteklipper med for lav styrke vil ikke kunne klare en hel klipning og vil slet ikke kunne klare at klippe i en hestepels. Så derfor har vi valgt hestetrimmere, der har en god omdrejning og høj antal SPM. Men det er klart, at nogle hesteklippere faktisk er lavet med mindre motor – helt bevidst. Disse er oftest lavet til decideret at klippe i enten hoved eller på ben. Her er klipningen lidt mere delikat og skal gøres mere forsigtigt. Derfor finder du øverst også et blandet udvalg af forskellige hestetrimmer med forskellige styrker.

Er den ergonomisk?

De fleste, der har stået med en hestetrimmer i hånden og brugt et par timer på at klippe sin hest, har efterfølgende prøvet at stå med et ømt håndled. Det er træls og det virker hurtigt uoverskueligt næste gang, du skal have fat i din hestetrimmer. Så ha’ fokus på, hvor ergonomisk designet på hesteklipperen er, så slipper du nemlig for at frygte effekten efterfølgende. For vi ved alle, at så snart klipningen bliver hård for os, så ses det også på resultatet.

Se også vores artikel om hesteshampoo for en velplejet hest.

Tidligere artikelUgens Kæledyr – Kana (Uge 18)
Næste artikelRampe til hund – gør hverdagen mere sikker!
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her