Opdateret den 13/09/2021 af Julia F

Vi foretrækker vores hestetrimmer i god kvalitet, når vi begiver os ud en klipning. Hvad end det er vores første klipning, eller den sidste hestetrimmer vi havde, er gået i stykker, så der nu skal købes en ny, ligemeget hvad – så skal den, vi køber være i top kvalitet! Den skal enten være ledningsfri eller med – alt efter hvad du foretrækker. Den skal være lydsvag, så vores hest får den bedste oplevelse og så skal den kunne klare lidt af hvert og være behagelig i hånden på dig.

Der er altså mange ting, der skal tages hensyn til for at få den bedste hestetrimmer til dig. Men vi har gjort alt forarbejdet for dig, og fundet forskellige hesteklippere lige her. Vi har læst online anmeldelser, hørt hvad forhandlerne anbefaler og hvad folk der har brugt hestetrimmerne, har sagt om dem. Så vi har gjort et ihærdigt forsøg på at finde nogle af de bedste til dig i næste afsnit.

Vores Favorit

▶︎ Hestetrimmer Aesculap GT654

Her får du en hestetrimmer, der har det hele. Den er først og fremmest ledningsfri. Så er den samtidig også lavet med fokus på et ergonomisk og behageligt håndtag, så du netop ikke får ondt i hånden halvvejs gennem. På en fuld opladning klipper den i 80 min og efterfølgende tager en opladning 55 min. De har ydermere også formået at kombinere en kraftig motor og samtidig gøre den lydsvag. Den har altså alt, hvad du behøver. Den kommer også med tilbehør og skær, så du har det hele med det samme. 


 • Top Kvalitet 
 • Godt anmeldt 
 • Constanta skær R2 35/24 tænder 3mm
 • Klippehastighed: 2500

 • Vægt blot 900 g. inkl. batteri & klippeskær
 • Støj niveau (LpAm) 65 dB (A)
 • Klippehøjde 3 mm.
 • Batteri 10,8 V – 2 Ah


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
6.543.395,00 6.543.395,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Bedste hestetrimmer med ledning

▶︎ Andis Klippemaskine Excel 5-Speed

Her får du en hestetrimmer – som også er i allerhøjeste kvalitet og med ledning. Den har 5 forskellige hastigheder, så den kan bruges til hele kroppen på din hest. Til trods for at den er med ledning, så giver den dig god bevægelsesfrihed under klipningen. Når du bestiller denne, så får du blandt andet skær 10 med og en olie til vedligeholdelse. 


 • Godt anmeldt på flere hestesider 
 • God for dit håndled 
 • Flot design

 • Super brugervenlig 
 • SPM: 3800 
 • Tilbehør medfølger


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.899,00 1.899,00 GÅ TIL BUTIK ➜

▶︎ Hesteklipper Clipser DeloX

En perfekt hestetrimmer til steder som hoved og ben på din hest – og andre steder hvor motoren ikke behøver samme styrke som på resten af kroppen. Det er f.eks. steder, hvor der er drejninger og ting der skal tages hensyn til. Derfor vejer den heller intet – kun sølle 242 g og så kan den køre i helt op til 300 minutter pr opladning. 


 • Til steder som hoved og ben 
 • Vejer kun 242 g

 • 3 hastighedsniveauer 
 • 4 påsætningskamme medfølger


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
449,00 449,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Bedste hestetrimmer til langhåret heste (Islænder)

▶︎ Hesteklipper ConstantaRodeo R2

Denne hestetrimmer er god til lange pelse – som f.eks. en klassisk islænderpels. Den kommer derfor med en kraftig motor – den er dog alligevel gjort lydsvag og så vejer den ikke mere end 690 gram. Ydermere så medfølger der et sæt Constanta skær R2 35/24 tænder 3mm samt olie.


 • God til lange pelse – f.eks. islændere
 • Vejer 690 gram 
 • Støjsvag

 • Olie og skær medfølger 
 • Ergonomisk for dit håndled 
 • Holder sig kølig under hele klipningen


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
22.195,00 22.195,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Hvornår bruger man en hestetrimmer?

Det er meget forskelligt, hvorvidt du har brug for en hestetrimmer. Der er nogle faktorer, der skal tages i betragtning, inden du beslutter dig. F.eks. rider du tit og sveder din hest meget? Går den på fold det meste af dagen? Hvad er temperaturen, hvor du i står opstaldet og sådan nogle ting. Rider i dagligt og der bliver svedt en del, og der er ikke meget fold involveret – så er en hel klipning en god ide. Det gør nemlig, at din hest tørrer væsentligt hurtigere efter en ridetime. Det er selvfølgelig ikke enten eller, hvorvidt du skal igang med din hestetrimmer.

Der findes også en mellemting. Er din hest f.eks. lidt kuldskær, men rides dagligt og sveder en del – så kan en dækken- eller tæppeklipning give mening. Her bliver “dele”, som er uden for enten tæppet eller dækkenet klippet. På den måde holder den varmen, selvom du har været i gang med din hestetrimmer. Sådan findes der forskellige måder at klippe din hest. Det er blot vigtigt, inden du går i gang med din hesteklipper, at du er obs på, hvordan din hest er og om den fryser ofte.

De fleste af os kender vores heste ret godt og det er derfor ikke svært for os at læse, hvilken slags klipning ville passe til lige netop ham eller hende. En sidste ting du også skal være opmærksom på, er, at du efterfølgende vil være nødt til at købe dækkener, der passer til de kolde måneder. Sommetider kræver det, at der bliver købt 2-3 stykker for at følge med temperaturen og overgangene.

Hvornår bruger man sin hestetrimmer?

Skal din hest klippes, så anbefales det, at du finder din hestetrimmer frem i løbet af efteråret, når den sætter vinterpels. Det er så efterfølgende forskelligt, hvor ofte du skal klippe din hest. Nogle heste gror pels hurtigere end andre, og så kan det være nødvendigt med en klipning 1-3 gange hen over vinteren. Det er dog meget forskelligt fra hest til hest – så læn dig ikke op ad ovenstående tal. Det er samtidig også vigtigt, at du ikke klipper din hest, når foråret nærmer sig. Det kan den nemlig ende med at forstyrre din hest og dens fældningsperiode. Dette er en naturlig ting og bør derfor overlades til hesten selv.

Dette kigger vi efter i en hestetrimmer

Der er flere ting, du kan se efter, når du skal have fat i din hestetrimmer. Det kan også være, at det bare er tid til at skifte den gamle ud, og du er derfor på udkig efter den bedste hesteklipper på markedet. Nedenstående afsnit er nogle af de ting, som vi har kigget efter, da vi skulle finde de bedste på markedet.

Er den lydsvag?

Den første ting vi har set efter, er, hvorvidt din hestetrimmer er lydsvag. Det er klart, at den kan ikke være helt lydløs, da der selvfølgelig er en motor involveret. Men du kan finde en hestetrimmer, der er lydsvag. En lydsvag hestetrimmer kan være med til at gøre oplevelsen for din hest bedre, da den ikke bliver bange for lyden. Derfor har vi fundet et udvalg af så lydsvage hestetrimmer som muligt.

Hvilken styrke har den?

Hvilken styrke din hestetrimmer har, er også afgørende. En hesteklipper med for lav styrke vil ikke kunne klare en hel klipning og vil slet ikke kunne klare at klippe i en hestepels. Så derfor har vi valgt hestetrimmere, der har en god omdrejning og høj antal SPM. Men det er klart, at nogle hesteklippere faktisk er lavet med mindre motor – helt bevidst. Disse er oftest lavet til decideret at klippe i enten hoved eller på ben. Her er klipningen lidt mere delikat og skal gøres mere forsigtigt. Derfor finder du øverst også et blandet udvalg af forskellige hestetrimmer med forskellige styrker.

Er den ergonomisk?

De fleste der har stået med en hestetrimmer i hånden og brugt et par timer på at klippe sin hest og efterfølgende er dit håndled helt ømt. Det er træls og det virker hurtigt uoverskueligt næste gang, du skal have fat i din hestetrimmer. Ovenstående hestetrimmere, i hvert fald størstedelen, har fokus på at være så ergonomiske som muligt. Så slipper du for at frygte effekten efterfølgende. For vi ved alle, at så snart klipningen bliver hård for os, så ses det også på resultatet.

Se også vores artikel om hesteshampoo for en velplejet hest.

Tidligere artikelUgens Kæledyr – Kana (Uge 18)
Næste artikelRampe til hund – gør hverdagen mere sikker!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her