Hestebøger – Få vores top 5!

0
1748

Opdateret den 12/01/2022

Hestebøger er en populær ting blandt både piger og drenge med interesse inden for heste. Ligesom med bøger generelt, så findes hestebøger også i forskellige størrelser og genre. I vores artikel om hestebøger, har vi fokuseret primært på bøger til børn i alle aldre.
Der er lidt til de helt små, der lige har lært at læse og så op til teenage-årene. Nogle af heste bøgerne kan også bruges til oplæsning for dit barn.

Hestebøger er ofte mere end blot hestebøger. Når du køber en hestebog, hvad end det er til dig selv eller andre, så får du altså meget mere end blot en bog om heste. Temaerne i bøgerne er ofte meget dybere end det, og lærer fra sig om gode egenskaber såsom  venskab, kærlighed til dyr, mod og at turde. Har du en i familien, der ikke rider, er sådanne en bog stadig en god ide, da dit barn vil kunne lære meget fra den.

Vores favorit

Flying High – Hesten der ikke fandt sig i bullshit
Af Lena Vanessa

Flying High – Hesten der ikke fandt sig i bullshit, handler om hesten Flying High, som man følger fra føl til hest. Fra en meget ung alder bliver han taget fra hans mor fra den ene dag til den anden, uden nogen former for advarsel eller fravænning. 

I bogen følger man Flying High, også kaldet Fly, som ikke finder sig i måden, som menneskene på væddeløbsbanen behandler ham. Da han blev taget fra sin mor, var det med henblik på at blive en stjerne inden for væddeløb. Men grundet de brutale ting, som han bliver udsat for, stoler han på ingen og ender med at blive en meget sky og bange hest. 
Anmeldelser fortsætter længere nede.

Heldigvis møder Fly den 16 årige dreng Nicholas, som han hurtigt knytter et bånd til i stalden. Nicholas bor ved siden af på en gård med sine plejeforældre, som elsker heste og alle dyr generelt. Som Fly stritter imod og bliver mere bange for hver dag der går, opgiver menneskene fra væddeløbsbanen Fly. Nicholas får overtalt hans plejeforældre til at købe den skræmte hest. Her følger man Fly og hans nye ejere, og hvordan de kæmper for at fjerne alle de grimme ar fra hans sjæl, samt at  gøre ham tryg igen. 

Til trods for at bogen handler om heste og er en klassisk hestebog inden for hestebøger, henvender den sig til et meget bredere publikum end blot folk med heste. Hele bogen igennem lærer man, hvordan andre bør behandles, hvordan tålmodighed, accept og forståelse er nøgleelementer til mange ting i livet og så får du selvfølgelig en masse relevant viden om Horsemanship, som vi vil mene, også kan bruges i din dagligdag. Så hvad end du har med heste at gøre eller ej, kan denne bog nydes samt lære dig en masse om livet.

Bogens sprog og længde anbefaler vi til børn fra 11 år og op.  


Hestebøger til børn i alderen 8 til 10 år

Alle elsker Sigge
Lin Hallberg

Alle elsker Sigge er bog nr. 1 i RAP serien (Rideskolen Agersøs Ponyer). 

Den handler om den lille pige Elina, som skal til at begynde i 2. klasse og tiden er samtidig også inde til, at hun skal begynde til ridning. Det har hun glædet sig så meget til, for flere af hendes veninder begynder også. På rideskolen i Broby, hvor hun begynder, møder hun den lille pony Sigge. De får hurtigt skabt et unikt forhold til hinanden, og det er mere eller mindre kærlighed ved første blik. Bogen igennem følger man deres oplevelser med hinanden. 

Bogen, men også Sigge serien generelt, handler om kærligheden til heste og venskaber. Der findes 16 af dem i alt, og anbefales til børn i alderen 8-10 år.


Hestebog i alderen 9-15 år

Silas og Ben-Godik
Af Cecil Bødker

Bogen handler, som titlen fint giver væk, om drengene Silas og Ben-Godik. Silas er en cirkus dreng, der er stukket af hjemmefra, sammen med hans ven Ben-Godik. De to drenge er modsætninger på godt på ondt. Silas er selvsikker og har intet problem med at være væk hjemmefra længere perioder ad gangen. Det bryder Ben Godik sig ikke om, og han får hurtigt hjemve, mens de er afsted. Modsat Silas besidder Ben-Godik stor retfærdighedssans, 

Under deres flugt støder de på en røverbande, som gør at de må løbe fra gården, hvor de har opholdt sig. I flugten fra gården støder de på Hestekragen, som har kidnappet drengen Jeff. Bogen er til børn 9-15 års alderen, og bliver hele vejen igennem fortalt fra børnenes perspektiv. De voksne bliver hurtigt set som grådige og egoistiske i bøgerne. Denne bog er nr. 2 af Silas bøgerne.


Hestebog for teenagers

Sjælerytterne – Jorvik kalder
Helena Dahlgren

Denne bog centrerer sig om den magiske Ø – Jorvik. Det er øen, som for hesteelskere vil være som paradis. Men alt er ikke altid bare sjov og glade dage. Det viser sig, at under havoverfladen gemmer der sig onde kræfter.

En konflikt fra lang tid tilbage bluser pludseligt op igen. Så for Lisa, Alex, Linda og Anne bliver der pludselig vendt op og ned på deres normale hverdag, som oftest var i stalden og på skolen. De 4 piger indser hurtigt, at de har magiske kræfter. I samme forbindelse begynder de at undersøge gamle historie om Sjælerytterne, og de er snart overbeviste om, at historierne er sande.

Bogen er en fantasy triologi og godt anmeldt af læsere af hestebøger. Den egner sig til børn fra 12 år og op.
Venskab, tillid og bånd er en gennemtrængende tema hele bogen igennem.


Faktuel hestebog

Vidunderlige heste
Af Charlotte A. E. Glahn

Denne bog er god til dig, der gerne vil lære en masse om heste. Igennem de 219 sider kommer du igennem en spændende historie, hvor du lærer de forskellige hesteracer at kende, samt historierne bag dem. Du vil også blive introduceret for den indflydelse og rolle, som heste har spillet for menneskene, siden de blev en del af folks hverdag. 

Bogen henvender sig til børn fra 8 år og op efter. De fleste med en interesse for heste, vil finde denne bog interessant, grundet alt det fakta og flotte billeder der medfølger.


Hvad kan jeg bruge hestebøger til?

Ovenstående hestebøger kan bruges til mange ting. Udover at du selv, dit barn eller en anden kan læse dem, kan de også bruges som gaver, til en der godt kan lide at læse. Har du et barn derhjemme, kan de også bruges som oplæsning sammen, om morgenen, efter skole eller inden sengetid.
Læsning er altså godt for både hjernen, samværet og hyggen.

Har du en hesteinteresseret derhjemme, anbefaler vi vores artikler om hestegodbidder og ridestøvler.

Tidligere artikelUgens Kæledyr – Riga (Uge 47)
Næste artikelLegetøj til din kanin – find det bedste her!
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her