Hamsterhus – Derfor er et hamsterhus vigtigt!

I denne artikel vil vi sørge for, at du får en masse muligheder af hamsterhuse. Her vil der være fokus på at finde forskellige størrelser, så der er et, der passer til netop din hamster. Vi vil også kigge på, hvilket materiale et hamsterhus skal være af. Her vil det primært være hamsterhuse af træ, der vil blive kigget på. Udover det, vil vi også vælge det perfekte hamsterhus, baseret på vores egne holdninger og hvilke vi synes, er de bedste. Det kan derfor selvfølgelig variere, hvorvidt man er enig i den holdning eller ej, men vi bestræber os på at vælge så bredt et udvalg som muligt – af den bedste kvalitet. På den måde vil vi kunne inkludere flest mulige.

Hvordan skal et hamsterhus se ud?

Hvordan din hamsters hus ser ud, er ikke super relevant. Det kan dog oftest fås i både træ eller plastik. Her ser det ud til, at de fleste faktisk foretrækker et hamsterhus af træ. Det skyldes bådes designet og at det er flot, men også fordi at træ absorberer og håndtere temperaturer bedre end plastik.
Udover det, er det bare essentielt, at dit hamsterhus har en åbning (dør), et vindue og er med tag på selvfølgelig. Så kan din hamster selv bygge derinde og dække til, hvor det passer den, samtidig med at den kan komme ind og ud. Det vigtigste er altid blot, at hamsterhuset er tilpasset din hamsters behov. Så snart det er opfyldt, kan du altid vælge et, der dækker de behov, som du synes er pænest og passer bedst ind i buret derhjemme

Hvor stort skal et hamsterhus være?

Der er ingen deciderede mål for, hvor stort et hamsterhjul skal være. Det skyldes først og fremmest, at hamstere har forskellige størrelser alt efter race. Men det er en selvfølge, at der skal være plads nok til, at din hamster kan gå derind og bevæge sig. Dette er nødvendigt, da den skal bygge huler derinde. Den skal derfor selvfølgelig have mulighed for, at gå derind med hø og spåner og anrette det, som den ønsker, uden at skulle bakke for at komme ud. Der skal altså være plads til at bygge en hule, bevæge sig og sove derind. Så når du kigger på et hamsterhus, så ha’ i baghovedet, hvor stor din hamster er og så vælg størrelsen på dit hamsterhus ud fra det. Så går du ikke helt galt. Er du meget i tvivl, kan du altid forhøre dig online, hvad folk med en hamster af samme størrelse bruger. Dog anbefaler vi at have styr på dette inden, at du får din hamster. Et hamsterhus skal gerne være der med det samme, din hamster flytter ind.

Hvor mange hamsterhuse skal der være?

Som hovedregel skal der være minimum ét hus per hamster. Men der må meget gerne være 2. Hamstere er nysgerrige dyr, der kan lidt at gå på eventyr i deres eget hamsterbur. Det giver derfor mening at have lidt forskelligt derinde, så de dagen lang kan aktivere sig selv. Men alt med måde selvfølgelig – der er ingen grund til at dit hamsterbur har 3 hamsterhuse, hvis din hamster kun bruger det ene. Så den bedste måde at gøre det på, er ved at prøve sig frem og se hvordan din hamster foretrækker det.

Et hamsterhus er altså vigtigt for din hamster og den bør altid have et i sit enten guldhamsterbur eller dværghamsterbur. Det er sikkert. Men størrelse, materiale og lignende kan være forskelligt fra hamster til hamster. Det er derfor vigtigt at holde fast i, at du i sidste ende kender din hamster allerbedst og ved derfor bedst, hvilket hamsterhus der vil passe allerbedst til den. Det vigtigste er i sidste ende bare, at din hamster er glad, den trives og aldrig keder sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger