Guldhamsterbur – Bedst I Test (2022)

I denne artikel vil vi komme ind på vigtigheden af et guldhamsterbur og hvad du bør kigge efter, når du er på udkig efter et. Guldhamstere, men også bare hamstere generelt, er skønne små kæledyr, som kan skabe megen glæde i dit hjem. En guldhamster er et godt kæledyrs valg, hvis man gerne vil have et kæledyr, som man kan lege og nusse med, men man har ikke tiden eller pladsen til en kat eller hund. Tag dog ikke fejl! En hamster kræver stadig tid og socialt samvær. 

Når vi snakker om guldhamstere, er den vigtigste investering for dig, det guldhamsterbur som du ender med at købe. Her vil dit guldhamster bruge det meste af sin tid til at sove, lege, bygge huler, spise og gå på toilet. Dette bliver dens hjem størstedelen af dagen.
Har du et dværghamster derhjemme, eller overvejet et, så kan du læse vores artikel om dværghamsterbur.  

Hvad kendetegner et guldhamsterbur?

Et guldhamsterbur er til dem, der overvejer at få en guldhamster eller dem, som allerede har en hamster, men som gerne vil have et nyt bur. Et bur til guldhamstere skal først og fremmest have en vis størrelse. Udover det, er det ofte lavet af materiale, der i bunden er af plastik, samt har glatte flader. Dette er på grund af, at det skal være nemt at rengøre og være så hygiejnisk som muligt. Det er også at foretrække at have en plastik bund, som går et godt stykke op ad siderne, inden at gitteret begynder. På den måde undgår du, at når din hamster bygger rede og graver, at det ikke ryger ud af buret. Den øvre del af buret, som oftest består af gitter, skal være af en størrelse, som gør, at din guldhamster ikke kan smutte ud igennem. 

Hvor stort skal et guldhamsterbur være?

Ifølge Dyrenes Beskyttelse anbefaler de, at dit guldhamsterbur har en minimum størrelse på 80 x 40 x 35 cm / L x B x H). Dette er altså en minimumsstørrelse og de må derfor selvfølgelig gerne være større.

Da buret er der hvor din hamster, skal bruge størstedelen af sin tid, er det vigtigt, at den får det bedste af det bedste. Både for at kunne lege og have det trygt, men også fordi det bidrager til dens sundhed og velvære. 

Hvad har mit guldhamster brug for i et guldhamsterbur?

Når du skal købe ting til dit nye guldhamsterbur, skal du allerførst sørge for at have en skål til mad og drikke. Dette skal der være adgang til hele dagen. Udover det, skal der købes bundstrøelse samt andet organisk, som kan puttes i buret, så det er blødt, samt at der er mulighed for at bygge reder. Til sidst skal de underholdende elementer findes. Det kan være et hamsterhjul, som vi altid anbefaler at have til din hamster. Udover det elsker hamstere tunneller, noget de kan bide i og generelt ting der kan kravles i og på. Sørger du for en god blanding af det hele, sikrer du, at din hamster ikke vil kede sig i sit nye guldhamsterbur. 

Det er rigtigt vigtigt, at din hamster er underholdt i løbet af dagen, da kedsomhed ved små gnavere kan påvirke deres trivsel og velvære. 

Hvad materiale skal mit guldhamsterbur have?

Det specifikke materiale på dit hamsterbur er ikke afgørende. Dog anbefales det, at bunden er af materiale, der ikke suger fugt til sig og som er nemt at rengøre – såsom at tørre over med en klud. Hvis du f.eks. har et guldhamsterbur, som har en træbund, så vil træet suge alt fugt til sig – hvad end det er fra din hamster eller fra f.eks. mad, vand eller andet i buret. Med tiden vil det blive uhygiejnisk, da det ikke kan rengøres ordentligt. Derfor findes de fleste guldhamsterbure også med en plastikbund, da det intet optager og er lige til at vaske eller tørre over med en klud. 

Sørg altid for, at det guldhamsterbur du vælger, har mulighed for god udluftning. Dette betyder blot, at du skal sørge for, at der kan komme både luft ind og ud ad buret, så det forbliver så rart og friskt derinde som muligt. 

Hvordan skal mit guldhamsterbur indrettes?

Har du lige fået din hamster og skal du du først til at lære den at kende, så indretter du det bare så godt som muligt. Sørg for at den har adgang til både dens hamsterfoder og drikke. Legetøj i form af ting den kan bide i, noget at kravle på samt en masse materiale til at bygge huler af. Så har den alt, hvad den skal bruge. Med tiden vil du lære din hamster bedre at kende, og du vil få en fornemmelse af, hvad den foretrækker. Måske elsker den i løbet af dagen at løbe i i sit hamsterløbehjul, eller måske foretrækker den allermest at bygge huler og gemme sig eller noget helt tredje. Når du får en fornemmelse af, hvad din hamster foretrækker, kan du begynde at indrette dit guldhamsterbur endnu mere specifikt, så det passer til lige netop dens ønsker. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *