Fuglehuse rundt omkring i det danske land er noget, der bliver værdsat af de vilde fugle derude. Efteråret er over os og de kolde måneder nærmer sig. Det betyder, at det sommetider kan være svært for fuglene at finde læ og føde. 

September er allerede godt igang og Danmark lever allerede op til sit rygte om det ustadige vejr. Den ene dag skinner solen så fint og sekundet efter er temperaturen faldet og det står ned i stænger. Vi har derfor fundet lidt forskellige fuglehuse og redekasser frem til dig, så alt efter hvad du foretrækker, er der lidt at vælge imellem.

Vi har valgt fuglehusene ud fra hvad de kan, er de nemme at håndtere – hvad end de skal hænges op eller samles, passer designet til de fleste hjem, prisen og selvfølgelig hvor robuste er de og kan de klare et svingende dansk vejr.


BEDSTE STÅENDE FUGLEHUS

Natura Foderbræt

 • Fyrretræ
 • Stilfuldt design 
 • Stærk material

 807,00,- GÅ TIL BUTIK →


Dette fuglehus også kaldet et foderhus er fra mærket Natura. Det er et smukt fuglehus som er lavet af laseret fyrretræ. Det er blandt andet en af grundene til det flotte design det har. Men det gør mere end blot at se pænt ud, det gør også at træet holder endnu bedre. Samtidig kræver det minimum vedligeholdelse. Dette er to ting som er altafgørende, når man vælger blandt fuglehuse.

Selvom at fuglehuse selvfølgelig kan anvendes hele året rundt, er de oftest besøgt endnu mere i de kolde måneder, hvor føden kan være svær at finde for de små fugle. Så med minimum vedligeholdelse samt stærkt materiale, vil det gøre det nemmere for dig og en bedre oplevelse for fuglene der gør brug af det.

Det er fordi, når man først begynder at fodre fugle, er man nødt til at fortsætte med det, da de vil komme tilbage igen og igen. Er dit fuglehus derfor lavet af svagt materiale som nemt kan gå i stykker efter en nat med lidt blæst, vil det forvirre fuglene hvis det fra dag til anden er væk.

Produktspecifikation

 • 55 x 43 cm
 • 146 cm høj
 • Fyrretræ

BEDSTE SMÅFUGLEHUS 

Natura Redekasse

 • Cedertræ
 • Nem tilgængelighed
 • Modstå hårdt vejr

255,00,- GÅ TIL BUTIK →


Nature redekassen er egnet til små fugle såsom mejsefugle, gråspurve eller rødstjerte. Dog finder fuglene selv frem til de redekasser og fuglehuse de vil, så fuglene der passer til dit fuglehus skal nok finde vej. Fuglehuset kommer i materialet cedertræ som er robust og kan modstå alt slags vejr. Taget på fuglehuset er blevet belagt med tagpap. Det er en af grundene til modstandsdygtigheden på dette fuglehus. 

Udover det, er det muligt at åbne sidepanelerne på redekassen og det gør det væsentligt nemmere at komme til i forbindelse med rengøring eller andre grunde til at måtte åbne.
Dette fuglehus skal fastgøres og kan ikke blot hænges op. Derfor skal der lidt værktøj til for at få det op og i brug. På grund af at det netop skal fastgøres, gør det, at det er væsentligt mere modstandsdygtigt, end hvis det bare hang løst på en gren.

Produktspecifikation

 • Skal fastgøres
 • Mål 25 x 31 x 21 cm
 • Tag af tagpap

MEST POPULÆRE

Trixie Natura Fuglehus

 • Diameter på 50 cm
 • 34 cm højt hus
 • Stativ 140 cm

779,00,- GÅ TIL BUTIK →


Trixie Natura fuglehus er et utroligt flot og stilfuldt luksus fuglehus pga. størrelsen og det hele. Trixie Natura har et godt ry indenfor alle slags kæledyrshuse eller bure i alle former. De er populær blandt mange dyreelskere, som gerne lige vil give deres dyr lidt ekstra luksus.  

Materialet dette fuglehus er lavet af, er imprægneret fyrretræ samt et tag af tagpap. Det gør, at selv hvis det regner, stormer eller sner så vil materialet kunne bistå og stadig stå uden skader efterfølgende. Størrelsen på fuglehuset som er ret stort, gør at det passer til alle slags fugle og de kan alle få en bid mad med på vejen.
Når du vil fylde foder på, tager du blot bare taget af og så er der adgang for dig.
Udover det er fuglehuset utrolig let at samle.

Produktspecifikation

 • Fyrretræ
 • Flot design 
 • Tag af tagpap

BEDSTE HÆNGENDE FUGLEHUS

Trixie Natura Fuglehus

 • Smukt design
 • Nemt at hænge op 
 • Tag af tagpap

385,00,- GÅ TIL BUTIK →


Dette fuglehus indeholder en masse kvaliteter. Først og fremmest er det lavet af mærket Trixie Natura, som nævnt tidligere, er et velset og populært mærke. Det er det på grund af deres flotte design og vejrbestandige produkter. 

Fuglehuset er lavet af imprægneret fyrretræ og er med til at gøre vedligeholdelsen af det utrolig nemt. Samtidig er det også holdbart og robust, hvilket er ekstra nødvendigt, når fuglehuset ikke skal monteres i en mur eller lignende, men blot skal hænge. Det skal derfor kunne tåle lidt i tilfælde af at det skulle falde ned. Grundet det store udhæng på taget, kan maden til de vilde fugle forblive tørt, da det vil tage det værste regn og slud. 

Udover det følger der en monteringsvejledning med, som gør det aldeles nemt for dig at klargøre fugleburet.

Produktspecifikation

 • 35 x 36 cm
 • God pris 
 • Stærke materialer
 • Populært mærke

DEN BUDGETVENLIGE

Trixie Fuglekasse

 • 12 x 36 x 15 cm
 • Ubehandlet træ
 • Låg

129,00,- GÅ TIL BUTIK →


Denne fuglekasse fra Trixie er lavet primært med henblik på, at små mejsefugle kan bygge reder og bo der. Det er derfor mere end blot en foderstation. Når fuglekassen ikke er beboet, er den nem at rengøre og dette sker via åbningen fra taget, som kan åbnes op pga. hængslerne. Fuglehuset er lavet af ubehandlet træ som ikke blot er sundt for fuglene, men også er med til at give det et rigtig flot look på grund af de naturlige materialer. Det gør også, at det kan passe ind i de fleste haver, hvis man gerne vil have at det også er pænt at se på.

Fuglekassen fra Trixie kan også laves sammen med dine børn og derved gøres til et lille fællesprojekt. Der medfølger nemlig en børnevenlig instruktion. Prisklassen ligger i den billigere ende.

Produktspecifikation

 • Til mejsefugle
 • Permanent placering
 • Til redebygning

Hvilket fuglefoder skal  jeg vælge? 

Ligesom med alt andet fuglefoder er mulighederne uendelige og kommer i mange forskellige former og smage.
Vi har derfor nedenunder fundet lidt forskellige slags fuglefoder og snacks, som du kan give til fuglene i din have. Der er lidt i forskellige prisklasse samt noget der passer både til redekasser eller fuglehuse alt efter størrelsen.

Mejsekugler
125,00,-
GÅ TIL BUTIK →
Vildt foder
175,00,-
GÅ TIL BUTIK →
Mel-orme
75,00,-
GÅ TIL BUTIK →
Kommen Stænger
27,00,-
GÅ TIL BUTIK →
Pilegrene
19,00,-
GÅ TIL BUTIK →

 

Går man rigtig meget op i fugle, så kan man tilpasse sit fuglefoder, så man tiltrækker sine yndlings fugle. F.eks. er solsikkekerne meget populære blandt fugle såsom bogfinker og grøn irske. Solsikkekerne er blandt andet at finde i Natural Vildtfugle blanding. Korn er elsket blandt spurve og andre fuglearter har også deres favoritter.
Men når alt kommer til alt og føden er svær er at finde, så kan alt spises blandt de vilde fugle. En god huskeregler er dog, at de alle elsker føde med et højt fedtindhold såsom f.eks disse vildtfugle mejsekugler som er lavet på ingredienser med højt fedtindhold.

Hvor skal jeg placere mit fuglehus?

Fuglehuse er bedst placeret et sted, hvor der er så roligt som muligt. Steder som er ud til en stor vej med mange biler, eller et sted med mange forbipasserende, er ikke optimalt. Sådanne steder er vil der ikke være nok ro, til at de tør sætte sig. Steder hvor man oftest finder fuglehuse, er i baghaven. Her er der er en anelse mere ro samt oftest mindre trafik, hvad end det er i form af mennesker eller biler. 

Det må også gerne være placeret et sted med frit udsyn. Det er fordi, det giver fuglene bedre mulighed for at overvåge stedet, samt at holde øje med eventuel fare eller fjender der kunne forekomme. 

For din egen skyld anbefales det også at placere dit fuglehus tæt på et eventuelt stuevindue. På den måde får du selv mest muligt ud af det selv, når du kan se de daglige besøgende, opleve nye fuglearte du ikke har set før og ellers bare nyde synet af aktiviteten i din have.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her