Foderautomat til fugle | Din guide til det rette valg

Synes du, ligesom os, at det er skønt med liv i haven og besøgende fugle, der kommer og får en bid mad engang i mellem? Så bør du overveje en foderautomat! Den fylder ikke meget og så kan den holde fuglefoderet tørt – uanset hvilket vejr, vi bliver budt herhjemme. Læs videre, hvis du vil se 5 af vores favoritter og hvorfor du bør overveje en foderautomat til fuglene.

Hvad er en foderautomat til fugle?

En foderautomat til fugle er et alletiders redskab til dig, der elsker at give fuglene mad året rundt. En foderautomat til fugle foregår ved, at der i midten er et rør, som du fylder helt op med fuglefrø. Nederst kan fuglene sidde og spise derfra og som de spiser, vil der falde mere og mere ned og der vil være mere til rådighed for fuglene. På den måde forbliver fuglefoderet frisk, fordi der hele tiden kun er en smule til rådighed, når den spiser. Desuden sikrer denne type fodring af fuglene også, at det netop kun er dyr, som kan flyve, der kan få fat i det.

Hvorfor er en foderautomat til fugle en god ide?

Foderautomat til fugle er en god måde at fodre fugle året rundt. Den er nemlig formet således, at kun noget af foderet er tilgængeligt. Løbende, som fuglene spiser, vil der være mere og mere til rådighed. Det betyder, at det hele tiden forbliver frisk og ikke når at blive ødelagt af f.eks. regn eller snavs og det blæser heller ikke ned, hvis vinden en dag står i stiv kuling. så kan det nemt ende overalt. Det kan skabe en masse ukrudt og kan sågar få uønskede dyr til at nærme sig.

Desuden er en foderautomat til fugle en god måde at hjælpe fuglene året rundt. Selvom at vintermånederne er de hårdeste for fuglene, så elsker de at blive fodret året rundt. Det er en stor hjælp for fuglene! Derfor vil du ofte også opleve, at de samme kommer igen og igen og med tiden vil du møde flere forskellige arter, der finder vejen til din have. Så der er altså mange gode ting ved at have en foderautomat til fugle og vi vil komme ind på endnu flere af dem i et af de næste par afsnit.

Hvad er forskellen på en foderautomat og et fuglehus?

Nu er tiden kommet til, at fuglene i haven skal forkæles og de skal let kunne finde mad. Men hvilken type skal du vælge? Der er både foderautomat til fugle, fuglehuse, der hænger, og fuglehuse, der står fra jorden. Der findes mange forskellige og hvilken skal du egentlig vælge? Eller er de ens og med blot forskellige betegnelser?

Et fuglehus er oftest formet som decideret et hus til fuglene og så er det enten påsat en væg, hvor fuglene har adgang til eller det kan stå i haven via en “stamme” med fod. De mest købte fuglehuse er også kendt som foderhuse. Her er “huset” åbent og så bliver der lagt foder ind i midten. Det giver fuglene konstant adgang og passer til de fleste størrelse.

En foderautomat er anderledes. Disse fås oftest som frithængende og sommetider i forbindelse med et fuglehus, hvor foderautomaten til fugle er indbygget. Hvor foderet ved fuglehuse ligger frit, så er det i foderautomaten “lukket inde”. Det betyder, at det ikke ligger frit og løst, men stadig er i et lille rør eller bag trådnet. Her får fuglene altså kun adgang via små huller. Som fuglene så spiser, vil foderet flytte sig og nyt vil være tilgængeligt. Det gør, at foderet holder sig mere frisk og ikke flyver rundt, hvis vejret er dårligt.

Hvor skal jeg placere min foderautomat til fuglene?

Det er ret essentielt, at du får placeret din foderautomat til fuglene det rette sted. Får du den placeret et sted, hvor der er for meget uro, så tør fuglene ikke sætte sig, da de hele tiden er på vagt overfor rovdyr. Uro og åbne områder er altså en dårlig kombination, da fuglene konstant vil være på vagt overfor rovdyr og flyve så snart, de hører en lyd.

Samtidig må det heller ikke være placeret et sted, hvor der er for mange grene og buske, da det gør, at andre dyr end fuglene kan få adgang og komme snigende. Så stil dig ud i haven og gør dine overvejelser, hvor det perfekte sted til din foderautomat kan være.

Fordelene ved en fuglefoderautomat?

Hos Petguide.dk er vi stor fan af foderautomat til fugle og med god grund! For den har faktisk rigtig mange fordele, som gavner både dig, din have og naturen.

Hjælper fuglene

Den største og meget logiske fordel er selvfølgelig, at det en kæmpe hjælp for fuglene, at der er fuglefoder til rådighed hos dig året rundt. Vintermånederne er de sværeste og de måneder, hvor fuglene har mest brug for hjælp. Men har du overskuddet til at fodre dem året rundt, så vil de elske det. Derfor vil du også se, at fuglene kommer igen og igen. De lærer nemlig hurtigt, hvor de kan finde mad og hvor det er nemmest. Desuden er vejret altid meget svingende i Danmark og selvom at vinteren kan være den hårdeste, så kan det også være et dårligt vejr andre måneder for fuglene. Så ved at have en foderautomat i haven, der er fyldt op, så hjælper du altså fuglene.

Giver glæde og liv i haven

En anden fordel er, at det giver masser af liv og glæde i din have. Det giver liv på den måde, at du dagligt vil få besøg af forskellige fuglearter, der kommer for at få sig en bid mad. I starten kan der godt være lang tid mellem besøgene, men som de lærer, at der hele tiden er mad, så vil der kommer flere og flere og mange vil komme igen og igen. En have med masser af liv giver også glæde blandt husets beboer. Det er de færreste, der ikke synes, det er hyggeligt at kunne se på nye og tilbagevendende besøgende i forskellige størrelser, farver og arter.

Foderet bliver ikke vådt og snasket

Den sidste fordel, der også er værd at nævne er, at foderet ikke bliver vådt fra dårligt vejr. Foderet er nemlig ofte gemt væk – eller det meste af det er, indtil det nederste er spist, så kommer der nyt frem. Det gør, at fuglefoderet forbliver rask. Desuden sørger det også for, at foderet ikke bliver vådt og blødt, hvis det regner og melder vinden sin ankomst, så forbliver det oppe i højden og ender ikke overalt i haven. For desværre oplever flere, at er der foder på jorden, så kan det tiltrække mus og rotter – og det tror jeg gerne, de fleste af os vil undvære, hvis muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger