Når man er på udkig efter et dværghamsterbur, er der nogle kriterier, som er værd at prioritere. Størrelsen på hamsterburet til dit dværghamster må gerne være dejlig stort, så din dværghamster har masser af plads at boltre sig på.

Når du har en dværghamster vil en passende størrelse for buret være omkring 70 cm lang, 40 cm bredt og 30 cm høj. Det er selvfølgelig helt okay, hvis du køber et større eller et lidt mindre mindre. Men jo mere plads jo bedre, da hamsterburet både skal fungere som spiseplads, soveplads, toilet og legeplads for din hamster.

Udover størrelsen skal man også kigge på hvad materiale, buret er lavet af. Undgå altid træ, da væsker vil blive suget ind i træet og det gør det sværere at rengøre. Hold dig derfor til plastik eller andet materiale med overflader, der er lige til at tørre af.

Igennem artiklen vil de forskellige kategorier blive vurderet ud fra Petguides egne vurderinger og meninger. De er baseret på, hvad hamsterburet indeholder af tilbehør, størrelsen på det, hvor meget det koster samt kvaliteten på hamsterburet og tilbehøret. Det vil også blive vurderet, hvor gode muligheder der er i buret til aktiviteter til din dværghamster, da dette er en altafgørende faktor for din hamsters velfærd og trivsel. 

 


BEDST TIL PRISEN

Nature Gnaverbur

 • Plastbund 
 • Grå bund
 • 80 x 45 x 34 cm

599,00,- GÅ TIL BUTIK →

 

Nature Gnaverburet er et forholdsvist stort dværghamsterbur for en dværghamster. Det er dog ikke for stort, da hamstere generelt er aktive dyr, så jo større bur, jo mere plads til at boltre sig og til at putte aktivitetsting ind. Dette bur er udstyret med hele to platforme, et hus samt en bro som fører op til første sal. 

Buret indeholder også en høj kant som gør, at din hamster kan bygge huler og grave dagen lang, uden at der ligger ting såsom toiletpapir, hø eller lignende uden for burets 4 vægge når du kommer hjem. Buret kommer desværre uden et løbehjul, men du kan købe en flying saucer/løbehjul her til din hamster. 

Dette dværghamsterbur er vurderet bedst til prisen på grund af de ting, der følger med. Men også på grund af kvaliteten af buret, så som den indbyggede høje kant og at buret er et af de større, du kan få til din hamster. 

Produktspecifikation

 • Tilbehør medfølger
 • XL udgave
 • Høj kant

MEST POPULÆRE

Ferplast Criceti Gnaverbur

 • Godt anmeldt
 • XXL bur
 • Tilbehør medfølger

1.250,00,- GÅ TIL BUTIK →

 

Ferplast Criceti er et gnaverbur i ekstra stor størrelse, som giver dit dværghamster meget plads at boltre sig på. Det populære bur er ekstra rummeligt som dværghamsterbur og indeholder allerede en hel del tilbehør. Hamsterburet kommer med to skåle, to platforme som din hamster kan kravle op og ned på, et lille hus, to stiger og et aktivitets løbehjul. Så ved køb af dette bur, får du en form for startpakke med i købet.
Udover det, kan hele taget åbnes, hvilket gør det væsentligt nemmere for dig, at komme ned til din hamster.

Hamsterburet er vurderet som det mest populære, da dette specifikke bur samt mærket Ferplast får de bedste anmeldelser online. På amazon er et magen til bur anmeldt til 4,3 stjerner ud af 5 og er blevet anmeldt af 61 personer. Et andet bur af selvsamme mærke er blevet anmeldt til 4,1 stjerner ud af 5 af 74 anmeldere.
Det som anmeldelserne er baseret på, er hvor meget de får for pengene, hvor nemt rengøringen af buret er og robustheden.

Produktspecifikation

 • Plast
 • Mørkegrå
 • 95 x 57 x 50 cm

BEDSTE KVALITET

Criceti 16 Gnaverbur

 • Farverigt design
 • Ekstra stor
 • Høj kant

 850,00,- GÅ TIL BUTIK →

 

Criceti 16 Gnaverbur er et perfekt bur til din hamster. Udover at være rummelig kommer den med alt tænkeligt tilbehør, som du behøver til din hamster. Det indeholder et løbehjul, en madskål, to rør, et hus og en bro så den kan rende fra platform til platform.  Udover at indeholde en masse tilbehør, er tilbehøret også lavet af god kvalitet, som gør at de kan tåle masser af aktivitet og gnaven uden at gå i stykker. Buret kan åbnes både i toppen samt foran, og det gør det endnu nemmere, at komme til. 

Valget af bedste kvalitet dværghamsterbur er baseret på kvaliteten af buret og tilbehøret. F.eks. hvor standhaftig og robust er buret samt tingene der medfølger, og hvilke muligheder er der for fremtidig indretning og tilføjelser til buret i form af aktivitetsting? 

Produktspecifikation

 • 80 x 48,5 x 38 cm
 • Rød
 • Plast

PETGUIDE ANBEFALER

Ferplast Criceti Gnaverbur

 • Plast
 • Blå
 • 78 x 48 x 39 cm

699,00,- GÅ TIL BUTIK →

 

Ferplast Criceti er et stort dværghamsterbur, med masser af plads til at rende rundt og samtidig er der masser af plads til tilbehør til din hamster. Dette bur fra Ferplast kommer i en pæn blå farve, og der medfølger et lille hus, drikkeflaske, en platform, stige og et løbehjul. Så ved køb af dette hamsterbur, har du nærmest al tilbehøret du behøver, for at holde din hamster aktiv og tilfreds. 

Dette dværghamsterbur er magen til buret under “Mest Populære” dog i en mindre størrelse og derfor også en billigere pris. Det betyder også, at denne pris er mere tilgængelig for flere end ovenstående. Det kan bruges som både et nybegynder hamsterbur eller hvis du er mere erfaren og bare gerne vil udskifte det gamle. 

Udover det er Ferplast Criceti anmeldt til over 4 ud af 5 stjerner i alle anmeldelser fundet online på internette. Heraf var en af siderne Amazon. Kvaliteterne det blev bedømt på derinde er baseret på, hvor meget kunderne føler de får for pengene, hvor nemt rengøringen af buret er og robustheden.

Produktspecifikation

 • God størrelse
 • Inklusiv tilbehør
 • Plastbund

 

Hvordan indretter jeg mit dværghamsterbur?

Når du har valgt at købe et dværghamsterbur til dit dværghamster, så skal det indrettes.  Her er ting som paprør fra køkkenet og toiletruller populære ting, da de kan bruges både som gnaveting men også som små skjulesteder rundt i buret. 

Du kan også sagtens bruge ting fra naturen til at indrette dit dværghamsterbur. Det er dog vigtigt lige at skylle det over med kogende vand, for at undgå sygdomsfremkaldende bakterier. 

Til at lave et bundlag i buret, anbefales det at lave det af spåner, træflis eller andet lignende som ikke er for fint, da det skal bruges til at bygge med. Samtidig må det hellere ikke støve for meget, da det i værste tilfælde kan give luftvejsproblemer hos din lille hamster. I sovehulen til din hamster er det en god ide med f.eks. fint hø, bomuldsbælge og lignende. Halm eller stift hø kan ikke anbefales, da det kan beskadige kindposerne på din hamster.

 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her