dværghamsterbur

Opdateret: 16-01-2021

Når man er på udkig efter et dværghamsterbur, er der nogle kriterier, som er værd at prioritere. Størrelsen på hamsterburet til dit dværghamster må gerne være dejlig stort, så din dværghamster har masser af plads at boltre sig på. Er du istedet på udkig efter et guldhamsterbur, kan du læse mere i vorea artikel. 

Når du har en dværghamster vil en passende størrelse for buret være omkring 70 cm lang, 40 cm bredt og 30 cm høj. Det er selvfølgelig helt okay, hvis du køber et større eller et lidt mindre mindre. Men jo mere plads jo bedre, da hamsterburet både skal fungere som spiseplads, soveplads, toilet og legeplads for din hamster.

Udover størrelsen skal man også kigge på hvad materiale, buret er lavet af. Undgå altid træ, da væsker vil blive suget ind i træet og det gør det sværere at rengøre. Hold dig derfor til plastik eller andet materiale med overflader, der er lige til at tørre af.

Igennem artiklen vil de forskellige kategorier blive vurderet ud fra Petguides egne vurderinger og meninger. De er baseret på, hvad hamsterburet indeholder af tilbehør, størrelsen på det, hvor meget det koster samt kvaliteten på hamsterburet og tilbehøret. Det vil også blive vurderet, hvor gode muligheder der er i buret til aktiviteter til din dværghamster, da dette er en altafgørende faktor for din hamsters velfærd og trivsel. 

VI HAR SET PÅ Kendetegn  SET HOS
Ferplast Criceti Vores Top Valg Dyreverdenen.dk LÆS MERE
Nature Gnaverbur Bedst til prisen Dyreverdenen.dk LÆS MERE
Ferplast Criceti Mest populære Dyreverdenen.dk LÆS MERE
Criceti 16 Bedste kvalitet Dyreverdenen.dk LÆS MERE
Big Alex Terrace Sjoveste Gnaververdenen.dk LÆS MERE
Skyline Nagarium  Flot design Zooplus.dk LÆS MERE

Hvad størrelse anbefales et bur at være?

Et dværghamsterbur anbefales ifølge Dyrenes Beskyttelse at være minimum 80 x 40 x 35 cm (L x B x H). Dette er hvis der er to hamstere i samme bur. Derfor har vi først i artiklen skrevet, at buret skal være 70 cm lang, 40 cm bredt og 30 cm høj. Det er på baggrund af en hamster i buret. Disse størrelsesforhold vil artiklen bære præg af hele vejen. 

Hvad kender et dværghamsterbur?

Et dværghamsterbur kendetegnes ofte på baggrund af ting såsom:

 • Størrelsen
 • Designet
 • Materialet

Ovenstående er også de kriterier, som vi vil vurdere ud fra, når vi vælger dværghamsterbure til artiklen. Når størrelse, design og materialer er nøgleord, for hvad der kendetegner et dværghamsterbur, så skyldes det at størrelsen, er altafgørende, for at din hamster kan trives. Hamstere er aktive dyr og med et for lille bur, hvor der ikke er plads til legetøj og andet, vil din hamsters trivsel, reduceres hurtigt med tiden. Designet indvendig på buret er også vigtigt, da det det skal kunne indeholde en masse legetøj, platforme, mad og drikke skåle og alt muligt andet. Derfor ser du også ofte, at et dværghamsterbur har en god længde og bredde. Er buret uden tilbehør vil det indvendige blot være et stort, åbent rum, som du så kan indrette. Når du er på udkig efter et dværghamsterbur, anbefaler vi, at bunden i buret er af plastik, har en høj kant. På den måde giver du din hamster mulighed for at bygge en masse store huler og det kommer ikke ting ud af buret, så du skal rengøre hele tiden.


PETGUIDE ANBEFALER

Ferplast Criceti Gnaverbur

 • Plast
 • Blå
 • 78 x 48 x 39 cm

699,00,- GÅ TIL BUTIK →

Ferplast Criceti er et stort dværghamsterbur, med masser af plads til at rende rundt og samtidig er der masser af plads til tilbehør til din hamster. Dette bur fra Ferplast kommer i en pæn blå farve, og der medfølger et lille hus, drikkeflaske, en platform, stige og et løbehjul. Så ved køb af dette hamsterbur, har du nærmest al tilbehøret du behøver, for at holde din hamster aktiv og tilfreds. 

Dette dværghamsterbur er magen til buret under “Mest Populære” dog i en mindre størrelse og derfor også en billigere pris. Det betyder også, at denne pris er mere tilgængelig for flere end ovenstående. Det kan bruges som både et nybegynder hamsterbur eller hvis du er mere erfaren og bare gerne vil udskifte det gamle. 

Udover det er Ferplast Criceti anmeldt til over 4 ud af 5 stjerner i alle anmeldelser fundet online på internette. Heraf var en af siderne Amazon. Kvaliteterne det blev bedømt på derinde er baseret på, hvor meget kunderne føler de får for pengene, hvor nemt rengøringen af buret er og robustheden.

Produktspecifikation

 • God størrelse
 • Inklusiv tilbehør
 • Plastbund

BEDST TIL PRISEN

Nature Gnaverbur

 • Plastbund 
 • Grå bund
 • 80 x 45 x 34 cm

599,00,- GÅ TIL BUTIK →

Nature Gnaverburet er et forholdsvist stort dværghamsterbur for en dværghamster. Det er dog ikke for stort, da hamstere generelt er aktive dyr, så jo større bur, jo mere plads til at boltre sig og til at putte aktivitetsting ind. Dette bur er udstyret med hele to platforme, et hus samt en bro som fører op til første sal. 

Buret indeholder også en høj kant som gør, at din hamster kan bygge huler og grave dagen lang, uden at der ligger ting såsom toiletpapir, hø eller lignende uden for burets 4 vægge når du kommer hjem. Buret kommer desværre uden et løbehjul, men du kan købe en flying saucer/løbehjul til din hamster. 

Dette dværghamsterbur er vurderet bedst til prisen på grund af de ting, der følger med. Men også på grund af kvaliteten af buret, så som den indbyggede høje kant og at buret er et af de større, du kan få til din hamster. 

Produktspecifikation

 • Tilbehør medfølger
 • XL udgave
 • Høj kant

MEST POPULÆRE

Ferplast Criceti Gnaverbur

 • Godt anmeldt
 • XXL bur
 • Tilbehør medfølger

1.250,00,- GÅ TIL BUTIK →

Ferplast Criceti er et gnaverbur i ekstra stor størrelse, som giver dit dværghamster meget plads at boltre sig på. Det populære bur er ekstra rummeligt som dværghamsterbur og indeholder allerede en hel del tilbehør. Hamsterburet kommer med to skåle, to platforme som din hamster kan kravle op og ned på, et lille hus, to stiger og et aktivitets løbehjul. Så ved køb af dette bur, får du en form for startpakke med i købet.
Udover det, kan hele taget åbnes, hvilket gør det væsentligt nemmere for dig, at komme ned til din hamster.

Hamsterburet er vurderet som det mest populære, da dette specifikke bur samt mærket Ferplast får de bedste anmeldelser online. På amazon er et magen til bur anmeldt til 4,3 stjerner ud af 5 og er blevet anmeldt af 61 personer. Et andet bur af selvsamme mærke er blevet anmeldt til 4,1 stjerner ud af 5 af 74 anmeldere.
Det som anmeldelserne er baseret på, er hvor meget de får for pengene, hvor nemt rengøringen af buret er og robustheden.

Produktspecifikation

 • Plast
 • Mørkegrå
 • 95 x 57 x 50 cm

BEDSTE KVALITET

Criceti 16 Gnaverbur

 • Farverigt design
 • Ekstra stor
 • Høj kant

 850,00,- GÅ TIL BUTIK →

Criceti 16 Gnaverbur er et perfekt bur til din hamster. Udover at være rummelig kommer den med alt tænkeligt tilbehør, som du behøver til din hamster. Det indeholder et løbehjul, en madskål, to rør, et hus og en bro så den kan rende fra platform til platform.  Udover at indeholde en masse tilbehør, er tilbehøret også lavet af god kvalitet, som gør at de kan tåle masser af aktivitet og gnaven uden at gå i stykker. Buret kan åbnes både i toppen samt foran, og det gør det endnu nemmere, at komme til. 

Valget af bedste kvalitet dværghamsterbur er baseret på kvaliteten af buret og tilbehøret. F.eks. hvor standhaftig og robust er buret samt tingene der medfølger, og hvilke muligheder er der for fremtidig indretning og tilføjelser til buret i form af aktivitetsting? 

Produktspecifikation

 • 80 x 48,5 x 38 cm
 • Rød
 • Plast

RUMSKIB DVÆRGHAMSTERBUR

Big Alex Terrace

 • Anderledes design
 • Underholdende
 • Populær blandt hamster

419,00,- GÅ TIL BUTIK →

Med dette dværghamsterbur får du et rigtig populært, sjovt og underholdende bur. Den garanterer nok underholdning til din hamster, når den er aktiv. Buret har godt muligheder for indretning, samt tilføjelser af nyt legetøj og andet sjovt.

Produktspecifikation

 • Blå og sort farve
 • Inklusiv tilbehør
 • Plastbund
 • L 78 x B 46 cm

FLOTTESTE DESIGN

Skyline Nagarium Marrakesch

 • Flot design 
 • Høj kvaltet
 • Godt anmeldt

999,00,- GÅ TIL BUTIK →

Med dette dværghamsterbur får du et nyt element til dit hjem grundet det flotte design. Det er lavet af naturtræ og glas. Luftelementerne der er af af aluminium, sørger for at udluftningen er i orden og din hamster har optimal luftcirkulation i buret.

Hele låget kan åbnes, når du vil have din hamster ud eller hvis det er tid til rengøring. Ift. rengøringen har de glatte flader, gjort det nemt, da der ikke er steder der kan gemmes sig skidt. Buret kommer uden tilbehør eller nogen former for indretning, så sørg for at have det på plads i forbindelse med købet af ovenstående bur.

Buret har også opnået høj status ved tyske fagfolk fra natur og dyreforeningen, BNA (Bundesverband für fachgerechten Natur,- tier und Artenschutz). De beskæftiger sig med forholdene for kæledyr.

Produktspecifikation

 • Træfarvet 
 • L 96 x B 47 x H 38 cm
 • Nem at montere

Hvordan indretter jeg mit dværghamsterbur?

Når du har valgt at købe et dværghamsterbur til dit dværghamster, så skal det indrettes.  Her er ting som paprør fra køkkenet og toiletruller populære ting, da de kan bruges både som gnaveting men også som små skjulesteder rundt i buret. 

Du kan også sagtens bruge ting fra naturen til at indrette dit dværghamsterbur. Det er dog vigtigt lige at skylle det over med kogende vand, for at undgå sygdomsfremkaldende bakterier. 

Til at lave et bundlag i buret, anbefales det at lave det af spåner, træflis eller andet lignende som ikke er for fint, da det skal bruges til at bygge med. Samtidig må det hellere ikke støve for meget, da det i værste tilfælde kan give luftvejsproblemer hos din lille hamster. I sovehulen til din hamster er det en god ide med f.eks. fint hø, bomuldsbælge og lignende. Halm eller stift hø kan ikke anbefales, da det kan beskadige kindposerne på din hamster.

Hvad har mit dværghamsterbur brug for?

Udover ovenstående, som du kan bruge til at indrette med og gøre det hyggeligt. Så skal du også være opmærksom på at have legetøj og andet fysisk til den. Hamstere er meget aktive dyre og kan godt lide at løbe og bevæge sig. Derfor anbefaler vi, at du i dit dværghamsterbur sørger for at have en tunnel, et løbehjul og andet. På den måde kan din hamster løbe frem og tilbage mellem tunneller, broer og hen til sit løbehjul. Det gør både at din hamster ikke bliver overvægtig, men også at dens velvære og trivsel vil være på det højeste. Udover det skal der være en skål til vand og en til hamsterfoder.


Vi så også på disse

SaVic Hamsterbur Heaven

999,00,- GÅ TIL BUTIK →

Dette dværghamsterbur er til dig der elsker kvalitet og gerne vil have, at din hamster har underholdning til hele dagen.

Produktspecifikation

 • 80 x 50 x 50 cm
 • Blå bund
 • Tilbehør medfølger
 • Plastikbund
 • Favrerigt indhold

Ferplast Duna Fun

999,00,- GÅ TIL BUTIK →

Dette bur har en høj kant hele vejen rundt, så dit hamster kan bygge en masse hule. Farven er blå og buret giver mulighed for en masse leg og motion.  

Produktspecifikation 

 • 71,5 x 46 x 41 cm
 • Plast bund 
 • Tilbehør medfølger
 • Blå farve

Ferplast Duna Multi Mix

499,00,- GÅ TIL BUTIK →

Vil du have et bur, der kommer uden tilbehør, er dette oplagt. Det gør, at du kan indrette det lige som du og din hamster ønsker. Farven er en flot blå og med plastikbund.

Produktspecifikation

 • 71 x 48 x 31,5 cm
 • Blå
 • Uden tilbehør
 • Plastikbund

Nature Gnaverbur

599,00,- GÅ TIL BUTIK →

Guldhamsterbur med to platforme til din hamster. Samtidig er den udstyret med en høj kant og tilbehør der medfølger. Dette er et bur med neutralt design, som vil passe ind i de fleste hjem.

Produktspecifikation

 • 80 x 45 x 34 cm
 • Grålig farve
 • Plastikbund

Savic Ruffy 2 Hamsterbur

625,00,- GÅ TIL BUTIK →

Flytter du tit dit dværghamster på værelset, er dette bur godt, da det har to håndtag, så du nemt kan løfte fra sted til sted. Farven er sandfarvet og kommer med lidt tilbehør i form af en tunnel, drikkeflaske og madskål. 

Produktspecifikation 

 • 80 x 50 x 38 cm
 • Plast bund 
 • Tilbehør medfølger
 • Neutral farve

Flamingo Elsa Dværghamsterbur

995,00,- GÅ TIL BUTIK →

Dværghamsterbur med klassisk, sort design. Bunden er af plastik, og toppen har gitter. På den måde kan der hænges masser af legetøj på siden, så din hamster er underholdt hele tiden. 

Produktspecifikation 

 • 77 x 47 x 36,5 cm
 • Plast bund 
 • Tilbehør medfølger
 • Sort farve

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her