Opdateret den 17/02/2022

Denne artikel er skrevet af Sisse // IG: Kenneljoyofwonders

Jeg hedder Sisse og jeg ejer Kennel Joy Of Wonders og har 3 skønne Staffordshire Bull Terriere Fie og Buddha på 13 år og Taia på 16 måneder, vi bor i det naturskønne Nordjylland, nærmere betegnet i Dronninglund, og vi har så mange smukke steder at gå tur her i omegnen hvor jeg gerne vil dele 5 af vores yndlings med jer.

Østre Møllesø

Møllesøen som vi kalder den er en smuk sø der ligger i udkanten af byen og tæt på slottet, ruten rundt om søen er på en lille kilometer dog er der flere flotte og længere ruter der ligger rundt omkring området ved søen og slottet og i skoven derved som vi elsker at udforske.

Rundt om selve søen sker der altid et eller andet, om det er folk der sidder og fisker, familier der holder picnic, børnehaver eller skoleklasser der er på udflugt, folk der skøjter på isen om vinteren eller ænder med deres nye ællinger der fredfyldt følger med rundt om søen, og alt sammen er til stor glæde for hundene.

Eventyrstien

I lilleskoven her i byen, som ligger midt i byen, er der lavet en oplevelses og forhindringssti der har fået navnet eventyrstien, og på den godt 2 km lange rute gennem skoven er der sat skulpturer og små forhindringer op som alle har en lille eventyrfortælling, til stor glæde for børn og hunde der alle kan, og nyder at bruge dem på hver deres måde.

Midt på ruten er der en lille indhegnet hundeskov hvor vi elsker at gå ind og lege lidt uden snor på, jeg har dog et princip med at mine hunde aldrig kommer i hundeskov med fremmede hunde da jeg desværre ofte har oplevet at folk slipper deres hunde løs selvom de ikke har styr på dem og jeg har mistet en hund til et overfald fra en løs hund hvor mine egne var i snor, så jeg tjekker altid at vi er de eneste der benytter indhegningen inden vi går ind. 

Vi benytter os meget af eventyrstien og forsøger at komme ind og gå en tur hver morgen og hundene nyder at vi ofte møder nye venner på stien, store og små samt 4 benede.

Asaa Strand

Ca. 8 km ud mod kysten ligger den lille by Asaa hvor der er den smukkeste strand som vi elsker at bruge hele året rundt, om vinteren har vi ofte stranden for os selv og i den ene ende er der ofte så lavvandet at vi kan gå mange kilometer på revlen med vand til alle sider så hundene kan løbe frit helt uforstyrret, og det er noget vi alle nyder til fulde.

Og i den anden ende ligger selve sandstranden hvor alle 3 hunde elsker at boltre sig, om det er at grave huller, finde store pinde der er drevet i land, eller jage bølgerne når de slår mod stranden så er det en ren fest når vi tager til stranden, og især om sommeren nyder vi at bruge de lange aftner dernede og grille og bade alle sammen og hundene har deres egne svømmeveste der støtter dem i at boltre sig i bølgerne.

Sømosen

Udenfor byen ligger Sømosen, en gammel mose med en fascinerende historie og tre ruter på henholdsvis  3,5 km 5 km og 6 km omkring med flotte udkigssteder og picnicbænke, så man kan nemt få en hel dag til at gå der.

Omkring starten af 1900 tallet var mosen hjemsted for uønskede farer og gøglere som var ansat af kongen til at være soldater men da han så fandt ud af at det var billigere at bruge bønder og derfor indførte værnepligten, stod de jo uden hjem og job så de lavede et helt lille samfund omkring søen, og det var også her byens folk om efteråret tog ud for at samle tørv.

Der er sat små skilte op langs ruterne der fortæller om historien og hvilke huse der lå hvor og man kan stadig i dag se omridset af de små primitive jordhuse nogle steder langs ruten, i dag er der dog kun et enkelt lille hus tilbage der stadig bruges til beboelse.

Det er ikke en tur der er egnet til mennesker eller hunde der er gangbesværet, da ruten er fyldt med store rødder fra de smukke store træer der ligger i skoven rundt om, men tager man turen rundt om mosen kan jeg garantere at man støder på mange flotte og spændende syn, deriblandt også en lama eller to da den lokale opdrætter går tur hver dag med sine dyr rundt om mosen, og i skumringen møder det flotte syn af ”mosekonen der brygger” sig, og det er helt utroligt smukt og fredfyldt.

Dronninglund Storskov

4 km udenfor byen ligger den store og smukke storskov der dækker over ca. 915 ha, en skov der er fyldt med smukke ruter og seværdigheder blandt andet Vendsyssels højeste punkt knøsen, en bronzealderhøj der ligger 136 meterover havets overflade eller det gamle kapel.

Der er mange flotte stier og markerede ruter i skoven, og jeg anbefaler at man altid holder sig til de opsatte ruter da man nemt kan fare vild derinde hvis man afviger fra ruterne, det har jeg nemlig selv prøvet selvom jeg er født og opvokset her og er kommet i skoven hele mit liv.

Der er ekstremt stort og imponerende inde i skoven og hundene elsker at løbe og boltre sig, og heldigvis har jeg meget lydige og mor afhængige hunde så de viger aldrig særligt langt fra min side og derfor kan de også løbe løs og boltre sig i skovbunden eller bestige de mange høje, dog vil jeg anbefale at man altid holder hunde der ikke er ekstremt lydige eller som har en stor byttedrift i snor på offentlige steder som dette, både fordi det foreskriver loven, men også fordi det vrimler med dyreliv i skoven.

Nu har jeg delt nogle af vores yndlingssteder her i omegnen og mit håb er at jer der bor i Nordjylland eller besøger heroppe vil udforsket disse steder og forelske jer ligeså meget i dem som vi er og sprede budskabet om vores smukke natur heroppe nordenfjords.

Tidligere artikelAustralian Shepherd – Lær racen at kende!
Næste artikelPelspleje af hund – en nødvendighed!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her