Dekoration til akvarie – find din favorit!

0
890

Opdateret den 22/04/2022

Dekoration til akvarie er en essentiel ting for dig, der har fisk. Det betyder nemlig en del for din fisks trivsel, og hvordan de har det i løbet af dagen. For selvom at fisk bare er bitte små dyr, som man ikke har meget fysisk kontakt med i løbet af dagen, så skal de stadig stimuleres – og det bliver de netop ved, at du sørger for dekorationer i dit akvarie.

At finde den perfekte dekoration til dit akvarie kan være svært. For der findes et hav af muligheder. Du finder dekorationer i både forskellige farver, størrelser og designs – så der er noget for enhver smag, hvis du er på udkig. Så scroll ned igennem og se, om der er noget, af det vi har fundet, som måske kunne passe ind i dit akvarie.

15 typer dekoration til dit akvarie

 #1 Nobby Akvarie Dekoration Trærod

Her får du en efterligning af en trærod som dekoration til dit akvarie. Det er lavet af polyresin, og påvirker altså ikke den biologiske balance, som der bør være i dit akvarie. Desuden kan den både bruges til ferskvand- og saltvand akvarier. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

#2 Nobby Akvarie Drivtømmer

En lille drivtømmer med masser af detaljer, så det ligner en ægte. Der er rig mulighed for at gemme sig i den og svømme omkring, og du skal ikke bekymre dig om materialet. Det er nemlig lavet af polyresin, som ikke skader balancen i dit akvarie. Dekorationen måler 25 x 12 x 12 cm.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

 #3 Nobby Mangrove

En såkaldt mangrove i detaljeret-lignende træ, som er lavet af polyresin og som derfor sagtens kan benyttes i både fersk- og saltvandsakvarier. Den måler 21 x 12,5 x 25 cm.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

#4 Anemone Dekoration

En dekoration i et lidt anderledes design og som er super farverig. Den giver altså lidt ekstra blikfang til dit akvarie. Er der strøm i dit akvarie, så kan dekorationen bevæge sig lidt rundt. Den måler 13 x 9 x 11 cm.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

#5 Nobby Jeep 

En lille dekoration formet som et vrag af jeep. Et sjovt stykke til dit akvarie, hvor der kan svømmes omkring og igennem. Den er lavet af polyresin, og derfor på ingen måde giftig eller farlig for dit akvarie. Tilføj den derfor med god samvittighed til dit akvarie. 

Bilen måler L 26 x B 15,5 x H 12,5 cm.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

#6 Meadow Malle Hule 

Denne dekoration er primært til maller. De har nemlig brug for et sted med stilhed, hvor de kan slappe af, når det er tid til at yngle. Så kan de gemme sig og være trygge. Materialet er keramik og måler 16 x 13 x 10,5 cm.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

#7 Dekorations Træ

Et meget detaljeret træ-snoet dekoration til at pynte dit akvarie med. Somme mange af de ovenstående, er denne også lavet af polyresin og derfor ikke farlig at have i dit akvarie – det har altså ikke en effekt på den biologiske balance i dit akvarie. Den måler 36 x 10 x 12,5 cm.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

#8 Akvarie Dekorations Sten

En meget detaljeret og ægte lignende sten, som vil passe perfekt i de fleste akvarier. Den kan både bruges som gemmested for din fisk, samtidig med at den kan svømme rundt omkring og igennem. Perfekt til din fisk! Stenen måler 22,5 x 14,5 x 10,5 cm


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

#9 Nobby Koralsten

En flot koral med sten som du kan tilføje til dit akvarium for lidt ekstra gemmesteder og underholdning – eller hvis du synes, at det kræver lidt ekstra farve der i. Den er ikke til gene for den biologiske balance, så du kan roligt bruge den i enten dit fersk- eller saltvandsakvarie. Den måler 15,5 x 9 x 10,5 cm.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

#10 Nobby Koral med LED-lys 

En meget anderledes stykke dekoration til dit akvarie. Denne er nemlig med LED. Og til trods for et anderledes design og funktion, kan du uden bekymringer bruge den i enten dit salt- eller ferskvandsakvarie. Den måler 16,5 x 12 x 11 cm.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

#11 Koral planter m. farver

Koralplanter i alverdens farver som virkelig kan friske ethvert akvarie op. Det er en perfekt mulighed for de små fisk til at svømme rundt omkring og igennem. Det kan endda også bruges som en afskærmning til en lille gemmeplads, når der er brug for fred. Denne dekoration måler 28 x 12 x 13,5 cm.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

#12 Dohse Fossil Klippe

En flot dekoration til dit akvarie af en fossil klippe. Den er nem at rengøre og har ikke en effekt på vandkvaliteten i dit akvarie. Du kan altså sagtens tilføje den med god samvittighed. Dekoration er naturtro og giver masser af mulighed for gemmesteder til dine fisk. 

Klippen måler 14 x 8 x 15 cm.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Hvad er dekorationer til akvarie egentlig?

Der findes efterhånden så mange ting, du kan putte i dit akvarie for at gøre det mere underholdende for dine fisk og for at gøre det mere spændende at se på. Men der er forskellige definitioner for, hvad der hører under dekorationer – og det er helt fint. Vi synes ikke, at der findes noget rigtigt eller forkert. Men da det er et bredt emne, og vi kunne skrive sidevis af ideer til dekorationer, hvis vi skulle have det hele med – så har vi valgt at begrænse det lidt. Dekoration til akvarie er derfor i denne artikel de større ting, som f.eks. sten, træ, hus eller andre lidt større planter, som kan stå separat. Der er altså ikke tale om decideret akvarieplanter

Dekoration til akvarie – sådan gør du!

Indretning af vores akvarier er noget, som de fleste går meget op, når det står derhjemme. Sagen er jo den, at det står til frit skue og er en stor del af vores indretning og hvad man ser, når man går derhjemme eller når folk kommer ind. Men det er selvfølgelig ikke det eneste vigtige. For selvom at det gerne må være pænt, så er det dine fisk, der kommer i første række. Derfor er det en god ide med akvarieplanter og dekoration til akvarie. Men det er selvfølgelig ikke bare at fylde det hele ned i og i en samlet klump. Nej, der er måder, du kan indrette det på, så din fisk får mest muligt ud af det. 

Denne artikel er blot vejledende og en guideline til dig, som søger inspiration. Vi anbefaler derfor, at du f.eks. placere de høje planter og høje dekorationer mod kanten, og så de lidt lavere og mindre foran de høje. Det kan man lege lidt med og prøve lidt forskelligt, indtil man synes, at ens dekoration til sit akvarie og akvarieplanter står, som man ønsker. Så du kan roligt give den gas med indretningen og have både dekorationer og planter. 

En god ting er dog at have et “fri-rum” til dine fisk. Her kan det være en god ide, at midten af dit akvarie er fri for planter og dekorationer, så de kan svømme rundt frit. 

Så sørg for, at der er rig mulighed for fri svømmeplads, mulighed for territorial afgrænsning og ægløsning. Der skal altså være mulighed for fred og ro til f.eks. ægløsning, eller mulighed for at gemme/beskytte sig, hvis fisken føler sig utilpas. Det er en god ide at have det hele i tankerne – og netop dét kan du gøre med dekorationer til dit akvarie.

Tidligere artikelHestebalsam – Vores top 5!
Næste artikelUgens Kæledyr – Aston (Uge 26)
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her