dekoration til akvarie

Dekoration til akvarie | Giv dine fisk det bedste liv

Dekoration til akvarie er en essentiel ting for dig, der har fisk. Det betyder nemlig en del for din fisks trivsel, og hvordan de har det i løbet af dagen. For selvom at fisk bare er bitte små dyr, som man ikke har meget fysisk kontakt med i løbet af dagen, så skal de stadig stimuleres – og det bliver de netop ved, at du sørger for dekorationer i dit akvarie.

Hvad er dekorationer til akvarie egentlig?

Der findes efterhånden så mange ting, du kan putte i dit akvarie for at gøre det mere underholdende for dine fisk og for at gøre det mere spændende at se på. Men der er forskellige definitioner for, hvad der hører under dekorationer – og det er helt fint. Vi synes ikke, at der findes noget rigtigt eller forkert. Men da det er et bredt emne, og vi kunne skrive sidevis af ideer til dekorationer, hvis vi skulle have det hele med – så har vi valgt at begrænse det lidt. Dekoration til akvarie er derfor i denne artikel de større ting, som f.eks. sten, træ, hus eller andre lidt større planter, som kan stå separat. Der er altså ikke tale om decideret akvarieplanter

Dekoration til akvarie – sådan gør du!

Indretning af vores akvarier er noget, som de fleste går meget op, når det står derhjemme. Sagen er jo den, at det står til frit skue og er en stor del af vores indretning og hvad man ser, når man går derhjemme eller når folk kommer ind. Men det er selvfølgelig ikke det eneste vigtige. For selvom at det gerne må være pænt, så er det dine fisk, der kommer i første række. Derfor er det en god ide med akvarieplanter og dekoration til akvarie. Men det er selvfølgelig ikke bare at fylde det hele ned i og i en samlet klump. Nej, der er måder, du kan indrette det på, så din fisk får mest muligt ud af det. 

Denne artikel er blot vejledende og en guideline til dig, som søger inspiration. Vi anbefaler derfor, at du f.eks. placere de høje planter og høje dekorationer mod kanten, og så de lidt lavere og mindre foran de høje. Det kan man lege lidt med og prøve lidt forskelligt, indtil man synes, at ens dekoration til sit akvarie og akvarieplanter står, som man ønsker. Så du kan roligt give den gas med indretningen og have både dekorationer og planter. 

En god ting er dog at have et “fri-rum” til dine fisk. Her kan det være en god ide, at midten af dit akvarie er fri for planter og dekorationer, så de kan svømme rundt frit. 

Så sørg for, at der er rig mulighed for fri svømmeplads, mulighed for territorial afgrænsning og ægløsning. Der skal altså være mulighed for fred og ro til f.eks. ægløsning, eller mulighed for at gemme/beskytte sig, hvis fisken føler sig utilpas. Det er en god ide at have det hele i tankerne – og netop dét kan du gøre med dekorationer til dit akvarie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger