Bilsæde til hund | De 5 bedste til jeres næste roadtrip

0
670

Opdateret den 23/11/2022

Skal sikkerheden være i top? Selvfølgelig skal den det! Skal din hund kunne følge med, når I er på roadtrip? Selvfølgelig skal den det! Der er styr på det hele med et bilsæde til hund. Her får din bedste ven udsigten og sikkerheden – 2 fluer med et smæk altså. Vi er i hvert fald selv ret vilde med at have vores bedste ven med på tur og ud at se Danmark.

De 5 bedste bilsæder til hund

1. Bena Bilsæde til hund

Sikkerhed

Der er fastgørelsesrem, så den sidder fast og med skridsikre dutter under.

Pris

Prisen kan føles høj, men sammenlignet med barnesæder er den fair.

Komfort

Lavet af mikrofiber og fyldt med vat, der giver en behagelig komfort

Det kan vi lide

Det lækre, bløde udseende
Materialet er vand- og smudsafvisende
Den har skridsikre stropper

Det kan vi ikke lide

Kan kun håndvaskes
Ingen fastgørelses til hund (kan købes seperat)

Resume: Den her er genial! Bilsæde til din hund OG en seng, når I er på farten. Komforten er i top med det blødeste materiale af mikrofiber. Når køreturen er slut, kan den altså tages med hen, hvor end i er, og så bruges som et hjemligt sted, din hund kan slappe af. Endnu bedre er, og det tror jeg, de fleste kan nikke genkendende til, at den kan vaskes ved 30 grader ved meget få omdrejninger. Men ønsker du en længere holdbarhed, så er du sej og vasker den i hånden. Den måler  L 55 x B 50 x H 38 cm, og den har selvfølgelig en strop til din hund.

2. Kadek Bilsæde til hund

Sikkerhed

Denne har også en fastgørelsesrem, så den sidder godt fast og med skridsikre dutter under.

Pris

Denne er billigere end ovenstående, og er altså lige en tand billigere.

Komfort

Designet er meget lig ovenstående, og derfor lige så komfortabelt et design

Det kan vi lide

Klassisk udseende, der passer enhver bil
Stolen er vand- og smudsafvisende
Sædet kommer med et fastgørelsesrem til bilsædet

Det kan vi ikke lide

Må kun håndvaskes ved 30 grader (bedre end ingenting)
Din hund er ikke fastspændt til sædet – du kan dog købe dette seperat

Resume: Denne minder meget om ovenstående og derfor er den selvfølgelig også i toppen af vores liste! Det eneste, der skiller sig ud her, er designet. Designet er lidt anderledes – men komforten er stadig maks i højsæde. Her får du bare ikke den ekstra “pude”, der er brugt til at lukke helt af i autostolen. Det er altså stadig en lækker stol, som din hund vil kunne køre timevis i og stadig være afslappet, som var din hund hjemme i dens hundeseng. Den måler L 55 x B 47 x H 27 cm.

3. Cozy Bilsæde til hund

Sikkerhed

Bælte til om sædet samt fastgørelsesrem til hunden

Pris

Prisen er meget standard for bilsæder til hunde.

Komfort

Dejlig blødt design, der er mindst lige så komfortabel for din hund

Det kan vi lide

Vi elsker stadig disse designs
Der medfølger en krog til din hund – bedre sikkerhed
Og der er selvfølgelig også fastgørelsesrem til bilsædet

Det kan vi ikke lide

Denne må også kun håndvaskes ved 30 grader eller tørres over med en fugtig klud. Indenpuden kan dog vaskes!

Resume: Vi er altså vilde med disse designs og har derfor liiiige en 3. af disse med! Den er stadig ikke helt magen til ovenstående bortset fra komforten. Den er stadig helt i top! Materialet er nemlig polyester og fleece. Fantastisk for din hund at ligge i, når I skal slappe af – hvad end det er i bilen eller hjemme. Endnu bedre og nemmere er, at inderpuden kan tages ud og vaskes. Den måler 53 x 50 x 35 cm.

4. Trixie Bilsæde til hund

Sikkerhed

Med slids så din hund kan fastspændes i bilens sikkerhedssele

Pris

Pris i den dyre ende, men kan give den rette sikkerhed med certificeret sikkerhedssele.

Komfort

Meget komfortabel. God som rejseseng og til lange køreture

Det kan vi lide

Vi elsker det bløde design
2 i 1 effekt – kan bruges til bil og som seng
Sædet er forhøjet, så din hund kan se ud under turen

Det kan vi ikke lide

Egnes kun til små hunde

Resume: Den her er til de små hunde, der elsker at kigge ud af vinduet, mens I er på tur. Den er nemlig blevet forhøjet i sædet, så din bedste ven kan se ud og holde øje med det hele. Den har et simpelt og forenklet design, der gør, at du kan tilføje et pude eller tæppe, hvis den skal være endnu blødere. Den anbefales til hunde på maks. 8 kg og så måler den 41 x 39 x 42 cm.

5. Trixie Bilsæde til små hunde

Sikkerhed

Mulighed for fastgørelses af bilsæde og sikkerhedssele til din hund

Pris

Et hundesæde i den billigere end ift. hvad vi har haft tidliger i artiklen

Komfort

Blød hundeseng – dog uden kant hele vejen rundt.

Det kan vi lide

Klassisk design, der passer i de fleste biler
Nylonrem for optimeret sikkerhed
Plads under til opbevaring af ting

Det kan vi ikke lide

Primært egnet til hunde under 8 kg

Resume: Dette bilsæde er primært forbeholdt små hunde på max 8 kg. Den har en høj bund, der forhøjer sædet og gør, så din hund kan kigge ud, mens I er på tur. Der er desuden en nylonrem, så du kan sikre, at bilsædet sidder godt fast. Udover det, er der mulighed for brug af sikkerhedssele, så din hunds sikkerhed er i top.

Hvad er et bilsæde til hund?

Et bilsæde til hund? Findes det virkelig? Og er det ikke kun til børn, der ikke er store nok til at køre uden? Svaret er: Ja, det findes og nej, det er ikke kun til børn. Eller jo, dem der er lavet decideret til børn, er til børn. Vi anbefaler ikke, at du bruger dit bilsæde til hund til børn og heller ikke den anden vej rundt. Et bilsæde til hund er et sæde, der kan sættes på enten for- eller bagsæde. 

Sædet til din hund er så spændt fast på sædet – oftest i form af en sele, der bliver spændt om ryglænet på sædet i bilen. Der er selvfølgelig også en rem til din hund i selve bilsædet til hunden, som du kan sætte i din hunds sele og på den måde garantere dens sikkerhed mere og selvfølgelig sørge for, at den ikke hopper ud under køreturen. Så et bilsæde er en ekstra sikkerhed til din hund og dig. 

Det er også en ekstra komfort til din hund, som vil have et behageligt “sæde” på hele turen. En anden ting, som mange foretrækker ved netop disse bilsæder til hund/autostol til hund, er, at de oftest kan løftes lidt i højden, så din hund har frit udsyn til vinduet. Den vil altså elske at kunne følge med i alt, hvad der sker. 

Hvordan er et bilsæde anderledes end et hundebur?

Et hundebur til bil er oftest af meget hårdere materialer og noget større end f.eks. et bilsæde til hund. Der er oftest lavet flere sikkerhedsforanstaltninger ved et hundebur til bilen. Her er de oftest lavet i en størrelse, hvor din hund skal ligge ned for at være der i – og så er de også lavet til at blive installeret bag i bilen, altså i bagagerummet. Desuden fås hundebure til bilen i mange størrelser og der er altså til alle størrelse hunde.. Et bilsæde til hunde er mere som en stor hundeseng med kanter, som din hund kan få med på tur og så sidder den godt – og det er sikkert for jer, da den ikke kan springe ud (grundet en sele i sædet til den). 

Så et bilsæde til hunde vs. et bur til bilen er altså meget forskellige. De er forskellige på nærmest alle punkter: Materiale, design, sikkerhed og installations-mæssigt. 

Er et bilsæde til hund og en autostol til hund det samme?

Hvis du googler, så er det det samme, der vil poppe op. Så kært barn har blot mange navne. Sådan helt korrekt ordmæssigt, så er det to forskellige ting. Men inden for kæledyrsverdenen, så vil det være det sammen, der kommer frem hos begge ting. 

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg er på udkig efter et bilsæde til min hund?

Der er selvfølgelig nogle ting, du bør være opmærksom på, når du skal ud og finde dit bilsæde til din hund. Hvorfor? Ja det øger både sikkerheden og komforten for din hund, hvis du blot har været opmærksom på et par småting. Så lad os tage dig igennem det i dette afsnit. 

Størrelse

Alfa Omega når det kommer til alle ting i hundeverdenen. Størrelsen skal selvfølgelig passe og det er ingen undtagelse, når det kommer til dit bilsæde til hund. Det mest ubehagelige ville være, hvis du valgte et bilsæde til din hund, der var for lille. Altså valgte et bilsæde til din hund, hvor din hund rent faktisk ikke kunne være i. Det er både synd og ikke komfortabelt for din hund. Så sørg for, at det matcher til din hunds størrelse. Oftest vil det være noteret, hvor stor bilsædet til din hund er i de forskellige størrelser. Du kan hurtigt fornemme, om det er en størrelse, der passer din hund – både når den ligger og når den sidder. 

Design 

Ja, designet er også noget, du bør tænke over. For selvom det på ingen måde er altafgørende for hverken sikkerheden eller komforten for din hund, så er det noget, nogle går mere op i end andre. Og det kunne da være fedt, hvis bilsædet kunne blive en fast del af bilen og ikke noget, der skal fjernes hver gang, fordi man ikke synes, at det er særlig pænt.

Behov

Hvad mener vi med behov? Ja, der er flere ting! F.eks. hvad skal den kunne? Skal den bruges til de helt lange køreture, hvor der både skal være plads til, at din hund ligger sig og at den kan sidde, når den har lyst. Er det tilfældet, så skal det selvfølgelig være stort nok til, at den kan lægge sig undervejs. 

Det kan også være, at du ønsker, at bilsædet til din hund kan komme lidt op i højde i bilen? Så skal du sørge for, at din autostol til hund kan hænges om ryglænet sammen med nakkestøtten – og dermed komme op i højde, når din hund kan “hænge” derfra.  

Kan jeg træne min hund til at være i et bilsæde til hund?

Ja, det kan du i hvert fald! Men husk på, at al ting tager tid. Så det er ikke sikkert, at den er tryg lige med det samme. Det er klart, jo tidligere du starter jeres træning, jo nemmere bliver det at vænne den til det. Men er du lidt senere ud, så er løbet på ingen måde kørt. Der er masser af muligheder for, at det kan lade sig gøre. Det kræver som sagt blot tålmodig og godbidder. Start i de små. Hav evt. bilsædet til din hund stående derhjemme på gulvet, så din hund selv kan gå frem og tilbage, som den lyster. Når den er bekvem ved det, kan i fortsætte i bilen, hvor trygheden også skal findes. Løbende kan i så starte bilen og efterfølgende køre små ture, som så øges gang efter gang. 

Hvordan gør jeg min hund komfortabel i sit sæde?

Ovenstående metode er en god måde at starte på, når det kommer til at gøre sin hund komfortabel i et bilsæde/autostol til hund. Men det er ikke det eneste, du kan gøre for den. Nogle hunde bliver mere trygge ved at kunne se ud af vinduet og se, hvad der foregår. Få altså din hund op i højden og lad den nyde omgivelserne sammen med dig. 

FAQ

Tidligere artikelHvordan man gør det lettere at være hundeejer
Næste artikelVolpino Italiano – Lær racen at kende!
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her