Bedste vildfuglefoder til haven – få dagligt besøg!

0
541

Opdateret den 19/05/2022

Mange af os elsker at fodre de vilde fugle året rundt. Men hvad er egentlig det bedste vildfuglefoder? Og hvad skal det indeholde? Det er blandt andet noget af det, som vi vil komme ind på senere i artiklen. For vintermånederne nærmer sig og det er specielt i de kolde måneder, at fugle kan have svært ved at finde føde selv.

Så ved at have lidt vildtfuglefoder i haven, så gør vi det nemmere for dem og øger altså deres chance for at opleve. Men vi har prøvet at gøre det nemt for dig ved at vælge noget af det bedste vildfuglefoder på markedet. Det vi har valgt udfra, er, at foderet indeholder, alt det som det skal – som f.eks. en masse fedt og de rigtige korn og samtidig vælge et udvalg, der er tiltrækker forskellige fuglearter. På den måde kan du vælge lige netop det vildtfuglefoder, som passer til dine besøgende i haven.  

Bedste vildtfuglefoder til året rundt

▶︎ Versele-Laga 4 årstider Vildtfuglefoder 20kg 

Lækkert kvalitets vildtfuglefoder blanding som har et middelhøjt indhold af protein og fedt. Sammensætningen af dette vildtfuglefoder består af korn, nødder og frø, og vil tiltrække forskellige fuglearter til din have. Så vil du gerne have besøg af forskellige typer fugle, så er dette noget af det bedste vildtfuglefoder. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

▶︎ Versele-Laga Vildtfuglefoder Allround Mix 5 kg

Dette vildfuglefoder kan bruges året rundt. Det indeholder en god blanding af korn, frø og nødder – så der er nogle gode fedtfyldte ingredienser der i, som fuglene vil elske og samtidig give dem masser af energi til de kolde måneder. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

▶︎ Agros Komplet Vildtfuglefoder Mix 2 kg 

Vil du specielt gerne have solsorte, rødhalse og spurve i haven? Så vil de elske netop denne type vildtfuglefoder. Det indeholder en masse korn og frø – og så er der tilføjet en smule majs. Du kan benytte foderet året rundt og posen indeholder 2 kg. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

▶︎ Versele-Laga Solsikke Energi Mix 11,5 kg

Vil du gerne fodre dine fugle med noget af det bedste vildtfuglefoder, så er Versele-Laga altså et godt bud. Denne blanding er med 45% solsikkefrø, frø og nødder. Så fedtindholdet i denne pose er højt – og lige som de små fugle ønsker det. Denne pose indeholder 11,5 kg. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

▶︎ Versele-Laga Vildtfuglefoder Festival 615 g

Her får du et fint net med 5 dele. Det indeholder 3 mejsebolde og 2 jordnødder, som indeholder en masse oksekødsfedt, som giver det høje indhold af fedt, fuglene har brug for. Dette vildtfuglefoder er en blanding af gode olier og fedtstoffer, frø, korn og mineraler. De fleste fugle vil elske det, og du vil få en bred skare af besøgende. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

▶︎ Agros No Mess Vildtfuglefoder Mix 1,9 kg 

Denne blanding er noget af det bedste vildtfuglefoder til dig, som ikke ønsker, at der er spirende komponenter i. Den indeholder en masse solsikker og jordnødder – som begge har et højt indhold af fedt. Foderet bidrager altså til en høj energi blandt fuglene og tiltrækker blandt andet rødhalse, flinker og lignende arter.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

▶︎ Hobby First Superlux Vildtfugleblanding 

En god blandet omgang vildtfugleblanding. Her får du f.eks. stribet solsikke, knækket majs, rosiner, nødder og boghvede. Det tiltrækker en masse fugle til din have og kan nemt fyldes op i enten foderdispenser eller foderhus. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Hvordan vælger jeg det bedste vildtfuglefoder?

At vælge det bedste vildtfuglefoder kan afhænge af meget. Det er blandt andet afgørende, hvilken type fugle du vil tiltrække – de har nemlig alle deres favoritter og derfor kan noget være mere tiltalende og set som det bedste vildtfuglefoder for én type fugl og andet for en anden fugl. Så overvej, hvilke fugle du har i haven og hvilke som primært vil være dem, du fodrer og vælg så efter det. 

Hvad skal det bedste vildtfuglefoder skal indeholde?

Som kort nævnt i ovenstående afsnit, er det bedste vildtfuglefoder tilpasset den fugl, som du ønsker at fodre. En af de vigtigste ting er, at de fleste fugle foretrækker vildtfuglefoder af højt fedt indhold. Så køber du f.eks. mejsekugler, skal du sørge for, at den indeholder et højt fedtindhold. Er du i stedet mest til frøblandinger, så kan det være en god ide at dobbelttjekke, at den største andel af foderet indeholder solsikke- og hampefrø. De har nemlig begge et stort indhold af fedt – og det elsker vilde fugle. 

Du bør også undgå altså for meget majs og hirse, da man desværre oftest ser, at disse bliver efterladt og ikke spist. Det er ikke altid en favorit blandt fuglene! Er det dog en hård måned, skal de selvfølgelig nok få det spist alligevel. 

Kan jeg lave mit eget vildtfuglefoder?

Du kan sagtens lave dit eget vildtfuglefoder. Det kan sommetider endda være det bedste vildtfuglefoder. Det giver dig nemlig mulighed for at kombinere alt det gode – som f.eks. de rigtige frø og samtidig et højt fedtindhold. Samtidig bestemmer du også over kvaliteten af indholdet – som faktisk har stor betydning for, om fuglene vil elske det. Desuden er det også ret nemt at lave. Du skal blot bruge lidt forskellige typer af frø og en form for fedt – f.eks. svine-, fåre- eller oksefedt. Det gør det muligt for det hele at hænge sammen. Når du bruger fedt, skal du sørge for, at det er usaltet og ikke krydret. 

Du starter blot med at smelte det usaltede og ikke krydrede fedt. Når det så er i en flydende form, blander du det med de frø, du har valgt. Ha’ efterfølgende en form klar, som du kan hælde det op i. Tag det efterfølgende ud af den eller sørg for, at det et en form, hvor du kan tilføje noget hårdt tråd, så du kan hænge det op udenfor på fuglene yndlingssted eller dit yndlingssted. Så kan se på dem dagen lang og vente på nye besøgende. 

Hvornår skal jeg fodre med vildtfuglefoder?

Du kan fodre med vildtfuglefoder året rundt. Der skal nok komme en fugl forbi, hvis du har ladet noget lækkert ligge fremme til dem. Men er du ikke begyndt, at det en god ide at starte i begyndelsen af efteråret. Det skyldes to årsager. Den ene er, at det er den årstid, hvor det begynder at blive svært for fuglene at finde mad – så du hjælper dem virkelig ved at begynde der. Den anden årsag hænger lidt sammen med forrige, men det er også her, at fuglene begynder at lede efter meget – netop fordi det bliver svært at finde. Så ved at du har lagt dit bedste vildfuglefoder klar i start efterår, så kan du regne med trofaste fugle hele efteråret og vinteren igennem.

Tidligere artikelUgens Kæledyr – Charlie (Uge 34)
Næste artikelUdstillingsline hund – bliv klar til show!
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her