Med det bedste vildfuglefoder til haven kan du få daglige besøg

Mange af os elsker at fodre de vilde fugle året rundt. Men hvad er egentlig det bedste vildfuglefoder? Og hvad skal det indeholde? Det er blandt andet noget af det, som vi vil komme ind på senere i artiklen. For vintermånederne nærmer sig og det er specielt i de kolde måneder, at fugle kan have svært ved at finde føde selv.

Så ved at have lidt vildtfuglefoder i haven, så gør vi det nemmere for dem og øger altså deres chance for at opleve. Men vi har prøvet at gøre det nemt for dig ved at vælge noget af det bedste vildfuglefoder på markedet. Det vi har valgt udfra, er, at foderet indeholder, alt det som det skal – som f.eks. en masse fedt og de rigtige korn og samtidig vælge et udvalg, der er tiltrækker forskellige fuglearter. På den måde kan du vælge lige netop det vildtfuglefoder, som passer til dine besøgende i haven.  

Hvordan vælger jeg det bedste vildtfuglefoder?

At vælge det bedste vildtfuglefoder kan afhænge af meget. Det er blandt andet afgørende, hvilken type fugle du vil tiltrække – de har nemlig alle deres favoritter og derfor kan noget være mere tiltalende og set som det bedste vildtfuglefoder for én type fugl og andet for en anden fugl. Så overvej, hvilke fugle du har i haven og hvilke som primært vil være dem, du fodrer og vælg så efter det. 

Hvad skal det bedste vildtfuglefoder skal indeholde?

Som kort nævnt i ovenstående afsnit, er det bedste vildtfuglefoder tilpasset den fugl, som du ønsker at fodre. En af de vigtigste ting er, at de fleste fugle foretrækker vildtfuglefoder af højt fedt indhold. Så køber du f.eks. mejsekugler, skal du sørge for, at den indeholder et højt fedtindhold. Er du i stedet mest til frøblandinger, så kan det være en god ide at dobbelttjekke, at den største andel af foderet indeholder solsikke- og hampefrø. De har nemlig begge et stort indhold af fedt – og det elsker vilde fugle. 

Du bør også undgå altså for meget majs og hirse, da man desværre oftest ser, at disse bliver efterladt og ikke spist. Det er ikke altid en favorit blandt fuglene! Er det dog en hård måned, skal de selvfølgelig nok få det spist alligevel. 

Kan jeg lave mit eget vildtfuglefoder?

Du kan sagtens lave dit eget vildtfuglefoder. Det kan sommetider endda være det bedste vildtfuglefoder. Det giver dig nemlig mulighed for at kombinere alt det gode – som f.eks. de rigtige frø og samtidig et højt fedtindhold. Samtidig bestemmer du også over kvaliteten af indholdet – som faktisk har stor betydning for, om fuglene vil elske det. Desuden er det også ret nemt at lave. Du skal blot bruge lidt forskellige typer af frø og en form for fedt – f.eks. svine-, fåre- eller oksefedt. Det gør det muligt for det hele at hænge sammen. Når du bruger fedt, skal du sørge for, at det er usaltet og ikke krydret. 

Du starter blot med at smelte det usaltede og ikke krydrede fedt. Når det så er i en flydende form, blander du det med de frø, du har valgt. Ha’ efterfølgende en form klar, som du kan hælde det op i. Tag det efterfølgende ud af den eller sørg for, at det et en form, hvor du kan tilføje noget hårdt tråd, så du kan hænge det op udenfor på fuglene yndlingssted eller dit yndlingssted. Så kan se på dem dagen lang og vente på nye besøgende. 

Hvornår skal jeg fodre med vildtfuglefoder?

Du kan fodre med vildtfuglefoder året rundt. Der skal nok komme en fugl forbi, hvis du har ladet noget lækkert ligge fremme til dem. Men er du ikke begyndt, at det en god ide at starte i begyndelsen af efteråret. Det skyldes to årsager. Den ene er, at det er den årstid, hvor det begynder at blive svært for fuglene at finde mad – så du hjælper dem virkelig ved at begynde der. Den anden årsag hænger lidt sammen med forrige, men det er også her, at fuglene begynder at lede efter meget – netop fordi det bliver svært at finde. Så ved at du har lagt dit bedste vildfuglefoder klar i start efterår, så kan du regne med trofaste fugle hele efteråret og vinteren igennem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger