kattelegetøj

Opdateret den 03/11/2021 af Julia F

Det kan være en jungle, at finde det helt perfekte legetøj til sin kat. Det kan være mange forskellige ting, og hvis det skal kunne holde til en masse leg, så skal det også være slidstærkt. Er legetøjet slidstærkt, så sikrer du dig, at din kat kan have gavn af legetøjet længe. Det kan f.eks. være kattelegetøj i materialet sisal, som er samme materiale som kattetræer, da katten kan kradse og pleje sine klør samtidig med at den leger og bliver stimuleret.

Du skal også være opmærksom på, hvad din kat er til. Ligesom os mennesker er de forskellige. Derfor skal du vide, hvad din kat kan lide og hvordan den foretrækker at lege. Måske du har en kat, som har det fantastisk, når den bare kan hygge sig i en papkasse. Måske du kan “nøjes” med at lave dit eget legetøj. Det er der nogle katte, som synes er et hit. Du skal også tage stilling til om du skal være med til at lege, eller om din kat skal lege selv.

8 af de bedste kattelegetøj

▶︎ Trixie drillepind

Med denne drillepind kan du lege med din kat, og samtidig så får din kat bevæget sig. Ved at lege “opad”, får din kat brugt sine muskler på at få fat i drillepinden, hvilket især er vigtigt for indekatte. Når du deltager i legen opbygges din relation til din kat, og katten har mulighed for at jage drillepinden. Det gør det sjovt for jer begge!


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
20,00 20,00 GÅ TIL BUTIK ➜
 • Giver din kat motion
 • Opbygger relation mellem dig og din kat
 • Du kan lege “opad”

 • Elastiksnor
 • 50 cm
 • Læderstropper og fjer

▶︎ Optrækkelig mus

Dette kattelegetøj stimulerer din kats naturlige jagtinstinkter, samtidig med at den får motion. Du trækker legetøjet op, hvilket inviterer katten til leg, og så skal katten fange musen. Da musen er polstret med filt, er den ikke skadelig for din kats tænder. Legetøjet er perfekt til den jagtlystne kat. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
25,00 25,00 GÅ TIL BUTIK ➜
 • Fremmer det naturlige jagtinstinkt
 • Kan bruges af killinger, voksne og ældre katte
 • Inviterer til leg

 • Lavet i plast og filt
 • Skal trækkes op
 • 7 cm

▶︎ KONG kat tennisbolde

Disse tennisbolde aktiverer kattens naturlige jagtinstinkter, når katten skal slå og løbe efter boldene. Klokkerne kan også være en ekstra stimuli, hvis katten er alene hjemme, da de stimulerer dens legeinstinkt yderligere. Filt materialet gør at boldene ikke er skadelige for kattens tænder. Disse tennisbolde er både legetøj, hvor du kan deltage, men også noget katten selv kan lege med. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
35,00 35,00 GÅ TIL BUTIK ➜
 • Opfylder jagtinstinkter
 • Giver din kat motion
 • Stimulerer legelysten

 • Materialet er filt
 • Leveres i sæt af 3 bolde
 • Ø: 4,5 cm.

▶︎ Northmate Catch

Dette aktivitetslegetøj er super effektivt. Det er udviklet til, at stimulere din kats naturlige instinkter og evne til at fange sin mad med sine poter. Derudover forlænger den også kattens spisetid markant og er derfor ideel, hvis din kat skal tabe nogle kilo eller har tendens til at spise for hurtigt.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
149,00 149,00 GÅ TIL BUTIK ➜
 • Forlænger spisetiden 
 • Aktiverer naturlige instinkter
 • Kan bruges udendørs

 • Plast uden ftalater
 • Tåler opvaskemaskine
 • Mål: 27 x 23 x 9

Hvorfor bør du overveje kattelegetøj?

Kattelegetøj er perfekt til at stimulere din kat! Derfor skal du være sikker på, at du får købt det rigtige til din kat. Det bedste kattelegetøj er det, som aktiverer og stimulerer din kat. Hvis din kat er understimuleret og keder sig, kan det ende med destruktiv adfærd, hvor den kradser i møbler, vægge eller lignende. Dette kan du undgå med sjov, leg og mental stimulering. Ikke nok med at din kat bliver stimuleret, så får du også opbygget din relation til din kat, og jeres bånd bliver tættere. 

Udekatte bliver stimuleret, når de er ude, da de hele tiden skal forholde sig til, hvad næste skridt er. De bliver bl.a. stimuleret af at jage fugle og mus, når de skal holde øje med andre farer, og når de skal huske vejen hjem. Her får de brugt deres instinkter og deres hoved, hvilket er godt for dem. Det betyder dog ikke, at du ikke kan have kattelegetøj til din udekat, da det stadig er godt for jer begge to. 

Det er dog anderledes med indekatte. De har brug for at blive stimuleret dagligt, da de ikke opnår samme aktivering og stimulering som udekatte. Katte er kloge dyr, og har brug for at tænke og bruge deres instinkter. Med leg kan du både sørge for at din kat får motion og holder sig aktiv, men det gør også jeres bånd tættere og bedre. En velstimuleret kat er en glad kat.

Hvilket kattelegetøj skal jeg vælge?

Som sagt, så er katte ligeså forskellige som vi mennesker. Hvad der virker for den ene kat, virker måske ikke for den anden. Derfor har vi samlet en kort oversigt over de forskellige typer af legetøj, som du kan vælge imellem, så du får truffet det rigtige valg. 

 • Interaktivt kattelegetøj er legetøj, hvor du som ejer kan deltage aktivt i legen. Dette er med til at opbygge din relation til din kat. Denne slags legetøj er også effektiv for din kats sundhed og velvære, da den får bevæget sig og brugt sine muskler og led. Indekatte får ikke brugt deres krop på samme måde som udekatte, og har derfor et behov for at blive holdt i gang, så de ikke bliver for dovne. Det anbefales også, at man leger “opad” med dem af selvsamme grund.
 • Optrækkeligt kattelegetøj fremmer din kats jagtinstinkt. Meget af det kræver ikke, at du deltager i legen, dog skal du trække kattelegetøjet op for katten. Der findes musen, som er vist ovenfor, men du kan også få andet. Det er også muligt at købe elektronisk legetøj, som er batteridrevne og/eller fjernstyret. Du bør dog aldrig lade din kat være alene med kattelegetøj som dette.
 • “Leg-selv” kattelegetøj er en god måde, at stimulerer din kat, hvis katten trænger til at blive stimuleret, men du ikke lige har tid til at deltage i legen. Der findes forskellige former for “leg selv”-legetøj, men det mest kendte er små mus eller bolde, som katten kan jagte rundt i huset eller lejligheden.
 • Aktivitetslegetøj stimulerer din kat mentalt. Katte er kloge dyr og har behov for, at bruge deres instinkter. Her kan du have stor gavn af aktivitetslegetøj. Du kan få denne type kattelegetøj til godbidder, men du kan også få med bolde eller mus, hvor katten skal jagte dem rundt i legetøjet. Med så mange muligheder burde ikke være et problem, at finde det helt rigtige til din kat.
 • Hjemmelavet kattelegetøj er også en mulighed, hvis du oplever at din kat ikke er interesseret i det legetøj du kommer hjem med, eller hvis økonomien ikke lige er til at købe noget. Nogle katte kan tilfredsstilles med en tom papkasse, men du kan også lave dit eget kattelegetøj ud af papir eller lignende materiale eller, hvis du kan sy, så kan du sy små mus eller fugle. Du kan også gemme dine gamle toiletpapirruller, og bruge dem til at lave præmie legetøj til din kat. Tape eller lim rullerne sammen side om side – enten som en pyramide eller en firkant, stil det op ad væggen og kom godbidder i rullerne. Så skal din kat bruge sine poter til, at få godbidderne ud. Nogle har også stor succes med at lave deres eget kattetræ. Hvis du ikke føler dig kreativ, så kan du også gemme godbidder i hjemmet, og lade din kat lede efter dem. Dette underholder din kat, men samtidig bliver den også stimuleret mentalt. Det er kun fantasien, der sætter grænser!

Uanset hvilken slags kattelegetøj du vælger, så skal du huske at gemme det væk, da katte hurtigt kan blive træt af det samme legetøj, og har brug for variation.

Vi håber at du kan bruge vores guide til, at finde det helt rigtige legetøj til din kat. Vi har givet nogle forslag, men der findes en masse på markedet, så det er bare med at undersøge det, og finde ud af hvad der passer bedst til din kat og dig. 

Tidligere artikelBedste kattesele (2021) – Tag din kat med på tur!
Næste artikelHundefoder mærker – Dit overblik over de forskellige mærker!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her