hundelegetøj der ikke kan bides i stykker

Opdateret: 18-01-2021

Et godt hundelegetøj vil underholde din hund i et stykke tid, men et fantastisk hundelegetøj vil underholde din hund i flere timer ad gangen. Derfor er det vigtigt at vælge det rigtige hundelegetøj, når du vil forkæle menneskets bedste ven. 

Det kan dog være en jungle, når man leder efter hundelegetøj – skal det være stort, farverigt, dyrt eller billigt? Derfor giver vi dig overblikket, så du vælger det rigtige legetøj til din hund. Det kan også være, at det skal være legetøj, som er svært at bide i stykker. 

En ting er sikkert: en hund bliver aldrig for gammel til at lege, men ligesom os mennesker, så er hunde forskellige. Det er derfor at du skal overveje, hvad din hund kan lide, når du køber nyt hundelegetøj, samt hvilket legetøj der matcher din hunds alder og temperament! Så hvad er det bedste hundelegetøj for din hund?

Dette afspejles måske i måden, hvorpå din hund gerne vil lege eller underholdes, og lige så hvordan legetøjet skal anvendes. Skal du aktivt deltage i legen, eller er det et legetøj, som din hund skal kunne lege med selv?

 

Her er et overblik over det hundelegetøj vi har kigget på.

HUNDELEGETØJ SET HOS
KONG Classic Dyreverdenen.dk LÆS MERE
Dog Worker, Nina Ottosson Dogshop.dk LÆS MERE
Rensdyr tak Dogshop.dk LÆS MERE
Jolly Ball, Jolly Pets Dyreverdenen.dk LÆS MERE
Hundefrisbee Zooplus.dk LÆS MERE
Bubble Dog Bubble Blaster Loppetjansen.dk LÆS MERE

 


BEDSTE ALLROUND LEGETØJ

KONG Classic

 • Kan fyldes med godbidder
 • Superelastisk gummi
 • Uimodståelig for de fleste hunde

 

 

Fra 46,90,- GÅ TIL BUTIK →
Fra 60,00,- GÅ TIL BUTIK →

 

Den klassiske KONG er af flere blevet udnævnt som verdens bedste hundelegetøj – og det er med god grund. Lavet i 100% gummi, kan KONG’en både bruges som fodrings-, aktiverings- og tyggelegetøj. Legetøjet anbefales af dyrlæger, dyreelskere og hundetrænere verden over, så det er en sikker vinder!

Produktspecifikation

 • Slidstærk
 • Størrelser: XS – XXL
 • Rød

BEDSTE AKTIVERINGSLEGETØJ

Dog Worker, Nina Ottosson

 • Hunden bruger snude og poter
 • God aktivering
 • Nem at rengøre med vand og sæbe

 

329,00,- GÅ TIL BUTIK →

 

Dog Worker spillet er et utroligt veludviklet aktiveringslegetøj fra Nina Ottoson. Dog Worker er et spil med 3 sværhedsgrader, som gør at alle hunde kan være med. Spillet aktiverer hundens lugtesans og motorik, for at få adgang til de gemte godbidder. Det er et super godt spil til den meget aktive og intelligente hund.

Produktspecifikationer

 • Lavet i træ
 • Sværhedsgrad 1-3
 • Diameter 34,5 cm., højde 5 cm.

BEDSTE TYGGELEGETØJ

Rensdyr tak

 • Holder tænderne rene
 • Holder længe
 • Naturprodukt

 

Fra 95,00,- GÅ TIL BUTIK →

 

Rensdyr tak, og andre former for gevirer, fungerer utroligt godt som bide- og tyggelegetøj for din hund. Rensdyr tak er 100% naturligt, splintrer ikke, og kan give din hund noget at gumle på i rigtig lang tid. Takken er derudover med til at holde din hunds tænder rene, og indeholder mineraler, der er gode for din hunds sundhed.

Produktspecifikationer

 • 100% rensdyr- eller hjortegevir 
 • Findes i størrelserne S, M, L og XL

BEDSTE BOLD

Jolly Ball, Jolly Pets

 • Punkterfri
 • Garanteret sjov leg
 • Giftfri

 

325,00,- GÅ TIL BUTIK →

 

Jolly bolden fra Jolly Pets er den perfekte bold til din hund. Bolden er punkterfri, og din hunds skarpe tænder, er derfor ikke en risiko du skal medregne. Derudover kan bolden bruges til flere ting, da den kan bruges både til lands og til vands.

Produktspecifikationer

 • Fås i blå, lyserød og orange
 • Findes i flere størrelser
 • Large måler Ø20 cm

BEDSTE FRISBEE

Hundefrisbee af TPE

 • Nem at rengøre
 • Kan bruges på land og vand
 • Robust materiale

 

Fra 39,90,- GÅ TIL BUTIK →

 

Denne frisbee er lavet af TPE plastik, som står for termoplastik gummi. Den er nem at kaste med og ligeså nem at rengøre efter der er blevet leget. Dette legetøj bidrager til at både hund og ejer får frisk luft samt tilbragt en masse tid sammen.

Produktspecifikationer

 • Fås i grøn
 • Diameter på 22 cm
 • Motiv på frisbee

BEDSTE ALTERNATIVE HUNDELEGETØJ

Bubble Dog Bubble Blaster

 • Anderledes hundelegetøj
 • God året rundt

 

loppetjansen 49,00,- GÅ TIL BUTIK →

 

Med en sæbeboble pistol får du et anderledes legetøj som hele familien kan få glæde af. I kan få jer gode grin, når i ser hunden rende efter boblerne men samtidig er i selv involveret også.

Produktspecifikationer

 • Elektrisk – batterier medfølger ikke
 • Anvender 2xAA batterier
 • Bør ikke anvendes af børn under 3 år

Hvem bør investere i et hundelegetøj?

Alle! Hvorfor? Fordi din hund vil elske det, og fordi det er naturligt for hunde at gnave, bide og lege med alverdens ting og sager. Så i stedet for at din hund leger med dine nye sokker, så find det bedste hundelegetøj, der vil være en ven for livet – både for dig og din hund. 

Særligt ideelt kan hundelegetøj dog være for bl.a.: 

Hvalpe

Energiniveauet for langt de fleste hvalpe er højt, hvorfor vi kun anbefaler at skaffe sig hundelegetøj fra dag 1! Er din hvalp vokset op med hundelegetøj, så er det også meget nemmere at holde dem fra alt det, som de helst ikke må bide i. For selvom hundehvalpe vel er det mest kære, man kan opdrive på denne jord, så kan de også være umulige og grænsesøgende, hvilket er en del af din hvalps naturlige udvikling. Netop den udvikling kan du være med til at præge med hundelegetøj, der vil styrke din hvalps motorik, sanser og mentalitet. Samtidig kan et legetøj være det, der stimulerer din hvalp, når den er grænsesøgende og mildest talt umulig.

Racer med et naturligt højt energiniveau

Som tidligere nævnt så er alle hunde forskellige. Dog er der en række racer, som grundet deres genetik, har brug for mere motion og aktivering end andre. Dette dækker eksempelvis hyrde- og kvæghunde, som bl.a. tæller racerne Border Collie, Australian Shepherds og Schæfere. Hos disse racer er energiniveauet højt hele levetiden, hvorfor racen skal stimuleres oftere end andre racer.

Hunde der bruges i professionelle erhverv eller til jagt

Jagt-, politi- og vagthunde er alle hunde, der også kræver en del leg og stimulering, da de har et højt energiniveau, der afspejles i deres professionelle erhverv. Udover at legetøjet kan bruges til dage uden professionelle gøremål, så kan legetøjet også bruges til træning og lydighedsøvelser, som bruges i kredse, hvor disse hunde bistår professionelle erhverv. 

Hvorfor skal man forkæle sin hund med hundelegetøj?

Udover at stimulere din hund, så har hundelegetøj også en række andre egenskaber. Hundelegetøj er med til at din hunds tænder holder sig skarpe, hvilket især er vigtigt i de yngre år af hundens liv, og derfor har den brug for et godt tyggelegetøj. Det kan også afhjælpe ømheden og kløen ved nye tænder hos hvalpe.

Udover at sikre et skarpt tandsæt, så er hundelegetøj med til at holde opmærksomheden på de sager som din hund gerne må bide i, fremfor din sofa eller sko.

Et godt stykke hundelegetøj hjælper desuden med at få din hund til at slappe af, hvilket især ved de mere aktive racer, er meget vigtigt, og som sikrer at din hund kan få brugt dens naturlige energi. Det kan også hjælpe med separationsangst, hvis din hund lider af det. 

Den sidste og den måske bedste grund er, at du kommer tættere på din hund. Ligesom når en baby kommer tættere på sine forældre gennem leg og spil, så kommer hund og menneske også tættere på hinanden gennem lignende aktiviteter. Så hvis menneskets bedste ven virkelig skal være din bedste ven, så bør du skaffe jer et godt hundelegetøj.

Hvad skal du kigge efter, når du kigger på hundelegetøj?

Når du afsøger markedet for det bedste hundelegetøj til netop din hund, så tænk i kvalitet! Både i forhold til materialet – men også legetøjets robusthed og den slidstyrke, som legetøjet skal have, for at kunne give din hund en masse gode stunder de næste mange år. Et andet element som du skal overveje er størrelsen på legetøjet. Det nytter f.eks. ikke noget, at din schæfer skal gnave i en Hyper Chewz Bone med dens kraftige kæber, men for en pekingeser eller en anden mindre hund, kan det netop være den rette størrelse. 

Hvis du er ejer til en hunderace, som du ved har et stærkt bid, så kan du med fordel læse vores artikel om hundelegetøj, der ikke kan bides i stykker, lige her.

Typer af hundelegetøj

Aktiveringslegetøj er til den nysgerrige hund med masser af energi og gåpåmod! Denne type legetøj er ekstremt populært og med god grund, da det kan anvendes både med og uden hundeejer, hvilket gør det til en sikker vinder blandt hundeejere. Der er dog noget legetøj, hvor hunden ikke må være alene.

Årsagen til populariteten er, at hunde elsker at lege og har desuden et naturligt behov for at blive aktiveret, hvorfor et aktiveringslegetøj vil være ideelt til mange hunde, som er fyldt med energi. 

Viften af aktiveringslegetøj til hunde er bred, hvor en stor del af legetøjet er produkter, som kan bruges under fodring af hundens daglige kost eller til søgning efter godbidder i diverse former og størrelser. Så elsker din hund godbidder og aktiv leg, så bør du vælge et aktiveringslegetøj, der sikrer en glad og stimuleret hund!

Bidelegetøj eller tyggelegetøj kommer i mange former og afstøbninger, og udover at være et glimrende legetøj til at beskæftige din hund, så er bidelegetøjer også sundt for din hund, da det stimulerer din hunds tyggebehov. Når din hund tygger, stimuleres dens spytproduktionen samtidig med at tænderne plejes. 

Denne type legetøj er især velegnet til hunden, der er legesyg, og som kan bruges med eller uden menneskelig interaktion. 

Bolde og kastelegetøj til hunde er meget populært, fordi det er en effektiv måde at stimulere din hund på og samtidig kan legetøjet bruges til træning af din hund. Så er din hund løbestærk og kvik, så er et stykke kastelegetøj helt sikkert en vinder. 

Hundelegetøj på abonnement

Ved du allerede, at din hund elsker hundelegetøj, og helst så meget forskelligt som muligt? Så bør du tage et kig på Bullerbox! Bullerbox har specialiseret sig i hundelegetøj på abonnement, og med et abonnement hos dem, er din hund garanteret underholdning i mange timer. Bullerboxs månedlige overraskelsespakke er fyldt med forkælelse, og indeholder 5-6 forskellige sager, der underholder og stimulerer din hund.

 

Brug forskelligt legetøj

Netop udskiftning af legetøj er også vigtigt, og sikrer at din hund hele tiden har nyt at beskæftige sig med – uden at køre træt i det gamle legetøj. På den måde sikrer du en glad og stimuleret hund, som altid har forskelligt legetøj at vælge imellem. Desuden så forlænger du også levetiden af hundelegetøjet, når hunden har et udvalg.

Tjek legetøjet inden du giver det til din hund

Som med alt nyt man køber, så bør du gennemtjekke legetøjet for fejl eller mangler inden du giver det til din hund. Din hund kan ikke afgøre om et stykke legetøj er defekt, og du vil nødigt have, at legetøjet skader din hund.

Rengør din hunds legetøj af og til

En grundig omgang rengøring af din hunds legetøj i ny og næ, sikrer at din hunds legetøj holder længere, og at din hund ikke gnaver og slikker i ting, som de ikke skal. Du ved ikke om legetøjet har været gravet ned i baghaven, eller om det er fyldt med skidt og bakterier, som ikke er godt for din hund. 

Lær din hund at lege med sit nye legetøj

Sidst, men ikke mindst, så skal du lære din hund at lege med sit nye legetøj. Det er ikke sikkert at din hund ved, hvad den skal gøre med sit nye stykke legetøj. Det vil også være en god mulighed for at komme tættere på din hund, som med garanti vil lege med dig og sit nye legetøj. Så kan I begge få gavn af hinandens selskab og have det sjovt samtidig.

 

Afrunding

I søgen på det bedste hundelegetøj er der mange elementer at overveje. Fælles for dem er, at de skal passe til netop dig og din hund. Vi håber, at du kunne bruge vores råd til noget, og at vi har hjulpet dig i søgen efter det bedste hundelegetøj til din hund.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her