Bedste hundelegetøj (2021)

0
861

Et godt hundelegetøj vil underholde din hund i et stykke tid, men et fantastisk hundelegetøj vil underholde din hund i flere timer ad gangen. Derfor er det vigtigt at vælge det rigtige hundelegetøj, når du vil forkæle menneskets bedste ven. Det kan dog være en jungle, når man leder efter hundelegetøj – skal det være stort, farverigt, dyrt eller billigt? Derfor giver vi dig overblikket, så du vælger det rigtige legetøj til din hund. Det kan også være, at det skal være legetøj som er svært at bide i stykkerEn ting er sikkert: en hund bliver aldrig for gammel til at lege, men ligesom os mennesker, så er hunde forskellige. Det er derfor at du skal overveje, hvad din hund kan lide, når du køber nyt hundelegetøj, samt hvilket legetøj der matcher din hunds alder og temperament! Så hvad er det bedste hundelegetøj for din hund?

Dette afspejles måske i måden, hvorpå din hund gerne vil lege eller underholdes, og lige så hvordan legetøjet skal anvendes. Skal du aktivt deltage i legen, eller er det et legetøj, som din hund skal kunne lege med selv?

Her er et overblik over det bedste hundelegetøj vi har kigget på. Find mere længere nede.

Vores 6 top bedste hundelegetøj

HUNDELEGETØJ
KONG ClassicLÆS MERE
TRIXIE Dog ActivityLÆS MERE
Tikki Rensdyr takLÆS MERE
Jolly Ball, Jolly PetsLÆS MERE
Nylabone Extreme ChewLÆS MERE
Aktivitetsspil Turn Around LÆS MERE

BEDSTE ALLROUND LEGETØJ

KONG Classic

Kong Classic Hundelegetøj

Den klassiske KONG er af flere blevet udnævnt som verdens bedste hundelegetøj – og det er med god grund. Lavet i 100% gummi, kan KONG’en både bruges som fodrings-, aktiverings- og tyggelegetøj. Legetøjet anbefales af dyrlæger, dyreelskere og hundetrænere verden over, så det er en sikker vinder!


 • Kan fyldes med godbidder
 • Superelastisk gummi
 • Uimodståelig for de fleste hunde

 • Slidstærk
 • Størrelser: XS – XXL
 • Rød

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
65,00 65,00 GÅ TIL BUTIK ➜
109,00 109,00 GÅ TIL BUTIK ➜


BEDSTE AKTIVERINGSLEGETØJ

TRIXIE Dog Activity Poker Boks nr. 2

Poker boks 2 spillet er et utroligt veludviklet aktiveringslegetøj fra TRIXIE. Poker boks 2 er et spil med 5 muligheder i samme spil, som gør at alle hunde kan være med. Spillet aktiverer hundens lugtesans og motorik, for at få adgang til de gemte godbidder. Det er et super godt spil til den meget aktive og intelligente hund.


 • Hunden bruger snude, mund og poter
 • God aktivering
 • Nem at rengøre med vand og sæbe

 • Non-slip føder
 • Sværhedsgrad 1-3
 • Inkl. tips og tricks bog

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
189,00 189,00 GÅ TIL BUTIK ➜
199,00 199,00 GÅ TIL BUTIK ➜


BEDSTE NATURLEGETØJ

TIKKI – Hjorte tak

hundelegetøj

Rensdyr tak, og andre former for gevirer, fungerer utroligt godt som bide- og tyggelegetøj for din hund. Rensdyr tak er 100% naturligt, splintrer ikke, og kan give din hund noget at gumle på i rigtig lang tid. Takken er derudover med til at holde din hunds tænder rene, og indeholder mineraler, der er gode for din hunds sundhed.


 • Holder tænderne rene
 • Holder længe
 • Naturprodukt

 • 100% rensdyr- eller hjortegevir 
 • Findes i størrelserne S, M, L og XL

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
49,00 49,00 GÅ TIL BUTIK ➜
59,00 59,00 GÅ TIL BUTIK ➜
59,00 59,00 GÅ TIL BUTIK ➜


BEDSTE BOLD

Jolly Ball – Bounce N Play – Jolly Pets

Jolly bolden fra Jolly Pets er den perfekte bold til din hund. Bolden er punkterfri, og din hunds skarpe tænder, er derfor ikke en risiko du skal medregne. Derudover kan bolden bruges til flere ting, da den kan bruges både til lands og til vands.


 • Punkterfri
 • Garanteret sjov leg
 • Giftfri

 • Fås i blå, lyserød og orange
 • Findes i flere størrelser
 • Large måler Ø20 cm


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
149,00 149,00 GÅ TIL BUTIK ➜
182,00 182,00 GÅ TIL BUTIK ➜
325,00 325,00 GÅ TIL BUTIK ➜

BEDSTE BIDELEGETØJ

Nylabone Extreme Chew Wishbone Dog Chew

Dette legetøj er drømmen til hunden, der elsker at bide og gnave i ting! Udover at være formet på en måde, som giver perfekt mulighed for at bide, så er hver ende med forskellige teksturer. Så der kan skiftes lidt imellem og det vil aldrig blive kedeligt. Den fås også i flere størrelser, så din hund kan få størrelsen, der er lavet lige til den – og s er det godt for din hunds tænder og tandkød!


 • 4,6/5 stjerner ud af 2947 anmeldelser
 • God pris
 • Hjælper på din hunds tandsundhed

 • Flere størrelser
 • Brun
 • Kan tygges fra alle sider


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
119,00 119,00 GÅ TIL BUTIK ➜


BEDSTE ALTERNATIVE HUNDELEGETØJ

Aktivitetsspil Turn Around

En anderledes form for aktivitetsspil. Her skal din hund lære at dreje elementerne, så der kommer godbidder ud. Men der medfølger låg også, så du kan øge sværhedsgraden.


 • Anderledes hundelegetøj
 • Lang varighed
 • Sjov underholdning

 • Bruges til alle aldre
 • Sværhedsgraden kan øges
 • Non-slip


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
179,00 179,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Vi så også på dette hundelegetøj

Dogwood Stick Long-Lasting pind m

Et holdbart hundelegetøj til hunden der ikke kan lade vær at bide i ting, og hvor tingene sjældent holder længe. Denne virker både tandrensende og så sviner den ikke ligesom en pind udenfor ville. En størrelse medium har en længde på 17 cm.

DKK 79,00

Nina Ottosson Dog Hide N Slide

Et sjovt aktivitetsspil for din hund. Det er level 2 og er lavet, så du kan gemme godbidder eller mad i hullerne til din hund. Din hund får adgang til godbidderne ved at skubbe på lågerne. Legetøjet målet 33 x 33 cm. Den er en sikker vinder blandt hunde og det ses tydeligt på de 4,5 stjerne ud af 5 på Amazon, hvor den er blevet bedømt af over 40.000 mennesker.

DKK 189,00

Chuckit Fetch Games Ultra Ball

Bolde som hundelegetøj – en sikker vinder hver gang. Disse er udover at være genialt hundelegetøj, også lavet af naturlig genbrugt gummi. Men det er ikke alt – de er oven i købet også uden pthalater, nitrosamine og giftstoffer. Det er altså en bold, der er både god for din hund og miljøet. De fås i flere størrelser, så du kan vælge lige netop den størrelse, som din hund vil foretrække.

FRA DKK 119,00

Trixie Legetov

Legetov i bomuld som er god til lidt trække lege, blive kastet eller bare ligge og bide i. Det kan næsten bruges til det hele. De kommer som sagt i materialet bomuld og er derfor dejlig blød og lækker for din hund at lege med og materialet samtidig med at det er godt for din hunds tænder, da det hjælper med at rense. De fås i flere størrelser, så der er et for lige netop din hund.

FRA DKK 8,00

Denta Fun Mint Fresh tandrenser

Et hundelegetøj med flere funktioner. Perfekt til at bide i og samtidig renser det din hunds tænder, fjerner plak og massere gummerne. Det der gør den endnu sjovere og mere lækker, er smagen af mint. Udover det, kan de kastes som 3 forskellige bolde og grundet formen, vil de trille og hoppe i forskellige retninger. Det har en Ø på 6 cm og du kan fylde den med godbidder for det helt fuldendte legetøj.

DKK 45,00

Buster Aktivitetsmåtte

Et sjovt stykke aktivitetslegetøj, der kan underholde din hund i flere timer. Den kommer med et startsæt med 3 aktiviteter, så der er masser af ny underholdning. Den er nem at samle, hjælper til at mentale stimulere og så forhindrer den kedsomhed.

DKK 359,00


Hvem bør investere i et hundelegetøj?

Alle! Hvorfor? Fordi din hund vil elske det, og fordi det er naturligt for hunde at gnave, bide og lege med alverdens ting og sager. Så i stedet for at din hund leger med dine nye sokker, så find det bedste hundelegetøj, der vil være en ven for livet – både for dig og din hund. 

Særligt ideelt kan hundelegetøj dog være for bl.a.: 

Hvalpelegetøj

Energiniveauet for langt de fleste hvalpe er højt, hvorfor vi kun anbefaler at skaffe sig hundelegetøj fra dag 1! Er din hvalp vokset op med hundelegetøj, så er det også meget nemmere at holde dem fra alt det, som de helst ikke må bide i. For selvom hundehvalpe vel er det mest kære, man kan opdrive på denne jord, så kan de også være umulige og grænsesøgende, hvilket er en del af din hvalps naturlige udvikling. Netop den udvikling kan du være med til at præge med hundelegetøj, der vil styrke din hvalps motorik, sanser og mentalitet. Samtidig kan et legetøj være det, der stimulerer din hvalp, når den er grænsesøgende og mildest talt umulig.

Racer med et naturligt højt energiniveau

Som tidligere nævnt så er alle hunde forskellige. Dog er der en række racer, som grundet deres genetik, har brug for mere motion og aktivering end andre. Dette dækker eksempelvis hyrde- og kvæghunde, som bl.a. tæller racerne Border Collie, Australian Shepherds og Schæfere. Hos disse racer er energiniveauet højt hele levetiden, hvorfor racen skal stimuleres oftere end andre racer.

Hunde der bruges i professionelle erhverv eller til jagt

Jagt-, politi- og vagthunde er alle hunde, der også kræver en del leg og stimulering, da de har et højt energiniveau, der afspejles i deres professionelle erhverv. Udover at legetøjet kan bruges til dage uden professionelle gøremål, så kan legetøjet også bruges til træning og lydighedsøvelser, som bruges i kredse, hvor disse hunde bistår professionelle erhverv. 

Hvorfor skal man forkæle sin hund med hundelegetøj?

Udover at stimulere din hund, så har hundelegetøj også en række andre egenskaber. Hundelegetøj er med til at din hunds tænder holder sig skarpe, hvilket især er vigtigt i de yngre år af hundens liv, og derfor har den brug for et godt tyggelegetøj. Det kan også afhjælpe ømheden og kløen ved nye tænder hos hvalpe.

Udover at sikre et skarpt tandsæt, så er hundelegetøj med til at holde opmærksomheden på de sager som din hund gerne må bide i, fremfor din sofa eller sko.

Et godt stykke hundelegetøj hjælper desuden med at få din hund til at slappe af, hvilket især ved de mere aktive racer, er meget vigtigt, og som sikrer at din hund kan få brugt dens naturlige energi. Det kan også hjælpe med separationsangst, hvis din hund lider af det. 

Den sidste og den måske bedste grund er, at du kommer tættere på din hund. Ligesom når en baby kommer tættere på sine forældre gennem leg og spil, så kommer hund og menneske også tættere på hinanden gennem lignende aktiviteter. Så hvis menneskets bedste ven virkelig skal være din bedste ven, så bør du skaffe jer et godt hundelegetøj.

Hvad skal du kigge efter, når du kigger på hundelegetøj?

Når du afsøger markedet for det bedste hundelegetøj til netop din hund, så tænk i kvalitet! Både i forhold til materialet – men også legetøjets robusthed og den slidstyrke, som legetøjet skal have, for at kunne give din hund en masse gode stunder de næste mange år. Et andet element som du skal overveje er størrelsen på legetøjet. Det nytter f.eks. ikke noget, at din schæfer skal gnave i en Hyper Chewz Bone med dens kraftige kæber, men for en pekingeser eller en anden mindre hund, kan det netop være den rette størrelse. 

Hvis du er ejer til en hunderace, som du ved har et stærkt bid, så kan du med fordel læse vores artikel om hundelegetøj, der ikke kan bides i stykker, lige her.

Typer af hundelegetøj

Aktiveringslegetøj

Til den nysgerrige hund med masser af energi og gåpåmod! Denne type legetøj er ekstremt populært og med god grund, da det kan anvendes både med og uden hundeejer, hvilket gør det til en sikker vinder blandt hundeejere. Der er dog noget legetøj, hvor hunden ikke må være alene.

Årsagen til populariteten er, at hunde elsker at lege og har desuden et naturligt behov for at blive aktiveret, hvorfor et aktiveringslegetøj vil være ideelt til mange hunde, som er fyldt med energi. 

Viften af aktiveringslegetøj til hunde er bred, hvor en stor del af legetøjet er produkter, som kan bruges under fodring af hundens daglige kost eller til søgning efter godbidder i diverse former og størrelser. Så elsker din hund godbidder og aktiv leg, så bør du vælge et aktiveringslegetøj, der sikrer en glad og stimuleret hund!

Bidelegetøj eller tyggelegetøj

Det kommer i mange former og afstøbninger, og udover at være et glimrende legetøj til at beskæftige din hund, så er bidelegetøjer også sundt for din hund, da det stimulerer din hunds tyggebehov. Når din hund tygger, stimuleres dens spytproduktionen samtidig med at tænderne plejes. 

Denne type legetøj er især velegnet til hunden, der er legesyg, og som kan bruges med eller uden menneskelig interaktion. 

Bolde og kastelegetøj til hunde

Meget populært, fordi det er en effektiv måde at stimulere din hund på og samtidig kan legetøjet bruges til træning af din hund. Så er din hund løbestærk og kvik, så er et stykke kastelegetøj helt sikkert en vinder. 

Hundelegetøj på abonnement

Ved du allerede, at din hund elsker hundelegetøj, og helst så meget forskelligt som muligt? Så bør du tage et kig på Bullerbox! Bullerbox har specialiseret sig i hundelegetøj på abonnement, og med et abonnement hos dem, er din hund garanteret underholdning i mange timer. Bullerboxs månedlige overraskelsespakke er fyldt med forkælelse, og indeholder 5-6 forskellige sager, der underholder og stimulerer din hund. Læs mere om Bullerbox her.

Hundelegetøj på abonnement

Gode råd til hundelegetøj

Brug forskelligt legetøj

Netop udskiftning af legetøj er også vigtigt, og sikrer at din hund hele tiden har nyt at beskæftige sig med – uden at køre træt i det gamle legetøj. På den måde sikrer du en glad og stimuleret hund, som altid har forskelligt legetøj at vælge imellem. Desuden så forlænger du også levetiden af hundelegetøjet, når hunden har et udvalg.

Tjek legetøjet inden du giver det til din hund

Som med alt nyt man køber, så bør du gennemtjekke legetøjet for fejl eller mangler inden du giver det til din hund. Din hund kan ikke afgøre om et stykke legetøj er defekt, og du vil nødigt have, at legetøjet skader din hund.

Rengør din hunds legetøj af og til

En grundig omgang rengøring af din hunds legetøj i ny og næ, sikrer at din hunds legetøj holder længere, og at din hund ikke gnaver og slikker i ting, som de ikke skal. Du ved ikke om legetøjet har været gravet ned i baghaven, eller om det er fyldt med skidt og bakterier, som ikke er godt for din hund. 

Lær din hund at lege med sit nye legetøj

Sidst, men ikke mindst, så skal du lære din hund at lege med sit nye legetøj. Det er ikke sikkert at din hund ved, hvad den skal gøre med sit nye stykke legetøj. Det vil også være en god mulighed for at komme tættere på din hund, som med garanti vil lege med dig og sit nye legetøj. Så kan I begge få gavn af hinandens selskab og have det sjovt samtidig.

Afrunding

I søgen på det bedste hundelegetøj er der mange elementer at overveje. Fælles for dem er, at de skal passe til netop dig og din hund. Vi håber, at du kunne bruge vores råd til noget, og at vi har hjulpet dig i søgen efter det bedste hundelegetøj til din hund.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her