Bedste hundelegetøj i 2022

Opdateret den 23/11/2022

Bedste hundelegetøj er Petguide.dks egen liste over alle vores favoritter, som vil falde i god jord i ethvert hjem med en hund. Men vi ved godt, at hunde er forskellige og derfor kan det bedste hundelegetøj for jer – være knap så meget det bedste hundelegetøj for en anden.

Derfor er vores liste præget af, at vi har valgt en variation af blandede favoritter, som er baseret på nogle af de bedste mærker på markedet. Du finder blandt andet hundelegetøj, der er perfekt til hunden, der elsker at putte med legetøjet, hunden der elsker at bide i det, hunden der elsker at løbe efter ting og til hunden, der skal aktiveres lidt mere de sene aftener og til dig, der har en hund, der altid bider legetøjet i stykker.

Vores favorit hundelegetøj

Bedste hundelegetøj der ikke kan bides i stykker

Træt af hundelegetøj, der går i stykker efter blot et par timers leg? Vi føler med dig! Og har fundet noget af det stærkeste legetøj, så det forhåbentligt kan holde liiiidt længere tid denne gang. Se listen af alle vores favoritter nedenfor.

Vores top valg: Kong Extreme Dental Reb

Bedste aktivitetslegetøj til hund

Brug for lidt mental aktivering til din bedste ven? We got you! Vi har nemlig lavet en liste med de bedste typer af aktiveringslegetøj – og til forskellige niveauer selvfølgelig. Se hele listen nedenfor.

Vores top valg: Nina Ottosson Buggin Out

Bedste Kong hundelegetøj

Vi kan vidst roligt blive enige om, at Kong er en kæmpe favorit blandt maaaange hundeejere. Derfor har vi selvfølgelig lavet den fineste liste til dig med alle vores favorit Kong-legetøj. Det bliver ikke nemmere for dig. Der er til alle størrelser og typer leg. Du finder listen nedenfor.

Vores top valg: Kong Wobbler

Hundelegetøj til store hunde

Er du træt af, at du kun kan finde hundelegetøj, der er så småt, at din hund kunne sluge det i én omgang? Vi forstår! Og har gjort din mission nemt. Vi har nemlig lavet en artikel med hundelegetøj, der rent faktisk matcher din hunds størrelse.

Vores top valg: Buster Food Cube Large

Hvem bør investere i et hundelegetøj?

Alle! Hvorfor? Fordi din hund vil elske det, og fordi det er naturligt for hunde at gnave, bide og lege med alverdens ting og sager. Så i stedet for at din hund leger med dine nye sokker, så find det bedste hundelegetøj, der vil være en ven for livet – både for dig og din hund.

For en ting er sikkert: en hund bliver aldrig for gammel til at lege, men ligesom os mennesker, så er hunde forskellige. Det er derfor, at du skal overveje, hvad din hund kan lide, når du køber nyt hundelegetøj, samt hvilket legetøj der matcher din hunds alder og temperament! Så hvad er det bedste hundelegetøj for din hund?

Det bedste hundelegetøj for din hund afspejles i måden, hvorpå din hund gerne vil lege eller underholdes, og lige så hvordan legetøjet skal anvendes. Skal du aktivt deltage i legen eller er det et legetøj, som din hund skal kunne lege med selv? Så det korte svar er, at hundelegetøj er for alle hunde. Hvilken specifik type hundelegetøj din hund vil elsker allermest, kommer an på, hvordan den er. Men du kender den helt sikkert bedst og ved dermed, hvilke type der vil falde i den bedste smag hos den.

Selvom at vi anbefaler, at alle hunde har hundelegetøj, så er der nogle racer, hvor der er et absolut must med hundelegetøj:

Hvalpelegetøj

Energiniveauet for langt de fleste hvalpe er højt, hvorfor vi kun anbefaler at skaffe sig hundelegetøj fra dag 1! Er din hvalp vokset op med hundelegetøj, så er det også meget nemmere at holde dem fra alt det, som de helst ikke må bide i. For selvom hundehvalpe vel er det mest kære, man kan opdrive på denne jord, så kan de også være umulige og grænsesøgende, hvilket er en del af din hvalps naturlige udvikling. Netop den udvikling kan du være med til at præge med hundelegetøj, der vil styrke din hvalps motorik, sanser og mentalitet. Samtidig kan et legetøj være det, der stimulerer din hvalp, når den er grænsesøgende og mildest talt umulig.

Racer med et naturligt højt energiniveau

Som tidligere nævnt, så er alle hunde forskellige. Dog er der en række racer, som, grundet deres genetik, har brug for mere motion og aktivering end andre. Dette dækker eksempelvis hyrde- og kvæghunde, som bl.a. tæller racerne Border Collie, Australian Shepherds og Schæfere. Hos disse racer er energiniveauet højt hele levetiden, hvorfor racen skal stimuleres oftere end andre racer.

Hunde der bruges i professionelle erhverv eller til jagt

Jagt-, politi- og vagthunde er alle hunde, der også kræver en del leg og stimulering, da de har et højt energiniveau, der afspejles i deres professionelle erhverv. Udover at legetøjet kan bruges til dage uden professionelle gøremål, så kan legetøjet også bruges til træning og lydighedsøvelser, som bruges i kredse, hvor disse hunde bistår professionelle erhverv. 

Hvorfor skal man forkæle sin hund med hundelegetøj?

Udover at stimulere din hund, så har hundelegetøj også en række andre egenskaber. Hundelegetøj er med til, at din hunds tænder holder sig skarpe, hvilket især er vigtigt i de yngre år af hundens liv, og derfor har den brug for et godt tyggelegetøj. Det kan også afhjælpe ømheden og kløen ved nye tænder hos hvalpe.

Udover at sikre et skarpt tandsæt, så er hundelegetøj med til at holde opmærksomheden på de sager, som din hund gerne må bide i – fremfor din sofa eller sko.

Et godt stykke hundelegetøj hjælper desuden med at få din hund til at slappe af, hvilket især ved de mere aktive racer, er meget vigtigt, og samtidig sikrer det, at din hund kan få brugt dens naturlige energi. Det kan også hjælpe med separationsangst, hvis din hund lider af det. 

Den sidste og den måske bedste grund er, at du kommer tættere på din hund. Ligesom når en baby kommer tættere på sine forældre gennem leg og spil, så kommer hund og menneske også tættere på hinanden gennem lignende aktiviteter. Så hvis menneskets bedste ven virkelig skal være din bedste ven, så bør du skaffe jer et godt hundelegetøj.

Typer af hundelegetøj

Aktiveringslegetøj

Til den nysgerrige hund med masser af energi og gåpåmod! Denne type legetøj er ekstremt populært og med god grund, da det kan anvendes både med og uden hundeejer, hvilket gør det til en sikker vinder blandt hundeejere. Der er dog noget legetøj, hvor hunden ikke må være alene.

Årsagen til populariteten er, at hunde elsker at lege og har desuden et naturligt behov for at blive aktiveret, hvorfor et aktiveringslegetøj vil være ideelt til mange hunde, som er fyldt med energi. 

Viften af aktiveringslegetøj til hunde er bred, hvor en stor del af legetøjet er produkter, som kan bruges under fodring af hundens daglige kost eller til søgning efter godbidder i diverse former og størrelser. Så elsker din hund godbidder og aktiv leg, så bør du vælge et aktiveringslegetøj, der sikrer en glad og stimuleret hund!

Bidelegetøj eller tyggelegetøj

Det kommer i mange former og afstøbninger, og udover at være et glimrende legetøj til at beskæftige din hund, så er bidelegetøjer også sundt for din hund, da det stimulerer din hunds tyggebehov. Når din hund tygger, stimuleres dens spytproduktionen, samtidig med at tænderne plejes. 

Denne type legetøj er især velegnet til hunden, der er legesyge, og så kan de bruges med eller uden menneskelig interaktion. 

Bolde og kastelegetøj til hunde

Meget populært, fordi det er en effektiv måde at stimulere din hund på og samtidig kan legetøjet bruges til træning af din hund. Så er din hund løbestærk og kvik, så er et stykke kastelegetøj helt sikkert en vinder. 

Gode råd til hundelegetøj

Brug forskelligt legetøj

Netop udskiftning af legetøj er vigtigt, da det sikrer, at din hund hele tiden har nyt at beskæftige sig med – uden at køre træt i det gamle legetøj. På den måde sikrer du en glad og stimuleret hund, som altid har forskelligt legetøj at vælge imellem. Desuden så forlænger du også levetiden af hundelegetøjet, når hunden har et udvalg.

Tjek legetøjet inden du giver det til din hund

Som med alt nyt man køber, så bør du gennemtjekke legetøjet for fejl eller mangler, inden du giver det til din hund. Din hund kan ikke afgøre om et stykke legetøj er defekt, og du vil nødigt have, at legetøjet skader din hund.

Rengør din hunds legetøj af og til

En grundig omgang rengøring af din hunds legetøj i ny og næ sikrer, at din hunds legetøj holder længere, og at din hund ikke gnaver og slikker i ting, som den ikke skal. Du ved ikke, om legetøjet har været gravet ned i baghaven, eller om det er fyldt med skidt og bakterier, som ikke er godt for din hund. 

Lær din hund at lege med sit nye legetøj

Sidst, men ikke mindst, så skal du lære din hund at lege med sit nye legetøj. Det er ikke sikkert, at din hund ved, hvad den skal gøre med sit nye stykke legetøj. Der vil også være en god mulighed for at komme tættere på din hund, som med garanti vil lege med dig og sit nye legetøj. Så kan I begge få gavn af hinandens selskab og have det sjovt samtidig.

Bedste hundelegetøj til forskellige størrelser

Et kriterie for at finde det bedste legetøj til netop din hund kan være at vælge legetøj, der passer til din hunds størrelse. Der er oftest legetøj til både:

  • Hundelegetøj til små hunde
  • Hundelegetøj til mellem hunde
  • Hundelegetøj til store hunde

Hundelegetøj fås faktisk oftest i forskellige størrelser og er i de klassiske størrelse: S, M og L. Det er ligesom, vi kender det herhjemme. Oftest er den eneste forskel størrelsen på legetøjet. Det er både en ting, fordi at det giver mening, at din hund har hundelegetøj, der passer til dens størrelse. Men sommetider er der også noget sikkerhed i det. Køber du en for lille hundebold til din store hund, så er der chance for, at den ved et uheld kan blive kvalt i den, hvis legen går lidt for vildt for sig. Modsat er en stor bold ikke sjov for din hund, da den ikke kan få gabet over.

Det skal du vide, inden du køber hundelegetøj

Når du afsøger markedet for det bedste hundelegetøj til netop din hund, så tænk i kvalitet! Både i forhold til materialet – men også legetøjets robusthed og den slidstyrke, som legetøjet skal have for at kunne give din hund en masse gode stunder de næste mange år. Et andet element, som du skal overveje, er størrelsen på legetøjet.

Hvor meget skal man underholde sin hund?

Det er meget forskelligt fra hund til hund, hvor meget de skal aktiveres og underholdes i løbet af dagen. Nogle racer skal stimuleres en del efter en dag alene hjemme, mens andre er tilfredse med en gåtur og lidt leg efterfølgende. Men sørger du for at tilpasse gåturene til din hunds aktivitetsniveau og samtidig få den stimuleret derhjemme via legetøj, så får du hurtig en følelse af, om du har gjort nok.

Det kan hurtigt mærkes, hvis din hund keder sig og trænger til at blive aktiveret. Så det er svært at give et decideret estimat på, hvor mange timer du bør lege med den. Din hund vil oftest også ligge op til mere leg eller give udtryk for, at den keder sig ved at begynde på unoder. Er du i tvivl, om din hund bliver underholdt nok? Så kan du snakke med en hundetræner eller dyrlægen. De kender oftest tegnene fra en hund, der ikke er stimuleret nok.

Kan jeg finde bidestærkt hundelegetøj?

Ja, der er hundelegetøj, som er lavet med henblik på at være lidt stærkere end almindeligt hundelegetøj. Men én ting, der er værd at huske på, er, at der ingen garanti er. Det vil sige, at selvom hundelegetøj er kategoriseret som bidestærkt legetøj, kan det selvfølgelig i nogle tilfælde, bides i stykker alligevel. Men det er som udgangspunkt lavet i stærkere materialer, der kan tåle lidt mere biden og kasten rundt. Men der er altid nogle hunde, der er ekstra voldsomme og hvor legetøjet bare ikke står en chance – ligegyldigt materialet!

Kan jeg vaske mit hundelegetøj?

Vi kender det alle. Den favoritbamse, som din hund har elsket siden dag 1, har været med over alt! Den er med i bilen, ude i haven, ud til venner – og ja selv en gåtur her og der. Men med tiden er den blevet ulækker. Den når aldrig helt at tørre og den er også begyndt at lugte lidt, hver gang du har rørt ved den. Enten skal der en ny til eller også skal den vaskes! Det meste legetøj kan vaskes og ellers kan du hurtigt læse på brugsanvisningen, der medfølger, om det kan vaskes og hvorvidt skal det skal vaskes i hånden eller om det måske kan tåle en vask ved 30 grader.

Kan min hund have for meget legetøj?

Du er helt sikkert ikke den eneste, der har tænkt tanken: “Har min hund mon for meget legetøj?”. For det er fristende, hver gang vi er afsted eller sidder en sen aften og shopper online, og lige putte en ekstra bamse eller gummilegetøj i kurven. Og når fødselsdage og julen nærmer sig, så er der næsten også altid en gave fra både ejer og famile til den lille firbenede. Så køb du bare rigeligt til din hund! Men oftest ender det alligevel med, at din hund har en håndfuld favorit legetøj, som er det, den primært leger med.

FAQ

Afrunding

I søgen på det bedste hundelegetøj er der mange elementer at overveje. Fælles for dem er, at de skal passe til netop dig og din hund. Vi håber, at du kunne bruge vores råd til noget, og at vi har hjulpet dig i søgen efter det bedste hundelegetøj til din hund.

Det bedste hundelegetøj for netop din hund, kan være svært for folk, der ikke er sammen med den til dagligt, at vurdere. Måske din hund ikke er til det vilde leg, men elsker en god bamse at bide lidt i og putte med. Eller måske den modsat elsker at bide i ting, så skal den have noget, der kan holde til det. Det er så forskelligt, hvad vores hunde foretrækker og derfor kan vi ikke give dig et konkret bud. Er du selv i tvivl, så kan du købe lidt blandet og den vej finde ud af, hvad din hund bedst kan lide.