Opdateret den 21/04/2021 af Julia F

Akvarieplanter er altafgørende for din fisks trivsel! Ligesom at vi indretter vores hjem, så vi har steder, hvor vi kan slappe af og et sted hvor vi kan sove – alt sammen til fordel for vores trivsel. Det samme gør sig gældende for din fisk. Der skal være steder til afslapning, steder at udforske og steder hvor der er sjovt. Alt det opnår du med de rette akvarieplanter.

Vi har i denne artikel kun fundet akvarieplanter af plastik – og selvfølgelig kun dem, der ikke har en effekt på vandkvaliteten. Så du kan roligt købe dem og gøre dem til en del af dit akvarium.

Da vi alle har forskellige præferencer, hvordan vores akvarier skal være, har vi sørget for et bredt udvalg af planter i forskellige størrelser og farver, så der er noget for enhver smag og akvarium. På den måde sikrer vi bedst muligt, at der er noget for lige netop dig.

16 af de flotteste akvarieplanter

#1 Vallisneria spiralis Akvarieplante

En kraftig grøn plante som vil pynte dit akvarium sammen med dine andre akvarieplanter. Den giver god farve samt rig mulighed for, at din fisk at gemme sig bag. Akvarieplanten måler 30 cm.

DKK 30,00


#2 BiOrb Barnacle Cluster

En anderledes plante af navnet Barnacle Cluster. Den passer godt ind sammen med de klassiske planter og giver din fisk masser af underholdning og gemmesteder. Det er 360 graders model, så den er flot fra alle vinkler. Den måler 22 x 22 x 26 cm. Passer til både salt og ferskvand og vejer under 1 kg.

DKK 499,00


#3 Koral stykke

Et stk koral som du kan få i flere farver. De har et meget naturligt design til trods for at være lavet af polyester harpiks – som desuden ikke er skadeligt for kvaliteten af vandet i dit akvarium. Du kan altså roligt købe disse slags akvarieplanter og bidrage med lidt lækkert og farverigt pynt.

DKK 74,95


#4 Trixie Plastik Akvarieplanter

Vælg mellem 6 forskellige akvarieplanter, som alle har en højde på omtrent de 25 cm og en bund, der kan graves ned i enten stenene eller sandet for at stå fast. De påvirker ikke vandkvaliteten på nogen måde.

DKK 40,00#5 Akvarie græsplante

Klassisk græs til dit akvarium – et must have! Det kan nemlig lidt af det hele. Denne akvarieplante kommer med en lille blomst på toppen, som lige gør den en tand finere og underholdende. Den fås i 2 forskellige størrelser 10 cm og 20 cm.

DKK 15,00

#6 Biorb Dekoration

Inspireret af de originale løgformede alge blade, som du finder i de Indiske Ocean. Kombiner den nemt med nogle af dine andre planter og skab et fuldendt udseende i dit akvarium. Det samlede mål er 9 x 6 x 13. Stil den lige, hvor du ønsker og den vil forblive i samme position. Rigtig nemt!

DKK 89,00


#7 Trixie Akvarie Plastikplante

Fine akvarieplanter der er dejlig klassiske og samtidig med lidt farver, som giver god stemning i dit akvarium. De fås i 3 forskellige farver og har en højde på 17 cm ca. En fin lille plante der kan skabe meget glæde.

DKK 25,00


#8 Pilespids akvarieplante

Fin pilespidsplante til dit akvarium i grønlige og rødlige farve. Den måler 30 cm, så den har en god størrelse til dit akvarium. Mix det op sammen med lidt andre grønne planter og det giver god stemning samt masser af muligheder for din fisk.

DKK 45,00


#9 Biorb akvarieplante Sea Fan brun

Få hornkoraller til dit akvarium. Hornkorallerne er inspireret af dybhavsvifter fra Indonesien. Der er vægt på foden, så de synker til bunds og forbliver der. Den måler 12 x 3 x 20 cm cm.

DKK 79,00


#10 Trixie Plastik Plante i grus

Akvarieplanter der er sat sammen med grus, så du får det fulde look, når du stiller dem i bunden af dit akvarium. Til trods for at det er en kunstig plante, så giver det dig et naturligt udseende. Gruset af af polyester og planterne er plastik – til trods for materialerne vil det ikke forstyrre vandkvaliteten i dit akvarium. Den har en højde på ca 28 cm.

DKK 119,00


#11 Trixie Coral akvariepynt

Naturlige lignende akvarieplanter der måler 19 cm. De er af polyester harpiks, så de tåler både saltvand og påvirker på ingen måde vandkvaliteten. De giver et anderledes design og et lækkert set-up i dit akvarium. Din fisk vil elske det!

DKK 119,95


#12 Stængelplante Akvarieplante

Giv din fisk et sted at skjule sig i sit akvarium – det hjælper denne stængelplante til. Samtidig bidrager den til et frisk udseende og et akvarium med masser af liv fra planterne. Du kan nemt sammensætte den sammen med et par stykker ved siden af hinanden eller rundt i akvariet. Den måler ca 30 cm.

DKK 45,00


#13 Vandlilje Plastikplante

Frisk pangfarvet plante til dit akvarium. Brug det til at pifte det lidt op, mix det med andre planter eller gå all in på et tema – mulighederne er mange med en vandlilje. Den måler 20 cm.

DKK 30,00


#14 Biorb akvarieplante Sea Fan brun XL

En plante i XL som passer bedst til de store akvarier. Den måler nemlig 20 x 4 x 50 cm. Planterne er inspireret af dybhavsvifter fra Indonesien. De er lavet, så der er vægt på foden og dermed forbliver på bunden af dit akvarium.

DKK 149,00


#15 Jungle Vallisneria

Køb en enkelt eller to af disse Jungle Vallisneria akvarieplanter, så giver du din fisk rig mulighed for at gemme sig i dem og få ro og fred, når den ønsker det. Den måler 30 cm og er ligesom de andre af plastik – men påvirker ikke vandkvaliteten.

DKK 45,00


#16 BiOrb søstjerner sæt 3 gul

Pynt dit akvarium med lidt andet end akvarieplanter – prøv evt. med lidt søstjerne dekorationer. Her medfølger der 3 stk. og i forskellige størrelser – 5 cm, 8 cm og 10 cm i bredden. Detaljeret design som giver dig følelsen af, at de nærmest er ægte.

DKK 349,00


Fordele ved plastik akvarieplanter

Der er absolut fordele ved at have akvarieplanter af plastik. Den mest indlysende er selvfølgelig, at de jo ikke kan blive for gamle, dø eller andet, som kræver nogle former for vedligeholdelse. Der er i hvert fald længere imellem udskiftningerne, da dine akvarieplanter er lavet således, at de kan tåle vandet og at blive bidt lidt i af fiskene. En anden ting er også, at plastik akvarieplanter kræver ingen vedligeholdelse og du kan sågar gemme dem til senere, når du bytter dem ud med andre. Så har du altid noget at bytte imellem.

Kan jeg godt nøjes med kun plastik akvarieplanter?

Som de fleste ved, så kommer den naturlige iltning fra planter af i havet. Så hvad sker der i dit akvarium, når det er fyldt med kun kunstige akvarieplanter? Det er heldigvis sådan, at med nutidens akvarier kommer det med et filtersystem, der gør, at fiskene faktisk trives endnu bedre – også med plastik akvarieplanter. Ægte planter bruger nemlig meget af ilten i dit akvarium, så på den måde er det faktisk bedre for dine fisk med plastik akvarieplanter. For fiskene gør det faktisk ikke den store forskel. De er glade, så længe der bliver fodret og de har nogle dejlige hvilesteder, hvor de kan slappe af i løbet af dagen. Er der styr på det, så går din fisk ikke op i om dine akvarieplanter er kunstige eller ægte.

Hvordan skal jeg indrette mit akvarium med akverieplanter?

Der er ikke mange regler, når det kommer til at indrette dit akvarium med akvarieplanter. Der er ret frie tøjle – det er dog en god ide at have i mente, at det skal være underholdende for din fisk. Der skal være noget at se på. Samtidig skal der også være små gemmesteder, hvor den kan ligge og skjule sig, når den skal have sig et hvil og så kan du altid, hvis du har lyst, skabe et tema i dit akvarium. Så kan du vælge akvarieplanter i f.eks. en bestemt farve, eller hvis du vil gå helt all in – skab et tema!

Stressfri

Når du indretter dit akvarium med akvarieplanter, er det vigtigt, at du har i baghovedet, at der skal være stressfrie zoner. Med det menes der, at der skal være områder, hvor din fisk kan søge hen og være i fred og gemme sig lidt væk – hvad end det er for at hvile eller afstresse. Det kan du gøre ved hjælp af store akvarieplanter, hvor der enten kan gemmes sig bag eller mellem “bladene”.

Underholdning

De akvarieplanter du vælger må også gerne have farver og et anderledes design, så der er lidt at se på – både for din fisk men også dig. Der findes forskellige koraller, hvor der kan svømmes rundt om og under – det er god underholdning med lidt, hvor der kan udforskes og søges. Så mix det hele lidt op og skab god underholdning for din fisk og dig selv.

Temaer

Denne del er mest påtænkt dig. Men du kan gøre lige, hvad du ønsker med dine akvarieplanter. Du kan altså skabe sjove eller farverige temaer. Der er frit spil for leg og du kan skifte tingene ud, lige så tosset du ønsker og lige som du foretrækker. Ønsker du den ene dag et pirat-tema og senere et tema i en speciel farve – du kan det hele. Din fisk vil synes, at det er spændende med nye ting i akvariet.

Tidligere artikelTræning af en husky | Josie deler hendes erfaringer!
Næste artikelBørste til hunde – De bedste hundebørster til alle typer pels!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her