akvarieplanter

Akvarieplanter | Alt, hvad dit akvarie har brug for

Akvarieplanter er altafgørende for din fisks trivsel! Ligesom at vi indretter vores hjem, så vi har steder, hvor vi kan slappe af og et sted hvor vi kan sove – alt sammen til fordel for vores trivsel. Det samme gør sig gældende for din fisk. Der skal være steder til afslapning, steder at udforske og steder hvor der er sjovt. Alt det opnår du med de rette akvarieplanter.


Fordele ved plastik akvarieplanter

Der er absolut fordele ved at have akvarieplanter af plastik. Den mest indlysende er selvfølgelig, at de jo ikke kan blive for gamle, dø eller andet, som kræver nogle former for vedligeholdelse. Der er i hvert fald længere imellem udskiftningerne, da dine akvarieplanter er lavet således, at de kan tåle vandet og at blive bidt lidt i af fiskene. En anden ting er også, at plastik akvarieplanter kræver ingen vedligeholdelse og du kan sågar gemme dem til senere, når du bytter dem ud med andre. Så har du altid noget at bytte imellem.

Kan jeg godt nøjes med kun plastik akvarieplanter?

Som de fleste ved, så kommer den naturlige iltning fra planter af i havet. Så hvad sker der i dit akvarium, når det er fyldt med kun kunstige akvarieplanter? Det er heldigvis sådan, at med nutidens akvarier kommer det med et filtersystem, der gør, at fiskene faktisk trives endnu bedre – også med plastik akvarieplanter. Ægte planter bruger nemlig meget af ilten i dit akvarium, så på den måde er det faktisk bedre for dine fisk med plastik akvarieplanter. For fiskene gør det faktisk ikke den store forskel. De er glade, så længe der bliver fodret og de har nogle dejlige hvilesteder, hvor de kan slappe af i løbet af dagen. Er der styr på det, så går din fisk ikke op i om dine akvarieplanter er kunstige eller ægte.

Hvordan skal jeg indrette mit akvarium med akverieplanter?

Der er ikke mange regler, når det kommer til at indrette dit akvarium med akvarieplanter. Der er ret frie tøjle – det er dog en god ide at have i mente, at det skal være underholdende for din fisk. Der skal være noget at se på. Samtidig skal der også være små gemmesteder, hvor den kan ligge og skjule sig, når den skal have sig et hvil og så kan du altid, hvis du har lyst, skabe et tema i dit akvarium. Så kan du vælge akvarieplanter i f.eks. en bestemt farve, eller hvis du vil gå helt all in – skab et tema!

Stressfri

Når du indretter dit akvarium med akvarieplanter, er det vigtigt, at du har i baghovedet, at der skal være stressfrie zoner. Med det menes der, at der skal være områder, hvor din fisk kan søge hen og være i fred og gemme sig lidt væk – hvad end det er for at hvile eller afstresse. Det kan du gøre ved hjælp af store akvarieplanter, hvor der enten kan gemmes sig bag eller mellem “bladene”.

Underholdning

De akvarieplanter du vælger må også gerne have farver og et anderledes design, så der er lidt at se på – både for din fisk men også dig. Der findes forskellige koraller, hvor der kan svømmes rundt om og under – det er god underholdning med lidt, hvor der kan udforskes og søges. Så mix det hele lidt op og skab god underholdning for din fisk og dig selv.

Temaer

Denne del er mest påtænkt dig. Men du kan gøre lige, hvad du ønsker med dine akvarieplanter. Du kan altså skabe sjove eller farverige temaer. Der er frit spil for leg og du kan skifte tingene ud, lige så tosset du ønsker og lige som du foretrækker. Ønsker du den ene dag et pirat-tema og senere et tema i en speciel farve – du kan det hele. Din fisk vil synes, at det er spændende med nye ting i akvariet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookie-indstillinger