Aktivitetslegetøj til hund – gør hverdagen sjovere!

0
704

Opdateret den 05/12/2022

Aktivitetslegetøj til hund er en genial opfindelse! For vi kender det alle sammen – nogle dage orker vi altså ikke at aktivere vores hunde, ligeså meget som vi burde. Det kan være en lang dag på arbejdet, en travl dag derhjemme eller en helt tredje grund – og det er altså okay. Men til de dage er et aktivitetslegetøj til hund altså en perfekt løsning. Det involverer oftest godbidder eller hundefoder, og det er derfor noget, som enhver hund vil elske. For når det kommer til stykket, så kan de fleste hunde faktisk godt lide at arbejde for det – hvad enten det er godbidder eller hundefoder. Så det er faktisk win win – og du kan spare lidt tid den pågældende dag. Men ja, aktivitetslegetøj til hund er blevet meget populært blandt hundeejere og det betyder også, at der selvfølgelig findes et hav af forskellige slags aktivitetslegetøj.

Derfor har vi i denne artikel fundet alle vores favoritter. Vi har fundet lidt blandet, som både kan bruges til godbidder og foder, nogle i forskellige sværhedsgrader, nogle fra bestemte mærker – og generelt bare favoritterne på markedet lige nu inden for aktivitetslegetøj til hund. 

10 typer af aktivitetslegetøj til hund

#1 Dog Hide n’ Slide Aktivitetsspil

Nina Ottosens aktivitetslegetøj – level 2. Den måler 33 x 33 cm, og er lavet således, at alle dele er fastmonteret, så din hund ikke kan tage noget af og tygge på det. Denne type aktivitetslegetøj til hund foregår blot ved, at din hund skal skubbe finnen eller låget til siden, for at få adgang til godbidderne. 

Materialet er af kompositmateriale og det anbefales, at du er ved hunden, når den løser opgaven. 


#2 Nina Ottosson Buggin’ Out aktivitetslegetøj

Endnu et level 2 aktivitetslegetøj til hund fra Nina Ottosson. Her er der 8 huller med låg, som du kan putte snacks eller foder i. Der kan samlet være helt op til 0,6 dl foder eller godbidder i – og så er materialet fri for BPA, PVC og Phthalater. Så du behøver ikke bekymre dig om, om din hund indtager noget giftigt i dens søgen på godbidder. Yderligere er det lavet af en blanding af træ og plast – så det er bedre for miljøet og endda mere holdbart. 


#3 Up Dog Toys Aktivitetslegetøj 

En anderledes formet “bold” med små huller i, hvor der kan tilføjes godbidder. Det gør så, at når din hund skubber til den på den rigtige måde, så kommer der små godbidder ud. Da bolden netop er formet, som den er, vil det kræve lidt ekstra for at få godbidderne ud. Det der er endnu sjovere, er, at du kan sætte flere forskellige sammen, og så bliver dynamikken helt anderledes. Materialet er gummilignende, og giver ingen mærker på gulv eller møbler.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
199,00 199,00 GÅ TIL BUTIK ➜

#4 Nina Ottosson Dog Brick

Et skønt aktivitetslegetøj til din hund med masser af muligheder! De røde kasser giver dig mulighed for at putte godbidder i og under. De hvide brikker kan du lægge oven på godbidderne. Der er altså mange muligheder for en masse sjov og leg! Udover det, er der skridsikre dupper under, da der nok vil blive skubbet lidt med snuden. Men med dupperne står den godt fast, og ridser heller ikke gulvet. Den måler 31,5 x 21 cm.


#5 Dog Smart Hide n Seek & Treat

Denne er perfekt til nybegynderen, som ikke før har leget med aktivitetslegetøj til hund. Den hjælper med at stimulere din hund på alle måder, så den bliver gladere og dermed mindsker du også chancen for destruktiv adfærd. Denne er niveau 1.


#6 Nina Ottosson Dog Twister 

Er du på jagt efter et aktivitetslegetøj til hund, som er rutineret og trænger til en udfordring? Så kunne dette være passende, da det er level 3. Her fungerer det ved, at de hvide brikker er låse, så for at din hund kan skubbe de blå plader rundt, så skal låsene tages ud. Den er altså lidt svære end ovenstående, og din hund bliver virkelig mentalt stimuleret. Den er af plastik, og er nem at rengøre. Den måler Ø 26 cm x 4,5 cm. 


#7 Trixie Turn Around Aktivitetslegetøj 

Her får du en lidt anden type aktivitetslegetøj til hund, som stadig i høj grad udfordrer din hund mentalt. På toppen er der elementer, hvor du kan putte godbidder i. Din hund skal så få dem drejet rundt, så der falder godbidder ud. Bliver den første for nem, er der en anden type låg med, som kan påsættes og dermed gøre det endnu sværere. Legetøjet er niveau 2 og det måler 22 x 33 x 18 cm. 


#8 Trixie Roly Poly Aktivitetslegetøj

Et lille fint snack-æg som aktivitetslegetøj til hund. Den er tungest i bunden, og der skal lidt til for at få godbidder ud, da den altid svinger op igen. Endnu sjovere er, at der indvendigt er 4 aftagelige plader, så du kan selv bestemme, hvor svær sværhedsgraden skal være for din hund. Der er altså mange timers sjov der i, og den måler kun 13 cm. 


#9 Nina Ottosson Multipuzzle

Den her er den sværeste! Denne er kun for eksperterne, der har prøvet det mange gange før og derfor ved, hvad der skal gøres for at få lidt godbidder. Der er samlet 28 godbids-skjulesteder og legetøjet er af madvenlig plastik. Den yderste kant skal stå helt korrekt, for at det inderste kan rykkes på. Spillepladen måler 37,7 x 37,7 cm og er 4,7 cm høj – og level 4.


#10 Trixie Gamble Tower

Finder din hund ud af, hvordan skufferne skal trækkes ud, så ender det med godbidder til den og altså en belønning. Et sjovt aktivitetslegetøj til din hund, som den vil elske at bruge tid med. Der er 3 skuffer og 3 kegler, så der er mulighed for lidt variation. Materialet er af plast, så det er nemt at rengøre og så er der skridsikker bund under. Den har en højde på 25 cm. 


Derfor er aktivitetslegetøj til hund en god ide 

Aktivitetslegetøj til din hund er en god ide til alle hunde. Det er en sjov ide og måde at pifte dagene op med forskellige typer af aktivering. Selvom at gåture, men denne måde er sjov, anderledes og nemmere for dig. Det gode er også, at der findes forskellige sværhedsgrader. Så når din hund engang kender sit aktivitetslegetøj i blinde, kan du opgradere til en, der er sværere. Aktivitetslegetøj til hund handler oftest om, at der er gemt nogle godbidder eller mad et sted i legetøjet, og det skal din hund nu finde frem til. Det gør den enten ved at rykke noget fra et sted til et andet eller åbne låger, hvor de er. 

Hvilken slags aktivitetslegetøj til hund skal jeg købe?

Det er helt op til dig, hvilken type aktivitetslegetøj til din hund du vil købe. 

Falder den ene type ikke i god jord hos din bedste ven, kan du altid blot give det videre til en anden og prøve dig med et ny aktivitetslegetøj til hund. Du bør dog være opmærksom på sværhedsgraden af det legetøj, som du køber. Det kan være overvældende og knap så god en ide at købe et aktivitetslegetøj til hund, som er for svært. Din hund vil få minimum ud af det, og i værste tilfælde mister din hund interessen og motivationen for det. Så start med de lettere af slagsen – f.eks. niveau 1. 

Må aktivitetslegetøj til hund erstatte træning?

Selvom at aktivitetslegetøj er en genial ide til derhjemme og til at din hund bliver aktiveret, så skal det selvfølgelig aldrig erstatte jeres almene træning eller din kontakt med hunden. Aktivitetslegetøj til hund er en perfekt måde at aktivere sin hund på, når tiden er tæt, og du ikke har overskuddet til den helt store aktivering. I sådanne situationer er det en fin løsning. Det bør dog aldrig i erstatte din træning af din hund langsigtet. Det er er stadig vigtigt, at du får din hund aktiveret ved at træne med den og gå lange ture, hvor den kan snuse til det hele og få nye indtryk ind. Så nej, aktivitetslegetøj til hund skal ikke erstatte noget derhjemme, men bør i stedet blot være en tilføjelse til en sjovere og mere spændende dag for din hund. 

Hvilke hunde har brug for aktivitetslegetøj

Der findes ikke et regelsæt for, hvilke racer der vil få gavn af aktivitetslegetøj. Der er mange måder at stimulere sin hund på og nogle hunde har et større behov end andre racer. Men har din hund brug for yderligere aktivering eller måske den bare nyder at lære og udfordre hjernen lidt – så er aktivitetslegetøj til din hund helt optimalt. I stedet for at du bare giver din hund en godbid, fordi du har lyst, så lad den arbejde lidt for det. De fleste hunde elsker at blive udfordret og kan godt lide at arbejde lidt for deres belønning. Det altså en win win situation for alle parter. Du kan slappe af og din hund bliver udfordret. Det gode ved aktivitetslegetøj til hunde er, at der findes et hav af forskellige niveauer. Så når level 1 engang er blevet for let for din hund, så kan du købe et nyt med en højere sværhedsgrad – og så kan du lade den anden gå på tur til en anden hund, som endnu ikke har prøvet aktivitetslegetøj. Der findes faktisk også aktivitetslegetøj til hunde, hvor du selv kan ændre niveauerne, som din hund bliver ældre – og dermed slipper du altså for at købe et nyt hver gang. Men det er ikke alle hunde, der har behov for at stige i niveauer med det samme. Mange hunde kan i lang tid få glæde af et aktivitetslegetøj på level 1 – uden at have behov for at skulle gå op i sværhedsgrad.

Tidligere artikelUgens Kæledyr – Cooper (Uge 32)
Næste artikelEngelsk Cocker Spaniel – Lær racen at kende!
Mit navn er Julia, og jeg er administrator her på Petguide. Siden jeg var barn, har jeg elsket stort set alle dyr! (udover ederkopper)! Her på siden kombinerer jeg den kærlighed med min generelle nysgerrighed for at finde det bedste udstyr, foder, tips og tricks til alle kæledyrsejere.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her