Opdateret den 17/08/2021 af Julia F

Aktivitetslegetøj til hund er en genial opfindelse! For vi kender det alle sammen – nogle dage orker vi altså ikke at aktivere vores hunde, ligeså meget som vi burde. Det kan være en lang dag på arbejdet, en travl dag derhjemme eller en helt tredje grund – og det er altså okay. Men til de dage er et aktivitetslegetøj til hund altså en perfekt løsning. Det involverer oftest godbidder eller hundefoder, og det er derfor noget, som enhver hund vil elske. For når det kommer til stykket, så kan de fleste hunde faktisk godt lide at arbejde for det – hvad end det er godbidder eller hundefoder. Så det er faktisk win win – og du kan spare lidt tid den pågældende dag. Men ja, aktivitetslegetøj til hund er blevet meget populært blandt hundeejere og det betyder også, at der selvfølgelig findes et hav af forskellige slags aktivitetslegetøj.

Derfor har vi i denne artikel fundet alle vores favoritter. Vi har fundet lidt blandet, som både kan bruges til godbidder og foder, nogle i forskellige sværhedsgrader, nogle fra bestemte mærker – og generelt bare favoritterne på markedet lige nu inden for aktivitetslegetøj til hund. 

10 typer af aktivitetsspil til hund

#1 Dog Hide n’ Slide Aktivitetsspil

Nina Ottosens aktivitetslegetøj – level 2. Den måler 33 x 33 cm, og er lavet således, at alle dele er fastmonteret, så din hund ikke kan tage noget af og tygge på det. Denne type aktivitetslegetøj til hund foregår blot ved, at din hund skal skubbe finnen eller låget til siden, for at få adgang til godbidderne. 

Materialet er af kompositmateriale og det anbefales, at du er ved hunden, når den løser opgaven. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
219,00 219,00 GÅ TIL BUTIK ➜

#2 Nina Ottosson Buggin’ Out aktivitetslegetøj

Endnu et level 2 aktivitetslegetøj til hund fra Nina Ottosson. Her er der 8 huller med låg, som du kan putte snacks eller foder i. Der kan samlet være helt op til 0,6 dl foder eller godbidder i – og så er materialet fri for BPA, PVC og Phthalater. Så du behøver ikke bekymre dig om, om din hund indtager noget giftigt i dens søgen på godbidder. Yderligere er det lavet af en blanding af træ og plast – så det er bedre for miljøet og endda mere holdbart. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
209,00 209,00 GÅ TIL BUTIK ➜

#3 Up Dog Toys Aktivitetslegetøj 

En anderledes formet “bold” med små huller i, hvor der kan tilføjes godbidder. Det gør så, at når din hund skubber til den på den rigtige måde, så kommer der små godbidder ud. Da bolden netop er formet, som den er, vil det kræve lidt ekstra for at få godbidderne ud. Det der er endnu sjovere, er, at du kan sætte flere forskellige sammen, og så bliver dynamikken helt anderledes. Materialet er gummilignende, og giver ingen mærker på gulv eller møbler.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
199,00 199,00 GÅ TIL BUTIK ➜

#4 Nina Ottosson Dog Brick

Et skønt aktivitetslegetøj til din hund med masser af muligheder! De røde kasser giver dig mulighed for at putte godbidder i og under. De hvide brikker kan du lægge oven på godbidderne. Der er altså mange muligheder for en masse sjov og leg! Udover det, er der skridsikre dupper under, da der nok vil blive skubbet lidt med snuden. Men med dupperne står den godt fast, og ridser heller ikke gulvet. Den måler 31,5 x 21 cm.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
189,00 189,00 GÅ TIL BUTIK ➜

#5 Dog Smart Hide n Seek & Treat

Denne er perfekt til nybegynderen, som ikke før har leget med aktivitetslegetøj til hund. Den hjælper med at stimulere din hund på alle måder, så den bliver gladere og dermed mindsker du også chancen for destruktiv adfærd. Denne er niveau 1.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
119,00 119,00 GÅ TIL BUTIK ➜

#6 Nina Ottosson Dog Twister 

Er du på jagt efter et aktivitetslegetøj til hund, som er rutineret og trænger til en udfordring? Så kunne dette være passende, da det er level 3. Her fungerer det ved, at de hvide brikker er låse, så for at din hund kan skubbe de blå plader rundt, så skal låsene tages ud. Den er altså lidt svære end ovenstående, og din hund bliver virkelig mentalt stimuleret. Den er af plastik, og er nem at rengøre. Den måler Ø 26 cm x 4,5 cm. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
219,00 219,00 GÅ TIL BUTIK ➜

#7 Trixie Turn Around Aktivitetslegetøj 

Her får du en lidt anden type aktivitetslegetøj til hund, som stadig i høj grad udfordrer din hund mentalt. På toppen er der elementer, hvor du kan putte godbidder i. Din hund skal så få dem drejet rundt, så der falder godbidder ud. Bliver den første for nem, er der en anden type låg med, som kan påsættes og dermed gøre det endnu sværere. Legetøjet er niveau 2 og det måler 22 x 33 x 18 cm. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
225,00 225,00 GÅ TIL BUTIK ➜

#8 Trixie Roly Poly Aktivitetslegetøj

Et lille fint snack-æg som aktivitetslegetøj til hund. Den er tungest i bunden, og der skal lidt til for at få godbidder ud, da den altid svinger op igen. Endnu sjovere er, at der indvendigt er 4 aftagelige plader, så du kan selv bestemme, hvor svær sværhedsgraden skal være for din hund. Der er altså mange timers sjov der i, og den måler kun 13 cm. 


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
80,00 80,00 GÅ TIL BUTIK ➜

#9 Nina Ottosson Multipuzzle

Den her er den sværeste! Denne er kun for eksperterne, der har prøvet det mange gange før og derfor ved, hvad der skal gøres for at få lidt godbidder. Der er samlet 28 godbids-skjulesteder og legetøjet er af madvenlig plastik. Den yderste kant skal stå helt korrekt, for at det inderste kan rykkes på. Spillepladen måler 37,7 x 37,7 cm og er 4,7 cm høj – og level 4.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
329,00 329,00 GÅ TIL BUTIK ➜

#10 Trixie Gamble Tower

Finder din hund ud af, hvordan skufferne skal trækkes ud, så ender det med godbidder til den og altså en belønning. Et sjovt aktivitetslegetøj til din hund, som den vil elske at bruge tid med. Der er 3 skuffer og 3 kegler, så der er mulighed for lidt variation. Materialet er af plast, så det er nemt at rengøre og så er der skridsikker bund under. Den har en højde på 25 cm. ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
199,00 199,00 GÅ TIL BUTIK ➜

Derfor er aktivitetslegetøj til hund en god ide 

Aktivitetslegetøj til din hund er en god ide til alle hunde. Det er en sjov ide og måde at pifte dagene op med forskellige typer af aktivering. Selvom at gåture, men denne måde er sjov, anderledes og nemmere for dig. Det gode er også, at der findes forskellige sværhedsgrader. Så når din hund engang kender sit aktivitetslegetøj i blinde, kan du opgradere til en, der er sværere. Aktivitetslegetøj til hund handler oftest om, at der er gemt nogle godbidder eller mad et sted i legetøjet, og det skal din hund nu finde frem til. Det gør den enten ved at rykke noget fra et sted til et andet eller åbne låger, hvor de er. 

Hvilken slags aktivitetslegetøj til hund skal jeg købe?

Det er helt op til dig, hvilken type aktivitetslegetøj til din hund du vil købe. 

Falder den ene type ikke i god jord hos din bedste ven, kan du altid blot give det videre til en anden og prøve dig med et ny aktivitetslegetøj til hund. Du bør dog være opmærksom på sværhedsgraden af det legetøj, som du køber. Det kan være overvældende, og knap så god en ide, at købe et aktivitetslegetøj til hund, som er for svært. Din hund vil få minimum ud af det, og i værste tilfælde mister din hund interessen og motivationen for det. Så start med de lettere af slagsen – f.eks. niveau 1. 

Må aktivitetslegetøj til hund erstatte træning?

Selvom at aktivitetslegetøj er en genial ide til derhjemme og til at din hund bliver aktiveret, så skal det selvfølgelig aldrig erstatte jeres almene træning eller din kontakt med hunden. Aktivitetslegetøj til hund er en perfekt måde at aktivere sin hund på, når tiden er tæt, og du ikke har overskuddet til den helt store aktivering. I sådanne situationer er det en fin løsning. Det bør dog aldrig i erstatte din træning af din hund langsigtet. Det er er stadig vigtigt, at du får din hund aktiveret ved at træne med den og gå lange ture, hvor den kan snuse til det hele og få nye indtryk ind. Så nej, aktivitetslegetøj til hund skal ikke erstatte noget derhjemme, men bør i stedet blot være en tilføjelse til en sjovere og mere spændende dag for din hund. 

Tidligere artikelUgens Kæledyr – Cooper (Uge 32)
Næste artikelEngelsk Cocker Spaniel – Lær racen at kende!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her